TUTUNUL... CUM SA RENUNTAM ???

CUM SA RENUNTAM LA FUMAT ?? EXISTA O CALE SA RENUNTAM LA FUMAT???SAU TOTUL TINE DE VOINTA ??
danuda
Postat pe 28 Aprilie 2010 13:32
di ci tipi???????????
nazirra
Postat pe 28 Aprilie 2010 13:33
nu vezi ca e nervos omu'??

danuda....cica descoperira americanii un vaccin....peste freo douaj de ani ajunge si la noi si atunci te lasi
eladaela
Postat pe 28 Aprilie 2010 13:51
io zic ca tipa de la vointa!!!!!!ca nu l lasa sa pipe@!!!!!zic io.....
nazirra
Postat pe 28 Aprilie 2010 13:54
eladaela
Postat pe 28 Aprilie 2010 14:00
n am vointa ....is nervoasa.....am cu capu....ma duc sa pip!!!!!!!!!lucru slab!!!!!!!
nazirra
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:22
in sfarsit am di ci sa rad
LILO
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:30
di mini...maaaai?????da recunosc.....sint lucru slab....n am vointa!!!!!!!
nazirra
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:42
Eu am prea multa. Scot la vanzare.
Doara
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:46
da scoate o!!!de bani ne luam tigari....zic io....ca de avem vointa oricum nu le pipam.....nu????????
nazirra
Postat pe 28 Aprilie 2010 17:17
normal ca are draci,la cat costa un pachet de tigari in ziua de astazi...

ce draq cale sa existe? trebuie sa bagi multa vointa,altfel ...
iasomia
Postat pe 28 Aprilie 2010 17:24
io ma declar invinsa....n am ....lucru slab!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 28 Aprilie 2010 17:26
Ia sa ramai fara bani, sa vezi cum gasesti resurse nebanuite (de vointa, evident)
panty_C
Postat pe 30 Aprilie 2010 01:35
jos palaria in fata celor ce nu fumeaza..... jos palaria in fata celor ce s/au lasat de fumat iar pentru cei ce vor sa se lase de fumat lasati o ,,adresa,, de unde pot lua vointa
gmpa
Postat pe 1 Mai 2010 01:10
De la: danuda, la data 2010-04-28 13:32:43CUM SA RENUNTAM LA FUMAT ?? EXISTA O CALE SA RENUNTAM LA FUMAT???SAU TOTUL TINE DE VOINTA ??


Tine de vointa ......da si nu!
Tine de intelingenta - hai sa-i spunem asa - desi fumatorii nu sunt oameni prosti sau slabi

Eu m-an lasat dupa 12 ani de fumat, fara sa sufar. fara sa-mi fie rau. Chiar m-am simtit eliberata.
Tine de constientizare. Tigara iti face rau, e nociva. Si cand iti dai seama PE BUNE ca asa este, iti doresti sa scapi de ele. prima senzatie e cea de aerisire, nicidecum sevraj.
Foooooaaaaarte multi fumatori gasesc motive sa nu se lase. este lenea de a constientiza ca fumatul este daunator.

Succes!
mrmag
Postat pe 1 Mai 2010 07:02
M-am lasat de fumat de atatea ori...!! si pentru perioade lungi :doi ani jumate ,noua luni, sase luni, un an si trei luni , incat acum pot spune ca sigur tine totul de vointa.In general ,nu reduci tigarile ci intrerupi brusc fumatul si iti canalizezi atentia in alta parte ,faci altceva sa nu fii mereu setat pe dorinta de a fuma.Dependenta de tutun e doar psihica ,nu exista sevraj dupa nicotina.Dak intr-adevar vrei sa renunti la tigari, trebuie sa iesi mult ,sa te plimbi...si in general sa alungi sentimentul de frustrare determinat de lipsa tigarilor. Creierul va ,,dori'' starea de bine si se poate ca reactie la stresul de a fi lipsit de ,,placerea '' fumatului sa fii tentat sa mananci mai mult si in special ceea ce-ti place.M-am lasat si eu de multe ori si pt perioade lungi spuneam, insa mie imi place sa fumez, ma simt grozav cand fac asta si dak mai am si o cafea tare si amaruie pe langa mine....Mmmm! Ma ustura doar buzunarul !
Leona_Forever
Postat pe 1 Mai 2010 09:58
De la: Leona, la data 2010-05-01 09:58:45M-am lasat de fumat de atatea ori...!! si pentru perioade lungi :doi ani jumate ,noua luni, sase luni, un an si trei luni , incat acum pot spune ca sigur tine totul de vointa.In general ,nu reduci tigarile ci intrerupi brusc fumatul si iti canalizezi atentia in alta parte ,faci altceva sa nu fii mereu setat pe dorinta de a fuma.Dependenta de tutun e doar psihica ,nu exista sevraj dupa nicotina.Dak intr-adevar vrei sa renunti la tigari, trebuie sa iesi mult ,sa te plimbi...si in general sa alungi sentimentul de frustrare determinat de lipsa tigarilor. Creierul va ,,dori'' starea de bine si se poate ca reactie la stresul de a fi lipsit de ,,placerea '' fumatului sa fii tentat sa mananci mai mult si in special ceea ce-ti place.M-am lasat si eu de multe ori si pt perioade lungi spuneam, insa mie imi place sa fumez, ma simt grozav cand fac asta si dak mai am si o cafea tare si amaruie pe langa mine....Mmmm! Ma ustura doar buzunarul !


De acord cu tot ce scrie mai sus. Eu in perioada de "lasare" am constatat ca simteam nevoia sa fumez fix in momentele in care devenisem obisnuita sa fumez, un fel de ore fixe, dimineata, in puaza de pranz si dupa ce plecam de la birou. Astea erau momente in care fumam zilnic. E o chestie mai mult de rutina si e mai greu de fapt sa scapi de obiceiul in sine, reflexul de a aprinde tigara. Dependenta de nicotina e o nimic toata pe langa dependenta de a asocia o anumita actiune sau un anumit moment cu tigara.
Oniska
Postat pe 1 Mai 2010 10:34
Odata ce nu stiu despre ce este vorba nu arunc cu banii in vant pe criza asta
dorian1967
Postat pe 1 Mai 2010 10:35
nuti_vio
Postat pe 1 Mai 2010 10:44
TOTUL TINE DE VOINTA.............EU FUMEZ DE 20 ANI SI DECITE ORI AM VRUT SA MA LAS DE FUMAT NU AM REUSIT,DE CE?PT CA NU AM VOINTA.CELOR CARE AU REUSIT FELICITARI SI TINETI-O TOT ASA.
dolloreskaty
Postat pe 1 Mai 2010 11:47
citeste cartea Allan Care 'metoda usoara' este simplu citesti apoi nu mai fumezi!BAFTA LA TOTI
ONITZA85
Postat pe 1 Mai 2010 20:30
De la: danuda, la data 2010-04-28 13:32:43CUM SA RENUNTAM LA FUMAT ?? EXISTA O CALE SA RENUNTAM LA FUMAT???SAU TOTUL TINE DE VOINTA
??
singur_eu
Postat pe 2 Mai 2010 07:30
Eu m-am lasat mergand la cumparaturi cu copiii...Buget limitat, fiica-mea-mi cerea un tortulet de inghetata,asa ca...am pus in balanta,banutii ramasi...tortulet,sau tigari...Imi parea ca as fi un monstru daca as fi ales pachetul in detrimentul tortuletului...asa ca....
garbo094906
Postat pe 2 Mai 2010 11:11
http://www.scribd.com/doc/49762/Allen-Carr-carte-antifumat#fullscreen:on citeste cartea asta:P pe mn m-a ajutat
paulapagy
Postat pe 2 Mai 2010 12:59
De la: paulapagy, la data 2010-05-02 12:59:59http://www.scribd.com/doc/49762/Allen-Carr-carte-antifumat#fullscreen:on citeste cartea asta:P pe mn m-a ajutat

da ,si eu am citit-o si am avut o revelatie .Nu mai fumez de un an si aproape jumatate >sunt o fota fumatoare de mai mult de un pachet pe zi.Am fumat 20 de ani.
Deci se poate.Ma simt foarte bine ,nu m-am ingrasat.Trebuie sa gandesti pozitiv.De dependenza fizica scapi usor ,de accea toate vaccinurile si surogatele minune dau gres,problema e dependenta psihica careia trebuie sa ii faci fata.Chiar acum mai am momente cand mi-as aprinde o tigara nu pentru ca simt nevoia ci pentru ca o asociez cu diverse situatii,
dar acum trec usor peste si sunt hotatarata nici macar sa nu mai incerc vreodata.

Mult succes celor ce incearca sa se lase si nu uitati ca lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare si stiu sa astepte.
Daca doriti cartea o puteti descarca singuri cum s-a spus mai sus de pe SCRIBD sa pot sa va o trimit si eu.
O pastrez si ma mai uit pete ea din cand in cand.

Succes tuturor
liapetcu
Postat pe 2 Mai 2010 15:09
Ehh...nasoala treaba asta cu fumatul.de cateva zile incoace am inceput sa utilizez plasturi nicorette combinati cu tigari far tabac si nicotina sau tigara electronica fara nicotina.Fumam cate 2 pachete de tigari/zi.Culmea...de pe-o zi pe alta am inceput sa fumez mai putin de un pachet si alea fara nicotina.Si deja ma simt mai bine...nu mai tusesc ca bunicu.Mi-am dat seama ca nu e nicotina cea de care sunt dependenta ci obisnuinta de a trage fum in piept.De fapt de asta duc dorul.Si da..e nasol...ma trec transpiratii, dimineatza ma doare stomacul si tremur ca naiba.Dar din cate am auzit dupa 3 zile scapi de nicotina din organism, de nevoia acuta de nicotina.In fine...decat sa dau banii pe tigari mai bine imi iau boabe sa ma las de fumat si tigari fara nicotina si tabac.ma costa ceva mai mult dar pana la urma ma las.Ahh...rontaitul semintelor ajuta...sau mestecatul gumei.Cel mai important e sa treci peste partea cu tremuratul si transpiratiile.E nasoala rau!
garbo075318
Postat pe 2 Mai 2010 21:18
ai eu
oly25
Postat pe 2 Mai 2010 22:45



eu am renuntat la fumat si nu mi-a fost greu. Am renuntat treptat, nu brusc. N-as mai fuma niciodata. Problema e ca m-am ingrasat 20 de kg. Eram , oricum, plinuta iar acum sunt ... am 90 de kg. Totusi, nu mai reiau fumatul.
liaiedera
Postat pe 2 Mai 2010 23:00
Din experienta personala;

Sunt fumator de 12 ani, am reusit dupa primii 3 ani sa ma las de fumat pentru 3 luni, apoi ..nesmnificativ.

Acum nu mai fumez de 2 saptamani. Am apelat la pastilele Zyban. Acestea imi suprima necesitatea fizica de a fuma , dar ramane cea psihica , de cautare a placerii, de gest, de anumite momente...

Chiar daca am rezolvat partea fizica cu Zyban, componeneta psihica a renuntarii de fumat este destul de solicitanta, grea.

"Bupropionul clorhidrat (denumire comerciala Zyban) este un antidepresiv, a carui substanta activa interfera cu mecanismul nicotinei. Mecanismul sau de actiune este urmatorul : se fixeaza la nivel neuronal, blocand astfel neuronul pentru actiunea substantelor derivate din nicotina, acestea nemaiputand realiza efectul obisnuit. Practic acest medicament reduce dorinta de a fuma, simptomele de sevraj (anxietate, dificultate de concentrare, iritabilitate, furie), de asemenea reduce cresterea in greutate asociata renuntarii la fumat. Contraindicatiile sunt urmatoarele : crize convulsive in prezent sau in antecedente, bulimie sau anorexie pe fond nervos, tratament recent cu antidepresive, folosirea unui alt produs pe baza de bupropion (wellbutrin). Medicamentul se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala."



Si da,
Zyban poate avea o multime de efecte secundare, cele mai frecvente fiind mai putin somn si mai putina pofta de mancare.

Personal recomand folosirea la pastilele Zyban sau Chantix/Champix, si de asemeni de verificat programele nationale de renuntare la fumat, daca si cand se reiau. Prin ele veti avea aceste medicamente gratis , altfel costa destul de mult Zyban - 2 saptamani -93 de lei (tratamentul recomandat este de 7 sapatamani)


Succes !!!


garbo072373
Postat pe 3 Mai 2010 12:59
De la: gmpa, la data 2010-05-01 01:10:01jos palaria in fata celor ce nu fumeaza..... jos palaria in fata celor ce s/au lasat de fumat iar pentru cei ce vor sa se lase de fumat lasati o ,,adresa,, de unde pot lua vointa



la mine nu a tinut de vointa.si nici nu cred ca se poate asa .eu m-am lasat cand mi-a fost deja rau si medicul a zis stop cafea si tigari.am scris un topic cu ce explic aici.dar pe atunci lumea nu era interesata.aveam ameteli cand fumam.simteam ca mi se infierbanta creierul.cum trageam un fum ,gata simteam raul.asa ca m-am indopat cu ,dulciuri,rontaieli,bomboane de menta si guma de mestecat.si mancam mereu.mi-am luat un pachet de tigari,sa il am in fata okilor.sti vb aia daca vreau,fluier sau fumez,cand imi venea bazdacul trageam un fum sa simt raul si sa imi fie frica.deci frica pazeste pepenii.dupa un an de chin am terminat cu tigarile si cafeaua.uite ca e buna si FRICA la ceva.
alexxandra
Postat pe 3 Mai 2010 13:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sotul meu e dependent de filme porno 31 De la: garbo_1474 23 Aprilie 2012 07:07
Sa pastrez sarcina sau sa renunt? Am nevoie urgent de un sfat pls 20 De la: garbo_11499 27 Octombrie 2016 16:39
Dezvoltare 35 De la: garbo_9355 10 Decembrie 2012 00:40
Pasii spre o relatie... 51 De la: Doara 15 Octombrie 2010 06:26
dezorientata 46 De la: yza_my 3 Octombrie 2009 17:04
Setari Cookie-uri