Compromisul....o necesitate?

Inainte de toate sa stabilim de la inceput sensurile cuvantului "compromis" sub cele doua forme ale sale: 1. Negocierea sau gasirea unei cai de mijloc
2. Sacrificiul personal in favoarea celuilalt partener
Apeland la calitatile dvs. tipic feminine si in scopul de a face un pic de lumina asupra acestor termeni va cer parerea care dintre acestea sunt mai eficiente intr-o relatie stabila sau,de ce nu,poate exista kiar a 3-a definitie?
Mi-am permisa s adeskid acest subiect pt. ca am vazut prin intermediul comentariilor facute de ceilalti membri la adresa unor materiale...deci,cum spuneam se observa o diferenta mare de opinii la adresa cuvantului compromis si a rolului sau in relatia de cuplu.....
mirciulik78
Postat pe 18 Mai 2010 23:28
Sacrificiul personal este exclus, traim propria viata si in numele nostru , nu in numele partenerului, deciziile ne apartin. Cu prima varianta sunt perfect de acord respectiv negocierea si gasirea unui numitor comun a dorintelor celor implicati int-o relatie.
reyya
Postat pe 18 Mai 2010 23:32
nțelegere, acord bazat pe cedri RECIPROCE , insa atunci cand vin doar din partea cuiva si cealalta parte isi traieste si isi vede EXCLUSIV de ceea ce o intereseaza nu se mai poate numi RELATIE, intervine ruptura/ fisura.
reyya
Postat pe 18 Mai 2010 23:35
BINEINTELES ca cel mai bine este cand se gaseste o cale de mijloc dar oare cate femei stiu ca de fapt compromisul nu inseamna doar sa se sacrifice pentru celalalt?
gmpa
Postat pe 19 Mai 2010 00:02
uite care este parerea mea.nespunand situatia exacta,este greu sa intuiesc ce vrei de fapt.este ca la tribunal.ai ales compromisul,dar adevarul tau,nu il stie nimeni.poate nici avocatul.insa daca este istet si bine platit,te scoate basma curata.dar fii sigur ca tu te pacalesti.dupa primul compromis,vor urma si altele,caci primul compromis va avea urmari in viitorul tau.deci vei continua compromisurile,ajungand foarte rapid la o viata promiscua.in cultura noastra compromisul are o conotatie urata.ideea de compromis se traduce imediat,ca o abatere de la principiu.atunci putem spune ca ai un comportament si o gandire flexibila.indiferent de situatie.implicit fiind flexibil,cedezi usor si la sacrificiu.exista minti diabolice,care te fac sa te sacrifici,asa batand din palme,chiar daca logica spune ca trebuie sa fie decizia ta.nici nu iti dai seama,ca de fapt e decizia impusa tacit de celalalt.dupa mine,in cazul in care faci un compromis si se afla te alegi cu reputatia stirbita.tu ai dat doua notiuni,doua etichete pt compromis.probabil referindu-te nu intr-o situatie data,ci presupusa.compromisul nu este de mai multe feluri,cred eu,ci efectul are multe conotatii.de pilda in afaceri.ca sa iti cresti cifra de afaceri,faci destule compromisuri,iti dau un singur exemplu ca sa nu intram in domeniu prea mult;reclama.produsul este atat de bine poleit in descriere,incat tu nu ii vezi nici un viciu ascuns.chiar si un contract incheiat intre parti ,in afaceri,are compromisuri si vicii.un intelept spunea odata,' ca daca a te pune impotriva,nu duce decat la dezastru,reconsiderarea circumstantelor,iti poate oferi o solutie".
alexxandra
Postat pe 19 Mai 2010 01:43
Eu sunt de acord cu compromisul, dar sa il faca el.
Doara
Postat pe 19 Mai 2010 06:04
De la: Dor_marunt, la data 2010-05-19 06:04:53Eu sunt de acord cu compromisul, dar sa il faca el.adica sa ai pe cine da vina,la o adica,hotomanco.mintea diabolica,ce spuneam!femeia tot desteapta.accepta, dar sa fie de la el!
alexxandra
Postat pe 19 Mai 2010 07:34
compromisul chiar este o necesitate, de multe ori, in relatiile de tot felul nu numai in cuplu.......dar trebuie sa fie o negociere din care sa castige ambele parti, nicidecum un sacrificiu.
nelly05
Postat pe 19 Mai 2010 08:39
Asa este...Trebuie sa se ajunga la un comun acord..Poate nu fiecare nu poate sa faca ce vrea intro casatorie..Dar trebuie conversatie sa se ajunga la o decizie in care la amndoi sa le fie bine.si sa le placa..Nu trebuie sa te sacrifici...Pt ca compromisul este un pacat..ADICA Esti partas la pacatele lui...I le tolerezi...De asta poate nici nu da doi bani pe tina ca femeie..Pt ca asta este pedeapsa de la Dumnezeu..Sa nu mai inveti oamenii prost..Ca asa va face si cu altii,daca vede ca ii merge cu tine...Asa ca esti si tu partas la rele lui
xenaprintesarazboinica
Postat pe 19 Mai 2010 11:30
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-05-19 11:30:05 Asa este...Trebuie sa se ajunga la un comun acord..Poate nu fiecare nu poate sa faca ce vrea intro casatorie..Dar trebuie conversatie sa se ajunga la o decizie in care la amndoi sa le fie bine.si sa le placa..Nu trebuie sa te sacrifici...Pt ca compromisul este un pacat..ADICA Esti partas la pacatele lui...I le tolerezi...De asta poate nici nu da doi bani pe tina ca femeie..Pt ca asta este pedeapsa de la Dumnezeu..Sa nu mai inveti oamenii prost..Ca asa va face si cu altii,daca vede ca ii merge cu tine...Asa ca esti si tu partas la rele lui


Este evident ca Religia introdusa in scoli naste monstri, IN CAZUL TAU IRINA
Nu exista un atac mai cumplit la devoltarea personalitatii unui copil decat ingradirea lui in canoane religioase pre-medievale , in aceleasi sali de clasa in care invata despre teorema lui Pitagora , circuitul apei in natura sau structura cromozomiala a vietatilor.(despre care cert este ca tu habar nu ai)
Religiile lumii ar trebui sa fie doar "morala pura" . Este suficient sa cunosti si sa respecti cele 10 porunci care sint esenta si scopul final al educatiei religioase.
Tot puroiul dogmatic este periculos , stupid si complet inutil.
La fiecare topic , indiferent de tema discutata intalnim ineptiile unei minti bolnave indoctrinata de o religie prost inteleasa, tu oricum nu mai esti catusi de putin religioasa..ci doar sarita de pe fix , unidirectionala si de un egoism acerb.
reyya
Postat pe 19 Mai 2010 17:09
De la: luptatoareacurajoasa, la data 2010-05-19 11:30:05 Asa este...Trebuie sa se ajunga la un comun acord..Poate nu fiecare nu poate sa faca ce vrea intro casatorie..Dar trebuie conversatie sa se ajunga la o decizie in care la amndoi sa le fie bine.si sa le placa..Nu trebuie sa te sacrifici...Pt ca compromisul este un pacat..ADICA Esti partas la pacatele lui...I le tolerezi...De asta poate nici nu da doi bani pe tina ca femeie..Pt ca asta este pedeapsa de la Dumnezeu..Sa nu mai inveti oamenii prost..Ca asa va face si cu altii,daca vede ca ii merge cu tine...Asa ca esti si tu partas la rele lui
Nu trebuie sa tolerezi ceea ce nu iti convine..Fara sa ajunge=ti la un comun acord..Mai ales ca barbatii fiind insensibili..Normal ca le dai un deget si iti iau toata mana...
xenaprintesarazboinica
Postat pe 19 Mai 2010 17:15
Intr-o relatie nu cred ca trebui sa existe compromisuri, pentru ca lucrurile sunt de multe ori albe ori negre, nu exista nuante de gri. Si daca nu fac compromisuri inseamna ca relatia se poate compromite?
dar, a invata sa faci compromisuri inseamna a invata sa te schimbi.... Daca veti ingadui ambitiilor nejustificate sa va controleze mintea pana cand va vor guverna de-a-ntregul, ele vor pune stapanire pe felul vostru de a gandi rational...
sophia1971
Postat pe 22 Mai 2010 21:40
bluelight
Postat pe 22 Mai 2010 22:08
da,deciziile ne apartin ,propria viata ne apartine ,sacrificiul este exclus atunci cand esti doar tu si celalalt.Decat sa faci un compromis care isi sfasie sufletul iti faci bagajul si pleci .Dar ce te faci cand mai ai un copil sau doi,cand esti somer si nu ai unde sa pleci?Chiar daca nu iti mai doresti relatia ,casnicia nu ai incotro.trebuie sa ramai ,pentru ca nu ai alternativa.Nu este cazul meu ,dar este un exemplu din viata reala .Si atunci faci un compromis.Nu?
mumuella
Postat pe 23 Mai 2010 09:13
Nu neaparat pentru celalalt.Dar pentru binele copiilor?Daca celalalt este cel care intretine familia iar tu nu ai nici o posibilitate sa iti cresti copilul frumos fara ajutorul lui?
mumuella
Postat pe 23 Mai 2010 09:17
INTOTDEAUNA...dar absolut INTOTDEAUNA
ii asociez cuvantului compromis,cuvintele:promiscuitate si mizerie

cuvantul compromis ascunde atata uratenie in spatele lui
il detest
LILO
Postat pe 23 Mai 2010 09:21
Lilo, compromisul poate fi calea de mijloc cand e facut cu/din drag..
bluelight
Postat pe 23 Mai 2010 09:25
stiu si eu? blue
asa o fi dar ,tot mai aspir la o lume perfecta,acolo unde nu este loc de COMPROMISE
LILO
Postat pe 23 Mai 2010 09:29
dupa mine nu arata asa o lume perfecta...
fiindca, compromisul e modul in care poti aduce la numitor comun diversitatea- atunci cand e nevoie de numitor comun
ce s-ar intampla daca ea, diversitatea, nu ar exista??
bluelight
Postat pe 23 Mai 2010 09:40
Dupa mine...potopul!
AMELYY
Postat pe 23 Mai 2010 09:55
zici?

P.S. lilo, voiam doar sa te invit sa privesti din alt unghi. in celalalt, imi pare mie, ca-i multa tristete.
bluelight
Postat pe 23 Mai 2010 09:59
C O M P R O M I S
care ar fi cuvintele derivate din acesta??

acele cuvinte derivate,pot fi si ele(in parte) un numitor comun
depinde pt care categorie de oameni

si dap...asa este...fiecare din noi VEDEM lumea din inghiuri diferite
depinde de fateta slefuita a diamantului din noi
LILO
Postat pe 23 Mai 2010 10:09
Off, lilo... am o veste tare proasta: nu exista o lumea perfecta. Nici macar aproape perfecta...
Tylly
Postat pe 23 Mai 2010 10:10
blue, zic!

Daca vrei ,fac o combinatie: Sa traiti bine, dupa mine potopul!
AMELYY
Postat pe 23 Mai 2010 10:11
Cam adanci ganduri, si e asa de dimineata..

AMELYY
Postat pe 23 Mai 2010 10:13
da..celleste aci nu este o lume perfecta dar
eu am o veste BUNA!!! chiar foarte buna
UNDEVA,in planurile superioare(acolo unde nu avem acces-deocamdata)
aceasta LUME PERFECTA chiar EXISTA!!!
LILO
Postat pe 23 Mai 2010 10:13
lilo, daca e asa, intr-o zi ne vom convinge cu totii. Eu zic totusi sa nu ne grabim...
Tylly
Postat pe 23 Mai 2010 10:16
Am si eu ceva perfect azi ,un soare!

Si ce mi-o mai lipsit..
AMELYY
Postat pe 23 Mai 2010 10:16
Unii poate ca nu!
AMELYY
Postat pe 23 Mai 2010 10:17
NEATZA..
scorpionultau
Postat pe 23 Mai 2010 10:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum sa castigi un I-phone sau premiu dorit 1 De la: Dydylina 5 August 2009 02:46
concurs dormitorul de vis 1 De la: lebada24 28 Iunie 2010 08:56
Invatamintul incotro ? 201 De la: eladaela 31 Mai 2010 09:00
Casatoria intre homelesi 4 De la: daniil_pravoslavnic 20 Martie 2012 00:17
Cele mai bune prajituri 1 De la: garbo_2455 26 Aprilie 2012 17:43
Setari Cookie-uri