fructe de mare

as vrea sa stiu si io mai multe moduri de preparare
cris26
Postat pe 26 Martie 2010 13:07
Buna..iti dau eu o reteta de preparare a crevetilor...mie mi se pare cea mai buna....Cauta sa cumperi creveti cruzi, deci nu prefierti..ii speli, ii pui intr-o tava cu ulei de masline,deasupra presari usturoi si patrunjel uscat sau proaspat taiat marunt, ii dai la cuptorul preincins la 200 grade.Dupa 10 min adaugi peste ei o cana de vin alb si ii mai lasi vreo 10 min....sa nu ii lasi mai mult caci li se intareste carcasa si se curata greu...se maninca cu maioneza..pofta buna
monicutza_delly
Postat pe 27 Aprilie 2010 18:39
Creveti, dar prefierti
Un pachet de unt, 1 kg creveti, 2 lamai, usturoi dupa gustul tau, sare, partunjel. Pui untul in tigaie la topit iar cand e gata adaugi crevetii dupa 3 min adaugi si zeama de lamaie, mai lasi la calit 5 min. si adaugi si usturoiul, mai lasi cateva min. (2-3)si e gata, adaugi si patrunjelul. Eu mai pun si alte fructe de mare cum ar fi cele congelate. Daca mai adaugi fructe de mare mai adaugi si unt si lamaie. La final trebuie sa ai un sos alb, nu mult cat sa egalizeze fructele. Noua ne plac foarte mult si e si usor de preparat
Pofta buna
mi333
Postat pe 28 Aprilie 2010 09:56
Nu de mult am venit din Tailanda asa ca va sugerez o reteta originala pt fructele de mare este valabila pt. orice fel de fructe de mare nu doar creveti.Se pune la fiert apa cu sare ,citeva felii de ginger ,ghimbir se gaseste si la noi,putina ceapa verde ,citeva felii de lamie usturoi si fructele de mare la sfirsit taetei de orez si se lasa acoperiti pina se patrund pastele si se moaie .Compozitia trebuie sa fie mai consistenta nu f.fluida asta in functie de cantitaea de fructe .Savoare o da gingerul si alte ingrediente asiatice dupa preferinte.se pot fierbe si separat pastele si iti pui in farfurie cite doresti sau poti folosi orez fiert separat .Partea frumoasa este sa incerci betisoarele.Mie mi-a iesit din prima!
miagligor
Postat pe 6 Mai 2010 09:29
Legat de Creveti:incercati-i BBQ, iar ca sos: ketchup+mustar+maioneza, in cantitatile dorite de voi, in functie de gustul fiecaruia. Este simplu si sunt gata in max 10 minute.
simonabdo
Postat pe 6 Mai 2010 09:35
buna ziua!...cind vb de crevetzi.trebuie sa spunetzi ce fel de crevetzi...pentru ca sunt o groaza..gamberini..gamberii..gambereti..si scampi..si daca sunt decorticatzi!....o zi buna
cheef_tony
Postat pe 7 Mai 2010 20:14
Spalati fructele " gambari" sub jet de apa unu cate unu si lasati i la scurs intr o strecuratoare.

1. Incingeti gratatul si asezati i la " copt". Presarati sare. Intoarceti i cu grija sa nu se sfarame! Sunt gata in 10 minute. Serviti i cu mamaliguta si cu un sos de usturoi cu lamaie si piper, sau alt sos ce va place.
Sunt dietetici sanatosi si excelenti la gust!

2. Intr o tigaie cu fund gros turnati putin ulei de masline extravirgin. adaugati 2- 3 rosii decojite teiate marunt, 2 lingurite de usturoi tocat marunt, sare.
Dupa un sfert de ora puneti gambarii si mai lasati la nadusit 10 minute mestecand din cand in cand cu grija.
Se servesc simpli sau cu paste alaturi.

In ambele retete puteti inlocui usturoiul cu ghimbirul sau sa la utilizati pe amandoua in functie de gust.
Eu am folosit gambari proaspeti nedecorticati.
Retetele sunt din restaurantele din Alexandria - Egypt, de la malul Marii Mediterane, sunt cele mai comandate si cele mai apreciate aici, iar ca sa vad exact cum le prepara am stat langa bucatar cat timp le a realizat!
Pofta buna, dragii mei!
valibilic
Postat pe 3 Iunie 2010 11:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
foi placinta 8 De la: karlla57 9 Martie 2010 22:59
cartea electronica 1 De la: garbo173724 26 Octombrie 2010 00:08
STRUDEL CU MERE 3 De la: stresul 21 Martie 2010 00:10
prajitura cu bulion 7 De la: arad 29 Noiembrie 2009 20:22
Alimentatia bolnavilor de guta - alimente permise 8 De la: delly001942 6 Martie 2010 03:24
Setari Cookie-uri