Cea mai buna cafea din lume

Ieri a venit la mine o prietena cu o cafea la pachet, de aia "to go". A fost cea mai buna cafea pe care am baut-o eu pana acum. Si asa ma-m-am gandit sa adun aici, cu ajutorul vostru retete si recomandari despre ce-a mai buna cafea pe care o faceti, sau o beti la cineva si secretul prepararii ei..
Carmen_09
Postat pe 25 Noiembrie 2014 20:50
Complex subiect . Da` fain.
Rotty
Postat pe 25 Noiembrie 2014 20:54
Eu, cea mai buna cafea am baut-o la o sesiune de public cupping - mai pe romaneste la o degustare de cafea, undeva in Mihai Eminescu. Era o locatie mai speciala, era un magazin cu tot felul de cafele pe care eu nu lea-m mai vazut altundeva, dar in acelasi timp am inteles ca faceau si un fel de cursuri, In fine, pe mine si pe prietena mea nu ne-a costat nimic (inscrierea o facuse ea, dar am inteles ca nu a platit nimic nici atunci) dar am baut cea ma buna cafea din viata mea. Am baut mai multe feluri (degustarea a durat o ora!) dar cea care mi-a ramas in minte si pe papilele se chema Ethiopia Wottona si a fost preparata intr-o "ustensila" ca nu stiu cum altfel sa-i spun, in cadrul unui fel de show. "Aparatul" ala cu care a fost facuta cafeaua se numea "sifon" (?) parca.
Oricum, dincolo de aroma de cafea iti mai ramanea in nas si o aroma fructata si ceva cu flori de iasomie...Mmmmm........ma duc sa-mi fac o cafea de-a noastra :((...
ralucutz
Postat pe 27 Noiembrie 2014 19:10
este aceea care reuseste sa ma trezeasca dimineata!
lllorena
Postat pe 2 Decembrie 2014 06:43
Pe mine de obicei ma trezeste ceasul...
Neata la cafea ;))
Rotty
Postat pe 2 Decembrie 2014 07:49
In afara de acea denumire ( importanta,de altfel ),nu am inteles mare lucru.Eu am vazut la un turc facand o cafea pe care am si experimentat-o.In ibricul fara apa ,se pune cafeaua necesara,Se pune pe foc(repet... fara apa ),se amesteca ,incepe sa iasa putin fum ( nu-i nimic ),se amesteca de cateva ori ( se dezvolta o aroma uluitoare ).Acum se pune apa corespunzatoare,se amesteca,se ridica de pe foc,iar se pune,iar se ridica ( altfel ...da in foc ).Iese o cafea foarte buna,concentrata,chiar daca nu e de cea mai buna calitate.
garbo_10371
Postat pe 2 Decembrie 2014 09:52
Buna reteta 10371, am facut-o pe loc, cu laptopul in fata :))
Cat despre ce spunea Ralucutz cred ca este vorba despre Guido Coffee, dar care nu este o cafenea. Este un fel de concept store despre cultura cafelei (si cand spun cultura nu ma refer la cultivare, iti ofera tot felul de informatii despre cum se prepara, despre milioanele de cafele care exista pe lumea asta, etc....). Au tot felul de cafele exotice si mai ales tot felul de ustensile ciudate cu care o prepara. Gustul este senzational - este prima data cand am baut cafea fara zahar si nu am simtit nevoia sa o indulcesc!!! Iar aromele, sunt ca la vin: dincolo de aroma de cafea, la unele iti ramane in nari dupa ce bei miros de fructe, de flori, sau de ierburi ...Cafeaua nu o bei acolo decat daca participi la degustare, in rest poti sa o iei gata preparata si sa o bei acasa. Sau poti sa iti cumperi si cafeaua si ustensilele pentru acasa.
Am vazut si "sifonul " de care vorbea Ralucutz, pe care il cheama de fapt Hario Syphon si e un adevarat spectacol sa vezi cum se prepara cafeaua la el...
ioana_v09
Postat pe 8 Decembrie 2014 12:19

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
tort de mere3De la: netunsa 7 Aprilie 2010 17:21
Scobitul in dinti la masa26De la: valeqwerty 20 Aprilie 2010 10:46
Trufele , acum prezente si in Romania1De la: trufe_de_romania 16 Ianuarie 2010 21:58
Reviste de gastronomie9De la: delly003690 10 Mai 2010 09:59
oferta1De la: yosaphira 21 Iulie 2009 13:45
Setari Cookie-uri