3 Aprilie 2013 publicat în Cultura 455 share-uri

In ultima vreme, mii de oameni din Romania adera unei miscari deosebit de interesante. Este o 'miscare' de revendicare a culturii romane autentice, de valoare. Dupa o lunga perioada de negare a identitatii romanesti, marcata de traumele comuniste, iata ca astazi, din ce in ce mai multi dintre noi ne intoarcem catre oameni deosebiti, ce au insemnat ceva intre aceste granite.

Va prezentam cele mai de succes pagini de pe Facebook, promotoare ale culturii romane, intr-un stil deosebit de elegant, de cult. Va veti bucura in fiecare dimineata cu citate, versuri, momente istorice importante pentru noi, ca identitate romaneasca.

Poate grijile vietii de zi cu zi ne-au facut sa ne subestimam, sa uitam ca avem o cultura deosebita din care sa ne tragem seva pentru o viata demna. Sa iubim cultura romana, sa ne pretuim identitatea si sa tinem capul sus, caci avem de ce!

Avem numeroase exemple de conduita si de talent, valori pe care trebuie sa le oferim cu generozitate patrimoniului universal. Nu vrem sa stimulam un orgoliu nationalist orb, vrem sa afirmam ca in cultura noastra exista un izvor nesecat de autenticitate si inteligenta care ar trebui sa ne fie reper in viata, in calatoriile noastre prin lume…

Va prezentam astfel, cele mai de succes pagini de pe Facebook dedicate valorilor romanesti:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

1. Facebook Eroii Romaniei Chic

Pagina de Facebook Eroii Romaniei Chic are peste 8. 200 de fani si ne place in mod deosebit datorita modului elegant cum prezinta foarte multe informatii din cultura romana, abordand acest subiect intr-un mod complex, privind societatea prin toate formele ei de exprimare, de la cultura scrisa, pana la stilul vestimentar al unor personaje renumite la vremea lor. Sub sloganul mai cool de atat nu se poate, Pagina Eroii Romaniei Chic e o sursa de inspiratie pentru bun-gust, pentru nostalgie.
 

Urmariti de asemenea si site-ul Eroii Romaniei Chic.

2. Facebook Queen Marie of Romania

Aceasta pagina de Facebook prezinta momente superbe ale regalitatii romanesti si surprinde personalitatea impresionanta a Reginei Maria a Romaniei. Imaginile si povestile despre regina te captiveaza si te vrajesc cu o forta aparte. Te fac sa vrei sa descoperi tot mai multe informatii despre o femeie extraordinara care in acele vremuri si-a adus un aport esential la prestigiul tarii noastre peste hotare.
 

Pagina dedicata reginei Maria are peste 22 de mii de fani.

3. Pagina de Facebook  Romani celebri

Este pagina de Facebook care promoveaza cultura romana cu cei mai multi fani -  peste 85 de mii. Aici veti descoperi in fiecare zi, citate inspirationale rostite de oameni de valoare, care va vor reda mandria de a fi venit pe lume in acest colt de lume. Mai mult decat atat, fiecare cuvant rostit de acesti oameni, iti va fi sursa de inspiratie pentru o conduita de viata, pentru bucurie, pentru energie pozitiva.
De exemplu...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri