Cine greseste? El sau eu?

Chiar nu are importanta cine are dreptate,mai ales in casnicie.
important e sa va iubiti.
cat despre comunicare,nu poti avea pretentia sa le stii pe toate.
o fi ea soacra ta,dar nu trebuie sa stii totul despre ea,banii ei,ce spune sotului tau,ce fac impreuna.
e intre ei pus si simplu.
si eu am descoperit ca unele lucruri sotul meu nu mi le spune,in legatura cu mama lui.
nu stim totul nici despre proprii nostri copii...si ei fac lucruri pe la spatele nostru.
cred ca ai exagerat.
mai bine daca te-ai si certat,cere-i scuze.
daniilia
Postat pe 9 Decembrie 2011 22:53
daca tot nu sant pt voi, nu da importanta tu, e mai bine, dai dovada de intelegere!
"morala" poti sa ii faci, pt ca, asa este, comunicare este importanta in cuplu!, dar, cine iubeste, iarta!succes!
lubygyp
Postat pe 10 Decembrie 2011 09:39
De la: garbo210472, la data 2011-11-28 17:31:56Poate ar trebui sa spun mai multe...altfel intrebarea vi se va parea puerila...

Poate intrebarea e gresita...nu ''Cine greseste? El sau eu?'' ci ''Cum putem face sa ne intelegem?''

Ne certam deseori din fleacuri...el ia orice observatie sau repros de-al meu ca pe-un afront. Eu ii spun ce ma deranjeaza pentru ca incerc sa ma simt confortabil in aceasta relatie. Nu stiu... voi cum faceti? Nu pot fi muta si mai ales nu pot lua pozitia ghiocelului. Cand ceva din ceea ce spune sau face ma supara, ii spun. Problema e ca se porneste cearta...el considera ca nu am dreptul sa-i reprosez iar eu ma enervez ca in urma discutiei nu e nimeni vinovat...doar eu ,,nebuna''. El nu recunoaste niciodata ca a gresit...nu vorbesc de scuze...asta e prea mult. Mi-as dori sa fie atent si la nevoile mele - e un cliseu? Cer prea mult? Mi-as dori ca in urma unei discutii sa tragem niste concluzii, nu sa aud ''Iar te iei de mine! M-am saturat!''.

Lucrurile sunt destul de grave. Am ajuns sa vorbim despre despartire...Eu imi iubesc sotul...enorm!!!
Nu stiu ce as putea face sa comunic mai bine cu el..


Draguta, eu nu stiu pe ce ton ai abordat aceasta problema sau oricare alta problema in cuplu. Daca tu oi fi inceput sa zbieri la el cu siguranta ca omul s-a saturat dupa a n-spea "reprezentatie".
Parerea mea sincera este ca nu aveti probleme si vi le creati singuri. Nu e OK sa nu iti spuna ca anumiti bani sunt pusi la o parte pentru mama sa, pentru ca e posibil sa iei din ei si cand s-a constat o lipsa sa vezi atunci scandal. Poate daca i-ai aduce un argument pertinent nu s-ar mai luat de tine.
Si nu e vorba de nicio greseala... trebuie doar sa mai si judeci ce faci pe la tine prin casa.
Gmihaela
Postat pe 10 Decembrie 2011 17:26
De la: roby_cado, la data 2011-11-29 22:34:58"..Sigur roby...femeia ideala este muta...stiu si eu asta...sau poate surdo-muta? :)).."

nu bre..,decat muta..
tre sa auda ce-i spune consortu'..

iar cand incearca sa vorbeasca..,articuleaza un "mmmmmmm" prelung..,ca si cum ar fi multumita..
si toata lumea ie fericita..


Sincer... esti de toata MILA .(punct)
Gmihaela
Postat pe 10 Decembrie 2011 17:31
De la: garbo210472, la data 2011-11-28 15:46:09...M-am certat cu sotul meu zilele trecute...convinsa fiind ca am dreptate in ceea ce sustin... dar...el nu-mi da dreptate.
.... Din punctul meu de vedere e o lipsa de comunicare...

Voi ce credeti? Eu nu mai inteleg nimic. As aprecia daca v-ati da cu parerea. Multumesc.

Doi oameni pot avea puncte de vedere diferite, atunci cand fiecare insista sa-si impuna punctul de vedere se ajunge la cearta! Acest gen de stari conflictuale adancesc criza relationara
Din punctul tau de vedere tu ai dreptate!
Din punctul meu devedere tot tu ai dreptate!
Dar din punctul de vedere al sotului tau el are dreptate!
Solutia in nici un caz nu consta in nepasare.... dar nici in conflict deoarece cu forta nu vei reusi niciodata sa-i impui punctul tau de vedere!
Opiniile sale trebuie sa se schimbe din interior, sa vina de la sine.... sa devina propriul sau punct de vedere! Sau poate punctul lui de vedere sa devina si punctul tau de vedere!
Daca as fi in locul tau eu as vedea situatia si in sens invers si l-as intreba daca considera firesc ca sa am ascunse printre lucrurile mele diverse sume de bani de care sa nu stie nimic iar daca intamplator da de ele sa-i spun ca nu-l privesc pe el acele sume. Daca raspunsul lui ar fi DA inseamna ca te-ai maritat cu o ciudatenie de om si tot ce-ti mai ramane de facut ar fi sa accepti acel punct de vedere ca firesc in relatia voastra.... dar in cazul asta nu prea v-ati mai putea numi familie!
Pe de alta parte trebuie sa intelegi ca reactia lui poate surveni si pe fondul unei crize de comunicare, certurile dese creeaza traume.... iar teama de a nu genera alte conflicte ii determina pe oameni sa nu comunice amanunte care considera ca ar putea trece neobservate!
Daca ne dorim comunicare avem datoria de a creea un mediu propice si adecvat comunicarii si deschiderii sufletesti.... iar pentru a creea un asemenea mediu poti incepe chiar prin a-ti cere scuze fata de el pentru tensiunea care s-a creeat intre voi, pentru modul insistent cu care ti-ai sustinut punctele de vedere incercand sa i le impui si lui fara a lua in considerare ca e posibil ca el sa vada altfel lucrurile si sa aiba alte puncte de vedere!
Va doresc succes si pentru linistea voastra sufleteasca incercati sa eliminati aceste stari conflictuale si sa ajungeti la un consens in ceea ce priveste relationarea voastra ca familie!
ps - firesc ar fi fost sa gasiti aceasta comuniune de idei, conceptii, opinii si puncte de vedere inainte de a face pasul casatoriei....
marceltuky
Postat pe 11 Decembrie 2011 11:46
'S tii c dup prerea mea ,,ai dat o prea mare amploare '' acestei ,,probleme''-
Dac mama sa a trimis banii ,era firesc si normal s-i trimit fiului.Poate ca soul tu a gresit c nu ti-a spus .dar asta nu este ceva de neiertat i care s afecteye relatia voastr.
Eu sunt soacr de doua ori ,am nora si am ginere ,intradevr,,nurorilor li se pare c doar ele au dreptate si c soacrele in prea mult la baietii lor. Daca tu ai fi incercat s te apropii mai mult de soacra ta ,poate iti trimitea tie banii s ai grija de ei.Ascut sfatul meu ,considera subiectul inexistent!
MARYAM13
Postat pe 11 Decembrie 2011 15:47
In privinta banilor, mi se pare ca el avea dreptate. E nesemnificativ pentru tine unde isi tine ma-sa banii - a fi parte a unui cuplu nu inseamna ca esti obligat sa vii acasa si sa dai raportul pe minute: tot ce ai auzit, tot ce ai vazut, tot ce ti s-a spus, etc.
E firesc sa iti comunice lucruri care va privesc pe amindoi. Aspectul banilor soacrei nici nu te priveste, probabil nici nu i s-a parut relevant.

In rest, e evident ca nu iti intelege problemele, dar daca te certi cu el nu o sa le inteleaga mai bine. Aratindu-i ostilitate nu faci decit sa adincesti distanta dintre voi. Incearca sa ti-l apropii, nu se ti-l indepartezi, daca tot vrei sa ramai cu el.
Oricum, din descrieri nu prea pare ca "il iubesti enorm", asa cum sustii... Reiese mai curind nevoia ta de a fi iubita - pe care se pare ca nu o prea satisface.


quasaria
Postat pe 18 Decembrie 2011 15:16
Buna, m-ar interesa si m-ar ajuta sa stiu parerea sau viziunea unui barbat/tanar in jurul varstei de 20-25 de ani, despre o relatie, ma refer la o relatie stabila. Ce asteptari are? ce isi doreste? ce trebuie sa ii se ofere?
MissRed
Postat pe 26 Ianuarie 2012 09:37
Eu cred ca ar trebui sa-i spui foarte calm ca nu ceri decat sa iti spuna si tie, ca sunteti o afmilie si ca nici lui nu i-ar conveni sa fie in situatia ta... Multa bafta!
andradatudor80
Postat pe 26 Ianuarie 2012 10:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Viatza ca o ceasca de cafea... 10 De la: vuvuzela 30 Ianuarie 2011 01:30
despartirea temporara 11 De la: KNIGHT_31 6 Noiembrie 2010 19:31
Ajotor! 16 De la: garbo_431210 19 Aprilie 2016 19:19
mai exista barbati romantici? 107 De la: eladaela 25 Septembrie 2009 17:17
NU MAI SUPORT 20 De la: calinca 28 Noiembrie 2011 14:21
Setari Cookie-uri