Algele si efectele lor

Stiati ca?
- Algele diminueaza efectele devastatoare ale fumatului activ si pasiv.
- n Japonia, Chlorella este declarata aliment de interes national
- Algele intra n compozitia unui elixir considerat stimulator al celulelor stem adulte.
- Algele asigura, potrivit studiilor recente, 90 % din oxigenul existent pe planeta si ar putea constitui 80% din rezervele de hrana ale omenirii.
- Cine consuma alge si asigura imunitate mpotriva atacurilor virale care produc cele mai cumplite boli, de la gripa si hepatita, la SIDA.
- S-a descoperit ca, fiind hranite numai cu dioxid de carbon, algele produc un soi de petrol care poate fi usor transformat n motorina. Un hectar din suprafata marii ticsit cu alge poate oferi de 15 ori mai mult biocombustibil. n plus, nici nu consuma resurse de apa pentru irigatii, nici nu va ocupa terenurile agricole necesare obtinerii de hrana, nici nu risca sa duca la cresterea pretului alimentelor.
Beneficiile algelor marine
- Acidul alginic pe care l contin algele mpiedica absorbtia metalelor toxice ajunse n organism.
- Continutul crescut n iod al algelor este benefic n prevenirea gusei si n cazul functionarii insuficiente a glandei tiroide.
- Borul pe care l contin joaca un rol indirect n reglarea metabolismului calciului si magneziului.
- Acizii grasi omega-3 scad nivelul lipidelor din snge, reduc agregarea plachetelor sanguine, ntr-o mica masura cresc nivelul colesterolului bun (HDL) si au efect vasodilatator. ncetinesc aparitia aterosclerozei si scad tensiunea arteriala.
- Datorita continutului de vitamina E, beta-caroten si seleniu, au un rol important n anihilarea radicalilor liberi si n mbunatatirea capacitatii de aparare a organismului.
- Prin continutul ridicat de fibre vegetale ajuta la digestie. Efectul lor se face simtit repede n cazul hipersecretiei de acid gastric.
http://greenlife-imune.webs.com/
native79
Postat pe 9 Mai 2011 09:51

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
ma culc15De la: nazirra 15 Noiembrie 2009 21:46
Solutie miraculoasa pentru trup si suflet !!!!!3De la: alfheim 12 Octombrie 2011 12:53
E STRIGATOR LA CER36De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:46
Fibromul uterin1De la: garbo272347 30 Martie 2012 15:30
in ce masura afecteaza sanatatea mentala a unui adult, jocul pe calculator? calculat26De la: Ciresica 13 Septembrie 2011 18:51
Setari Cookie-uri