3 Martie 2016 publicat în Cultura 30 share-uri

Acest om a vorbit cu imensa modestie timp de aproape 60 de ani in fata unor audiente vaste, aratandu-le oamenilor viata, iubirea si modul nebun in care umanitatea trateaza viata.

Cine a fost Jiddu Krishnamurti?

Jiddu Krishnamurti este poate, cel mai bland si mai profund invatator spiritual al timpurilor noastre.
A fost un indian care a trait intre 1895 si 1986. Este un nume remarcabil, dar nu il putem numi guru, maestru zen, lider spiritual sau orice altceva de genul acesta… “Cel care vorbeste nu este important, dar ceea ce este spus are o semnificatie imensa.”, obisnuia sa afirme Jiddu Krishnamurti.

Flickr: Duncan Toms

Acest om a vorbit cu imensa modestie timp de aproape 60 de ani in fata unor audiente vaste, aratandu-le oamenilor viata, iubirea si modul nebun in care umanitatea trateaza viata. Jiddu Krishnamurti a investigat natura fricii, a violentei si a conflictului, a atasamentului, a nefericirii si a vorbit despre libertate. Iata de ce, daca nu ai auzit pana acum de Jiddu Krishnamurti si invataturile sale, acest articol este foarte important pentru tine. Iar daca ai auzit si il iubesti pe Jiddu Krishnamurti la fel de tare, iata o buna ocazie de a impartasi cu prietenii tai, multa intelepciune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Jiddu Krishnamurti: 30 de citate extraordinare


1.
Vreti sa stiti care este secretul meu? Nu imi pasa ce se va intampla.

2. Semnificatia vietii este traiul in sine.

3. Abilitatea de a observa, fara a evalua, este cea mai inalta forma de inteligenta.

4. Trebuie sa intelegi intreaga viata, nu doar o mica parte a ei. De aceea trebuie sa citesti, de aceea trebuie sa privesti cerul, de aceea trebuie sa canti si sa dansezi, sa scrii poeme, sa suferi, pentru toate acestea este viata.

5. Fericirea este stranie; vine atunci cand nu o cauti. Atunci cand nu faci niciun efort sa fii fericit; atunci, in mod neasteptat, misterios, fericirea este acolo, nascuta din puritate, din dragostea de a fi.

6. Cand te numesti indian, sau musulman sau crestin, sau European, sau orice altceva, esti violent. Intelegi de ce esti violent? Pentru ca te separi pe tine de restul Umanitatii. Cand te separi prin credinta, nationalitate, traditie, hranesti violenta. O persoana care cauta sa inteleaga violenta, nu apartine de nicio tara, de nicio religie, de niciun partid politic sau sistem; este preocupata de intelegerea umanitatii in totalitate.

7. Libertatea si iubirea merg impreuna. Iubirea nu este o reactie. Daca eu te iubesc pentru ca tu ma iubesti pe mine, acesta nu este decat un targ, un lucru ce trebuie adus la piata; nu este iubire. A iubi inseamna sa nu ceri nimic in schimb, nici macar sa nu simti ca dai ceva – si doar o astfel de iubire poate cunoaste libertatea.

8. Guvernele doresc tehnicieni eficienti, nu fiinte umane, fiindca acestea devin periculoase pentru guverne si pentru religiile organizate. Iata de ce guvernele si organizatiile religioase cauta sa controloze educatia.

9. Traditia devine forma noastra de Securitate si atunci cand mintea se afla in siguranta, ea se deterioreaza.

10. Nu iti poate fi frica decat de ceea ce crezi ca stii.

11. Ca sa inteleaga nemasuratul, mintea trebuie sa fie incredibil de tacuta; in nemiscare.

12. Nu exista sfarsit pentru invatare. Nu are legatura cu a citi o carte, sau a trece un examen sau a-ti sfarsi studiile. Toata viata, din momentul cand te-ai nascut, pana in momentul cand mori, este un proces de invatare.

13. Sfarsitul amaraciunii este inceputul intelepciunii. Cunoasterea se afla mereu in umbra ignorantei. Meditatia este libertatea de gand si o mutare in extazul adevarului. Meditatia este o explozie a inteligentei.

14. Daca putem sa intelegem problema, atunci, raspunsul va veni chiar de aici, fiindca raspunsul nu este separat de problema.

15. Ca sa transformam lumea, trebuie sa inecepem cu noi insine; si ceea ce este important atunci cand incepem cu noi insine, este intentia. Intenita trebuie sa fie aceea de a ne intelege pe noi insine si nu de a-i lasa pe altii sa transforme fie printr-o revolutie de dreapta sau de stanga. Trebuie sa intelegem ca schimbarea este si responsabilitatea mea si a ta…

Citeste mai departe Jiddu Krishnamurti: 30 de citate extraordinare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri