este permisa casatoria intre o crestin ortodoxa si un penticostal?


Ai vazut tu, CU CHII TAI, cum "se tavalesc pe jos" , in timpul slujbelor penticostalii ??!!
Doamne fereste ! de creaturi ca tine. Pe specimene ca tine s- au bazat extremistii de toate orientarile pentru a-si afirma aberatiile !
Daca esti, cu adevarat crestin, NU HULI ! mai ales ce nu cunosti !
garbo024685
Postat pe 29 Martie 2014 17:27
fiecare religie are traditiile ei,

dar nu traditiile conteaza ci valorile morale conteaza pe care nu le gasesti ca nici o religie..
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 30 Martie 2014 22:51
De la: ingerasulcumintesiluptator, la data 2014-03-30 22:51:47fiecare religie are traditiile ei,

dar nu traditiile conteaza ci valorile morale conteaza pe care nu le gasesti la nici o religie..
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 30 Martie 2014 23:24
Casatoriile interconfesionale nu sunt bune. Nu conteaza din ce denominatiuni religioase provin cei doi, intotdeauna va exista o problema in plus la cele existente: diferentele religioase. Daca ai studiat doctrina penticostala si ai ajuns la concluzia ca te poti conforma cerintelor ei nu te costa nimic sa treci din registrele unei biserici in registrele alteia. Si invers e valabil. Daca el a studiat doctrina ortodoxa si crede ca se poate conforma ei, sa treaca el. Dar daca niciuna dintre acestea doua nu e posibila, cauta-ti unul pe masura ta. Nu iti face probleme ca nu a inceput si nu se termina lumea cu e si nici cu tinel. Pe de alta parte, daca esti convinsa ca te iubeste si stii clar ca il iubesti si tu, poate e o idee buna sa frecventezi aceeasi biserica cu el, mai ales ca unele probleme ca alcoolul si altele asemenea lui le poti evita pentru simplul motiv ca in cultul penticostal nu sunt permise. Totul e foatre relativ intr-o casnicie, dar daca pana la urma vei hotari sa mergeti inainte cele mai importante lucruri sunt DRAGOSTEA si COMUNICAREA. Fara acestea doua nici o casnicie nu functioneaza.
angel_forever
Postat pe 7 Septembrie 2014 11:43
Nu stiu de unde esti asa bine informata. Probabil ai comparat toate traducerile Bibliei (putin probabil). Da-mi voie sa it spun ceva ce probabil nu stiai: Biblia folosita de cultul penticostal a fost tradusa dupa originalul grecesc de marele preot ortodox Dumitru Cornilescu. Printre cei mai de valoare oameni care au au trait vreodata in Romania a fost acest preot de exceptie care traduce Biblia in romaneste ca s-o inteleaga oricine. La inceput, desi era considerat un erudit in ale Scripturilor, se tinea strans de doctrina ortodoxa. Pe masura ce a tradus Biblia si-a dat seama ca in orodoxism, la fel ca in toate cultele religioase exista lucruri care sunt conform Scripturilor si lucruri impuse de oameni, fara nici un folos spiritual. Si atunci s-a pocait in adevaratul sens al cuvantului (nu si-a schimbat religia ci a completat-o). A incercat sa fie un om care seamana din toate punctele de vedere cu Dumnezeu. A fost si va ramane un exemplu demn de urmat. Vechiul Testament a fost scris cu prioritate pentru evrei. Dar si pentru noi este si va ramane o carte importanta din care avem ce invata. Noul Testament a fost scris pentru noi, mai putin pentru evrei. Daca il vei citi (pentru ca din spusele tale imi dau seama ca nu esti foarte familiarizata cu el), vei gasi lucruri practice pentru viata de zi cu zi, care in vechime nu erau pentru ca nu erau de nici un folos celor de atunci. Succes.
angel_forever
Postat pe 7 Septembrie 2014 12:33
Dragul meu, sunt penticostala si cred in invierea mortilor :). Toti asemeni mie cred in asta...tocmai de aceea poate luam prea in serios viata si nu ne "distram" precum aproape toata lumea (discoteca, baut, droguri usoare sau nu, sex in afara casatoriei, etc.). Noi stim ca vom fi judecati dupa viata pe care am trait-o cat timp eram in trup... de aceea nu apelam deloc la mijlocirea Maicii Domnului si a Sfintilor, pentru ca Dumnezeu e singurul pe care trebuie sa-L veneram prin inchinare. Si totusi, inca nu am cunsocut pe nimeni sa-si bata joc de Maica Domnului si de Sfinti! Nu stiu cu ce fel de oameni ai interactionat tu, dar aceia posibil nu inteleg dragostea aproapelui suficient.... poate nici pe Dumnezeu. Oamenii care au trait cu sfintenie merita pomenti si luati ca exemple de traire!!!! Doamne ajuta sa fim oameni intelepti in toate!!!!
garbo_412388
Postat pe 22 Mai 2015 18:25
Nu stiu cat de pocaiti erau daca erau rai, dusmanosi etc. Inseamna ca faceau pe dos ce scrie in Biblie, erau poate doar cu numele.
lucia_i
Postat pe 20 Iunie 2017 17:34

Si eu care apucasem sa ma si bucur ca topicul asta kretinoid tocmai murise din lipsa de ... 'enoriasi'!



Cind colo, iaca na ca a inviat si ... Lazar asta!

garbo101426
Postat pe 20 Iunie 2017 17:45
Unde-i topicul "Buna dimineata", garbo.ro?
Damiana_Sararu
Postat pe 21 Iunie 2017 12:39
De la: garbo_464798, la data 2017-06-21 12:39:44Unde-i topicul "Buna dimineata", garbo.ro?




Nu ghicesti?!?...

garbo101426
Postat pe 21 Iunie 2017 12:56
L-ai sters?
Damiana_Sararu
Postat pe 21 Iunie 2017 13:55
Eu?!?

Ei as, da' de unde!

Eu sint intotdeauna de principiul ca ... fiecare pasare trebuie sa moara pre limba ei!



Nu, frate, a intrat pur si simplu in 'prelucrare' in redactia ... deont-ologilor!

Din motive de ... ne-academisme, desigur!

Cind cel mai corect era ca 'mimozele' de la Garbo sa-i dea un shut in kooor, un cap in gura si sa-i blochezi contul lighioanei cu topicul!


Nu e politically correct sa dai cu capu' de toti peretii o euglena dintr-astea care viseaza sex in grup pe site-uri (sau poate era doar in misiune deee ... racolare?!? ), in schimb e mai mult decit okay sa lasi la liber toate reclamele desantzate, jocurile piramidale pt. retarzi, 'promo'-uri la tot felul de creme, ore de muzica sau cabinete de facut copii prin FIV si fara sfirsit topicele de te-apuca greatza cit ii_mbecilism si oo_ligofrenie poate exista in capetele bipezilor lasati nesupravegheati de capul lor pe...

...maidanul cyberspace-ului!
garbo101426
Postat pe 21 Iunie 2017 14:32
Atât de sfânt a fost Ștefan cel Mare încât a făcut copii cu toate femeile care au ieșit în calea lui. Și să nu uităm ce spune cronicarul: "degrabă vărsătoriu de sânge"... așa că... give me a break cu sfințenia multimilenară a poporului nostru. 90% din populația ortodoxă habar n-are de credința lor creștină. Bagă și ei 2-3 cruci dacă trec pe lângă o troiță, pupă mâna popii, stau cu burta la soare la toți sfinții și mai păstrează și vreo enșpe tradiții "crestine" dintre care unele sunt chiar păgâne.
garbo_483211
Postat pe 10 Februarie 2018 08:06
Aceasta problema cred caci ma va paste si pe mine.
garbo337526
Postat pe 15 Martie 2019 13:06
Draga mea,eu am cunoscut de curând un penticostal,omul fiind divorțat vrea sa își refacă viață.Eu sunt ortodoxa.Eu nu vreau sa fiu legata de faptul caci trebuie sa merg la biserica,sau sa ma izbesc de tot felul de interdicții.Nu sunt o credincioasa exagerata si nu merg la biserica niciodată.Ma rog acasă .Ce sfaturi îmi poți da in legătură cu faptul caci acest om ar dori sa ne unim destinele.
garbo337526
Postat pe 15 Martie 2019 13:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Important.....Pt a avea o viata mai buna si mai linistita 231 De la: camelyta 1 Decembrie 2009 15:36
Se impune sau nu o despartire/divort? 303 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:23
pls help :D 2 De la: Dor_marunt 18 Noiembrie 2009 19:11
Atractie pt un barbat insurat 130 De la: Kathrine 16 Mai 2015 08:21
Am nevoie mare de un sfat 10 De la: Cristiania 7 Mai 2010 03:11
Setari Cookie-uri