este permisa casatoria intre o crestin ortodoxa si un penticostal?

De unde stii mai pepenas ? Ti-o zis tie ?
Rotty
Postat pe 23 Martie 2014 07:40
daca intrebi un om, sau mai multi (in cazul de fata) in mod evident este da, este permisa casatoria daca va iubiti. daca ma intrebi pe mine eu spun ca este o alegere buna, dar eu te sfatuiesc sa intrebi pe Dumnezeu, acelas Dumnezeu in orice religie crestina, Dumnezeu unic. doar Dumnezeu stie ce este mai bine pentru fiecare dintre noi. cum sa Il intrebi? te rogi si postesti si tu dar si prietenul tau si asta este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci. daca intrebi ce sa faci cu copii tai, citeste Biblia.
gab
Postat pe 23 Martie 2014 08:39
De la: Rotty, la data 2014-03-23 07:40:11 De unde stii mai pepenas ? Ti-o zis tie ?


ete... aici erai sefa... si eu te cautam prin restaurant... bigudiuri am gasit, pe Misu l-am gasit, numai pe tine nu... ! interesante lucruri auzi pe aici... unele se contrazic pe eltele, noroc ca nu trebuie sa ma insor... ca de aici nu aflam raspunsul oricum. si daca am vrut sa ma lamuresc cat de cat ce e cu... toate sectele si culturile din marea religie Crestina... am sa-ti spun numai ce a zis si tata: "am intrat bou si am iesit vaca"... ca sa intelegi mai bine cum stau !!!
barboneli
Postat pe 23 Martie 2014 08:56
Buna ziua!
Draga mea , daca vrei sa te casatoresti , cu un penticostal , intreaba-ti dohovnicul (preotul de la biserica de care apartii).Numai dumnealui e in masura sa-ti dea un sfat . Mintea noastra se gandeste numai la dragostea pe care i-o purtam persoanei iubite , sau la cat de bine ne simtim impreuna , dar preotul ne va explica amanuntit ce inseamna o casatorie intre un ortodox si un penticostal . Fa asa si nu vei regreta niciodata .
garbo115475
Postat pe 23 Martie 2014 16:13
Biztoş şi preotu' o fost căsătorit cu una şi ştie. (penticos.)
Axl_R
Postat pe 23 Martie 2014 16:43
Biztoş şi preotu' o fost căsătorit cu una şi ştie. (penticos.)

Era vorba de duhovnicul ei (preotul ortodox) , nu de cel penticosal .
garbo115475
Postat pe 23 Martie 2014 17:48
"Este mai bine sa taci si sa dai eventual cel mult impresia ca esti saraca cu duhul, decat sa vorbesti si astfel sa inlaturi definitiv orice dubiu!"
delly000311
Postat pe 23 Martie 2014 19:20
eu una cred ca nu conteaza religia in care esti..Important sa nu dai bani la preoti,,la penticostali te oblige sa le dai la lider 10 la suta din salar pt Dumnezeu,,adica liderul religiei se crede Dumnezeu..

daca nu asculti de liderii religiei in care esti si nu le dai bani nu cred ca conteaza religia,,oricum este doar un cult

sunt multe religii si culture si toate sunt impotriva uneia alteia concurenta este mare si banii enoriasilor sunt putini,,este criza
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 23 Martie 2014 21:08
enoriasii I-au obisnuit pe preoti sa le dea bani,,si astia au devenit din ce in ce mai hapsani..
odata spuneau preotii ca de ce oamenii se plang ca nu au bani ca magazinele sunt pline de oamenii..Astia vor sa manacam de la containare de gunoi.

barbatii nu au suflet si mint si in numele lui Dumnezeu...
ne-am inmultit dar tot fara minte au ramas oamenii cred toate aberatiile preotilor
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 23 Martie 2014 21:15


Haidi bre, ca duhovnicu' nu-i sarac cu...

Oileuuuuu, ii plin Garbo de Destepte!

Nu mai stiti de gluma, constipatelor!
Axl_R
Postat pe 23 Martie 2014 21:28
nu cred ca conteaza religia,,,daca nu dati bani la lideri si nu ascultati de ei..
cred ca difera gandirea intr-o religie si apar divergente dar despre lucrurile profunde cum ar fii bunul simt si corectitudinea nu intereseaza pe nici o religie..se cearta doar pt lucruri superficiale...
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 23 Martie 2014 21:35
Constat cu uimire si tristete,citind comentariile voastre ,despre credinta,ca majoritatea nici macar nu aveti habar de ce este credinta.Credinta este un mod de viata nu apartenenta la un cult ,oricare ar fi el penticostal ,ortodox,catolic,musulman,etc.Vreti sa vorbiti despre credinta,cititi BIBLIA,OAMENI BUNI.Citi dintre voi au citit-o sau o citesc.Acolo DUMNEZEU a scris tot ce trebuie sa stii.cum sa traiesti ,sa gindesti,sa ai o relatie personala cu DUMNEZEU, pentru ca asta inseamna sa fii credincios,sa traiesti cum vrea EL.Nu te nasti credincios,credinta nu se mosteneste,iar in ceea ce priveste botezul copiilor mici, nu e biblic.Nu conteaza cine face asta ,cine te invata sa faci asta ca e bine,daca viata ta ,ceea ce faci tu ,cum traiesti tu ,nu e conform cu biblia,nu e bine. A traii credincios este o alegere,copii mici nu pot face aceasta alegere.Iar in ceea ce priveste acest asa zis penticostal despre care este vorba aici ,e un om neserios,si nicidecum credincios.Pacat ca ii face de ris pe penticostali,care majoritatea sunt oameni credinciosi,si care se lupta sa traiasca biblic,probabil si asta fiind cauza datorita careia sunt uriti de oameni pentru ca nu traiesc si gindesc ca ei.Cititi BIBLIA, daca vreti sa stiti despre DUMNEZEU si credinta, si apoi putem vorbii despre ce inseamna sa fii credincios ,nu religios.DUMNEZEU este dragoste,iar daca nu poti iubii si respecta pe aproapele tau indiferent de culoarea pielii ,de biserica la care merge,ai mare nevoie de DUMNEZEU,nu de religie nici de duhovnic,nici de un ritual religios.CITITI BIBLIA oameni buni,si o sa-L descoperiti, daca o veti face cu sinceritate.
garbo_379604
Postat pe 24 Martie 2014 10:36
Daca tu ai citit Biblia si o "predici" cum ai scris,
inseamna ca n-ai inteles mare lucru, trebuie s-o recitesti, nu stiu cum ai sa procedezi ca s-o 'ntelegi, 04.
"Dumnezeu este iubire"(ca ex.) "dragostea" aia de care amintesti, o faci tu si o propagi in functie de cata bunatate sufleteasca ai, daca,
doar ti se pare c'ai avea-o, si bazaconiile devin "dragoste si iubire" in viziunea ta.
pitiTa_
Postat pe 24 Martie 2014 11:08
Nu inteleg cu ce va deranjeaza persoana respectiva care da citate din Biblie.Tot ce scrie acolo e adevarul pur care de multe ori ne incurajeaza si ne face mai puternici .
garbo_396749
Postat pe 24 Martie 2014 20:36
stiam!... si vaca da mai mult lapte daca-i pui muzica! gainile care circula fac oua nestresate, la Biblia "care-i lipsesc pagini" sau o citesti pe sarite, exprimarea-i tot la fel, samd.
pitiTa_
Postat pe 24 Martie 2014 22:41
cuvantul Dumnezeu este peste tot in lume la fel cu este si cuvantul lui sarsaila peste tot in lume..Important sa stii sa separi binele de rau,depinde si in functie pe cine vrei sa slujesti..ori pe Dumnezeu ori vrei sa fii in rand cu lumea nebuna..
biblia nu te invata multe..ea este o carte superficiala..nu vezi ca penticostalii nu o cred,,ei doar o predica,,dar biblia nu te motiveaza sa devii un om mai bun pt ca nu are nici o logica.Biblia a fost scrisa de niste minti ale barbatilor curvari si excroci
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 00:20
eu una cred ca oameniilor nu le place sa isi vada de treburile lor..
ci le place sa se razbune si sa sa faca si9 ei rau,pt ca si altii le-au facut lor rau..
biblia eu cred ca penticostalii sau baptistii ei nu o cred,,pt ca ei nu sunt oameni cinstiti cu bun simt..

eu cred ca un copil al lui Dumnezeu NU ARE INTERESE EGOISTE,,sa iti ia 10 la suta din banii munciti
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 00:32
Ei, scepticismul...

Fiecare doctrina isi sfatuieste aderentii diferit de ceilalti tocmai pt. pastrarea si inmultirea lor, cu cat sunt (numeric) mai multi cu atat se
considera mai convingatori in ale religiiei.
Desi, perceptiile biblice ar trebui sa fie invataminte, apar deseori contradictii, deci, "cine se aseamna se aduna"in sit. asta, "contrastele se atrag", pica!
Valabil si pt. initiatoarea topicului.
pitiTa_
Postat pe 25 Martie 2014 09:54
Daca este ceva sub soare vrednic de crezare,aceasta este BIBLIA care este CUVINTUL LUI DUMNEZEU,sau nu stiati asta.Ea a fost scrisa sub inspiratie divina de cei care sunt numiti APOSTOLI,si care au renuntat la vechea lor viata si au ales sa-L urmeze pe ISUS ,FIIND CONVINSI CA EL ESTE FIUL LUI DUMNEZEU. Aceasta carte a schimbat de-a lungul timpului vietile a milioane de oameni,este cea mai citita carte,rezistind dea lungul timpului cu toate incercarile multor organizatii religioase si a multor oameni puternici de a o face disparuta ,EA este si astazi si are aceeasi putere,pentru ca este VESTEA BUNA A LUI DUMNEZEU pentru toti oamenii.Dupa aceasta carte va fi judecat fiecare om care a trait vreodata pe pamint.Simplu si adevarat.Nu ma credeti,,,intrebati-va duhovnicul,sau mai bine cititi BIBLIA.Daca vreti sincer sa aflati raspunsuri cititi-O cu sinceritate ,cu o dorinta pornita din inima de a afla,si veti vedea ce se va intimpla.Nu scrieti asemenea timpenii despre singurul lucru sfint care exista .Zeciuiala in vechime in poporul evreu era lege data de DUMNEZEU.Acum nu se prea practica decit de anumite culte.Cine sunt eu sa ii judec,cine esti tu sa o faci cu atita patima.Nu te obliga nimeni sa dai zeciuiala,iar cine o face cu placere ,ca pentru DUMNEZEU, crezi ca EL nu tine cont de asta.Acuma daca tu nu crezi si nu-ti pasa ,e problema ta,dar DUMNEZEU exista asta e cel mai sigur lucru,si ni se descopera noua in BIBLIE.Si daca tot ne dam cu parerea despre religie si credinta si alte pareri personale ,hai sa o facem cit mai clar si concis,ca de la unii care posteaza nu prea inteleg ce vor sa spuna,sau poate sunt eu prea indoctrinat si ingust la minte sa inteleg ce vor sa spuna.
garbo_379604
Postat pe 25 Martie 2014 10:42
buna ziua.
Din propria experienta spun: eu ortodoxa casatorita in Germania cu un evanghelic,mi-am botezat fetele la ortodocsi in Germania,am cautat preot ortodox in Germania si am gasit. De regula copii sunt botezati dupa religia mamei,dar este la intelegere.
garbo_379907
Postat pe 25 Martie 2014 13:23
Domnu' 604, deschide matale un topic cu ce vrei sa afli vis-a-vis de Biblie si vei afla multe pareri.
On topic, ii vb. despre o viitoare casatorie dintre doua persoane din religii diferite.
(cum bine observ)
Poate de asta "nici nu prea intelegi" ce posteaza anumiti useri.


Imi sta pe limba sa te intreb eu pe mata: unde era Biblia si propovaduirea(indif. de religie) in primul si al doilea razb(el) mondial de au murit milioane de oameni nevinovati?ha!
Sa nu zici de Mieii la taiere ca iti raspund altfel!
pitiTa_
Postat pe 25 Martie 2014 14:35
Casatoria este permisa intre doua persoane adulte, cu capul pe umeri si discernamint si de preferinta care se iubesc in cunostinta de cauza.
De regula casatoria cu un penticostal, adventist, martor al lui Iehove este permisa cu o singura conditie, sa devii penticostal, iehovist...e.t.c.
Intre timp am inteles ca s-a rezolvat problema, baiatul nostru a trecut la alta de data asta catolica.
Eu nu cred ca vrea sa se insoare ci doar sa aduca noi mioare in turma mare a pocaitilor.
Zi mersi ca ai scapat si alege un barbat adevarat care te iubeste cu adevarat si la care sa nu doresti sa schimbi nimic pt. ca oricum nu vei reusi.
Tommy_Boy
Postat pe 25 Martie 2014 20:34
Unde era Biblia? pai acolo unde e de obicei, sau macar ar trebui sa fie, in casele crestinilor citita si rascitita nu plina de praf.
Amesteci treburile si nu e bine, Biblia si in general biserica nu are nici o vina ca oamenii au ales ca sef al statului un descreierat (Hitler) pe care culmea l-au aclamat pina la paroxism si l-au urmat cu frenezie, multi germani stiind totul despre lagarele de concentrare si despre atrocitatile care s-au petrecut acolo.
Intrebarea este alta, unde erau OAMENII si ce faceau ei in timp ce alti oameni (nu BIblia) au torturat si ucis alti semeni numai pt. ca erau evrei, tigani, rusi sau de alte pareri politice.
"Somnul ratiunii naste monstri" a spus un filozof si a avut mare dreptate.
A pune pe seama religiei si a unei carti, care la o lecturare superficiala poate parea neinteresanta pt unii mai putin familiarizati cu cititul altor autori decit Sandra Brown&co, este de-a dreptul infantil si superficial.
Noi oamenii sintem raspunzatori pt. faptele noastre si asa si trebue sa fie.

Pina una alta constata ca unii dintre criticii acerbi ai Bibliei au dificultati serioase in a se exprima inteligibil ( ca sa nu mai spun inteligent).

Tommy_Boy
Postat pe 25 Martie 2014 20:49
De la: pitiTa_, la data 2014-03-25 09:54:52Ei, scepticismul...

Fiecare doctrina isi sfatuieste aderentii diferit de ceilalti tocmai pt. pastrarea si inmultirea lor, cu cat sunt (numeric) mai multi cu atat se
considera mai convingatori in ale religiiei.
Desi, perceptiile biblice ar trebui sa fie invataminte, apar deseori contradictii, deci, "cine se aseamna se aduna"in sit. asta, "contrastele se atrag", pica!
Valabil si pt. initiatoarea topicului.


numai ca cei care au infiintat religiile au scopuri comerciale..
nicidecum sa invete oamenii ca ai character moral..
daca vroiau sa fie buni crestini o puteai face si in religia in care te-ai nascut..
pt ca faptele vorbesc nu eticheta..
dar cum oamenii se uita la eticheta,,de aceea sau infiintat si atatea religii..
prin minciuna faci multi bani si uite asa poti face multi aliati..pt ca pe oameni ii intereseaza banii si eticheta nicidecum carcaterul..
daca oamenii ar fii fost interesati sa isi formeze un character fiti siguri ca nu s-ar fii aliat ca adepti in aceste organizatii si pe ei doar eticheta ii intereseaza./.
pe cand pe mine nu ma intereseaza eticheta eu vreau doar sa devin un om mai bun si nu am nevoie de nici o religie,,nici macar de religia ortodoxa...
sincer vorbind ca sa fiu mai usor acceptata sa fiu mai usor acceptata mas boteza si catholic numai ca nu vreau sa dau bani la nimeni pt ca eu muncesc pt ei..
pe mine nu ma intereseaza nici o religie,,eu doar ma rog la Dumnezeu la Iisus sa devin un om mai bun si sa ma ajute sa ma mentin sa pot trece cu usurinta prin incercari si problem sa ma pot ridica si sa pot merge mai departe..doar atata vreau,,nu am nevoie de nici o eticheta de pocait
ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 22:48
numai ca cei care au infiintat religiile au scopuri comerciale..
nicidecum sa invete oamenii ca ai character moral..
daca vroiau sa fie buni crestini o puteai face si in religia in care te-ai nascut..
pt ca faptele vorbesc nu eticheta..
dar cum oamenii se uita la eticheta,,de aceea sau infiintat si atatea religii..
prin minciuna faci multi bani si uite asa poti face multi aliati..pt ca pe oameni ii intereseaza banii si eticheta nicidecum carcaterul..
daca oamenii ar fii fost interesati sa isi formeze un character fiti siguri ca nu s-ar fii aliat ca adepti in aceste organizatii si pe ei doar eticheta ii intereseaza./.
pe cand pe mine nu ma intereseaza eticheta eu vreau doar sa devin un om mai bun si nu am nevoie de nici o religie,,nici macar de religia ortodoxa...
sincer vorbind ca sa fiu mai usor acceptata sa fiu mai usor acceptata mas boteza si catholic numai ca nu vreau sa dau bani la nimeni pt ca eu muncesc pt ei..
pe mine nu ma intereseaza nici o religie,,eu doar ma rog la Dumnezeu la Iisus sa devin un om mai bun si sa ma ajute sa ma mentin sa pot trece cu usurinta prin incercari si problem sa ma pot ridica si sa pot merge mai departe..doar atata vreau,,nu am nevoie de nici o eticheta de pocait

ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 22:51
numai ca cei care au infiintat religiile au scopuri comerciale..
nicidecum sa invete oamenii ca ai character moral..
daca vroiau sa fie buni crestini o puteai face si in religia in care te-ai nascut..
pt ca faptele vorbesc nu eticheta..
dar cum oamenii se uita la eticheta,,de aceea sau infiintat si atatea religii..
prin minciuna faci multi bani si uite asa poti face multi aliati..pt ca pe oameni ii intereseaza banii si eticheta nicidecum carcaterul..
daca oamenii ar fii fost interesati sa isi formeze un character fiti siguri ca nu s-ar fii aliat ca adepti in aceste organizatii si pe ei doar eticheta ii intereseaza./.
pe cand pe mine nu ma intereseaza eticheta eu vreau doar sa devin un om mai bun si nu am nevoie de nici o religie,,nici macar de religia ortodoxa...
sincer vorbind ca sa fiu mai usor acceptata sa fiu mai usor acceptata mas boteza si catholic numai ca nu vreau sa dau bani la nimeni pt ca eu muncesc pt ei..
pe mine nu ma intereseaza nici o religie,,eu doar ma rog la Dumnezeu la Iisus sa devin un om mai bun si sa ma ajute sa ma mentin sa pot trece cu usurinta prin incercari si problem sa ma pot ridica si sa pot merge mai departe..doar atata vreau,,nu am nevoie de nici o eticheta de pocait

ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 22:51
numai ca cei care au infiintat religiile au scopuri comerciale..
nicidecum sa invete oamenii ca ai character moral..
daca vroiau sa fie buni crestini o puteai face si in religia in care te-ai nascut..
pt ca faptele vorbesc nu eticheta..
dar cum oamenii se uita la eticheta,,de aceea sau infiintat si atatea religii..
prin minciuna faci multi bani si uite asa poti face multi aliati..pt ca pe oameni ii intereseaza banii si eticheta nicidecum carcaterul..
daca oamenii ar fii fost interesati sa isi formeze un character fiti siguri ca nu s-ar fii aliat ca adepti in aceste organizatii si pe ei doar eticheta ii intereseaza./.
pe cand pe mine nu ma intereseaza eticheta eu vreau doar sa devin un om mai bun si nu am nevoie de nici o religie,,nici macar de religia ortodoxa...
sincer vorbind ca sa fiu mai usor acceptata sa fiu mai usor acceptata mas boteza si catholic numai ca nu vreau sa dau bani la nimeni pt ca eu muncesc pt ei..
pe mine nu ma intereseaza nici o religie,,eu doar ma rog la Dumnezeu la Iisus sa devin un om mai bun si sa ma ajute sa ma mentin sa pot trece cu usurinta prin incercari si problem sa ma pot ridica si sa pot merge mai departe..doar atata vreau,,nu am nevoie de nici o eticheta de pocait

ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 22:51
pe cand pe mine nu ma intereseaza eticheta eu vreau doar sa devin un om mai bun si nu am nevoie de nici o religie,,nici macar de religia ortodoxa...
sincer vorbind ca sa fiu mai usor acceptata sa fiu mai usor acceptata mas boteza si catholic numai ca nu vreau sa dau bani la nimeni pt ca eu muncesc pt ei..
pe mine nu ma intereseaza nici o religie,,eu doar ma rog la Dumnezeu la Iisus sa devin un om mai bun si sa ma ajute sa ma mentin sa pot trece cu usurinta prin incercari si problem sa ma pot ridica si sa pot merge mai departe..doar atata vreau,,nu am nevoie de nici o eticheta de pocait


ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 22:53
pe cand pe mine nu ma intereseaza eticheta eu vreau doar sa devin un om mai bun si nu am nevoie de nici o religie,,nici macar de religia ortodoxa...
sincer vorbind ca sa fiu mai usor acceptata sa fiu mai usor acceptata mas boteza si catholic numai ca nu vreau sa dau bani la nimeni pt ca eu muncesc pt ei..
pe mine nu ma intereseaza nici o religie,,eu doar ma rog la Dumnezeu la Iisus sa devin un om mai bun si sa ma ajute sa ma mentin sa pot trece cu usurinta prin incercari si problem sa ma pot ridica si sa pot merge mai departe..doar atata vreau,,nu am nevoie de nici o eticheta de pocait


ingerasulcumintesiluptator
Postat pe 25 Martie 2014 22:53
WTF !!!!! ingerasulcumitesiluptator ?!?!?!?

LOOOOOOOL !!!
anakin
Postat pe 26 Martie 2014 01:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Aviz barbatiilor! 15 De la: paula_daniela 8 Septembrie 2009 15:14
Caut un prieten! 70 De la: Mihrimah 8 Aprilie 2017 13:38
cum e viata de cuplu 1 De la: NIKOO 8 Septembrie 2009 22:18
Mi-as fi dorit sa aiba mai multa experienta .... 59 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:21
Happy end 9 De la: sorinara 22 Mai 2012 23:18
Setari Cookie-uri