Abstinenta te mentine tanar ?

http://reikiroman.altervista.org/yoga/brahmacharia.html
YAMA-PLANUL MORAL SI ETIC IN YOGA-BRAHMACHARIA(Sa nu-ti pierzi energia creativa)


BRAHMACHARYA se refer n primul rnd la stpnirea energiei erotice i a potenialului sexual. Dar BRAHMACHARYA este mai mult dect o tehnic de control din arta oriental a amorului. Este un mod de a tri care utilizeaz energia fundamental a sexualitii n sens ascendent, pentru dezvoltarea personal i evoluie spiritual.
De ce este necesar controlul energiei sexuale pentru aprofundarea sistemului yoga? Orice cale spiritual autentic, implicit marile religii planetare, acord importan planului sexual al individului. Unele dintre acestea aleg s-l declare zon interzis i impun abstinena sexual. Altele ndeamn la explorarea sa lucid, stpnirea i folosirea resurselor gigantice pe care le ascunde acest teritoriu. Un lucru e sigur. Datorit energiei uriae pe care o nmagazineaz i a ecourilor subcontiente pe care le produce, nivelul potenialului sexual nu poate fi ignorat de cel care i dorete desvrirea spiritual.
Studii tiinifice de ultim or confirm strvechi nvturi tantrice i taoiste: sperma este cea mai preioas avuie a unui brbat. O singur pictur de lichid seminal reprezint echivalentul a patruzeci de picturi de snge. Ce nseamn deci actul amoros cu ejaculare n cazul brbatului i cu descrcare specific, n cazul femeii? O hemoragie energetic violent, o risip care duce cu timpul la sectuire. O singur descrcare sexual afecteaz sistemul energetic general al brbatului pentru un interval de apte zile. Dac acesta obinuiete s realizeze diferite exerciii YOGA (posturi corporale, tehnici de PRANAYAMA etc.) fiecare ejaculare produce n aura sa o fisur prin care se risipesc fr sens chiar rezervele de energie acumulate ca urmare a practicii sale spirituale.
Pe de alt parte, descrcarea sexual prbuete energiile psihice, sufleteti i spirituale ale omului. Din punct de vedere subtil sunt declanate rezonane joase care devin cu timpul obinuin i care se impregneaz n aura fiinei umane, blocndu-i accesul la nivelurile superioare ale propriei sale deveniri.
Psihologia modern a deconspirat un adevr incomod: cele mai multe dintre problemele care i fac omului viaa amar au rdcina n stratul de profunzime al sexualitii. Prejudeci, frustrri, stresuri, dizarmonii, ticuri, inhibiii, complexe de inferioritate, violen, cam tot ceea ce d individului sentimentul de nefericire i l transform n surs de nefericire pentru ceilali.
Datorit potenialului exploziv al acestui subiect, nu este de mirare c unele coli spirituale recomand abstinena sexual. Ceea ce, din pcate, nu rezolv ntotdeauna problema! Ba, deseori, chiar o complic.
Practicantul care alege abstinena activ nu se rezum la celibat. Simpla abinere, reprimarea, nu este, din perspectiva yoghin, suficient pentru realizarea BRAHMACHARYA-ei i poate avea chiar consecine fiziologice i psihice catastrofale. Aici conteaz foarte mult intenia. Un om poate respecta legmntul interior de castitate. Dar dac nu reuete s i transmute potenialul sexual n energie i s sublimeze aceast energie ctre etajele superioare ale fiinei sale, dac gndete vulgar sau, obsedat de volupti carnale, reprezint o dovad vie c cea mai grea operaie este s scoi cuiva sexul din cap, de fapt el nu practic abstinena activ. Pentru a vorbi cu adevrat de abstinen, brbatul nu trebuie s mai aib poluii nocturne, iar femeia trebuie s ating nivelul suspendrii ciclului menstrual. Fr realizarea cu perseveren a unor tehnici puternice de sublimare a energiilor, toate acestea nu sunt cu putin.
Cei care practica abstinenta, trebuie sa practice anumite tehnici yoghine pentru sublimarea si transmutarea energiei sexuale sau foarte bine se poate realize acest lucru prin rugaciune si meditatie, dar tin sa subliniez ca aceasta cale este mai grea decat practicarea continentei.
A doua opiune, continena amoroas, implic exercitarea neleapt a funciei sexuale: fr descrcare, n primul rnd, i fr nici un fel de rezonane inferioare (obscenitate, inhibiii, prejudeci sau perversiti). La nivel fiziologic concret, continena sexual nseamn obligatoriu suspendarea ejaculrii n cazul brbatului i a descrcrii specifice care poate aprea n cazul femeii. n timpul fuziunii amoroase perfect controlate, materia (sperma la brbat, sngele menstrual, n general i alte fluide specifice descrcrii sexuale feminine) se transform n energie. Acest fenomen se numete transmutare. Un proces special, mai puternic dect orice ai cunoscut pn acum n legtur cu tririle erotice!
E bine s tim ns c n momentele amoroase foarte plcute i n timpul strilor de orgasm pot aprea la femei i anumite fluide profund benefice. Acestea nu trebuie confundate cu descrcarea sexual, cci sunt semnul unei senzualiti deosebite i al unor triri foarte intense. Starea pe care o triete femeia imediat dup apariia acestor fluide sexuale ne ajut s le deosebim de cele specifice orgasmului cu pierderea energiei. E foarte simplu. Imediat dup ce a avut loc un orgasm cu descrcare sexual, femeia se simte vlguit, obosit, somnolent, vrea s se opreasc i s se odihneasc. n schimb dup un orgasm fr descrcare este profund revigorat, fericit, debordeaz de energie i dorete s fac dragoste n continuare.
Urmtoarea etap, dup transmutare, este sublimarea, fr de care nu se poate nici mcar vorbi despre continena sexual i cu att mai puin despre sacralizarea erosului. Sublimarea opereaz cu energia rezultat n urma transmutrii i folosete acest combustibil neconvenional pentru a pune n micare (pentru a trezi) toate cele apte CHAKRA-e, centrii subtili de for ai fiinei umane.
Sun foarte tentant, nu-i aa? O cantitate uria de energie intr spontan ntr-un rezervor, iar tu nvei s o dirijezi i s o redistribui n alte zone. Este o energie pe care o racordezi la un sistem de iluminare ce ncepe s funcioneze intens de la etajul 1 pn la etajul 7. Iar aceasta face posibil o activitate foarte eficient i o productivitate maxim a tuturor departamentelor tale interioare: vitalitate, sexualitate, voin, afectivitate, intuiie, dinamism mental, legtura intim cu divinitatea.
Energia sexual i energia creatoare a omului sunt, de fapt, una i aceeai. La nivel concret, sexualitatea contribuie la crearea unei noi viei. E o credin rspndit nu doar printre yoghini, ci i printre adepii altor ci spirituale, c energia pe care o risipete prin ejaculare un act sexual obinuit ar putea fi folosit n alte scopuri. Chiar i antrenorii marilor echipe sportive tiu despre ce e vorba, cci le interzic sportivilor (care nu cunosc probabil continena) s fac dragoste n sptmna dinaintea unei competiii sportive importante. n cazul cilor spirituale ns energia sexual nu este salvat pentru ctigarea unui titlu olimpic, ci pentru c ea ne poate conduce la transformarea spiritual, la unirea cu Divinul.
Tradiia tantric avertizeaz c deprinderea controlului fiziologic este doar primul pas dintr-o cltorie de 1000 de kilometri. BRAHMACHARYA aduce o viziune spiritual asupra sexualitii, care face saltul de la plcere carnal la iubire, transfigurare i sublimare. Erosul devine o fntn de ap vie, care ne alimenteaz cltoria spre Absolut cu putere, bucurie, extaz.
Folosind energia sexual ca pe o prghie care propulseaz la nlime ntreaga noastr via luntric, reuim treptat s prelum controlul asupra propriilor tendine abisale, instinctuale. Toate resursele latente se unific, se adun ntr-un uvoi unic impetuos care ncepe s urce muntele interior.
Acesta este de fapt, BRAHMACHARYA din yoga: orientarea ntregii noastre fiine ctre spiritualitate, ctre Divin. nnobilat de continen i de iubire, sexualitatea se alchimizeaz i devine mijloc de elevare spiritual.
Ca BRAHMACHARYA s-i declaneze ns puterile magice n viaa noastr trebuie s respectm o regul de aur: s facem dragoste (cu continen sexual) doar atunci cnd iubim i suntem iubii. Altfel cdem n capcana unui compromis periculos i nu mai poate fi vorba de dimensiunea spiritual a amorului. Chiar dac noi suntem foarte ndrgostii, dar intuim c fiina iubit nu ne iubete la rndul su, nu este cazul s fuzionm erotic. Acelai lucru este valabil i pentru situaia cnd suntem iubii, dar inima noastr nu vibreaz pentru cel care ne copleete cu afeciune.
Cel care controleaz energia erotic, dar nu reuete s iubeasc profund i confund dorina sexual cu dragostea, rateaz orice ans de a progresa spiritual. De ce?
Se spune c omul sfinete locul. La fel i iubirea sfinete continena. Cci fr iubire, controlul energiei sexuale rmne o performan mecanic ce face cu neputin trezirea sufletului. n pofida unei concepii larg rspndite, iubirea nu este un fenomen spontan, care apare i dispare la voia ntmplrii. Iubirea este o art care se poate deprinde. De aceea e minunat ca sufletul tu s ating miestria de a iubi. Cum? Iubind pur i simplu i mai ales iubind din ce n ce mai mult. Fr temeri, fr negocieri, fr s ii scorul cine iubete i face mai mult n cuplu.
Aprofundarea BRAHMACHARYA-ei cere foarte mult seriozitate, druire, perseveren i efort. Cci nu e vorba doar de o relaie de cuplu armonioas sau de experiena erotic propriu-zis, ci de valorizarea i de sacralizarea ei, de o permanent cutare interioar, de un efort de autocunoatere i depire luntric. Este vorba de acea orientare a ntregii noastre fiine n sens ascendent, pentru a ne revela Sinele suprem i a atinge starea de ndumnezeire. Desigur ceea ce ofer articolul de fa sunt doar cteva repere care s motiveze transformarea BRAHMACHARYA-ei ntr-un stil de via. Singura care i poate aduce certitudini i poate confirma valoarea spiritual de excepie a BRAHMACHARYA-ei este experiena personal.
Femeile par avantajate din punctul de vedere al continenei sexuale. Ele deprind foarte lesne controlul efectiv al descrcrii care ar putea apare n timpul fuziunii amoroase. Ceea ce femeile nu trebuie s uite este faptul c n cazul lor continena sexual perfect implic i sublimarea complet a ciclului menstrual.
Taoitii numesc energia sexualChing" sau esen". Aceasta poate "fi neleas i ca electricitate uman, pentru c, asemenea energiei CHI, este invizibil i strbate corpul n ntregime. n forma sa material,Ching"este acumulat n sperm n cazul brbatului i n secreiile menstruale n cazul femeii. Altfel spus, este o form de energie CHI care s-a transformat prin-procesele de transmutare ntr-o alt form de energie. Este de fapt o substan rafinat, avnd capacitatea de a recrea ntregul organism. n cazul brbatului, puterea acumulat n lichidul seminal este esena energiei masculine, sau Yang.
Atunci cnd simim impulsul sexual are loc o expansiune a esenei Ching", o efervescen a acesteia. Ne simim ntreaga fiin ncrcat brusc cu o nou energie, ntregul corp freamt de pasiune iar inima este transformat de dorin. Este ca i cum am aprinde lumina. ntreaga lume a simurilor i sentimentelor este brusc trezit, de la noapte la zi, ntr-o secund. Aceasta se ntmpl cnd brbatul i femeia se simt puternic atrai unul spre cellalt i fiecare celul din fiinele lor vibreaz, genernd un cmp foarte mare de energie de tip electromagnetic. Acest fenomen se ntmpl spontan, la o alt scar, cnd izbucnete primvara; cnd copacii renasc, fiind inundai de sev pn n vrfurile fiecrei crengue. Analog, energia Ching" se expansioneaz urmnd ciclurilor naturale, specifice omului. Se pune ntrebarea: care este relaia dintre esena sexual Ching" i alte tipuri de energii CHI care se regsesc n fiina uman?
Scopul taoitilor este de a dezvolta energia vieii la cel mai nalt nivel posibil, dobndind astfel o sntate perfect i mplinirea aspiraiei umane spre desvrire. Strvechii nelepi au observat procesele naturale de transformare a fluxului CHI al elementelor primaresoare, pmnt, hran i aern Ching sau energie sexual i concretizarea acesteia n fluidele sexuale. Urmtoarea faz este cea mai subtil i mai dificil de observat. Energia coninut n sperm este mbogit cu energia CHI a organelor vitale umane i rafinat n Shien sau spirit. Altfel spus, energia sexual constituie liantul dintre identitatea noastr biologic i cea metafizic, dintre ceea ce este material i ceea ce este divin. Capacitile sexuale ofer omului puterea divin de a se crea pe sine, dar, de asemenea, l poate ataa de animalitate, a sa sau a celuilalt1 Taoitii cred c se poate utiliza orice substan sau for existent n Univers pentru realizarea spiritual i pentru eliberarea de limitrile corpului fizic. Totul este n esen energie, iar contiina uman poate absorbi aceast energie. Unele substane ns pot fi mai uor transformate n fiina noastr. De exemplu: putem absorbi cu mai mult uurin energia dintr-o hran consistent i natural dect am putea-o face stnd pe o plaj la soare. Energia solar este mai greu de digerat" de ctre corpul uman, care nspoate asimila i poate funciona mult timp cu caloriile i nutrimentele digerate.
Muli oameni confund foamea de hran cu dorina sexual, considerndu-le nevoi biologice i necesare supravieuirii fizice. Cei care simt frustarea sexual apeleaz la hran pentru consolare. Un dezechilibru n curgerea energiei Ching este o cauz principal a obezitiin cazul frustrii sexuale, hrana este cel mai la ndemn substituent.
Principala diferen dintre hran (energie. CHI) i sexualitate (esen Ching) este aceea c energia sexual fiind produs i rafinat n interiorul corpului este mult mai uor de digerat" sau de absorbit dect o ■substan exterioar precum hrana. Esena sexual este ntotdeauna n-stadiul pregtit pentru a fi conectat aproape instantaneu la sistemul hormonal i sistemul nervos. Imaginarea actului sexual sau simplul gnd la acesta ptrunde instantaneu n minte i modific ntreaga stare psihic i senzaiile fizice. Astfel, potenialul energetic sexual are o valoare mai important dect hrana ca nutriment" necesar dezvoltrii emionale i creterii spirituale. Sexualitatea a fost ntotdeauna considerat n China un departament al medicinei i recomandat n tratarea multor afeciuni. Un medic taoist poate prescrie ca timp de dou sptmni s se fac dragoste n anumite poziii pentru a trata anumite afeciuni. Iubirea uman exprimat prin funciile sexuale este considerat ca cea mai bun medicin la care se poate apela. Este un fel de leac interior" care poate curarisi multe neajunsuri, poate regenera fluxul de CHI prin organele vitale i de asemenea i sistemul imunologic general.
Oamenii sunt preocupai de relaiile lor cnd are loc un schimb de energie sexual, aceasta constituind cea mai important susinere a vieii lor, dup hran. Relaiile devin deseori complicate pentru c, dei prietenii i iubiii sunt fiine vizibile i tangibile, energia sexual schimbat, transmutat i sublimat n emoie i triri spirituale, este invizibil.
O relaie se destram cnd latura spiritual nu mai este cultivat cu consecven, iar energia sexual este consumat" fr a fi transformat ntr-un sens pozitiv. Cnd dezechilibrul energetic devine destul de puternic, cuplul recurge la divor n cazul n care nu gsete o cale de reechilibrare. Urmrirea materialelor pornografice sau masturbarea sunt alte exemple de cultivare n sens negativ a esenei Ching, deoarece stimuleaz esena Yang, aceasta nefiind echilibrat de energia sexual feminin, Yin.
Principala diferen dintre Ching (esena sexual) i hran sau energie luminoas solar este aceea c Ching este produs i depozitat n interiorul corpului. Sperma este un fluid preios avnd extraordinara putere de a fecunda i de a crea o alt via. Aceasta fiind depozitat la nivelul testiculelor avem oricnd acces la energia sa.
Dac sperma este descrcat n afara corpului, se produce automat mai mult pentru a fi nlocuit. Aceasta face s fim fizic pregtii oricnd pentru dragoste. Chiar dac suntem singuri, fr a avea o iubit i nu avem intenia de a procrea, n corp se produce sperma i energia sexual creatoare este astfel permanent activ. Deci putem s transformm aceast energie, acumulat la nivel sexual, n spiritualitate, pentru a ne exprima creator gndirea i personalitatea, pentru a accede la contiina pur. Aadar, Ching este energia intern care ne susine ziua i noaptea, fr ncetare. Procesul de rafinare a acesteia se produce n parte automat i n parte voluntar. Noi putem ajuta sau stnjeni procesul de transformare a energiei sexuale proprii n creativitate, dup cum suntem de contieni de procesele interne. Analog actului respirator, care ne conecteaz la surse gigantice de energie, tot astfel sexualitatea ne deschide spre surse de energie, fr s contientizm aceasta.
In incheiere iata cateva sfaturi pentru cei care vor sa experimenteze continenta sexuala:
Aprofundeaz-i relaia de cuplu. Multe zcminte de aur sunt la mari adncimi, aa c ai rbdare. Nu accepta banalitatea, obinuina, plictiseala. Armonia n plan erotic este, alturi de transfigurare, bagheta fermecat care menine relaia mereu proaspt.
Cultiv-i iubirea. Este greit s crezi c aceast trire vine de undeva din ceruri, ni se petrece i nu depinde de noi. Cnd sentimentele tale scad n intensitate, probabil este i un strop de superficialitate
Privete actul erotic ca pe un mod de exprimare a iubirii tale (nu singurul!). Un poem pe care l rostesc mpreun trupul i inima ta. Cnd pui dragostea n prim plan, tririle erotice excepionale o vor urma cu fidelitate. Dac vnezi strile, ele apar mult mai greu, tocmai pentru c eti preocupat doar de propria plcere.
Promite-i chiar acum c nu mai faci sex niciodat. i s-a oprit respiraia? Linitete-te. E vorba de sex. n loc de asta, faci dragoste cu continen i transfigurare orict de mult i doreti.
Propune-i, de asemenea, s nu mai ai niciodat partener (sau respectiv, partener) i de azi nainte s l priveti pe cellalt doar ca iubit (respectiv, iubit).
Transfigurarea ajut, de asemenea, s v meninei ntr-o permanent stare de polarizare n cuplu, fr a permite ca atracia reciproc, sufleteasc i erotic s scad cu timpul n intensitate.
Fii atent! Tririle amoroase pot fi uitate. Caut s i le ntipreti n memorie mprtindu-le cu fiina iubit. nvai s comunicai ntre voi, pentru a aprofunda starea de intimitate erotic i psihic. Aceast stare de intimitate, comunicarea deschis ajut foarte mult atunci cnd v dorii experiene sau stri mai profunde.
n timpul fuziunilor erotice cu continen, direcioneaz continuu energia n sus, ctre centrii superiori de for. Aceast obinuin benefic trezete aspiraia spiritual i permite ca, n timp, s realizezi adevrata BRAHMACHARYA, acea focalizare total a fiinei tale asupra esenei divine, sau chiar mai mult, asupra lui Dumnezeu Tatl.
Acord-i rbdarea necesar pentru a nva continena sexual. Merit efortul! mpreun cu fiina iubit urmrete ca, gradat s atingei amndoi acea stare de armonie reciproc, datorit creia putei savura simultan orgasmul fr descrcarea energiei erotice. Aceast trire la unison este cheia esenial a unor realizri spirituale de vrf.
Va recomand o carte foarte buna in acest domeniu pentru a invata cat mai multe despre continenta, o carte in format electronic, pe care o puteti descarca de pe net. Se numeste Secretele taoiste ale iubirii scrisa de maestrul taoist Mantak Chia.

Danac
Postat pe 12 August 2009 11:38

wow...!!!
prea lung textul... n-am timp sa-l parcurg

Daca'l citeste cineva, sa faca un rezumat si pentru noi ceilalti...
Ella34
Postat pe 12 August 2009 11:42
De mai bine de 8000 de ani metodele "Dragostei Vindecatoare" au fost pastrate secrete. Initial ea era practicata doar de imparatul Chinei si cei apropiati lui, fiind initiati de inteleptii taoisti, aflati la curtea sa. Secretul acestor practici a fost pastrat, maestrii taoisti considerand ca raspandirea invataturilor in mase poate fi periculoasa, dezvaluind secretele lor doar catorva discipoli alesi sa continuie traditia dupa trecerea lor din viata pamanteasca.

Cauta:
Secretele taoiste ale iubirii scrisa de maestrul taoist Mantak Chia.

Esenta dragostei vindecatoare

Tehnicile sexuale taoise sunt numite Dragostea Vindecatoare pentru ca focalizarea cea mai importanta este asupra vindecarii si iubirii.

A invata sa faci dragoste din inima este esenta Dragostei Vindecatoare. Fara dragoste sincera unul fata de celalat, sexul nu este decat un simplu act fizic. Iata ce spune maestrul Mantak Chia cu privire la necesitatea unei iubiri sincere :

Pentru binele dumneavoastra , nu renuntati la integritate de dragul placerii fizice sau sub pretextul unor profunde exercitii spirituale. Daca faceti dragoste cu o femeie fara sa o iubiti, energiile dumneavoastra spirituale nu vor fi in echilibru si poate incepe un razboi sufletesc. Acesta va dura atat timp cat veti mentine o relatie nepotrivita, indiferent de gradul dumneavoastra de dezvoltare psihica. De aceea, este mai bine sa fiti cinstit de la inceput.
Pentru acelasi motiv, faceti dragoste numai atunci cand simtiti o mare tandrete interioara. In acest caz, puterea de a iubi va deveni mai mare. Folosirea egoista sau manipularea actului sexual, chiar daca este vorba de femeia pe care o iubiti, poate cauza dizarmonie. Daca va simtiti incapabil sa va folositi puterea sexuala intr-un mod iubitor, atunci nu o folositi de loc. Sexul este o sabie cu doua taisuri, un instrument folositor, dar care poate deveni o arma periculoasa. Daca il folositi in scopuri josnice, va va lovi fara mila. Daca nu ati gasit o partenera cu care sa fiti ntr-adevar tandru, atunci mai bine nu atingeti pe nimeni.

Tehnicile predate in cadrul cursului "Dragostea Vindecatoare" sunt doar atat: niste tehnici. Trebuie sa le invatati suficient de bine ca sa le puteti uita. Exact ca atunci cand incercati sa cantati la un instrument muzical, va trebui sa invatati fiecare nota. In cele din urma va trebui sa puteti canta din inima.
Pasiunea si Compasiunea pe care o veti dezvolta in cuplu prin Dragostea Vindecatoare poate influenta profund benefic relatia cu partenerul si cu cei din jur. Conform taoistilor iubirea si extazul pe care le traim in relatia de cuplu ne fac sa simtim gustul Iubirii Universale si unitatea binecuvantata cu Forta Orginara a Universului, pe care le vom experimenta din ce in ce mai des, pe masura ce vom evolua spiritual.

"Nici o medicina sau hrana si nici o cale spirituala nu pot prelungi viata omului daca acesta nu va intelege si nu va practica armonia energiei sexuale". (P'eng TSU, medic al imparatului)


Pentru a fi siguri ca aceste taine nu vor fi folosite in scopuri personale, deseori egoiste, maestrii transmiteau discipolilor doar fragmente din doctrina. Astfel, ca acestia doar adunandu-se impreuna si impartasindu-si cunostintele, puteau reface intreaga metoda. Daca unul dintre ei se izola si nu-si impartasea invatatura, nu mai avea posibilitatea cunoasterii integrale a doctrinei.

De-a lungul generatiilor astfel de fragmente au fost considerate ca reprezentand intreaga invatatura


Secretele amorului Taoist - o contributie la cultura umanitatii

Maestrul Mantak Chia, studiind si practicand timp de multi ani cu numerosi initiati taoisti, a inceput reunirea dificila a acestor fragmente disparate intr-un tot coerent, similar cu invataturile milenare complete.

Dupa aproape treizeci de ani de predare a acestor practici atat in Orient, cat si in Occident, perfectionand continuu si adaptand aceste metode, Maestrul Mantak Chia, fondatorul Sistemului Tao Universal (detalii aici- link), a creat "Dragostea Vindecatoare " ca o parte integranta a acestui Sistem, care reprezinta atat o ramura de studiu separata, cat si o etapa necesara si obligatorie pentru nivelele mai avansate ale practicilor taoiste.


De ce acum?

De ce se dezvaluie acum metodele traditionale ale maestrilor chinezi si se ofera publicului larg principiile puterii? Maestrul Mantak Chia ne raspunde:

"din simplul motiv ca, istoric vorbind, este deja foarte tarziu. Conditia umana este prea disperata, pentru a mai priva specia noastra de sansa unei infuzii mari cu energie vitala. Daca rasa umana nu va fi cat mai curand imbogatita cu o noua energie a vietii, care sa readuca armonia, ce i-a lipsit de mai multe mii de ani, vom fi cu totii muritori de rand, amenintati de o existenta extrem de mizera si dificila, sortiti pieirii" "Deci, revelarea secretelor amorului taoist reprezinta o contributie la cultura umanitatii, dar este nevoie de timp, pentru a-si manifesta influenta in intregime. Folosind invatatura catorva minti geniale, intreaga rasa umana trebuie acum sa faca efortul care va salva lumea noastra de pericolele propriilor excese".

Danac
Postat pe 12 August 2009 12:02
cand ai timp....
Danac
Postat pe 12 August 2009 12:04
las-o bre dano in teorie ca pe noi practica ne omoara
eladaela
Postat pe 12 August 2009 12:08
daca te intereseaza citesti...eu am cautat pentru voi, cu ce sa-mi justific ideea de baza...teria care salveaza practica pana la urma....
Danac
Postat pe 12 August 2009 15:14
Parerea mea;in viata totul trebuie facut cu masura ce'imult strica si ce'i putin nu ajunge.
tantza
Postat pe 28 August 2009 07:49
Abstinenta?
dihoritza
Postat pe 12 Septembrie 2009 18:29
bre dano

teoria ca teoria,da' practica te omoara!

adicatelea io sa exersez in a-mi transforma orgasmu' in energie (care exersare dreaq stie cat o dura si ea!),sa-mi echilibrez energiile,sa manc numa' iarba si radacini,sa nu biau alcoale,sa nu vb porcosele,etc...

da' stii ce?
cand le termin io de facut toate astea,vine' unu caruia i se face secs oral in timp ce conduce si ma omoara pe trecerea de pietoni!

si io ce face cu orgasmele ratate,ai?
crezi ca le primeste sfantu' Petrea ca moneda de schimb la intrarea in Rai?!?
preciouss
Postat pe 12 Septembrie 2009 19:36
nazirra
Postat pe 12 Septembrie 2009 19:44
i-auzi,ia!
cica "infuzie cu energie vitala"...

da' o perfuzea nu merge?
buei!!!
deci care sunteti bivolari p'acilea?!?
ia sa vaz io cati din masculii nosti poate sa se infuzeze cu energie d'aia,implozandu-si orgasmu?!?
preciouss
Postat pe 12 Septembrie 2009 21:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna 3 De la: garbo094906 21 Martie 2010 13:09
masturbarea la barbati doare? 217 De la: kirry 16 Martie 2011 00:30
Minciuni si regrete 9 De la: garbo_428155 14 Februarie 2016 15:42
Detectiv particular specializat in infidelitati! 21 De la: gillbert 15 Noiembrie 2010 23:49
CE PARERE AVETI DESPRE TINERII ARTISTI??? 10 De la: Ioana007 29 Noiembrie 2009 13:32
Setari Cookie-uri