RELATIA CU DUMNEZEU

clm, chestiunea pusa de tine e foarte serioasa:ce zi sa pazim? sambata sau duminica? Tu ce astepti: sa-ti spuna cineva ce zi sa pazesti? Nimeni nu are nici dreptul, nici autoritatea sa ne spuna sau sa ne impuna asta.(Desi foarte curand va exista si aceasta impunere si vremuri mai rele decat cele ale Inchizitiei au fost prezise in directia aceasta.)
Raspunsul se gaseste la Dumnezeu, in Biblie si nu la oameni, bineinteles daca ai credinta si credinta ta se intemeiaza pe Cuvantul lui Dumnezeu si nu pe ce a spus unul sau altul pe aici sau prin alta parte.
Si inca ceva: exista multe religii, culte si secte care pazesc sambata( le-am gasit pe net).

sora_ilsi
Postat pe 16 Februarie 2009 16:23
referitor la biserica ortodoxa:
Biserica romana e la pamant! popii nostri au ajuns niste bisnitari intre Dumnezeu si noi!!au ajuns sa nu te inmormanteze daca nu le dai cat cer! te sfideeaza din mertzanele si din vilele de neam prost pe care le au!!si cica-s oamenii lui Dumnezeu!!de fapt au ajuns uneltele satanei!

e vb despre majoritatea lor, putini mai sunt oameni de calitate!
superbus
Postat pe 16 Februarie 2009 17:20
superbus...good point
wife_de_zmeu
Postat pe 16 Februarie 2009 17:40
superbus,
faci confuzie intre biserica si preoti.
Biserica este formata din credinciosi, nu din preoti.
Preotii doar slujesc enoriasii si chiar ii reprezinta(cum e turcu-i si pistolul).
Si, cum cei mai multi credinciosi trec pe la biserica doar de doua in viata(la botez si la inmormantare), la ce te poti astepta de la sluga(preot) fara stapan(credincios)? In nici un caz la consideratie.
Ecoul
Postat pe 16 Februarie 2009 17:59
eco...biserica e condusa de preoti, nu de credinciosi...

preotii sunt aia care te boteaza si te ingroapa

intr-o lume ideala, asa ar trebui sa fie, cum spui tu. dar realitatea e alta.

si cand coana preoteasa merge la piata cu saculetii de marunt,sa cumpere branza si rosii, incepi sa te intrebi ce nu-i in regula...ca sigur maruntul ala nu l-a scos de la bancomat...

wife_de_zmeu
Postat pe 16 Februarie 2009 18:56

Va salut pe totzi si ma bucur ca aveti un numitor comun ,CREDINTA !
Unii cred in Dumnezeu ,altii CRED ca sunt atei (deci si ei CRED ).
"Superbus"...Cat priveste "Biserica Romana e la pamant " si ... "popii nostri " ...tu vezi biserica in aceasta stare din cauza pierderi dragostei fata de aproapele tau ,preotul fiind si el aproapele nostru. La fel ca si noi este un om pe care cel rau vrea sa-l biruie .In acest caz, ei sunt de compatimit ...acelasi pret s-a platit si pentru ei (la Golgota ).
Ce a-tzi zice daca i-am sustine in rugaciunile noastre ?


c_romyka
Postat pe 16 Februarie 2009 23:07

biserica vazuta ca institutie si biserica vazuta ca si credinta

nu cred ca exista asa disociere decat daca fortam putin nota.
biserica e formata din enoriasi si cler. sa nu uitam biserica vazuta ca un lacas al domnului. ma refer aici la constructie.

orice credincios, cat o fi el de absent de pe la slujbe, tot apare pe la biserica sa aprinda o lumanare. de ce? pentru ca asa ne-a intrat in sange. asadar, credinciosi, cler, edificiu, creaza un tot inseparabil.

ca vrem sau nu, preotul este un formator de opinie religioasa in randul credinciosilor. el ar trebui sa fie un model pentru colectivitate , el este cel ce asigura legatura directa cu divinitatea. ceea ce se intampla in rare cazuri. vedem tot mai des preoti care-si fac treaba de mantuiala.

privind teoriile religioase, biserica ar trebui sa-si mai schimbe putin discursul
a folosi argumente ce erau valabile acum 2000 de ani, dovedeste cel putin lipsa de adaptabilitate.

cineva spunea bine ca unui copil de trei ani poti sa-i spui ca barza e cea care aduce pruncii pe lume, dar trebuie sa ai mare grija sa-i actualizezi informatia in timp util, pentru ca, altfel, iti pierzi credibilitatea. preotii probabil ca fac acest lucru cu propriii lor copii, dau nu aplica regula si la serviciu. in biserica , ei ,presupun ca toti enoriasi sunt idioti. adica, au ramas la mintea copiilor de trei ani. cand constata ca e invers, ii numesc atei .

cam de aici au pornit si contrazicerile noastre. a veni cu citate nu e indeajuns. nu esti ateu daca nu inghiti mai stiu eu ce afirmatie
si daca ai fi ateu, iar nu cred ca e un pacat sa vrei a afla de la cei ce cred, niste raspunsuri. raspunsuri, nu citate pescuite de prin biblie, recitate ca o poezie
si_totusi
Postat pe 16 Februarie 2009 23:35
"eu nu prea am inteles impartirea aceasta in crestini firesti si crestini duhovnicesti" spui tu "si totusi "...
Raspunsul meu este :
Sunt doua firi ,doua naturi in conflict .Natura pe care o hranim cel mai mult se va devolta si va avea controlul asupra vietii noastre .Daca hranim natura fireasca ,ea va creste si va izgoni Duhul Sfant conducandu-ne la pacat .Daca hranim natura noastra cea noua invitandu-L pe Iisus zilnic in inima noastra si studiind Cuvantul Sau cu rugaciune ,aceasta se va dezvolta si prin Duhul Sfant vom obtine biruinta spirituala delina .
Lupta impotriva eului este cea mai mare batalie si cea mai grea dintre toate luptele .Predarea sau renuntarea la sine spre a supune si a lasa la voia lui Dumnmezeu ,cere o lupta grea cu sine insusi .

Sfintirea lui Apostolul Pavel era un conflict permanent cu firea lui veche .De aceea el spunea :"Eu mor zilnic"(1Corinteni 15,31).
Vointa si dorintele lui erau in conflict zilnic cu vointa lui Dumnezeu .Dar in loc sa urmeze inclinatia sa fireasca ,el facea ceea ce voia Dumnezeu ,chiar daca era neplacut si dureros pentru firea lui .
ica2
Postat pe 16 Februarie 2009 23:35
ica, sa vedem daca am inteles
"Predarea sau renuntarea la sine spre a supune si a lasa la voia lui Dumnmezeu ,cere o lupta grea cu sine insusi "

eu nu cred ca domnul vrea ca noi sa renuntam la idealurile ce ni le propunem in viata. astfel, am fi inca de la nastere niste legume care se lasa in voia sortii , doar pentru ca va hotara Dumnezeu ce si cum cu noi. adica, s-ar dezvolta comoditatea , delasarea , lenea. aici e aici. trebuie sa avem masura in toate. sa nu cadem in extreme .

daca te referi la faptul ca trebuie sa avem grija ca in tot ce facem sa fim corecti, atunci, da. ai dreptate

si_totusi
Postat pe 16 Februarie 2009 23:45
Si lui Dumnezeu ii place sa fim oamenii cu idealuri si tinte inalte .
Cum ai zis si tu (sa fim buni ),in relatia "pe verticala si orizontala ",adica relatia cu Dumnezeu, cu semenii sa fie ok.
Alegem sa fim buni ,milostivi ,rabdadori ,credinciosi ,plini de dragoste pentru Dumnezeu si semeni.
ica2
Postat pe 17 Februarie 2009 00:14
in continuare despre crestinul firesc si cel duhovnicesc ....

Oricat de educat ar fi un om ,oricat de religios sau moral ar fi acesta nu il impiedica sa fie un om firesc ,pentru ca s-a nascut din carne ,adica dintr-o fiinta fireasca .Oricat de mult s-ar scimba el in comportamentul lui exterior ,ajungand sa aiba o comportare ireprosabila ,el va ramane tot firesc.Daca nu este nascut din Duh ,el este mort din punct de vedere spiritual ,traind o viata fireasca ,pamanteasca (Efeseni 2,1-3).
Cine hotaraste cursul bataliei spirituale intre firea pamantesaca si cea duhovniceasca ?NOI HOTARAM !Noi decidem cui sa ne supunem:Duhului Sfant ,indemnurilor lui Dumnezeu sau firii pamantesti .In general noi suntem foarte sensibili la ceea ce doreste firea pamanteasca si exista primejdia de a fi biruiti de ea.Este o lupta... si numai ascultand in totalitate de principiile divine ,vom deveni crestini duhovnicesti.
ica2
Postat pe 17 Februarie 2009 00:33
ce nu inteleg eu este cum dracu' dumnezeu asta ne lasa sa facem tot felu' de tampenii, desi stie de dinainte ce se va intampla... cred ca e putin sadic, precum moromete cu fasolea aia fierbinte... daca s-a oparit el in gura, nu zice nimic, ca sa-i lase si p-ailalti sa se friga...

zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 07:50
ce nu inteleg unii este ca nu felul in care slujesti o divinitate ciudatica e problema, ci ca accepti din start ca o astfel de divinitate exista, pur si simplu...

baietzei si fetitze... nu va mai amagiti, copii mosului... stiu, e comod sa nu-ti accepti pe deplin responsabilitatea propriilor fapte... a crede intr-o putere divina care hotareste in locul nostru e ca si a face precum alcoolistu' ala, care dupa ce isi hacuieste familia cu toporu' zice spasit: n-am stiut ce fac, eram beat...


zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 07:56
religia (nu neaparat crestinismu', eco!)este drogu' amarastenilor... aia de n-au suficienti bani sa-si ia o vodca sau un pachet de tigari...

da' nene... religiosii se imbata cu apa rece, cum s-ar zice...

stiu, nu-s original, chestia cu opiumul popoarelor a zis-o marx ala, stranepotu lu' isus, inaintea mea... religiosii sunt niste drogati, ca toti drogatii... insa mult mai periculosi... niciun alt drog nu da isterie in masa precum religia...

si da, exista si esteti ai isteriei... rafinati ai scatofagiei cand e vorba de batut campii...
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 08:09
daca vreti sa dezvoltam pe teme precum: de ce-au nevoie oamenii de droguri?... de ce religia este cel mai prizat drog?... sunt femeile mai religioase decat barbatii?... de ce majoritatea protilor sunt barbati?... este omul creatura suprema?... si altele... poate pe alt topic...

hai, ura si la gara...
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 08:22
Ti as recomanda sa fii atenta la cum se scrie corect Iisus Hristos...E o mare deosebire intre Isus si Iisus. Daca nu faci parte dintre crestinii ortodocsi...atunci se explica.
Informeaza-te corect!

Doamne ajuta!
oana_lacri
Postat pe 17 Februarie 2009 09:19
De la: ica2, la data 2008-10-24 23:52:18"FIINDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA CA A DAT PE UNICUL SAU FIU ,PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL SA NU PIARA SI SA AIBA VIATA VESNICA "(Ioan 3:16)
Iata ca, Dumnezeu vrea sa aiba cu fiecare dintre noi o relatie prin FIUL SAU ISUS HRISTOS ...SI DE CE ? Pentru ca te iubeste si ma iubeste si ne vrea pe toti salvati ,mantuiti in Imparatia Cerurilor.
Sa nu stam nepasatori fat de o asa mare dragoste 1
Va doresc multe binecuvintari !



la asta ma refeream in mesajul anterior (scuze n am dat citatul acolo,ci am raspuns).
oana_lacri
Postat pe 17 Februarie 2009 09:22
De la: c_romyka, la data 2009-02-16 23:07:24
Va salut pe totzi si ma bucur ca aveti un numitor comun ,CREDINTA !
Unii cred in Dumnezeu ,altii CRED ca sunt atei (deci si ei CRED ).
"Superbus"...Cat priveste "Biserica Romana e la pamant " si ... "popii nostri " ...tu vezi biserica in aceasta stare din cauza pierderi dragostei fata de aproapele tau ,preotul fiind si el aproapele nostru. La fel ca si noi este un om pe care cel rau vrea sa-l biruie .In acest caz, ei sunt de compatimit ...acelasi pret s-a platit si pentru ei (la Golgota ).
Ce a-tzi zice daca i-am sustine in rugaciunile noastre ?





ha ha ha...cata dragoste...fata de aproapele ai !!scuza-ma eu nu pot !!de ce sa ma rog pt ei...cand trebuie invers?
ei ar trebuie sa fie cei mai credinciosi,cei mai buni,modesti oameni!!dar ti-ai gasit!!
ei ,care-s bine "inarmati " cu scrierile sfinte , cum sa fie biruiti de Satana??! tre' sa stie cel mai bine cum sa se fereasca!!si tre sa ne ajute pe noi ,astia pacatostii , sa ne indreptam si sa prevenim faptele rele!!
superbus
Postat pe 17 Februarie 2009 12:32
De la: Ecoul, la data 2009-02-16 17:59:04superbus,
faci confuzie intre biserica si preoti.
Biserica este formata din credinciosi, nu din preoti.
Preotii doar slujesc enoriasii si chiar ii reprezinta(cum e turcu-i si pistolul).
Si, cum cei mai multi credinciosi trec pe la biserica doar de doua in viata(la botez si la inmormantare), la ce te poti astepta de la sluga(preot) fara stapan(credincios)? In nici un caz la consideratie.



preotii sunt oamenii lui Dumnezeu..uneltele lui! ei trebuie sa ne indrepte, sa ne atraga spre Dumnezeu!!!
dar cu asemenea preoti(cand ii vad mi se face )...e normal sa te duci de 2 ori in viata la biserica!!!
superbus
Postat pe 17 Februarie 2009 12:37
eu am plecat ingrozita de la o slujba din saptamana luminata... nu am rezistat la presiunea si cantarile amenintatoare ale preotului... ma simteam in arena... gata sa fiu sfashiata...
gianiblue
Postat pe 17 Februarie 2009 13:36
giani,

nu credeam sa rad pe topicu' asta,hai ma mami..cred ca erai tu stresata de ceva...

dar daca tot am intrat,eu sunt de parere ca pt inmormantari preotii nu ar trebui sa ceara bani...
iasomia
Postat pe 17 Februarie 2009 14:00
iaso, trust me. eu ma duc la biserica doar cand am starea aceea de liniste si incredere. nu tin sa fiu fatarnica, e clar..
si uite asa m-am pornit cu entuziasm spre biserica ... si am plecat in 10 minute, convinsa ca daca mai stateam ... eram buna de inmormantat si nici nu aveau cui sa ceara bani pentru mine...
gianiblue
Postat pe 17 Februarie 2009 14:09
fetele...

odata cand o sa am chef va povestec ce-a patit o cunostinta... o femeie tanara care s-a dus la spovedanie la un preot cunosct din bucuresti...he,he,he...
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 14:16
zambil, vino la chestiune si spune-ne acum, ca cine stie cand te mai prindem...
wife_de_zmeu
Postat pe 17 Februarie 2009 14:19
wife...

n-am timp acusica, da' ce pot sa va spun e ca exista un indreptar de spovedanie care li se inmaneaza pacatosilor... numa' daca-l cititi p-ala si va ia cu frisoane...
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 14:21
faci suspans cu noi, otzule...

wife_de_zmeu
Postat pe 17 Februarie 2009 14:24
ia fiti atente-acilea, d-un examplu...

43. Am folosit droguri, stupefiante sau multa cafea,
distrugndu-mi sanatatea sau viata.
44. Mi-am ras barba si mustatile, m-am tuns dupa moda
veacului de acum sau mi-am lasat plete.
45. M-am mascat dndu-mi alta
nfatisare, schimbndu-ma din barbat n femeie sau
invers, sau n capra, urs, strigoi, paiata sau alte chipuri
urcioase.
46. M-am rosit, vopsit, parfumat; mi-am taiat parul, am
umblat cu capul descoperit, chiar si n biserica (ca
femeie). Am purtat cercei (chiar si n semnul Sfintei
Cruci), margele, inele; m-am ras pe partile ascunse
ale trupului. Ca femeie am purtat pantaloni, devenind
urciune naintea lui Dumnezeu (vezi: Deuteronomul
22,5; canoanele Sinodului din Gangra).
47. Am fost la stranduri, plaja; am facut nudism.
48. Ca femeie, am intrat n biserica fiind n
rnduiala firii (perioada lunara). Am sarutat Sfintele
Icoane, am luat anafora sau m-am mpartasit; mi s-a pus
Sfntul Potir pe cap, am sarutat mna preotului slujitor,
fiind n aceasta stare.
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 14:38
ha ???!!!
wife_de_zmeu
Postat pe 17 Februarie 2009 14:42
wife...

daca citesti ghidu' asta de viata crestina, pana si cuvioasa ica devine o icoana a desfranarii... de voi astilalte ce sa mai zic?...
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 14:44
ia sa va mai dau... sa tremurati nitel...

157. Am trait trupeste cu sotia n zile de post,
Duminica si sarbatori, n timpul perioadei lunare a
sotiei sau n cele patruzeci de zile dupa nastere.
158. Nu m-am nfrnat de la mpreunare nicicnd
sotia a ramas nsarcinata.
159. Am mers la biserica (ca femeie) nainte de cele
patruzeci de zile dupa nastere si fara a-mi face molifta
de dezlegare.
160. Ca parinte am culcat n pat cu mine fete sau
baieti mai marisori, sau i-am pus sa doarma mpreuna.
161. Am pacatuit nainte de casatorie si am mintit
pe sot sau sotie, nespunnd adevarul.
162. Fiind copil am jucat diferite jocuri patimase,
desfrnate, necuviincioase, cu alte fete sau baieti.
163. Am fost la nunti cu lautari, baluri, hore,
discoteci si alte petreceri pagne, necrestine. M-am
uitat la televizor, video etc. la filme pornografice, ntinndumi
mintea si sufletul; nu am purtat grija de copiii mei si
le-am ngaduit sa priveasca la filme imorale, chiar si
n prezenta mea.
164. Am jucat table, biliard, carti sau alte jocuri de
noroc, pagubindu-ma baneste pe mine sau pe altii.
165. Am fost la stadioane, sali de sport, teatre,
pentru a urmari meciuri, spectacole, circuri, conferinte
sau alte manifestatii pagne ori sectare.
166. Am frecventat case si locuri unde se spuneau
cuvinte si fapte de sminteala, necuviincioase si
nemernice: bar, bordel, sex -shop, strip-tease etc.
167. Am fost si am mncat n casa la cei care traiau
necununati la Biserica; nu i-am sfatuit sa se cunune;
am primit daruri de la ei si i-am pomenit la slujbele
Bisericii
zambil
Postat pe 17 Februarie 2009 14:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum isi poate pastra pacea in suflet un angajat atunci cand seful lui e un om artagos si rau? 6 De la: xenaluptatoareainimoasa 4 Septembrie 2010 16:14
SINGURATATEA MEA 162 De la: anca_53 12 Iunie 2010 11:50
mergem la vot? 14 De la: zambila 11 Noiembrie 2009 11:57
Modele plinute 9 De la: Kardula 22 Ianuarie 2013 09:29
Invatamintul incotro ? 201 De la: eladaela 31 Mai 2010 09:00
Setari Cookie-uri