Dieta lui Catalin Crisan

Ciao,tuturor!
Am inceput din nou dieta pentru ca m-am simtit bine fara 12kg si as vrea sa vad cum e si cu alte ...10kg(macar!!) in minus Pentru cine a facut-o deja acum e mai usor ,esti pregatit psihologic stii ce te asteapta dar stii ca o sa ai si rezultate.Sorina,Cristina ce faceti, cum va descurcati dupa dieta?
Va pup iar cele care abia au inceput-o sa nu se lase prada tentatiilor ca o sa vada rezultatele curand

Postat pe 29 Aprilie 2009 22:56
Buna Sorina, buna Alina! Multumesc pentru sfaturi! Deocamdata am vesti bune: desi ma hotarasem sa ma cantaresc o data pe saptamana, azi dimineata n-am mai avut rabdare si m-am suit pe cantar. Nu mi-a venit sa cred, am slabit 1,5kg in doar 3 zile!
stiu ca sunt abia la inceput si acum e cel mai intens ritmul de slabire, dar nu ma asteptam, mai ales ca ma simt destul de greoaie cu atata carne...
am introdus apa cu lamaie, pestele, inimi de pui etc, tot mi se pare greu de inghitit... dar pana acum n-am nici o abatere la activ
Va pup pe toate si sa aveti spor la slabit!
TamaraM
Postat pe 30 Aprilie 2009 14:22
hello all...am terminat aseara dieta, in total 11 kg am dat jos...dupa cum am spus fara sport...vreau sa fac pauza o sapt(tot disociat si cu program mananc) si sa o iau de la capat...klumea de data asta sa mai dau macar inca 10 kg jos...
intr-adevar factorul psihologic ma ajuta...la inceputul lui iulie o termin probabil...va trimit poze sexy cu mine pe plaja daca totul merge bine ...dar ne mai auzim pana acum...v-am pupat si va urez succes
heartbraker_angel
Postat pe 30 Aprilie 2009 15:55
Buna fetelor!
Am ajuns din intamplare pe acest forum, dorind sa aflu cat mai multe despre cei ce au folosit aceasta dieta.
Eu sunt deja in a 30- a zi de cand o tin si pot sa spun numai de bine. Nu pot sa spun in acest moment cat am slabit in kg,nu m-am cantarit deloc (cu o saptamana inainte de a incepe m-am cantarit si probabil zilele urmatoare o sama cantaresc din nou ca sunt curioasadupa ce am citit atatea lucruri), dar la imbracaminte ce sa zic pot sa imbrac haine pe care nu le-am mai imbracat de 3-4 ani, iar pana sa ma apuc de dieta imi puteam lua pantalonii decat pana la genunchi
asa ca zic ca e de bine!
Spor la treaba!

Postat pe 30 Aprilie 2009 19:29
Ciao ,felicitari h_Angel ,nu te lasa,trebuie sa devii cel mai frumos de pe litoral (oricare ar fi el ).Ai sa vezi ca in perioada de pauza traiesti un sens de vinovatie cand incalci regimul si vrei sa te intorci la meniul tau.Acum o sa slabim si mai mult,s-au imbolnavit porcii si o s-o facem fara carne de porc .Deci maine de 1 MAI mancati mici la gratar,gratare ca sa simtiti sarbatoarea din plin .
Tot inainte spre frumusete! Pe curand

Postat pe 30 Aprilie 2009 21:06
Doar o intrebare off topic: se serbeaza 1 Mai??????? Sau noi romanii facem o sarbatoare din fiecare zi? Se serbeaza si 8 Mai, 9 Mai si chiar si 10 Mai?????
Aemulus
Postat pe 30 Aprilie 2009 21:09
Buna tuturor,sa va spun sincer eu ma mentin,nu am mai pus nimic,nu am mai scazut,dar tin cont de ce maninc, .Felicitari h_angel ,cred ca sportul ne ajuta mai mult,dar cind nu avem posibilitate ...e bine si asa Cred ca o sa repet si eu dieta dar dupa ce voi merge la medic,sa vad daca e totul bine cu mine,va pup pe toti si va urez un 1MAI si un sfirsit de saptamina cit mai placut si aveti grije ce papati nu abuzati
sorina17
Postat pe 30 Aprilie 2009 23:25
Buna toturor!!!
Este a doua incercare de a tine aceasta dieta deoarece diin cauza lipsei de vointa nu am putut sa o duc la capat prima data....dar acum sunt hotarata asa ca de azi 01.05.2009 am inceput dieta iar pe 06.07. 2009 voi avea cu macar 10 kg mai putin adik in jur de 70 kg..... Va pup si sper sa fiti alaturi si de mine....mai ales ca am vazut cum unii au scapat de zeci de kg cu aceasta dieta....idealul meu ar fi de 58-60 de kg la 1,70 dar incet si cu mult calm. O sa merg si la sala ca sa fiu sigura ca voi obtine rezultatele dorite.... Va pupacesc pe toti si bafta !!!!!
Speranta2014
Postat pe 1 Mai 2009 13:32
Micabis ,cred ca esti tinerica si nu ai fost la defilarile obligatorii de pe vremea lui Ceausescu.Eu eram pioniera atunci .Desi atunci era putin denaturata semnificatia sarbatorii lumea se distra si atunci la iarba verde.Acum sarbatoarea e prilej de minivacanta, a capatat o imagine mai moderna.1MAI este ZIUA INTERNATIONALA A CELOR CE MUNCESC,8 MAI era ziua infiintarii Partidului comunist roman si 9 MAI este ZIUA INDEPENDENTEI ROMANIEI (1877).
Orice zi e buna pentru a deveni sarbatoare!

Postat pe 1 Mai 2009 21:31
Ooooo, merci Alina! Din nefericire am participat la citeva demonstratii incluzind si cele din 23 August pe nu mai stiu ce stadion din Bucuresti.Intrebarea mea cu sarbatoritul era doar asa, la mishto, ca sa fiu sincera.
Dupa cum am si spus romanii petrec cu ocazie fiecarei zile.

De aia am si intrebat daca cineva petrece de 10 Mai, ziua regelui....
Aemulus
Postat pe 1 Mai 2009 21:39
salutare tuturor! welcome, carla si miralu ; felicitari angel, cred ca si eu as fi tare fericita daca as dacarta 10 kg
deocamdata doar vreo 2, cred, astept sa ma cantaresc luni sa vad cat s-a putut intr-o saptamana. va tin la curent!
TamaraM
Postat pe 2 Mai 2009 23:04
Buna tuturor,Alina vreau sa te intreb cum merge dieta,se simte ceva vreau si eu sa o repet,dar inca nu sint hotarita,spune-mi cum e,da vreun rezultat tine-ma la curent,multumesc mult FETELOR ce faceti nu mai scrie nimeni nimic,a-ti renuntat sau ce se intimpla nu vreti sa ne spuneti nimic haideti scrieti,ceva va pup pe toti
sorina17
Postat pe 5 Mai 2009 19:53
OK m-am cantarit dupa o saptamana si dadusem jos 3 kg, peste asteptari as zice. in schimb am o problema: in cura asta se asteapta sa se manifeste o oarecare constipatie, right? ei bine, de vreo 2 zile eu sunt in extrema cealalta!
s-a mai manifestat la cineva treaba asta? e normal? ar trebui sa ma ingrijorez? orice raspuns avizat e binevenit!
va pup!
TamaraM
Postat pe 6 Mai 2009 15:30
Buna tuturor,Tamara la mine a fost la fel,dar eu beam ceai laxativ si cred ca este normal dupa atita carne............dar nu te speria,poti sa bei ceai sau pastile,depinde ce iti este tie mai la indemina,daca intri pe prima pagina si citesti,chiar scrie sa iei parca furazolidon pentru constipatie daca te mai pot ajuta cu ceva lasi mesaj va pup
sorina17
Postat pe 6 Mai 2009 19:24
Ciao,Tamara!
Am patit si eu daca te uiti pe primele mss care le-am scris gasesti .Eram disperata dar trece .In primele 2 sapt. mi s-a intamplat,aveam stari diareice si insomnie.
Salut Sorina,totul e OK mi se pare mult m.simplu decat prima data .Acum e cald te misti mai mult,bei mai multa apa,ziua e mai lunga si nu ai nerabdarea pe care ai avut-o prima data ca sa vezi daca vei avea rezultate sau nu.Acum stii ca rezultatele vin.Dupa prima dieta mi-am cumparat 3 perechi de pantaloni ca ii pierdeam pe cei care ii aveam.Acum nici astia "noi" nu mai stau fara curea.Azi trec in a doua sapt. de carne,mananc mult mai putin decat zice dieta, totul bine.Nu va descurajati,continuati (icepeti) si voi Va pup,pe curand.

Postat pe 7 Mai 2009 20:40
Ciao tuturor!

De azi am inceput iar cu dieta CC dar acum pornesc de la 61.2 kg la 1.58 m.Nu cred ca o sa o tin complet - 66 de zile - dar macar cateva saptamani sa slabesc 4-5 kg as vrea sa reusesc sa o urmez.Sa vedem ce efect are a doua oara intr-un interval scurt de timp dieta....In mod normal ar trebui sa nu mai aiba acelasi efect ca prima data dar daca ar fi la fel ar fi o surpriza foarte placuta!!!!
Spor la slabit si...sa auzim doar de rezultate bune !!!
Va pup !
Cristina
cris240775
Postat pe 8 Mai 2009 15:35
Salut la toata lumea,Alina as vrea sa stiu daca da rezultate a doua oara,tu ai inceput-o inaintea Cristinei,se simte ceva sau nu? Oricum felicitari si tie si Cristinei,eu o sa va sustin si cred ca din 18mai,daca nu apare ceva,o rincep si eu bafta multa in continuare si lasati mesaje,va pup pe toti si va urez un sfirsit de saptamina cit mai placut.
sorina17
Postat pe 9 Mai 2009 15:25
Ciao,Sorina!
Dieta functioneaza bine si de data asta,constipatie imi da bataie de cap dar am luat capsule cu alga fucus+ananas si s-a remediat problema.Azi mi-am facut o socata cu lamai si f. putin indulcitor ca sa-mi taie greata.A fost o zi grea,m-am trezit dimineata cu durere de cap , greata si ma simteam obosita dar dupa ce am baut o cafea mi-am mai revenit.Nu cred ca dieta a fost cauza acestor simtome ci oboseala acumulata in ultimele 2 saptamani.Tu ai mancat fructe de mare in timpul dietei?Te intreb pt. ca stiu ca traiesti in Portugalia si se mananca multe ca si in Italia.(noroc cu net-ul ca ne mai uneste din locurile unde ne-a aruncat destinul ).
Te pup si te asteptam..... la dieta

Postat pe 10 Mai 2009 00:32
Pentru cine tine dieta si trebuie sa manance carne :(....carnea fiarta nu are nici un gust, si daca mai trebuie sa mananci multe zile ti se taie...faceti-o la aparat cu abur (pt.cine nu are...costa de la 80-100ron), e super buna , nici nu se compara...parca ar fi prajita si ea defapt nu are pic de ulei.Si pt legume e bun aparatul, si asa se pastreaza si toate vitaminele. Pofta buna si bafta.
luanat
Postat pe 10 Mai 2009 03:40
sunt doar curioasa dupa cele 66 de zile cum si ce ai sa mananci??
bafta!
camy77
Postat pe 10 Mai 2009 08:07
CU DIETA LUI CATALIN CRISAN AM SLABIT IN PATRU LUNI 15 KG.(!)..ERAM FERICITA SI ..RISCAM SA ..CAPAT UN SOI DE ..NARCISISM;..10KG LE-AM PUS INAPOI ..DINTR-O NEGLIJENTA CRASA!MERITA SA O INCERCATI!..DAR NU SLABITUL E GREU CI ..MENTINEREA !IN PRIMELE DOUA SAPTAMANI AM CREZUT CA FAC O DEPRESIE ..NU AVEAM VOIE NIMIC DIN ..CE E BUN...DAR APOI TOTUL A FOST OK!CRED CA O VOI RELUA...

Postat pe 10 Mai 2009 08:09
Buna fetelor! n-am mai intrat de ceva vreme ca sunt foarte ocupata, dar vad ca forumul e foarte activ si asta ma bucura (cu cat mai multi, cu atat mai bine!)
Alina, multumesc pentru raspuns, e bine de stiut ca n-am fost un caz izolat...
Sorina, multumesc pentru raspuns si tie, e bine cand ai acces la informatiile "veteranelor"
va pup, spor si voie buna!
TamaraM
Postat pe 10 Mai 2009 11:09
Buna dragilor. Am tot citit postarile voastre si vreau sa va spun ca as dori sa incep si eu dieta CC. Acum sunt in sesiune, luni termin examenele si sunt deja slabita psihic de la invatat. Totusi ma gandeam sa incep dieta chiar de luni. As dori sa stiu daca mai incepe dieta de luni sau din zilele urmatoare pentru a ne putea sustine reciproc in urmarea dietei. Multumesc tuturor si sper sa fiu acceptata si eu printre voi. mult succes in continuare tuturor!
anamiciana
Postat pe 10 Mai 2009 12:10
dragilor, imi permit si eu sa scriu aici din experienta mea, poate ajuta pe cei care nu au timp pt regimuri, diete fixe, si care te constrang si te fac mereu sa te gandesti la " ce mananc azi?"
ei bine povestea mea a inceput exact acum un an , mai 2008, cand m-am hotarat ca trebuie sa dau jos kg care erau in plus, si sa stiti ca nu erau putine. la fel ca multa lume de aici nu aveam cum sa respect vreo dieta cu ore fixe , si atunci am inceput sa privesc lucrurile dupa timpul meu, si anume, am inceput incetisor sa renunt la fainoase de orice fel, inclusiv painea, dar nu deodata, am redus cantitatea progresiv, apoi, dar concomitent cu asta am inceput sa fiu mai atenta la cum pregatesc mancarea si ce cumpar , nu am mai pus nici o prajeala in mancaruri, totul fiert, nu am mai cumparat semipreparate, carnea am inceput sa o fierb sau sa o fac gratar, ouale doar fierte, am inceput sa dau mai multi pe fructe verzi, gen kiwi, mere verzi, si grefe rosii, strugurii sunt iarasi f buni verzi , dar sunt prea scumpi pt buzunarul meu. la fel, am inceput sa dau bani mai multi pe legume de orice fel si cu precadere am luat de cele produse in romania, si orice fel de legume si radacinoase pe care le combinam in salaturi de orice tip, cum imi venea in cap in fiecare zi, ex: varza verde sau rosie, telina , sfecla rosie, salata verde, mazare, cu ulei crud , otet de mere si usturoi, toate crude. cine zice ca legumele trebe consumate doar fierte se inseala, se pierd multe proprietati prin fierbere, eu le-am consumat si acum o fac, crude, contin fibre si stomacul are senzatia de satietate pt mai mult timp. am consumat lactate tot direct de la producatori romani , adik direct de la ara de la aran de acasa, chiar daca e ffff gras, dar e fff sanatos, si sa fiu sincera am baut si cate 1 litru de lapte prins pe zi uneori, fara smantana de deasupra, asa aveam chef cateodata. apa minerala cam duceam cate 1, 5 litri pe zi, restul de pana la 2 litri , ii luam din lapte si ceai , plus cafea, ca de , nu am renuntat la cafea.
am scris fff mult, in concluzie , am ajuns sa ma intreb apoi , cand vedeam o farfurie cu mancare cand mai mergi intro vizita sau esti la o petrecere , daca farfuria aia contine ceva bun pt mine sau nu, si mancam doar ce eu credeam ca e sanatos.
mentionez ca tot din cauza timpului cat si a faptului ca nu pot respecta ceva cu strictete, nu am facut sport, doar ceva dans in casa cand aveam chef, de una singura pe diferite stiluri de muzica , si asta nu tot timpul.
intr-un final pana acum , reamintesc 1 an de zile, am dat jos 30 de kg, si vreau sa mai dau inca 10 kg. pielea imi arata bine, a inceput vizibil sa dispara coaja de portocala de pe antebrate si picioare.
in incheiere, un sfat fff important, reganditi-va stilul de alimentatie si ganditi de 2 ori inainte de a baga ceva in gura.
aaaaaaaaaa, era sa uit ceva , iar , f important pt multe femei, problema dulciurilor, eu nu mai consum dulciuri de nici un fel din comert , doar cand mi-e pofta , ca de iti mai cere organismul, mai iau cate o prajiturica , doar una, facuta si aia in casa, si cateodata ciocolata, asta cam o data pe luna , am zis imi cere organismul sa ii mai dau si dulce.in rest s-a cam obisnuit cu tot ce ii dau si nu ii face deloc rau.
dragele mele doamne , mult succes in tot ceea ce va doriti sa realizati, si luati-o incet, nu aveti cum rezolva problema kg peste noapte.
o profesoara de biologie ma intreaba , in cat timp tu ai acumulat astea 40 de kg pe care vrei tu sa le dai jos? eu ii zic, pai in 7 ani. raspunsul ei m-a motivat in a fi perseverenta: si vrei sa le dai jos in 3 luni?
grasimile noi din corp se dau jos cele mai repede, cele vechi au nevoie de un intreg proces complicat de a se descompune si de a se elimina, de a se arde.
multa bafta la toti si sper sa va ajute informatiile pe care am indraznit si eu sa le scriu aici. eu continuii asa , si nu numai pt a mai da jos cele 10 kg pe care vreau sa le mai elimin, ci cat o sa traiesc nu mai revin la regimul alimentar pe care l-am avut .
elly
Postat pe 10 Mai 2009 12:57
aiureala curata -mai bine alergi ,faci orice fel de sport sinu maninci dulciuri prea multe
garbo001220
Postat pe 10 Mai 2009 13:08
buna
cine este interesat de dieta montigniac poate sa-mi dea un maill pe adresa violeta_iosif20005@yahoo.ca.
am aceasta dieta si o pot trimitr.
este foarte buna te invata cum sa maninci corect si sanatos
nu este grea trebuiew sa o intelegi mai exact sa fie explicata.
o tin si eu am energie toata ziua si nu ma simt obosita
succes
violeta_iosif2005
Postat pe 10 Mai 2009 13:37
DIETA CATALIN CRISAN
EU AM TINUT-O SI ACUM IMI PARE RAU CA NU M-AM OPRIT LA JUMATATE SI APOI DUPA TONIFIERE SA O REIAU DIN NOU.
FUNCTIONEAZA, AM DAT JOS 20 KG IN 66 DE ZILE.......CEEA CE, ABIA DUPA ACEAEA MI-AM DAT SEAMA, ESTE O MARE PROSTIE.
ACUM FAC EFORTURI DISPERATE SI FINNCIARE SI PSIHICE SI FIZICE CA RA REPAR MUSCHII SI PIELE CARE AU LUAT-O RAZNA.
GRAVITATIA FUNCTIONEAZA SI TOTUL O IA IN JOS.ASTA IN CONDITIILE IN CARE AM FACUT PE PARCURSUL DIETEI SI VACUM SI DERMOCELL SI ELECTROSTIMULARE PT TONIFIERE SI CEVA FITNESS SI TAE BO, ACASA LA MINE.

DA-I DOAMNE ROMANULUI MINTEA DE PE URMA.
E FORTE BUNA DIETA DAR TINUTA CU CAP.
DEOARECE INDIFERENT DE VARST, SE POT PRODUCE MODIFICARI DRAMATICE ALE METABOLISMULUI, RECOMAND TUTUROR CELOR CARE INCEARCA SA O TINA, SA FAC INTENS, DAR INTENS FITNESS, AREOBIC ....CEVA SALA SI MAI ALES DACA VEDETI CA DA REZULTATE DUPA PRIMELE DOUA SAPTAMANI INCEPE MAREA SLABEALA......ATUNCI E MAI BINE SA TINETI JUMATATE SI SA VA OIPRITI MENTINAND O ALIMENTATIE CORESPUNZATOARE SI ORE FIXE DE MASA.
APOI O PUTETI RELUA PENTRU A MAI DA JOS CE MAI TREBUIE DAT.
NU UITATI CA RITMUL NORMAL DE SLABIRE FARA URMARI SI FARA A NECESITA TONIFIERE ESTE SA ZICEM, UNDEVA SUB 10 KG PE AN.
SI MAI ALES CONSULTATI UN NUTRITONIST.
DIETA ESTE FOARTE USOARA PENTRU CA ITI TINE DE FOAME SI TE LASA SA MANANCI CAT VREI .
DAR MARE, MARE ATENTIE CHIAR SI LA VARSTE FRAGEDE, PENTRU CA SLABIREA RAPIDA IN TIMP SCURT POATE PROVOCA MULTE NEAJUNSURI IAR PRIMUL CARE SE VEDE ESTE DISTRUGEREA LANTURILOR DE COLAGEN DIN MUSCHI SI ARTICULATII.
NU MAI ZIC DE ALTE PROBLEME CAUZATE ORGANELOR INTERNE IN CAZUL IN CARE ACESTEA NU MAI AU ACEL SUPORT INTERN DE GRASIME.
VA VORBESTE STAN ...PATITUL

capsuna24
Postat pe 10 Mai 2009 16:21
De la: dyada, la data 2009-05-10 12:10:44Buna dragilor. Am tot citit postarile voastre si vreau sa va spun ca as dori sa incep si eu dieta CC. Acum sunt in sesiune, luni termin examenele si sunt deja slabita psihic de la invatat. Totusi ma gandeam sa incep dieta chiar de luni. As dori sa stiu daca mai incepe dieta de luni sau din zilele urmatoare pentru a ne putea sustine reciproc in urmarea dietei. Multumesc tuturor si sper sa fiu acceptata si eu printre voi. mult succes in continuare tuturor!

Buna tuturor! Buna dyada! . vreau sa va spun k de maine ma apuc si eu de dieta CC.sper sa o pot tine 66 de zile si sa nu ma abat deloc de la ea. . asa k de acum inainte, dyada, ai un partener de suferinta in mine eu pornesc de la 1.70 si 83 kg.stiu, muuuuult, foarte mult.acum eu as vrea sa pot da jos 20 kg, dar daca nu s poate, ma multumesc si cu 15. . astept vesti si de la u.va pup pe toti!

Postat pe 10 Mai 2009 17:32
Ciao,tuturor si bun venit aspirantelor la frumusete!
Referitor la ceea ce scrie "capsuna24" ar fi de precizat ca nu suntem toti facuti la fel dupa sablon.Avem o activitate cotidiana diferita ,un metabolism diferit,o piele mai tanara sau mai elastica si nu toti cei care tin dieta au aceeasi varsta.Organele interne nu cred ca functioneaza mai greu daca nu sunt infasurate in grasime si nu le apasa vreo 10kg de masa grasa.Daca cineva a tinut dieta o data sau de 2ori nu cred ca se mai incumeta sa manance prajeli,slanina si alte mancaruri care ii fac rau.Ar trebui sa fie masochist,sa-si faca rau cu propriile maini.Si daca ne gandim la Catalin Crisan frumos a fost ,frumos a ramas si continua sa fie atragator,sa placa multor doamne.Eu l-am vazut in ianuarie 2009 dupa 8 ani (caci din Italia am putut sa-l vad doar dupa ce mi-am cumparat DIGI ) si este la fel ,doar parul i-a albit dar n-are legatura cu dieta.Asa ca fiecare gandeste pentru el in functie de evolutia corpului in timpul dietei dar nu cred ca are sens sa ne speriem pe degeaba.Chiar si medicii cand constata ca inima ta nu mai poate functiona din cauza kg in plus iti dau un regim mai drastic ca ajungi sa slabesti chiar si 60 de kg.Diferitele aparate asa-zise "anticelulita" pe aici nu le cauta nimeni,aici lumea alearga prin parcuri,pe malul marii,fac acqua-cyclette sau tapet rulant in apa,aqcua-gym fara sa cheltuiasca o gramada de bani prin saloane de estetica.
Va pup si mai scrieti cum merge dieta

Postat pe 10 Mai 2009 21:28
de cand ma stiu am fost urmarita de tot felul de diete ...nu ma incercat niciodata pe cea disociata asa ca maine va fii ziua cea mare :) am facut sport de mica iar exercitiile fizice pe mine nu ma ajuta decat la tonifiere :(
serioasA_lavinia
Postat pe 10 Mai 2009 21:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dieta in cazul Tiroiditei Hashimoto 17 De la: Maria_22 2 Februarie 2018 12:43
cel mai bun program pt slabit sanatos care nu costa nimic 1 De la: garbo115499 30 Aprilie 2010 01:43
Dieta Bariatrix 1 De la: garbo_1706 6 Aprilie 2012 16:34
Nu mai pot face dragoste cu sotia mea.. 185 De la: garbo000907 12 Noiembrie 2012 20:41
Dieta Cambridge - dieta lui Lauren Goodger 2 De la: sunshinelila 2 August 2013 22:22
Setari Cookie-uri