Inegrirea dintisorilor

aceeasi problema o am si eu cu fetita mea in varsta de 3 ani. Problema e ca medicii pediatrii la care am fost nu au acordat o importanta prea mare acestor probleme. Pana cand am intalnit si eu in sf un medic care mi-a explicat ca in timpul sarcinii ar fi trebuit sa iau vitamina D3 si dupa nastere sa iau atat eu cat si copilul. Iar copilullui sa continui tratamentul cu vit D3 si dupa 1 an. Eu acum 2 ani mi-am tratat dantura la medic pana la cea mai mica problema. Iar dupa cea de a 2-a nastere iar am probleme. Si abia acum am aflat ca trebuia sa-mi suplimentez alimentatia cu fier, calciu si vit D3 pe langa obisnuitele vitamine ptr sarcina. Bine, sa consum cat mai multe lactate, branzeturi, fructe si legume, bla, bla, bla. Si mai ales sa respect cele 30 de zile de valabilitate ale vit 3. M-a sfatuit sa nu iau vigantol ci vit D3. La copiii care au un meniu diversificat neaparat branzica calcica ( scuze cacofonia)- cea facut din lapte de vaca ( nu din comert) la care s-a adaugat calciu tablete in timpul fierberii. Pentru cine nu e prea tarziu ii sfatuiesc sa o faca. Eu ptr cel de al 2-lea copil asa fac si sper sa nu mai dau gres. Si neaparat fier hausseman (sper ca e corect) la pitici si la gravidute si lauze.
Mult succes.
onelfelicia
Postat pe 6 Decembrie 2009 12:46
Buna, baietelul meu are 4 ani si 7 luni si de la 2 anisori au inceput problemele cu dintisorii. Am fost cu el la stomatolog si mi-a spus sa stau linistita ca ceilalti o sa iasa sanatosi dar sa ii dau zimafluor pana la 14 ani. Sunt doi ani de cand ii dau zimafluorul si acum m-am oprit pentru ca am citit niste articole urate despre efectele secundare ale zimafluoarului....voi ce ma sfatuiti sa fac....?
aaaaa era sa uit pediatrul mi-a recomandat sa-i fac vitamina D injectabil si am facut deja asta acum ii dau si Ulei de peste cu omega3...
stefania_kidz
Postat pe 7 Decembrie 2009 12:12
buna si baiwetelul meu mai mare care are 3 ani si 8 luni a facut carie de la biberon si iau tocit dintisorii de sus pana la gingie.eu stau in militari si chiar asi vrea sa merg la doctorita aceea de care spui.multumesc
iepurasu26
Postat pe 7 Decembrie 2009 12:38
buna fetelor si noi avem probleme cu dintisorii.stefan are 3 ani si jumatate iar dintii de sus i s-au tocit de tot, mai are niste colturi, observ ca si maselutele s-au cariat rau de tot, in neamt am fost la 2 dr pana acum care au spus ca nu au ce sa ii faca, or sa cada si cei noi cel mai probabil nu vor avea probleme,dar estetic arata rau de tot, citisem pe net ceva despre sigilarea dintilor de lapte cariati, se pune un fel de proteza,care stopeaza macinarea lor,are si efect estetic, dar si functional, poate manca mai bine.se scoate in jurul varstei de 6 ani cand ar tb sa ii iasa cei noi.dar in piatra neamt nu a auzit nici un dr de o astfel de procedura.mai rau e ca vad ca si cea mica care are 2 ani a inceput brusc,cam in 2 sapt mai exact sa apara carii urate, care evolueaza rapid.nu stiu ce sa fac,dulciuri nu mananca,au supt la bibe ce e drept dar am mai vaz copilasi care au supt la bibe si nu au av astfel de probleme.
bianca_mia
Postat pe 7 Decembrie 2009 14:06
bianca_mia, inceraca sa le dai calciu 10 zile pe luna in periaoada de iarna. la mine a functionat ceva-ceva. si eu ii dau zymaflour fetitei mele de 4 ani jum., ca are dintisorii cam praf de la biberon . Ei i-au si iesit cei din fata fara smalt :( iar cum o doare ceva incercam sa ii remediem reparindu-i......
E mare probl. cu Ca si fluorul - parerile sunt impartite, si nu stii ce se va intimapla dupa ce ii schimba.
numai bine!
iulia_eu2
Postat pe 7 Decembrie 2009 15:35
fetelor si eu sunt obsedata de igiena orala a micutului meu pt ca eu amm avut probleme dentare cel mai indicat atunci cand ii ies dintisorii si mai ales se trece la diversificarea alimentatiei este spalatul dintilor si o sa fie de un alb imaculat si fara pete eu una am luat calciu in timpu sarcinii pana in ziua cand am nascut
dar cel mai bine instinctul iti spune ce sa faci totusi cel mai bine este sa va duceti la stomatolog bebicu meu are 8 luni si avem doi dinti jos si 4 sus deja am fost cu el la stomatolog si chiar ma felicitat pentru dantura micutului meu ingrijitiva de dantura copiilorpt ca o durere dentara este foarte mare si mai tarziu si mai costisitoare multa sanatate voua mamicilor si micutilor mos craciun sa le aduca sanatata si multe bucuriii
garbo093581
Postat pe 7 Decembrie 2009 15:43
ii dai lapte formula?
daca da , nu ti face probleme.eu am fost cu fetita mea la stomatologie si mi a spus ca asa apare la unii copii, din cauza laptelui formula.nu sunt carii sau ceva de genul asta. cand ii vor cadea dintisorii de lapte si o nsa i iasa dintisorii buni nu ii vor mai iesi pete .
gioneamihaela
Postat pe 7 Decembrie 2009 19:03
Buna,

As vrea sa va scriu despre Zymaflour. Baiatul meu, Felix, acum de 6 ani, ia Zymaflour de la 4 luni. La 1 an si 3 luni i s-a rupt un dintisor, dar dupa ce s-a ingalbenit usor, nu a facut carie. E drept ca alimentatia este variata si bazata pe produse din lapte de vaca de la tara. Apoi igiena dintilor se face imediat cupa ce apar primii dinti de lapte.

La control stomatologic am fost imediat cupa ce s-a rupt dintisorul, apoi o data pe an. Pentru ca domnul doctor a fost foarte amabil cu el, s-a jucat, i-a oferit mici cadouase, i-a placut foarte mult sa mearga. Este important sa aiba si dintii de lapte sanatosi pt o dantura buna si definitiva.

Cat despre Zymaflour si eu am fost reticenta la inceput si nu am ascultat sfatul stomatologului din cauza legendelor scrise pe net si proliferate de medici ne-specialisti. Am cunoscut o persoana de 30 de ani care, cu ajutorul si a Zymaflourului luat pana la 16 ani are o dantura doarte buna si buna pozitionare a dintilor.
Medicul care mi-a recomandat este dl. doctor Stanciu Dragos, rectorul facultatii de stomatologie care a dat Zymaflour si propriilor copii.

Va doresc sanatate si dintisori sanatosi!

Mina
kidz004731
Postat pe 7 Decembrie 2009 19:28
buna
dacianadurina
Postat pe 8 Decembrie 2009 16:15

Buna! Am avut si eu aceasta problema cu fetita mea care acum are 4 ani.la 1 an jumate i se inegrisera dintisorii.Nu am tratat-o in nici un fel,iar acum sunt din nou albi,fara nici o pata neagra.Nu pot sa-mi explic fenomenul.
dacianadurina
Postat pe 8 Decembrie 2009 16:22
sunt tehnician dentar si va spun cu siguranta cauzele copiilor carora li se innegresc dintisorii,in primul rand daca doarme cu biberonul in gurita noaptea asta este cea mai mare cauza si se numeste caria de biberon fetita mea are 3 ani jumate si are asa ceva dar nu ma sperii deoarece sun dinti de lapte si se schimba asa ca nu va mai faceti probleme insa MARE GRIJA LA DINTISORII PERMANENTI TREBUIESC INGRIJITI CU MARE ATENTIE,SPALATI LA TIMP SI BINE
jitaruandreea
Postat pe 8 Decembrie 2009 22:57
asta-i apa de ploaie eu de ex am luat materna pe tot timpul sarcinei si am luat si calciu si fier si fetitei mele i-am dat si vitamine si hussman si dintisorii ii sunt praf este din cauza biberonului iar cei care nu sug cu biberonul este din cauza suzetei de aceea nu se da copilului suzeta ii strica dintii si evolutia dintilor nu recomand suzeta si biberonul cat mai rar eu i-am dat fetitei mele cu biberonul deoarece are probleme de respiratie si a trebuit sa-i dau cu biberonul dar incet-incet o dezvat si de la aparitia dintilor permanenti o sa am grija mult mai mare.
jitaruandreea
Postat pe 8 Decembrie 2009 23:02
zimaflor-ul este foarte bun il recomand tuturor mamelor pentru copii,dar mare grija in mom in care ii apar pete albe pe dintisori intrerupeti tratamentul cu zimafluor,dar daca incepi sa-i dai si ai uitat intr-o zi sa i-l dai pai atunci opresti tratamentul definitiv ca abia atunci are efecte secundare nu inainte.
jitaruandreea
Postat pe 8 Decembrie 2009 23:05
ai dreptate in leg cu zymafluor este foarte bun dar mare grija sa nu il intrrupi si apoi sa-i dai iar sau cand apar pete albe pe dintisori atunci nu-i mai da este si sfatul medicului si sfatul meu de tehnician dentar
jitaruandreea
Postat pe 8 Decembrie 2009 23:08
dintii se pateaza in majoritatea cazurilor din cauza antibioticelor.
robby
Postat pe 11 Decembrie 2009 10:37
Buna! pt fixarea calciului in dintisori dar si pt profilaxia cariei e foarte bun extractul din muguri de brad, se gaseste la orice farmacie naturista.e natural si se da dupa cum scrie pe cutie.e foarte bun si pentru fixarea calciului in oase,nu numai pt dinti.
ancapalade
Postat pe 12 Decembrie 2009 16:35
se mai poate da la varsta de 6 ani,la 3 ani si la 1 an jum zimafluor?eu am 3 copii cu varstele mentionate,dar am citit prospectul si zicea ca se da de cand e sugar (2-3 sapt).as putea incepe acum?ar mai avea efect?
robby
Postat pe 14 Decembrie 2009 14:53
Eu chiar am zis ca sunt o mama denaturata si nu m-am ingrijit de sanatatea dintilor fetitei mele pentru ca am oroare de dentist!!!! Si am ajuns la 6 ani la stomatolog...Dintii de lapte nu mai au smalt desi analizele de sange le-am repetat la 6 luni si calciul e ok! S-au si cariat groaznic si ii cad bucati desi nu i-a cazut efectiv nici macar unul! M-as bucura sa fie o boala a dintilor de lapte iar dintii definitivi sa iasa sanatosi desi sunt destul de ingrijorata...
june_dumitrescu
Postat pe 30 Decembrie 2009 19:37
Locuiesc in Canada si am o fetita de 2 ani care are dintti si 2 masele stricate.Am dus-o la medic si au programat-o la tratament.O s-o adoarma ca sa poata sa ii faca dintisorii.Din cate am inteles o sa ii acopere cu ceva tare ca un dinte fals ca sa nu mai aiba probleme in viitor si sa nu o doara.Nu stiu daca se face asa ceva in Romania dar aici sunt foarte multi copii.Noi suntem pe lista de asteptare din august.Imi este foarte teama dar nu am de ales!
claudiaalessia
Postat pe 13 Ianuarie 2010 22:39
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute.
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 5-6 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 5 Februarie 2010 14:53
tartrul se poate elimina cun un aparat cu ultrasunete, nu doare, dar scoate un suntet ciudat!! intreaba-l pe smomatolog de detrartaj pentru copii
aly_fab
Postat pe 14 Februarie 2010 17:39
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 28 Februarie 2010 11:02
parca auzisem de asa ceva. este ca o protectie impotriva cariilor pana la schimbarea dintisorilor . ca o foita. n-are de ce sa iti fie teama.
iulia_eu2
Postat pe 3 Martie 2010 12:31
office_salinasusesi_ro
Postat pe 15 Martie 2010 16:41
Buna!Si noi am avut probleme cu dintisorii....momentan am scapat.Am mers la stomatolog si a constatat ca Denis are probleme cu asimilarea calciului si fluorului asa ca...luam fluor pastilute si calciu.Lui Denis i-au scos 7 dintisori o data,l-au adormit si....as vrea sa ma adoarma si pe mine si sa-mi repare dintii .Acum ne spalam de 2 ori pe zi,dimineata si seara,si dulciuri....foaaarte putine..cerealelede dimineata,dulciuri facute in casa...rar cate ceva din comert iar sucuri..Denis nu consuma nici inainte sucuri doar asa...cine stie cum sa-i fi fost pofta sau...in fine,acum asteptam sa creasca dintisorii noi
roxydennys
Postat pe 18 Martie 2010 09:20
office_salinasusesi_ro
Postat pe 19 Martie 2010 06:29
CONTEAZA ALIMENTATIA DIN TIMPUL SARCINII, DE ATUNCI PORNESTE TOT. AIUREA CU DULCIURILE PE CARE LE MANANCA EI, A MEA FUGE DE DULCIURI SI TOT SUNT DOI TREI DINTISORI INNEGRITI
Ella15
Postat pe 28 Martie 2010 11:02
Buna si eu am aceeasi problema fetita mea are 1 an si 5 luni si dintisorii de sus i s-au inegrit si nu prea ii dau sa manance dulciuri ce as putea sa fac?
andrus24
Postat pe 28 Martie 2010 11:28
Buna, ce pot eu sa va spun este ca si eu am un doi baieti unul de 7 ani si unul de un an. Foarte important este sa fie spalati pe dinti chiar de la preimul dintisor(pana la un an fara crema si dupa cu crema, asta mi-a zis-o doctorul). Trebuie sa ii administrati flor(sunt niste pastilute, cand dintii sunt in crestere), lipsa de flor duce la inegrirea dintilor. Si eu am alaptat, dar faptul ca laptele este dulce(daca ati gustat), se depune pe dintisori si asta este una din cauze.Multa sanatate voua si la micuti!
Gili_kidz
Postat pe 28 Martie 2010 13:58
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunteti fumatoare? Ca eu tot m-am intrebat daca nu a fost vina mea ca am fumat.
i_love_lexa
Postat pe 28 Martie 2010 14:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Webkinz 1 De la: kaya 11 Iulie 2009 09:19
o experienta socanta 56 De la: tudor_claudia 7 Aprilie 2010 16:05
modeling!!!!! 4 De la: office_salinasusesi_ro 2 Aprilie 2010 19:32
alocatia de gemeni 2 De la: kicsisziv_79 16 Octombrie 2009 13:02
Haine copii 1 De la: kidz004868 31 Octombrie 2009 18:00
Setari Cookie-uri