Carol al II-lea - da sau nu

si doar ce stateam eu intr-o stare de confort si de relaxare... ca s-o aud pe o profa' de istorie cu o teorie extrem de interesanta...
" Carol al II-lea n-a facut alta greseala in viata decat ca a abdicat.. L-a lasat pe Antonescu sa ne termine...."

personal... mai aveam putin si picam de pe scaun..............

Voi ce credeti?
garbo225715
Postat pe 26 August 2013 03:17
Ti-a spus profa' , despre Carol al II-lea ,ca suferea de PRIAPISM ? Daca nu ,intreaba sa vezi
ce-ti raspunde !
serono
Postat pe 3 Septembrie 2013 10:12


eu zic si ma bucur ca... bine ca nu ai picat de pe scaun !!! fara o vanataie pe undeva... nu scapai tu !
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2013 10:25

Mai duduie "Margareta"! da cum iti permiti matali sa ai stare di "confort si relaxare" la ora 'mneaiei
cand istoria fierbe si.... clocoteste?
Ioti di asta nu mai este Ro. Mare ca ti-ai astupat urechile si chica-i si di pi scaun!

Da! cine te ridica? Lasa istoria ceia, ii veche, sa incercam sa scriem despre istoria noastra contemporana mai ghini, sau esti di pisti Prut?
Zi cu spor!
Fss_ssu
Postat pe 3 Septembrie 2013 12:34


http://youtu.be/s36EGp6eo38
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2013 13:14


ok... de trei ori am incercat sa pun un cantec... dar in administratie probabil ca nu sunt romani adevarati... ! pacat. e vorba de cantecul lui Mircea Rusu "Ridica-te Gheorghe ! Ridica-te Ioane!" ! il gasiti pe youtube... ! rusine ca inca nu a ajuns libertatea la voi....
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2013 13:27


http://youtu.be/yk14DR4g6v8
barboneli
Postat pe 3 Septembrie 2013 13:36
ROMANIA este in fiecare dintre noi, dar nu prea mai da semne cand vede cum am ajuns! Lectiile de istorie sunt grele cand timpurile sunt tulburi !
garbo_19362
Postat pe 3 Septembrie 2013 14:57
A fost un personaj interesant
"" Carol nu a fost in totalitate un personaj negativ, dimpotriva. Era un tip cultivat si rafinat si un om a epocii sale. Sa nu uitam ca anii sai de domnie, 1930-1940 au fost cei mai prosperi din istoria interbelica a Romaniei. Anul 1938 a fost luat ca reper comparativ in toata epoca socialista, tocmai pentru ca liderii comunisti erau obsedati sa se ajunga din nou la un standard de viata si la o dezvoltare a industriei asa cum fusesera in acel an. Asa zisa dictatura a lui Carol al II-lea a fost de fapt un regim autoritar, in care nimeni nu se simtea oprimat. Faptul ca a desfiintat partidele politice si a creat un partid unic “Frontul Renasterii Nationale, este desigur o formula extrem de autoritara, dar nu mai avea incredere in clasa politica ceea ce este perfect explicabil. Carol al II-lea a convocat in momentele cruciale Consiliul de Coroana din care faceau parte cei mai importanti oameni politici ai tarii, acea elita reala pe care comunistii au distrus-o fizic in anii 50 si care nu mai poate fi practic refacuta decat dupa cateva generatii, daca ne ajuta Dumnezeu si lucrurile nu continua sa mearga in jos""
Cit de mult mi-as dori ca regele Mihai sa fie mai tinar si sa faca si el acelasi lucru cu cei care distrug si azi inteligenta si cultura care cumpara cu 2 pui si un kg de zahar libertatea noastra la fiecare 4 ani Ar fi bine sa ne trezim si noi pina nu va fi prea tirziu !!
fengari
Postat pe 7 Septembrie 2013 21:53
interesant fengari , multumim !
garbo_19362
Postat pe 13 Septembrie 2013 21:32

Carol al "ii-lea" nu!
n-o existat! o existat al -ll-lea, na

Numai bine!
Fss_ssu
Postat pe 13 Septembrie 2013 21:45
SUPY ma faci sa mi se faca si mie rusine caci citind o postare mai veche am vazut ca am scris neuman in loc de inuman . Se mai intimpla sa te fure peisajul.... M-am documentat despre Rosia Montana si ce am aflat m-a ingrozit !. Oamenii din zona chiar nu stiu ce ii asteapta daca vrei sa deschizi acest link ai sa vezi si multe alte lucruri ce te vor pune pe ginduri.
http://2blackjack1.wordpress.com/2012/01/04/americanii-despre-rosia-montana-adevaruri-care-daca-nu-se-spun-acum-maine-va-fi-prea-tarziu/
ar fi bine daca va fi citit de cit mai multi oameni pentru ca este cumplit de crud ce se comploteaza impotriva noastra, a tuturor de fapt Am citit despre pooorocirile Georgetei Florea ,desprre Vanga ,despre cum era de fapt rugaciunea originala a Tatalui Nostru si multe altele.
fengari
Postat pe 14 Septembrie 2013 20:05
Cine nu cunoaste istoria reala nu va avea acces la prezent/viitor. Nu trebuie sa va mai mirati, acum istoria Neamului Romanesc este mai falsificata ca niciodata. Sunt multe de spus, mai ales ca se fac si devieri de la subiect. Carol al II-lea, conform unor autori seriosi, a fost un tradator de Neam si Tara. De ex. el a dat prima lovituta legionarilor, arestand si ucigand toti capii luminati ai organizatiei. Apoi a fost adus la conducerea partidului un obscur membru, dar care era plantat de Siguranta Statului - este vorba de Horia Sima. Acesta a impins miscarea catre extremism pentru a fi diabolizata si marginalizata. Desigur sunt si alte multe lucruri de spus despe Carol al II-lea. Prosperitatea Romaniei din perioada interbelica nu are legatura decat indirecta, prin faptul ca nu s-a implicat in economia reala. Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane este scrisa de poetul inchisorilor comuniste Radu Gyr. Este o pezie minunata. Despre Rosia Montana, pentru cine se informeaza cred ca lucrurile sunt clare. Acolo se exploateaza(fara autorizari) si peisajul selenar a aparut deja. Peste cativa ani vom vedea adevarata dimensiune a dezastrului. Acum este un joc politic, iar tinerii au fost manipulati sa iasa in strada, deoarece sunt inetrese mari la mijloc. Actiunile au scazut la bursa, si cineva vrea sa preia afacerea(Soros). Deci....nimic nou sub soare.
Ridica-te Gheorghe, Ridica-te Ioane!!!

Postat pe 15 Septembrie 2013 10:36

cu alte cuvinte, asta nu-i dezastru, nu-i istorie contemporana de care o sa reaminteasca peste timp alte generatii?
Lasa, inteleg eu cum sta treaba!
Ideea cu RM, ii foarta adevarata, declinul ecologic se va produce si putini sunt constienti de asta si inconstienti de faptul ca le provoaca rau copiilor lor, insa cine sa-i sa-i opreasca din lacomia asta nebuna?
"Manipularea, ii sursa de supravietuire pt. inconstienti!"
Putini stiu ca Romania este inima oculta a Terrei (dar ii alta poveste.)...fine!


Numai bine!
Fss_ssu
Postat pe 15 Septembrie 2013 23:04
Evident ca este un dezastru. Cat despre adevaruri ascunze/ocultate recomand modesta mea lucrare ce poate fi rasfoita pe blog: www.romanialuptafinala.blogspot.ro

Postat pe 16 Septembrie 2013 17:20
Buna Fengári, spune-mi si mie te rog unde ai gasit rugaciunea originala a Tatalui nostru?
garbo_7532
Postat pe 19 Septembrie 2013 15:31
De la: garbo_14380, la data 2013-09-15 10:36:30Cine nu cunoaste istoria reala nu va avea acces la prezent/viitor. Nu trebuie sa va mai mirati, acum istoria Neamului Romanesc este mai falsificata ca niciodata. Sunt multe de spus, mai ales ca se fac si devieri de la subiect. Carol al II-lea, conform unor autori seriosi, a fost un tradator de Neam si Tara. De ex. el a dat prima lovituta legionarilor, arestand si ucigand toti capii luminati ai organizatiei. Apoi a fost adus la conducerea partidului un obscur membru, dar care era plantat de Siguranta Statului - este vorba de Horia Sima. Acesta a impins miscarea catre extremism pentru a fi diabolizata si marginalizata. Desigur sunt si alte multe lucruri de spus despe Carol al II-lea. Prosperitatea Romaniei din perioada interbelica nu are legatura decat indirecta, prin faptul ca nu s-a implicat in economia reala. Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane este scrisa de poetul inchisorilor comuniste Radu Gyr. Este o pezie minunata. Despre Rosia Montana, pentru cine se informeaza cred ca lucrurile sunt clare. Acolo se exploateaza(fara autorizari) si peisajul selenar a aparut deja. Peste cativa ani vom vedea adevarata dimensiune a dezastrului. Acum este un joc politic, iar tinerii au fost manipulati sa iasa in strada, deoarece sunt inetrese mari la mijloc. Actiunile au scazut la bursa, si cineva vrea sa preia afacerea(Soros). Deci....nimic nou sub soare.
Ridica-te Gheorghe, Ridica-te Ioane!!!
garbo225715
Postat pe 27 Septembrie 2013 00:05
am incercat sa citez mai devreme.. :)))
Totusi, cu privire la faptul ca au fost cedate parti din teritoriul romaniei, fara sa se traga un glont nu ati spus nimic.
garbo225715
Postat pe 27 Septembrie 2013 00:42
Da aveti dreptate, dar nu am vrut sa detaliez. S-au facut urmatoarele erori:
1. Romania a intrat in razboi alaturi de Germania Nazista;
2. Romania nu a reactionat la Pactul Ribentrop-Molotov prin care ma pierdut si Tinutul Herta care nu a fost obiect al tratatului. Rusii l-au luat pur si simplu
3. Romania a pierdut o parte din Ardeal
4. Romania a pierdut Cadrilaterul.
Romania nu a avut reactii la toate aceste evenimente tragice.
A urmat tradarea de la 23 august 1944, cand prin Lovitura de Palat, Romania a intors armele impotriva Germaniei Nazista, dupa care Romania a fost comunizata. Gestlu a fost atat de mult apreciat de Fortele Aliate incat ne-au lasat in zona de influenta ruseasca.
Ultima tradare a fost Lovilutia din 1989, ai carei martori am fost. Consecintele planului de demantelare a Romaniei le vedem si le traim in continuare, deoarece planul este in derulare. Toata economia romaneasca a fost rasa si suntem....la chelie. Pauperizarea poporului roman este continua. Eugenia ne va aduce in situatia sa devenim minoritari in propria tara multimilenara.
Cu dragoste creastina

Postat pe 27 Septembrie 2013 16:49
CAROL AL II-LEA este considerat "REGELE PLAYBOY" avand aventuri fara numar, inclusiv cu o faimoasa prostituata "FOAMEA NEAGRA". Este cel care a incercat manipularea PNL, PNT SI A UNOR GRUPARI ANTI-SEMITE. Astfel in 10 februarie 1938 desfiinteaza partidele politice. In anul 1940 cedeaza parti din teritoriul ROMANIEI INTREGITE. Regele Mihai NU participa la ceremonia inmormantarii acestuia .Oare de ce?.Renunta la tron din cauza ELENEI LUPESCU(alta prostituata) , cea cu care avusese numeroase aventuri. Un DEPRAVAT,TRADATOR DE TARA SI DE NEAM. Din pacate asta ne este ISTORIA, nu-i judecam noi , ci numai Dumnezeu, dar unii au facut si fac rau in continuare poporului roman. RUSINE LOR!
garbo203525
Postat pe 1 Octombrie 2013 14:37
Da, asa este. Exceptia a devenit regula. Traim intr-o lume desvrajita, intr-o lume in rasparul creatiei cum spune marele Culianu. Bine, bine, dar toate sunt legate pana la urma, deoarece nimic nu este intamplator.
Te rog citeste si modesta mea facatura: www.romanialuptafinala.blogspot.com

Postat pe 1 Octombrie 2013 15:51
INTERESANT. AM CITIT FOARTE PUTIN PRINTRE RANDURI. URMEAZA SA CITESC CU ATENTIE , DAT FIIND FAPTUL CA SUNT INFORMATII INTERESANTE ,NESTIUTE UNELE.
garbo203525
Postat pe 2 Octombrie 2013 15:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce pocaitii il numesc pe Tatal Ceresc? Iahova? 74 De la: Laura_M 10 Octombrie 2010 17:17
Ati stat vreodata despartiti de persoana draga mai mult de 4 lunii 42 De la: garbo173858 31 Mai 2011 11:06
De ce oare sunt femeile mai batrane asa rele ca niste vrajitoare....Cred ca le-au inrait barbatii....imi este frica sa nu ajung si eu asa rea 25 De la: ratuscaceaurata 17 Noiembrie 2011 21:07
Indragostita 11 De la: Luna_in_capricorn 13 Iulie 2012 09:59
SCRISOARE CATRE PRIETENA MEA 7 De la: ameno 26 Octombrie 2010 20:58
Setari Cookie-uri