Pentru cine este icoana idol...

Da pai cine se asemănase aduna, oamenii care aleg sa fie rai ei sunt atraș doar de oameni rrăi , exista potrivire se idei, la fel și când oamenii rai ffac copii șipe copii lor iîiiînvațăssăfie rai pt ca aașa se potrivesc în idei, și apoi de aia și copii profita de ei dacătot iîiiînvață să fie rai.
ingerasulluptor1
Postat pe 29 Iunie 2015 20:06
Și culmea ca oamenii care sunt rai sunt ușor den manipulat și sa profițide pe urma lor,
ingerasulluptor1
Postat pe 29 Iunie 2015 20:08
Oamenii rai, adică oamenii care fac lucruri rele sunt ușoriinfluențabili, ușor de manipulat, ușor sa profiți de pe urma lor.etc toate calitățile de fraieri
ingerasulluptor1
Postat pe 29 Iunie 2015 20:10
De la: angel_forever, la data 2015-06-29 14:05:15Draga Axl, nu e tocmai o idee buna sa vorbesti singura. Dai de banuit .


Angel_forever, ai rezolvat cu covoarele ? :)
VasileDinNuc
Postat pe 29 Iunie 2015 20:23
De la: garbo_413205, la data 2015-06-29 20:06:55Da pai cine se asemănase aduna, oamenii care aleg sa fie rai ei sunt atraș doar de oameni rrăi , exista potrivire se idei, la fel și când oamenii rai ffac copii șipe copii lor iîiiînvațăssăfie rai pt ca aașa se potrivesc în idei, și apoi de aia și copii profita de ei dacătot iîiiînvață să fie rai.


Vorbeşte c-un austriac, să-ţi dea o tabletă nouă.... :)
VasileDinNuc
Postat pe 29 Iunie 2015 20:24
...sau sa o invete "altele" .
Tommy_Boy
Postat pe 30 Iunie 2015 08:32


... sau cel mai bine ar fi sa inceteze sa mai intre in "sala de biblioteca"... pentru ca devine plictisitor sa citesti aceleasi fraze ca acum 4 ani... cu acelasi continut cu acelasi "caracter" cu aceleasi greseli ! Eu ii propun, lui ingerasul luptator sa ne scrie in "austriaca"... !!!
barboneli
Postat pe 30 Iunie 2015 15:58
Draga Vasile, am rezolvat-o si pe asta. Ce nu reusesc sa rezolv este topicul asta. I se da prea mult ocol problemei asteia si din nefericire se reduce credinta la ceva ieftin. Problema sufletului a fost si va fi intotdeauna una delicata, nicidecum una de prezentat pe tava in fata oricui. Daca ar fi dupa mine as inchide topicul asta, fiindca duce doar la conflicte si la nimic altceva.
angel_forever
Postat pe 30 Iunie 2015 21:19
De inchis , pot doar cei de la admini sa-l inchida Angel. Ceea ce putem noi face , e sa-l ignoram total.
Rotty
Postat pe 1 Iulie 2015 06:57
Cand lansezi un astfel de subiect pe un forum, e clar ca o faci din dorinta de a starni polemici.
danieladana
Postat pe 2 Iulie 2015 17:05


Corect ! Dar sunt si polemici inteligente, poate la subiectul asta mai putin sau de loc constructive, dar macar date istorice sa fie respectate, de logica nici nu mai vorbesc. Dar cineva ca 205 crede ca asta-i ciorba si musai sa-si bage nasul in ea. Si de aia comenteaza departe de subiect. Foarte departe.
barboneli
Postat pe 3 Iulie 2015 18:21
1 Corinteni 6:12 Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.
1 Corinteni 10:23 Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.


Este mai mult decât evident că un idol poate fi acceptat sau nu de către Dumnezeu, ca obiect de închinare, după cum este sau nu este de folos omului. Și dacă nu ar exista versetul pe care l-am amintit și îl reamintesc, despre ”chipul de idol” fără de care ”vor rămâne multă vreme copiii lui Israel”, nici nu aș fi deschis subiectul de mai sus. Îl întorc pe toate părțile și ajung la aceeași concluzie: că Dumnezeu nu va îndepărta pentru totdeauna ”chipul de idol”:

Osea 3:4 Căci copiii lui Israel vor rămâne multă vreme fără împărat, fără căpetenie, fără jertfă, fără chip de idol, fără efod şi fără terafimi.

Că Dumnezeu pune necesitatea ”chipului de idol” și a ”terafimilor” pe aceeași treaptă cu ”împăratul, căpetenia, JERTFA, și efodul”. Iar aceasta este cel puțin ciudat pentru cei care știu cât lobby face Biblia contra idolilor. Destul de ciudat cât să ne dea de gândit că poate nu știm totul despre motivația pentru care Dumnezeu a înlăturat idolii din mijlocul popoarelor și că acești idoli pot să aibă și o parte bună și folositoare.
tudorel216
Postat pe 4 Iulie 2015 16:57
Da "ortodoxule", iti sint ingaduite daca nu incalca una din cele 10 porunci.
Crestinism si idol NU, never ever, asta daca poti pricepe.
Oricum esti liber sa te inchini cui vrei tu si mai ales sa interpretezi Biblia dupa ureche asa cum o faci de obicei.
In definitive pe cine mai intereseaza?
De obicei, daca esti inteligent, cind doi oameni iti spun ca esti beat te duci acasa si te culci, mai multi oameni ti-au spus aici ca in crestinism nu se accepta idolii dar tu o tii langa in continuare incercind sa descoperi in Biblie sustinere pt. aberatia ta.
Spor la treaba, dar eu zic ca mai bine te duci sa te culci.
Tommy_Boy
Postat pe 4 Iulie 2015 17:40

Da "ortodoxule", iti sint ingaduite daca nu incalca una din cele 10 porunci.
Crestinism si idol NU, never ever, asta daca poti pricepe.
Oricum esti liber sa te inchini cui vrei tu si mai ales sa interpretezi Biblia dupa ureche asa cum o faci de obicei.

Ma scuzati ca va intrerup... dar nu numai Crestinismul nu accepta idoli, nici religia mozaica si nici islamul. Daca sunt porunci... gata, trebuie ascultate. Ultimul idol la evrei a fost vitelul ala din aur. De unde naiba au avut ei atata aur sa-l faca acolo in desert un ditamai vitel... habar n-am, doar se intorceau de la egipteni ca fosti sclavi... ! Deci stiau inca de pe atunci cum sa se descurce...
Asa am vazut in nenumarate filme facute cu subiectul asta... recunosc ca n-am fost de fata si nu am vazut marimea vitelului...
barboneli
Postat pe 4 Iulie 2015 18:47
O intrerupere bine venita intr-un dialog al surzilor si ai dreptate, ca doar crestinismul de la evrei se trage, VT e al lor ca si poruncile si nici musulmanii nu accepta idolii, numai Tudorel e de accord cu ei, asa a dedus el din Biblie.
Ma intreb ce Biblie o citi, in ce versiune si de cine tradusa?? .
Tommy_Boy
Postat pe 4 Iulie 2015 22:21
Dacă nu respecți partenerul de dialog, atunci nu există nici un dialog. De aceea nu am auzit până acum de filozofi vulgari și bădărani. Ascuțiți la limbă și la minte da, dar își tratează totdeauna cu respect adversarii de idei. Nu vă asemănați animalelor necuvântătoare. Să strige și să zbiere chiar și ele știu, să discute nu vor reuși niciodată...
tudorel216
Postat pe 4 Iulie 2015 23:14
Oricum, ceea ce nimeni nu a remarcat până acum, este faptul că inițial aceasta a fost ideea acestui subiect, că icoanele nu sunt idoli, pe care o repetam și eu ca o poezie ce ni s-a tot impus, cu cele mai bune intenții, recunosc. Ulterior, mi-a atras atenția versetul biblic unde chipurile de idoli și terafimii sunt puse pe același nivel cu jertfa către Dumnezeu. Și atunci mi-a răsunat în interior ideea: ”dar dacă icoanele sunt idoli și aceasta este ok?!”... O idee destul de ciudată încât să șocheze la prima afirmație. Lucru care s-a și întâmplat dealtfel. Cu timpul însă, oamenii se vor obișnui și vor începe să o analizeze cu mintea limpede. Și o vor accepta chiar și cei care s-au împotrivit mai abitir ei!
tudorel216
Postat pe 4 Iulie 2015 23:21
Eu zic sa lăsați icoanele în pace.si dacă vreți sa va ajute Dumnezeu fiți exigenți și cu voi și cu altii dar nu fiți brutali ci ddiplomați,
ingerasulluptor1
Postat pe 4 Iulie 2015 23:45
Vă contraziceți pt lucruri inutile.uite de aia au fost și rrăzboie rreligiöse. Nimeni nu sa luptat pt corectitudine șibun simt,
ingerasulluptor1
Postat pe 4 Iulie 2015 23:48
De la: garbo_413205, la data 2015-07-04 23:45:33Eu zic sa lăsați icoanele în pace.si dacă vreți sa va ajute Dumnezeu fiți exigenți și cu voi și cu altii dar nu fiți brutali ci ddiplomați,


Crezi că lui Dumnezeu îi plac prefăcuții? În mod sigur, când apar întrebări, trebuie să cauți și răspunsul la ele. Să te prefaci că totul este ok și să o joci pe credinciosul, în timp ce inima ta este goală sau de partea opusă și se îndoiește... nu folosește nimănui. Și în nici un caz nu te mântuiește de ceva!
tudorel216
Postat pe 5 Iulie 2015 00:00
De la: garbo_413205, la data 2015-07-04 23:48:15Vă contraziceți pt lucruri inutile.uite de aia au fost și rrăzboie rreligiöse. Nimeni nu sa luptat pt corectitudine șibun simt,


A căuta răspunsuri și a polemiza în timp ce le cauți, aceasta nu-i contrazicere și nici inutil nu este.
tudorel216
Postat pe 5 Iulie 2015 00:02
Eu cred ca a doua porunca " Sa nu-ti faci chip cioplit si nici alta asemanare si nici sa te inchimi ei" ar trebui sa inchida gura celor care transforma icoana in idol. Nu prea mai ai ce sa comentezi la o asemenea porunca. Dar, daca vrei sa speli creieri unor oamne mai putin informati si mai mult za ii duci in ispita e problema ta si a lor ca te asculta. Daca tu crezi ca o bucata de lemn sau de sticla te poate asculta si mai mult sa iti indeplineasca dorintele atunci nu prea mai am ce sa spun. O seara buna iti doresc.
garbo122152
Postat pe 5 Iulie 2015 00:59
Eu demult le-am zis asta 152 , da` se pare ca "lumea" are chef de povesti.
Rotty
Postat pe 5 Iulie 2015 05:52

Da Rotty... imi amintesc si eu acum ca ai mai spus asta, acum vre-o... prin 1673... da, mi-aduc perfect aminte, dar uite ca vin si generatii noi cu idei de la stomac ca poate fi si altfel... nu chiar cum scrie undeva ! Si tudorele, n-a fost nimeni badaran aici, ca te-a trimis la culcare cineva asta este un gest duios... nu trebuie sa te superi !
O duminica placuta... eu ca ateu am petrecut ieri ziua libera, asa cum scrie in cea ce voi numiti V.T.... Adica ziua a saptea....
barboneli
Postat pe 5 Iulie 2015 08:35
Pai este păcatsa llași ca mintea ta sa fie condusă de lideri religioși. Și sa nu lași ca mintea ta sa fie condusăde Dumnezeu
ingerasulluptor1
Postat pe 5 Iulie 2015 13:36
Dar Cum oamenii au interese mai puțin corecte cum ca ar fii ajutați mocca de oameni bogați din America transmit prostiile altora mai departe înloc sa le reprime
ingerasulluptor1
Postat pe 5 Iulie 2015 13:37
Așa ziși pocaiti nu sau pocăit în dorința de așidori cu inima curâtă sa devină oameni corecți și drepți. Au avut alte iinterese de au acceptat sa transmită ideile liderilor religioși mai departe
ingerasulluptor1
Postat pe 5 Iulie 2015 13:41
De la: garbo122152, la data 2015-07-05 00:59:14Eu cred ca a doua porunca " Sa nu-ti faci chip cioplit si nici alta asemanare si nici sa te inchimi ei" ar trebui sa inchida gura celor care transforma icoana in idol. Nu prea mai ai ce sa comentezi la o asemenea porunca. Dar, daca vrei sa speli creieri unor oamne mai putin informati si mai mult za ii duci in ispita e problema ta si a lor ca te asculta. Daca tu crezi ca o bucata de lemn sau de sticla te poate asculta si mai mult sa iti indeplineasca dorintele atunci nu prea mai am ce sa spun. O seara buna iti doresc.


Sunt ani buni de când lemnul, plasticul și sticla ne ”ascultă” și comunicăm prin intermediul lor foarte bine. De aceea toți care afirmă că nu se poate comunica cu Dumnezeu prin intermediul unei bucăți de lemn... sunt cu două secole în urmă, ba chiar cu mai mult poate.
tudorel216
Postat pe 5 Iulie 2015 16:30
De la: barboneli, la data 2015-07-05 08:35:14
Da Rotty... imi amintesc si eu acum ca ai mai spus asta, acum vre-o... prin 1673... da, mi-aduc perfect aminte, dar uite ca vin si generatii noi cu idei de la stomac ca poate fi si altfel... nu chiar cum scrie undeva ! Si tudorele, n-a fost nimeni badaran aici, ca te-a trimis la culcare cineva asta este un gest duios... nu trebuie sa te superi !
O duminica placuta... eu ca ateu am petrecut ieri ziua libera, asa cum scrie in cea ce voi numiti V.T.... Adica ziua a saptea....


Nu te amăgi, de cele mai multe ori ironia este doar anticamera bășcăliei și bădărăniei.
Deci tu, ca ateu, recunoști că ”sabatul” este o idee bună. Și sunt convins că nu este singura idee preluată din religie de către atei.
tudorel216
Postat pe 5 Iulie 2015 16:33
.
tudorel216
Postat pe 5 Iulie 2015 16:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Mama isi invata fica 2 De la: floryyyy 12 Noiembrie 2009 10:31
Barbatul ... Femeia... 53 De la: anca_53 23 Martie 2010 12:32
am nevoie de o informatie 4 De la: eladaela 18 Octombrie 2009 12:53
Mesaj disperat 17 De la: si_totusi 29 Septembrie 2009 21:49
am bec ECOnomic 4 De la: cristi_iordache 10 Noiembrie 2010 16:29
Setari Cookie-uri