reteta de dulceata.

Buna, stie cineva reteta de dulceata din nuci verzi? Va rog sa imi spuneti si mie cum se face. Astept. Cu stima, Mircea.
bobonel
Postat pe 27 Mai 2009 20:56
Ati primit reteta de dulceata? E o dulceata ca oricare alta. Dupa ce se curata nucile verzi, se lasa la muiat in apa rece. 1 kg de nuci, 1 kg apa. Pana a doua zi. A doua zi se scurg, si apa innegrita de la nuci (1 kg) impreuna cu 1 kg zahar se pun la fiert pana se ingroasa ca un sirop, se adauga nucile si se lasa sa mai fiarba pana se leaga. Aceasta dulceata este indicata in tiroida.E bine sa fie cat mai neagra, asta insemnand ca are mult iod.

Salutari din Iasul...marilor iubiri!
Ionica
ionica_delly
Postat pe 27 Iulie 2009 18:05
stie cine cum se face dulceata de gutui? multumesc
garbo051154
Postat pe 27 Octombrie 2009 13:23
Buna ziua!Eu am facut astfel dulceata de gutui:am facut sirop dintr-un kg. de zahar si o cana (250 ml) de apa.Dupa ce s-a topit zaharul am pus in sirop o farfurie( adanca)cu varf de gutui taiate cubulete, le-am mai fiert jumatate de ora la foc mic, am pus cateva feliute de lamaie si gata........la borcane cu ea.A iesit foarte buna!Colegelor mele le-a placut.
roalio
Postat pe 28 Octombrie 2009 12:04
se spala si se curata gutuile,se dau pe razatoaresau se taie sub diverse forme {fasii mai lungi},se fierb in apa cam 15-20 minute dupa care se scurg,[SE PUNE APA SA ACOPERE GUTUILE ].APA REZULTATA SE MASOARA SI LA UN LITRU DE APA SE PUNE 1 KG DE ZAHAR.SE PUNE LA FIERT IMPREUNA CU UN BATON DE VANILIEPANA SE FACE UN SIROP,APOI SE SCUFUNDA GUTUILE RECI ,FARA A SE INVARTI,LA FOC MIC PANA CE SE LEAGA,APOI SE LASA LA RECE PANA A DOUA ZI ,DUPA CARE SE PUNE IN BORCANE SI SE ASEAZA IN CAMARA.
garbo096787
Postat pe 28 Octombrie 2009 18:48
De la: delly001643, la data 2009-10-27 13:23:14 stie cine cum se face dulceata de gutui? multumesc



In unele afectiununi ale glandei tiroide, poate face rau. Atentie cand recomandati.
delly000811
Postat pe 25 Decembrie 2009 12:05
De la: ionica, la data 2009-07-27 18:05:17Ati primit reteta de dulceata? E o dulceata ca oricare alta. Dupa ce se curata nucile verzi, se lasa la muiat in apa rece. 1 kg de nuci, 1 kg apa. Pana a doua zi. A doua zi se scurg, si apa innegrita de la nuci (1 kg) impreuna cu 1 kg zahar se pun la fiert pana se ingroasa ca un sirop, se adauga nucile si se lasa sa mai fiarba pana se leaga. Aceasta dulceata este indicata in tiroida.E bine sa fie cat mai neagra, asta insemnand ca are mult iod.

Salutari din Iasul...marilor iubiri!
Ionica



Am postat eronat . Scuze, aici trebuia. Dulceata de nuci verzi, in unele afectiuni ale glandei tiroide, poate sa faca rau.
delly000811
Postat pe 25 Decembrie 2009 12:08
EU FAC DULCEATA DE NUCI VERZI ASTFEL :120 DE NUCI VERZI , LA 1KG. DE ZAHAR , 1 PLIC ZAHAR VANILAT, ZEAMA DE LAMAIE ( O PUN DUPA GUST. NU MAI MULT DE O LAMAIE ). AM INCERCAT CU MAI MULTE NUCI LA 1KG DE ZAHAR ,DAR CREDETI-MA CA NU MI-A PLACUT ,CACI NU RAMANEA LA URMA DECAT PUTIN SIROP , RESTUL ERAU NUCI, IAR MIE IMI PLACE SA AIBA SIROP MAI MULT DECAT NUCI.
CURAT NUCILE DE COAJA VERDE , PANA DAU DE INVELISUL ALB. NU LAS NICI UN PIC DE COAJE VERDE CA SA NU-MI IASA DULCEATA NEAGRA. NUCILE CURATATE ,SE PUN IMEDIAT IN APA RECE CACI OXIDEAZA . CAND TERMIN NUCILE DE CURATAT, LE PUN INTR-O CALDARE (GALEATA) , PUN APA RECE PESTE ELE ,CAT SA LE ACOPERE SI SA TREACA O PALMA PESTE NUCI. ACOPER NUCILE CU UN CAPAC SAU CU O FARFURIE, IN ASA FEL CA NUCILE SA RAMANA SUB FARFURIE ,IAR APA SA TREACA DEASUPRA. ASTFEL, NUCILE TREBUIE SA STEA 24 DE ORE, TIMP IN CARE SCHIMB APA DE 3-4 ORI ,CACI SE-NVERZESTE . DECI NUCILE NU TREBUIE SA VADA LUMINA , CI TREBUIE SA FIE ACOPERITE. DUPA 24 DE ORE PUN APA INTR-O CRATITA , SI O DAU IN CLOCOT. NUCILE LE PUN INTR-O BUCATA DE TIFON SAU PERDEA . LEG BINE TIFONUL SA NU CADA NUCILE SI ASTFEL IMPACHETATE , INTRODUC LEGATURA CU NUCI IN APA CLOCOTITA . FIERB 5 MINUTE ,APOI SCOT LEGATURA .ARUNC APA CARE SA-NNEGRIT SI REPET OPERATIA DE INCA 2 ORI. IN TOTAL LE OPARESC DE 3 ORI CATE 5 MINUTE . DUPA A 3-A OPAREALA , ASEZ NUCILE PE UN PROSOP CURAT SI USCAT CA SA SE ZVINTE . CAT SE ZVANTA NUCILE , FAC SIROPUL .
1 KG. DE ZAHAR ,2 CANI CU APA SI UN PLIC DE ZAHAR VANILAT , LE PUN INTR-O CRATITA SMALTUITA SAU DE INOX . CAND SIROPUL ESTE LEGAT , PUN NUCILE SI FIERB IN CONTINUARE PANA SE INCHEAGA DIN NOU , SIROPUL SI ACUM PUN ZEAMA DE LAMAIE . FIERB IN CONTINUARE PANA CAND ,DACA PUN O PICATURA DE SIROP PE O FARFURIE , PICATURA RAMANE CA O BOBITA (NU SE IMPRASTIE ). ATUNCI DAU CRATITA DEOPARTE . CAND S-A RACIT DULCEATA COMPLET, O PUN IN BORCANE .CAPSEZ CAPACELE SAU LE ETANSEZ (DEPINDE DE BORCAN ) SI PUN BORCANELE IN CAMARA SAU LA BECI.
IESE O DULCEATA DE CULOARE ROSIE -PORTOCALIE SI TINE SI 3 ANI.
INCERCATI SI NU VE-TI REGRETA .E PUTIN CAM COMPLICAT ,DAR ..MERITA.
garbo115475
Postat pe 31 Ianuarie 2010 19:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
-Sanatate si la multi ani tututor ! 5 De la: delly000311 19 Mai 2009 16:45
SARAMURA ESTE BUNA, DAR CA CEA DE CRAP DE DUNARE, RODELE DE PE ZONA DE MIJLOC, NIMIC NU E 0 De la: 26 Noiembrie 2009 13:55
Pizza a la Grasu64 6 De la: Dor_marunt 3 August 2010 19:42
rulada cu pate si cascaval 20 De la: Impar 10 Martie 2010 10:49
carioci alimentare 5 De la: mare_melisa 5 Mai 2010 12:50
Setari Cookie-uri