MAIONEZA DE USTUROI CU LAPTE-Alioli con leche-

Este o reteta pe care o prefer cand fac friptura sau carne la gratar.De obicei folosesc lapte semidegresat si asa colesterolul are mai putin de suferit.Se folosesc lapte,ulei,un catel de usturoi,sare,un pic de zeama de lamaie la final,dupa gust.Important,ca uleiul si laptele sa fie de aceeasi temperatura.Punem im vasul de la mixer usturoiul,sarea,100 grame de ulei de floarea soarelui si cam tot atat de lapte.Se mixeaza fara a scoate mixerul,pana se incepe a lega.Daca vedem ca nu e destul de legat,mai adaugam ulei in timp ce mixam .Cand are consistenta dorita probam de sare,punem un pic de suc de lamaie si...gata.Cand o sa fac voi pune si poze.E preferabila oricarei maioneze,mai ales pentru persoanele ce nu pot manca oua.Cum este prima reteta postata de mine aici,sper ca am inceput cu dreptul.
liliana05
Postat pe 29 Septembrie 2009 22:53

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
Masina de facut piine(de casa)65De la: psyhologist 28 Aprilie 2015 05:57
mierea este excelenta55De la: 19 Mai 2012 08:16
Bolnavii de cancer - retete1De la: Jasmine 11 Ianuarie 2010 16:25
fructe de mare7De la: valibilic 3 Iunie 2010 11:11
vreau si eu o reteta de ciocolata de casa1De la: relu_eu2001 30 Septembrie 2009 11:15
Setari Cookie-uri