Hai sa va mai dau un subiect nou de analizat: poate exista intre un barbat si o femeie numai o relatie simpla de prietenie? Daca "da" pentru cit timp iar daca"nu" , de ce?

O vorba celebra spune :
" o femeie si un barbat nu pot fi prieteni decat inainte sau dupa ce au fost amanti."

Postat pe 15 Decembrie 2009 08:54
eeeee... e doar o vorbaa!
fleurdelis
Postat pe 15 Decembrie 2009 08:58
scorpiutzo....daca amandurora le sta capul la sex, se ajunge si la asta...daca au insa capul pe umeri si diferentiaza prietenia de atractia sexuala....se poate sa ramana doar prieteni si sa se ajute la greu.....
tutankhamon
Postat pe 15 Decembrie 2009 11:21
De la: tutankhamon, la data 2009-12-15 11:21:57scorpiutzo....daca amandurora le sta capul la sex, se ajunge si la asta...daca au insa capul pe umeri si diferentiaza prietenia de atractia sexuala....se poate sa ramana doar prieteni si sa se ajute la greu.....


Nu te contazic, sunt destule exceptii de la regula si eu am prieteni barbati care nu au dat tenta sexuala relatiei dintre noi dar numai pentru ca avem fiecare alte prioritati sentimentale si alt gen de persoane care ne plac , altul decat noi, cei implicati in relatia de prietenie.

Postat pe 16 Decembrie 2009 07:42
aboslut ca nu se ajunge si la sex daca sunt alte prioritati sentimentale....sau daca nu se leaga feromonii...dar daca este acea atractie sexuala puternica.....ambii prieteni trebuie sa-si pastreze capul pe umeri si sa judece daca e bine sa-si riste o prietenie cu o tavaleala printre cearceafuri....
tutankhamon
Postat pe 17 Decembrie 2009 00:29
Exista prieteni,fara sex,cazuri rare,cu mult respect.
scrichy
Postat pe 17 Decembrie 2009 00:34
De la: tutankhamon, la data 2009-12-17 00:29:37aboslut ca nu se ajunge si la sex daca sunt alte prioritati sentimentale....sau daca nu se leaga feromonii...dar daca este acea atractie sexuala puternica.....ambii prieteni trebuie sa-si pastreze capul pe umeri si sa judece daca e bine sa-si riste o prietenie cu o tavaleala printre cearceafuri....


E foarte adevarat ca o prietenie trainica si adevarata nu merita sa fie pusa in balanta cu niste impulsuri de moment, sau o tavaleala .

Postat pe 17 Decembrie 2009 19:09
Buna.....sunt noua pe forum si am citit cele spuse de voi.
Este un subiect despre care s-ar putea discuta zile in sir.....O sa postez un material pe care l-am realizat in urma cu cativa ani despre relatiile interrumane....despre prietenie si dragoste......mie mi-a placut ...poate o sa va placa si voua.....Toate cele bune.....si lectura placuta(celor interesati)
PRIETENIA SI DRAGOSTEA

.
Interrelaiile umane bazate pe prietenie sunt influenate i nu pot fi separate de dragoste, de mariaj, de convieuirea n familie.
Prietenia si dragostea au un statut aparte in multitudinea relatiilor umane. Ele nu depind de legãturile profesionale, nu se raporteazã la sisteme de obligativitate i nici nu sunt impuse ca n cazul relaiilor de comunicare pe care le avem cu rudele.Ele sunt singurele bazate in exclusivitate pe libera alegere si afectivitate.Nu ne alegem parintii,fratii, colegii de munca, dar ne alegem in schimb prietenii si partenerii de dragoste.

PRIETENIA

Dicionarele definesc prietenul drept persoana care susine o altã persoanã, ori o ajutã direct, ncurajnd-o, avnd ntre ele relaii de bunãvoinã reciprocã". Prietenii sunt persoane care se simpatizeazã unul pe altul i se bucurã sã fie mpreunã n anumite ocazii sã rezolve anumite aciuni. Prietenia este totalmente voluntarã ca atitudine a unei persoane faã de alta i de aceea nici regulile nu sunt foarte stricte privind cine sunt prieteni i ce realizeazã mpreunã.
Prietenia capãtã aspecte variate care diferã n funcie de vrstã, sex i statut socio-profesional. Oamenii par sã tie ce nseamnã prietenia, ea este perceputã ca un fapt obinuit, veche de cnd lumea, iar studiile efectuate au ajutat la diferenieri i apropieri conceptuale i practice. Astfel, prietenii sunt oameni care se plac, sunt cei a cãror companie le oferã satisfacii, sunt cei care i mpãrtãesc activitãile i interesele, sunt cei care se ajutã i se neleg, sunt cei n care ai ncredere, sunt cei pe care te poi baza oferindu-i un suport emoional, sunt cei n compania cãrora te simi relaxat, confortabil.
Prietenia are grade diferite de intimitate: de la simple cunotine" pnã la prietenul cel mai bun intim". De obicei avem multe cunotine", mai puini prieteni apropiai", iar prieteni intimi" i mai puini, clasificare n care rãmne discutabil nivelul de apropiere ntre parteneri. Adevaratii prieteni se cauta mereu.
Diferenele de apreciere a prieteniei sunt n funcie de sex, de zona n care ne formãm prietenii (activitate profesionalã, rude, familie).
Bãrbaii sunt prieteni cu cei care ntreprind ceva mpreunã: aciuni, afaceri, plãcerea jocurilor sportive, etc. Prieteniile intre barbati par sa se invarta mai mereu in jurul unei halbe de bere , a unui meci sau unui comentariu despre femeile bunecare au trecut prin viata lor.Se mai discuta si despre politica uneori, despre masini sau despre aparatura HT, despre mici sau mari afaceri, despre noutati pe net si despre un hobby comun.Despre femeia langa care s-ar trezi in fiecare dimineata, dar sunt prea comozi uneori sa o tina langa ei.
Femeile apreciazã prietenia dupã modul n care sunt ajutate emoional i sunt asigurate cã se pãstreazã secretele, confidenele. La randul lor , ele discuta despre iubiri si despartiri , retete de slabit,vestimentatie si cosmetice , nu le ajung banii , vor un job mai bun, dar nu fac nimic sa-l obtina, vor un barbat tandru , dar si puternic financiar, sau un amant, desi putine au curajul sa-l aiba.
O tema viu disputata la nivelul simtului comun este in ce masura prieteniile inter-sexe (intre barbati si femei)pot ramane la acest statut si nu se transforma , in dragoste si sex.
Multi incearca sa inteleaga daca este posibila o prietenie intre un barbat si o femeie ,o prietenie sincera fara alte conotatii, una de genul amicitiei.Eu cred ca da, desi pentru unii este imposibil de imaginat si de acceptat, indeosebi in mentalitatea traditional-rurala.
Prietenia dintre un barbat si o femeie este deseori mai interesanta decat prietenia dintre doi barbati, sau dintre doua femei.
Acest gen de prietenie pare mai vie, mai colorata, fiecare incearca sa gaseasca prin prietenul de sex opus raspunsuri la propriile intrebari si probleme, dar dintr-un alt unghi.De asemenea fiecare ofera solutii celuilalt , interpretari si puncte de vedere originale, date de cele mai multe ori tocmai de cromozomul acela care ne face sa fim diferiti.E o prietenie complementara.Cei doi se completeaza si de cele mai multe ori astfel de prietenii sunt mai sincere si mai trainice.Dar oricat de trainica ar fi o astfel de prietenie totusi poate fi zdruncinata. Amintim doua cauze:
-cand unul din cei doi are un partener gelos care nu intelege natura relatiei
-dar cel mai puternic este zdruncinata cand unul dintre ei , el sau ea, incep sa simta mai mult decat prietenie pentru celalalt. Cand apare dragostea.
Dupã Duck, S.W. i Lea, M. (1982), ntlnirile regulate ale prietenilor au la bazã dorine, intenii, gnduri similare, cadouri reciproce: unii vor sã fie utili, alii pot sã arate cã pot fi amabili, la bazã fiind o atracie individualã i nu doar aparena fizicã mai ales abilitate i competenã socialã. ntlnirile obinuite ale prietenilor i interdependena constituie un alt pas important n dezvoltarea prieteniei ca i activitãile care se realizeazã cu ajutorul persoanelor pe care le considerãm prietene. Activitãile considerate caracteristice pentru prieteni include participãri la petreceri, conversaii intime, dansul, plimbãri, invitaii la restaurant sau cafenea, jocul de cãri i tenisul.
Prietenia nu reprezintã doar modalitãi de petrecere a timpului liber n companie, n grup ori mers la plimbare, mers la cumpãrãturi, mers la bisericã, vizite etc. Ea presupune cel puin de douã ori n viaã, n douã etape o influenã beneficã asupra sãnãtãii, stãrii de bine, detectarea agenilor stresori i reducerea lor.
a) Prima perioadã a vieii cnd prietenia este beneficã este adolescena. n acest interval de timp prietenii adevãrai ajutã efectiv fetele ori bãieii n vrstã de 18-20 de ani sã capete experienã pe multiple planuri, inclusiv n alegerea partenerului n viitoarea cãsãtorie. Autorii acceptã cã prietenia n aceastã perioadã este un factor al fericirii i al stãrii de bine, de confort psiho-social.
b) A doua perioadã n care prietenia poate interveni efectiv este vrsta maturitãii, accentul este pus mai ales pentru femei. Cele care nu au rude au nevoie n aceastã perioadã de prieteni care sã ocupe golurile afective i sociale. Acum, cnd prietenia nu poate suplini cãsãtoria, femeile doresc, de obicei, ca prietenii sã fie cei care fac orice pentru ele, care au calitãi superioare rudelor, care le ascultã i au soluii n orice domeniu.
Absena capacitãii de a stabili relaii de prietenie ntr-o manierã agreabilã,conduc la aparitia singuratatii, care este considerata cea mai obisnuita si mai stresanta conditie a vietii umane,opuse relatiei de prietenie.
Accentund ideea cã prietenia nu se conduce dupã legi i reguli formale ca n cazul mariajului, persoanele sunt contiene cã existã un cod" nescris de reguli, care respectate, determinã respectarea ei.
Reguli pentru prieteni :
1. Oferii-vã voluntar, din timpul liber, cnd este nevoie de ajutor;
2. Respectai condiiile particulare de viaã ale prietenului:
3. Pãstrai confidenele;
4. Avei ncredere unul n celãlalt;
5. Sprijinii-vã prietenul (prietena) n lipsa acestuia;
6. Nu vã criticai unul pe altul n public;
7. Arãtai-vã sprijinul afectiv;
8. Uitai-vã n ochii celuilalt n timpul conversaiei;
9. Strãduii-vã sã-l facei fericit n timp ce suntei unul n compania celuilalt;
10. Nu fii gelos (geloasã) i nu i criticai alte relaii, alte persoane cunoscute;
11. Fii tolerani unul faã de celãlalt;
12. mpãrtãii vetile (noutãile) privind succesul;
13. Solicitai sfaturi personale;
14. Nu fii pisãlog (pisãloagã);
15. Angajai-vã n glume sau ironii decente faã de prieten(ã);
16. Cãutai sã rãsplãtii datoriile, favorurile i complimentele;
17. Dezvãluii-vã sentimentele ori problemele personale n compania prietenului.

Cu toate ca e intemeiata prin liberul consimtamant si nefortata prin nici o institutie formala , prietenia nu este lipsita de tensiuni si conflicte, care de cele mai multe ori sunt depasite.Ea se poate si stinge, uneori treptat ,dar si brusc din motive de incompatibilitate.


DRAGOSTEA

,,Dragostea este adevrata trire, este o adevrat rugciune, este adevrata uniune. Iubirea este deteptat atunci cnd curenii Dragostei ne cuprind inima.
Ce este Dragostea?
Este o ntrebare a crui rspuns este n minile ndrgostitului. Nimeni altcineva nu poate nelege nici mcar o mic fracie din ea.
Aceast cale, calea Dragostei nu este pur teorie. Este o cale adevrat, un veritabil drum ce trebuie strbtut implicnd desigur SINCERITATE. Nimeni nu poate ptrunde porile adevratei iubiri att timp ct mintea i dorete lucruri ieftine. Cea mai mare trebuin pentru progresul pe Calea Dragostei este s ai o inim curat. Nu te poi atepta ca un rege s intre ntr-o ncpere murdar. Nici mcar un cine nu st ntr-un loc murdar. Atunci, cum s te atepi ca Dragostea s ptrund ntr-o inim cuprins de pofte, mnie, lcomie, egoism?
Indrgostitul are de trecut printr-o mulime de etape nainte de a nva s iubeasc cu adevrat. La nceput, mental, refuz cu desvrire. Uneori exist atta nelinite n corp nct i vine s fugi, s lai totul balt. Mintea i pune n fa tot felul de piedici, i nfieaz persoana iubit sub tot felul de aspecte. Ignor-le. Sunt hiurile ILUZIEI. Norii se vor mprtia. Soarele va rmne n toat splendoarea sa. Bobocul Dragostei se va deschide.

,,Boalã delicioasã", necesarã i familiarã, dragostea este un fenomen extraordinar, complex presupunnd existena a douã persoane (cuplu) care vin n aceastã ecuaie cu structura lor intimã, cu aspiraiile i expectaiile lor, cu dorina de a fi mpreunã cu un alt semen.
A fi ndrãgostit, a fi iubit, a iubi pe cineva, a nu fi mpãrtãitã dragostea, sunt tot attea posibilitãi i ipostaze ale comportamentului uman, sunt perspective din care noi ncercãm sã influenãm atitudinile noastre, chiar sistemul de autoevaluare.
n relaia, atitudinea sau sentimentul de prietenie, trebuie inseratã simpatia, preferina pentru o persoanã, dragostea ca atracie heterosexualã i relaionarea ntre parteneri (comunicare afectivã).
Dragostea face obiectul tot mai multor studii n ultimele decenii ale secolului XX, ntruct ea nu mai este apanajul literailor, al poeilor i nu doar al ndrãgostiilor, este studiatã ntre evenimentele pozitive ale vieii, dar nu singurul - care pot determina pentru om stãri de fericire, de mare bucurie, o stare de bine.
Cercetatorii (Hatfield & Rapson ,1995), au impartit dragostea in doua tipuri:
-Dragostea pasionala ,care implica gandire continua la persoana pe care o iubesti , reactii emotionale puternice si de asemenea,atractie sexuala.
-Dragoste bazata pe prietenie , aceasta implica incredere si sentimente pentru cineva apropiat.
Una dintre cele mai bune teorii asupra dragostei (care a fost demonstrate)este teoria lui Robert Sternberg(1988), care se numeste Teoria Triunghiulara a Dragostei.
Cele trei componente ale teoriei sunt:
PASIUNEA: adica aspectele romantate ale iubirii,atractivitatea fizica si intimitatea sexuala.
Pasiunea este cea care te face sa ,,fi indragostit si este sentimental asociat cu dragostea.Ia nastere repede si influenteaza puternic caracterul , gandirea.
INTIMITATEA : sudura sufleteasca , preocuparea fata de bunastarea si fericirea partenerului,intelegerea ,respectul si valorizarea reciproca.
Intimitatea este acel sentiment care te face sa daruiesti si sa impartasesti suport emotional si material.
ANGAJAMENT: centrat pe cognitiv ,pe felul in care iti reprezinti relatia in cauza, cat de mult te consideri implicat in ea , decizia si hotararea de a o mentine.
Angajamentul este acel sentiment care te face sa iti doresti o relatie serioasa si sa promiti ca vei fi alaturi de partener cand vor fi timpuri mai putin bune.
Cuplurile care au toate cele trei componente in echilibru tind sa fie mai stabile.
Investignd 100.000 americani - femei i bãrbai -Freedman J.L. (1978) ncearcã sã gãseascã ierarhizarea conceptului a fi ndrãgostit" i constatã cã este plasat pe locul II ca importanã pentru femeile singure, dupã prieteni i mpliniri sociale" locul I; iar pentru bãrbaii singuri acelai concept este ierarhizat pe locul III dupã prieteni i mpliniri sociale" i "activitate profesionalã".
Sunt multe moduri de a iubi pe cineva. Fiecare dintre noi isi dezvolta propriul stil de a iubi. De multe ori nu putem sa delimitam exact sentimentele pentru o persoana; nu stim daca o iubim, ne atrage personalitatea ei sau ni se pare interesanta. Este un sistem complex de emotii pe care le dezvoltam pentru cineva.
Pentru fiecare persoana exista cineva in lumea aceasta , trebuie doar sa stie ce anume cauta.
Femeile vreau sa isi gaseasca jumatatea sa fie fericite, dar este foarte greu .
Inca de la inceputul pubertatii toate si-au dorit , sau inca isi doresc acel Fat Frumos, dar el se schimba mult pe parcurs.Chiar daca toate pleaca de la punctul in care ,,EL este un print frumos si viteaz ajung in scurt timp sa observe un portret care nu corespunde catusi de putin cu cel initial.Asa cum pentru mine ,,un EL este cel mai frumos barbat din lume, fiind indragostita de el , asa multe femei il pot vedea altfel, pot chiar sa afirme ca este urat.Am vrut sa subliniez aici ca gusturile difera de la o persoana la alta , astfel ceea ce unele considera a fi barbatul ideal , sa fie un adevarat cosmar pentru altele.Atunci cand iubim pe cineva, ii toleram acestuia defectele sau incercam sa i le corectam. De multe ori, chiar si acestea ne atrag de persoana pe care o iubim.
Aspectul fizic este un amanunt insignifiant pentru majoritatea femeilor , in timp ce pentru unele este principalul criteriu de selectie al barbatilor.Toate isi doresc un barbat bland , intelegator, tandru,atent,inteligent, etc.,dar ajung sa se indragosteasca de opusul sau.
Femeile din ziua de azi sunt adevarate kamikaze.Se indragostesc de barbatii care nu le acorda atentie , le insala, uita cand este ziua lor de nastere si aleg intotdeauna eterna si fascinanta bere cu baietii in detrimentul unei cine romantice.
,,O femeie nu va fi niciodata multumita pana cand nu cunoaste nefericirea! imi spunea cineva , pe care l-am contrazis , dar am realizat mai tarziu ca avea dreptate.Daca barbatul este punctual ,manierat,isi arata permanent afectiunea , intr-un tarziu se ajunge la plictiseala.
A intelege persoana de langa tine este o sursa de putere ,iar tu ca persoana puternica sti ca pentru ai starni celeilalte pasiunea pt. tine , este nevoie sa-l cunosti , sa-l intelegi si sa-l accepti asa cum este el cu adevarat.
Psihicul masculin ramane o enigma pentru multe femei, datorita modului aparte de a gandi si simti al unui barbat.Deceptiile si frustrarile in amor se explica prin multe diferente fundamentale intre sexe ,care sunt mai putin cunoscute.,,Cum iubesc barbatii?, ,,Ce este in mintea lor? sunt intrebari care tradeaza dorinta irezistibila a femeilor de a intelege natura amorului masculin. Barbatii acorda multa importanta sexului,este o constitutie a naturii masculine.
Ce isi mai doresc? Isi doresc sa aiba alaturi de ei o femeie care sa arate bine la corp, dar nu perfect, sa fie frumoasa, dar, nu cea mai frumoasa... Sa devina "cea mai" completand aspectul exterior cu ceea ce scoate in evidenta sufletul ei, si comportamentul, in consecinta. O femeie despre care sa se poata spune ca este: " un amestec interesant,inocenta si dezinvoltura,pasiune si mister...indrazneala si peste toate,o feminitate ce fascineaza...senzualitate ce magnetizeaza privirile si nu numai...intr-un cuvint, intruparea perfecta a IUBIRII!"Isi doresc o femeie puternica, dar inocenta in anumite privinte.. pe care sa aiba ce o invata. Desteapta dar sa stie sa si coase, sa gateasca, sa creasca copii frumosi si sanatosi, sa castige mai putin decat el, dar nu prea putin... sa stie sa fie feminina, sa priveasca asa cum numai ea stie sa priveasca, in asa fel incat incetul cu incetul ea sa devina EA. O femeie care sa lase toate problemele deoparte atunci cand trece pragul casei, sa fie cu zambetul pe buze, si sa aduca lumina pe fetele tuturor, dar nu mai mult decat pe fata LUI. Sa fie indulgenta, intelegatoare, dar mai presus de toate iubitoare...
O femeie resimte o nevoie imperioasa de a sti mai multe despre un barbat , iar un barbat isi doreste in secret sa fie inteles de femeia pe care o iubeste.
Si barbatii precum femeile isi doresc sa aiba alaturi acel ,,EL,EA , care sa fie. Barbatul(femeia).sotul(sotia).amantul(amanta)..perfect(a).
Acel ,,EL,EA, care sa corespunda valorii celuilalt.


Intr-o scurta conversatie o persoana(barbat) intreaba urmatorul lucru pe o femeie:
Ce tip de barbat cauti?
Ea ramase un moment tacuta inainte de a-l privii in ochii si ii zise :Vrei sa stii intradevar?
Da raspunse el.
Atunci incepu sa zica: Fiind femeie in acest timp, sunt in pozitia de a-i cere barbatului ceea ce eu nu pot face pentru mine.Platesc facturile, ma ocup de casa, merg la supermarket,fac cumparaturi si totul fara ajutorul unui barbat..

Imi pun intrebarea :Ce poti tu sa aduci in viata mea?
Barbatul ramase privind .Gandea cu siguranta ca este vorba de bani.
Ea , stiind ce gandeste el, spuse:
Nu ma refer la bani .Am nevoie de mai mult.Am nevoie de un om care sa lupte pentru perfectiune in toate aspectele vietii.
El isi incrucisa bratele , se aseza in fotoliu si privind-o, ii ceru sa explice mai in detaliu.
Ea zise:
Caut pe cineva care sa lupte pentru perfectiune mentala,pentru ca am nevoie de cineva cu care sa conversez si care sa ma stimuleze din punct de vedere intelectual.Eu nu am nevoie de cineva simplu din punct de vedere mental.Am nevoie de cineva suficient de sensibil ca sa intelega prin ce trec eu ca femeie , dar suficient de puternic ca sa ma incurajeze si sa nu ma lase sa cad.Caut pe cineva pe care sa il respect ca sa pot sa fiu ,,ascultatoare.Nu pot sa fiu asa cu cineva care nu poate sa isi rezolve singur problemele.Eu caut un barbat care se poate ajuta pe sine insusi pentru a ne ajuta reciproc.
Cand termina se uita la el si il vedea foarte derutat si intrebator.
El ii zise : Ceri mult.
Ea raspunse: Valorez mult.

Ca si in cazul relatiilor de prietenie, si in relatiile de dragoste se poate stabili un ,,cod de regulicare respectate duc la rezista relatiei(cuplului) in timp.Se poate vorbi de reguli puine, dar altele cerute de non-conformismul partenerilor.
Argyle & Henderson (1985) trec n revistã extrem de multe cercetãri privind dragostea i ncearcã sugestii pentru reguli bine motivate i susinute de deprinderi (abilitãi) de tip interrelaionare.
Reguli pentru cuplurile care rezistã n timp:
1. Adresai-vã unul altuia pe numele de botez;
2. Respectai unul altuia viaa particularã (intimã);
3. Manifestai ncredere reciprocã;
4. Fii punctuali;
5. Uitai-vã n ochii interlocutorului n timpul conversaiei;
6. Nu vã criticai unul pe altul n public;
7. Sprijinii-vã partenerul mai ales n absena acestuia;
8. Pãstrai secretele;
9. Arãtai-vã interesul faã de activitatea psihicã a celuilalt;
10. Fii coreci i credincioi unul faã de celãlalt;
11. Transmitei vetile bune;
12. Oferii-vã unul altuia cadouri cu ocazia aniversãrilor;
13. Tolerai-vã unul altuia prietenii;
14. Oferii cadouri, recompense i favoruri;
15. Imaginai surprize plãcute celuilalt.

Sa constatat cã raporturile ntre dragoste i prietenie se pãstreazã la un nivel relativ de sinceritate faã de un nivel mediu care existã n ambele tipuri de trãiri, ntr-o perspectivã de timp mai mare. Ataamentul , nevoia de prietenie, nevoia de a comunica ntre sexe i vrste diferite nu eliminã aspectul istoric al dragostei .
Diferenele mari n explicarea dragostei, a camaraderiei, a implicaiilor cãsãtoriei i a responsabilitãilor de rol i statut n familie fac din aceastã boalã" ceva necesar.
marydana00
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:41
mary, cand mai ai de-astea, baga-le pe bucati, in mai multe posturi...nu toata lumea are rabdare sa citeasca o chestie atat de lunga
Anouk
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:45
Scuze.....
marydana00
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:49
never mind
Anouk
Postat pe 28 Decembrie 2009 17:52
desigur ca exista prietenie sincera si dezinteresata,intre un barbat si o femeie.ba chiar e mai puternica,decat prieteniile intre sexe de acelasi fel.si nu e greu de inteles ,de ce prietenia la care facem referire e f. puternica.pt ca intre ei exista moduri de gandire diferite,plus ca femeile,au o gandire mai matura decat barbatii.niciodata aceste prietenii,nu se vor transforma in casatorii.inseamna ca inca de la inceput,celor care li se intampla lucrul acesta,erau slabi ca si caracter si niciodata nu vor fi prieteni adevarati,nerezistand ispitelor.femeia in general ,in acest gen de prietenie,isi vede un frate si se bucura ca are si un aparator.barbatul in schimb ,vede in prietena,o surioara,iar puterea lui ca barbat si ca aparator,este sinonima cu inteligenta,maturitatea si protectia de mama a femeii,in prietenie.extista si in istorie,de-a lungul anilor,asemenea prietenii.
alexxandra
Postat pe 31 Decembrie 2009 20:35
De la: marydana00, la data 2009-12-28 17:49:05Scuze.....


Sincer,mi-a facut placere sa citesc ce ai postat.Macar teoretic ,ai facut o paralela interesanta a celor doua tipuri de relatie.Chiar daca in realitate sentimentele o mai iau razna,reperele astea pot sa-ti slujeasca in a te pozitiona intr-o parte sau alta.
Matracuca166
Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:52
poate exista o relatie simpla de prietenie intre un barbat si o femeie daca acea relatie incepe si se consolideaza in copilarie sau aproape de senectute. o astfel de relatie, bazata numai si numai pe sentinemte strict prietenesti, eu nu cred ca poate exista!
eira
Postat pe 3 Ianuarie 2010 16:46
anakine....nu tz-e dor sa crosetezi matale un piculetz?!

pliiiizzzz!
preciouss
Postat pe 3 Ianuarie 2010 23:07
sincer, nu
anakin
Postat pe 3 Ianuarie 2010 23:10
Pacat. Ma radeam si eu nitzel.
Sensart
Postat pe 3 Ianuarie 2010 23:12
tz tai limba aia,fire-ar a dreaq!
...te spun lu' mamicaaaa!
preciouss
Postat pe 3 Ianuarie 2010 23:12
panty_C
Postat pe 3 Ianuarie 2010 23:20
Ehe....
pana acum cativa ani as fi raspuns DAAAAAAA...dupa experienta traita nu mai sint asa de sigura.
Cel mai bun prieten , caruia ma confesam mi-a devenit in timp iubit , avantaj el ....( atunci cand stii multe despre un om si ii cunosti puncte slabe puncte tari , e usor sa speculezi).
Cert e faptul ca fenomenul e ireversibil ...adica de la iubiti la prieteni ...nu cred ca se mai poate reveni .Incarcatura emotionala se schimba...
E parerea mea ....
chrystal_10
Postat pe 6 Ianuarie 2010 18:22
da... chiar exista prietenie intre un barbat si o femeie... si stiti de ce?? Pentru ca intre ei nu poate aparea invidia ca in cazul prieteniilor de acelasi sex... cel putin asta e parerea mea... si inca ceva important... barbatii amici te pot ajuta sa-ti dai seama si cine e potrivit pentru tine si cine nu pentru o relatie de o viata...
crina_iuli
Postat pe 14 Ianuarie 2010 18:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
.....spuneti ce vreti 11 De la: namyi 18 Aprilie 2011 19:01
nu stiu ce sa mai cred 40 De la: garbo_405148 24 Iunie 2015 05:17
dragostea de-o vara 1 De la: dulcedeea97_yahoo_com 30 Iunie 2009 14:40
Împreună putem face minuni! 14 De la: garbo242980 9 Mai 2013 22:38
DUO TOPIC 923 De la: garbo_499154 8 Aprilie 2019 13:17
Setari Cookie-uri