Maroul este o culoare de pamant, ce simbolizeaza stabilitatea si siguranta, regasindu-se in cel mai mult in natura, alaturi de culoarea verde. Considerat de catre specialistii in tainele Feng Shui-ului ca favorizand o viata sanatoasa, maroul este, cu siguranta, culoarea folosita cel mai des in amenajari.

Maroul este o culoare de pamant, ce simbolizeaza stabilitatea si siguranta, regasindu-se in cel mai mult in natura, alaturi de culoarea verde. Considerat de catre specialistii in tainele Feng Shui-ului ca favorizand o viata sanatoasa, maroul este, cu siguranta, culoarea folosita cel mai des in amenajari. Acesta este asociat cu puterea, iar incaperile decorate in aceasta culoare redau o atmosfera confortabila si primitoare, motiv pentru care poate fi folosit in amenajarea mai multor tipuri de spatii. Atunci cand doresti sa amenajezi o camera folosind maro, este de retinut faptul ca, in cantitati mari, camera poate deveni motonona, insa, utilizat in paleta cromatica potrivita, poate fi folosit cu succes la decorarea oricarei incaperi.

Maroul este una din putinele culori care pot arata elegant si dramatic, in acelasi timp, intr-o vila sau casual si chic intr-un apartament. Pentru un aspect sobru, foloseste canapele si fotolii din piele maro, pe care sa le decorezi cu perne albe, portocalii si galbene, si alatura-le piese de mobilier din lemn, in nuante nature, si texturi elastice si imprimate, care sa anime incaperea. Pentru a reda un decor casual, vopseste peretii in nuante cafenii si opteaza pentru scaune, o canapea si un covor kaki, pe care le poti pune in valoare prin intermediul unui mobilier alb.

Bucataria reprezinta locul perfect in care poti introduce maroul. In functie de textura mobilierului si de preferintele tale, poti amenaja bucataria intr-un stil contemporan sau unul rustic. Pentru acesta din urma, alege un mobilier din lemn masiv, cu influente rustice, si vopseste peretii folosind culori precum cea a oului de rata, olive, crem sau bleu. Pentru a completa decorul, amplaseaza cosuri din ratan, sticle si ghivece cu cimbru, levantica sau alte mirodenii. In cazul unei bucatarii contemporane, foloseste un mobilier din materiale lucioase, alaturandu-i maroului alb si accente de rosu.

Intr-un dormitor elegant, poti alege mobilierul wenge si accesoriile bej sau poti inversa culorile, mobilierul fiind in nuante aurii si accesoriile maro. Poti opta pentru stilul rustic nu numai in ce priveste bucataria, ci si restul casei. Scoate in evidenta mobilierul din lemn cu ajutorul covoarelor traditionale sau din blana, al taburetelor imblanite, cosurilor si obiectelor decorative din ratan si al materialelor cu motive florale si geometrice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri