Mama tanara si singura,sau avort?

wow!!! lasa ca este buna ... creeaza rezistenta pentru mai tarziu

trebuie invatat cu greul nu?

cricat
Postat pe 15 Martie 2011 11:23
Felicitari!! E alegerea cea mai buna!!
Sa fie sanatos!!!
Kaliopis
Postat pe 15 Martie 2011 15:43
draga ingeras...sunt f constienta ca nu e asa usor sa cresti un copil...si da,de acord cu tine,in ziua de azi poti lua o gramada de masuri ca sa nu ramai insarcinata...din pacate mai sunt si cazuri in care apare o sarcina nedorita(poate a uitat pastila,poate s-a spart pr...poate nu a avut bani sa ia pastila de a 2a zi,nu stiu si nu ma intereseaza motivul.Eu i-am zis doar parerea mea,ca daca intr-adevar isi doreste un copil atunci mai bine sa il pastreze.Nu mi se pare normal sa te duci repede sa faci avort ca si cand te-ai duce sa iti iei o sticla de suc....fara nici un stres,una doua hai la avort.Si apoi daca ea este indragostita de omul cu care a ramas insarcinata,sau il iubeste nu mi se pare ceva iesit din comun sa pastreze bebele..ca sa nu mai zic de chinul prin care ar trece in cazul in care decide sa intrerupa sarcina (eu una am facut-o si crede-ma ca nu as mai trece prin asa ceva pt nimic in lume) ca sa nu mai zic de golul care ii ramane in suflet dupa.....acum fiecare trebuie sa se gandeasca bine si sa ia decizia cea mai buna si sa ia in calcul riscurile si toate consecintele...
luly83
Postat pe 16 Martie 2011 22:40
Famila TAeste principalul TAU sprijin in viata , asa ca iti recomand sa vorbesti cu ei despre aceasta problema si sigur te vor ajuta in acest sens.
Doar vorbestele. Oricum ai de ales: sa fii singura parasita de iubit si neajutorata, ori sa fii sprijinita de familie.
Cat despre copil lupta pt viata lui si pretuieste-l din tot sufletul pt ca este un dar pe care ti l-a dat d-zeu.
Sunt multe cupluri care isi doresc un copil si nu-l pot avea.
Gandeste-te la asta si lupta pentru viata bebelusului tau!
SUCCES!
liviuvoica
Postat pe 19 Martie 2011 18:49
Scumpa Andreea, NU FACE AVORT, te rog eu. In trei cuvinte iti explic, scurt. Din punct de vedere divin este un pacat urias, impotriva duhului sfant, iti pierzi din suflet si automat din drepturile divine pe care le ai. Dupa aceea nimic nu mai merge bine. Si copiii urmatori, daca vei avea, te vor chinui, sau vor fi slabi, sau chiar iti vor fi luati. Am studiat si stiu. Vai si amar! Chiar si fara tatal copilului alaturi, Dumnezeu te va proteja. Te pup.
Floare_de_liliac
Postat pe 21 Martie 2011 09:38
Andreea, faptul ca un barbat nu-si asuma responsabilitatea in fata unei astfel de probleme inseamna ca e un mare dobitoc si nu merita sa-ti irosesti zilele langa el. Bine ca i-a placut sa-l faca, fara sa se gandeasca si la consecinte. Eu l-as parasi dar nu inainte sa le spun parintilor lui isprava lui si ca atat cat vor trai, sa aiba pe constiinta faptul ca in lumea asta au un nepot. Cat despre copil, eu l-as pastra, nu uita ca exista un Dumnezeu care are grija de noi toti si mai ales de ingerasi. Eu am o fetita de 8 ani conceputa la 27 ani, o sarcina cu probleme, prematura, dar Dumnezeu mi-a dat-o sa ma bucur de ea, e lumina ochilor mei si viata mea. Ulterior eu si sotul am mai dorit un copil, am pierdut sarcina de 8 saptamani, nu-ti spun ce tragedie a fost pentru mine, dupa 2 ani am mai pierdut o sarcina la 11 saptamani, alta tragedie. Acum, dupa 1 an si jumatate sunt din nou insarcinata in 6 luni, cu un dispozitiv de cauciuc la baza uterului, ca sa nu pierd sarcina, sunt imobilizata la pat, fac tratament, etc, si ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa-mi tin bebe in brate, sanatos. Medicul mi-a spus ca daca ajung macar pana la 7 luni sunt norocoasa, bebe are sanse. Ti-am povestit toate astea pentru ca , la fel ca mine sunt multe femei sare se chinuie sa aduca pe lume un copil, in timp ce altele fac avort (crima) sau dupa nastere ii arunca.Gandeste-te ce remuscari ai avea toata viata daca faci acum avort, si te-ar urmari pacatul asta. Acu depinde si ce fel de om esti(sunt unele femei care nu le pasa de asta). E decizia ta, vorbeste deschis si cu parintii tai, nu se stie ce o sa-ti zica.N=o sa te abandoneze daca te iubesc. Iti doresc sa fii inteleapta si sa iei cea mai buna decizie pentru tine.Daca il pastrezi, peste cateva luni o sa simti primele miscari ale lui bebe in burtica ta. Sa vezi atuci ce-o sa simti. Ca sa nu mai zic de momentul cand o sa-l tii in brate prima oara. Nu poti sti ce-ti rezerva viata. Mult succes
alexutzairi
Postat pe 21 Martie 2011 10:14
De la: Floare_de_liliac, la data 2011-03-21 09:38:46Scumpa Andreea, NU FACE AVORT, te rog eu. In trei cuvinte iti explic, scurt. Din punct de vedere divin este un pacat urias, impotriva duhului sfant, iti pierzi din suflet si automat din drepturile divine pe care le ai. Dupa aceea nimic nu mai merge bine. Si copiii urmatori, daca vei avea, te vor chinui, sau vor fi slabi, sau chiar iti vor fi luati. Am studiat si stiu. Vai si amar! Chiar si fara tatal copilului alaturi, Dumnezeu te va proteja. Te pup.


adica divinitatea aceasta de care vorbesti tu, e un fel de satrap .
si_totusi
Postat pe 21 Martie 2011 11:22
De la: Floare_de_liliac, la data 2011-03-21 09:38:46Scumpa Andreea, NU FACE AVORT, te rog eu. In trei cuvinte iti explic, scurt. Din punct de vedere divin este un pacat urias, impotriva duhului sfant, iti pierzi din suflet si automat din drepturile divine pe care le ai. Dupa aceea nimic nu mai merge bine. Si copiii urmatori, daca vei avea, te vor chinui, sau vor fi slabi, sau chiar iti vor fi luati. Am studiat si stiu. Vai si amar! Chiar si fara tatal copilului alaturi, Dumnezeu te va proteja. Te pup.


floare de liliac .... nu mai speria oamenii .... eu sunt nascuta dupa ce mama a facut cateva avorturi ...( pe mine nu m-a prins ca am fost sireata) ... si sunt bine mersi... si chiar nu am chinuit-o. De slaba ... as vrea io...
cricat
Postat pe 21 Martie 2011 11:30
Avortul reprezinta o crima oribila pe care o face o femeie impotriva unei fiinte pure si neajutorate. Copilul inca de la conceptie este un suflet curat si nevinovat. Oare cum poti sa omori cu sange rece o astfel de fiinta.Pt cei care nu stiu exact etapele unui avort in detaliu si ceea ce simte copilasul ala din pantece, documentati-va ca exista in ziua de astazi informatie "garla "referitoare la avort. Poate de aceea exista, ca sa se destepte femeile si sa stie ca un copilas de numai cateva saptamani simte durere in timpul avortului si teama, chiar dandu-se la o parte din calea chiuretei sau a unui alt dispozitiv cu care se savarseste avortul. Pur si simplu copilul moare in chinuri. Oare ce durere simtim atunci cand ne taiem la un deget sau cand ne lovim mai rau la un picior de exemplu? Dar un copilas care nu a gresit cu nimic de ce sa moara in chinuri? Avortul e cel mai mare pacat pe care il poate savarsi cineva vreodata. Ne place sa protejam animalele dar cand e vorba de omorat copii in pantece nu prea ezitam. Vrem sa pedepsim oamenii care savarsesc cruzimi impotriva animalelor, dar de ce nu-i pedepsim si nu-i dam in judecata si pe cei care omoara copii? E mai presus un catel, o pisica decat un copil? Nu vreau sa ma inteleaga nimeni gresit dar sunt total impotriva avortului, am o fetita de 1 an care e lumina ochilor mei si iubesc foarte mult animalele. Sunt doar revoltata ca pt protectia animalelor exista tot felul de organizatii dar pt protectia copiilor nenascuti(dar care exista) nu. Si mai este un lucru important de retinu: copiii avortati sunt LIPSITI de lumina lui Hristos, iar sufletelele lor se chinuie in viata de apoi.Pastrand copiii si neavotrandu-i castigam niste suflete pt Dumnezeu, ceea ce e un lucru extraordinar pe care il putem face, iar EL(Dumnezeu) ne va rasplati mereu pt asta. Eu de cand am nascut recunosc ca ma simt mai aproape de Dumnezeu si simt in fiecare zi grija si protectia Lui. Imi cer scuze ca am scris atat de mult si daca nu sunteti de acord cu mine, nu ma supar. Este parerea mea in legatura cu avortul bazata pe niste informatii clare atat religioase( pt ca sunt profesor de religie), cat si stiintifice(medicale).Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sufletele sa nu mai gresim!
ioana_cris
Postat pe 21 Martie 2011 17:00
ati innebunit de tot cu biserrica asta, divinitatea si ce studiati voi, parol

e usor de dat din gura, ca vb aia" sfaturile is pe gratis. asa de mult va place sa bagati un romantz de-asta, ca nu va puteti abtine

fata asta o sa faca cum va crede ea ca e mai bine pentru ea. e decizia EI!

nush de unde stiti voi in ce chinuri moare un fetus si care parte din suflet ti-o pierzi. incercati sa invatati ca oamenii au dreptul la propriile decizii, indiferent cat de dureroase emotional sunt ele.

anul asta se pare ca e anul revolutiei religioase, deh...

michelle_
Postat pe 21 Martie 2011 21:09
partea cu religia este egala cu zero aici - cit timp nu religia te ajuta sa il cresti. Doar iti spune sa il faci. Dupa care toti dumnezeii de te-au incurajat se spala pe maini. Si ramai cu bebelusul in brate.
Esti strict tu cu constiinta ta, cu puterea de a merge mai departe, cu puterea de a-l creste, cu puterea de a te lua de git cu toti sfintii pentru el. Iar puterea asta nu e continua. Si toate mamele stiu ca nu e. Sint sigura ca toate au jelit la un moment dat cu odrasla in brate, de teama pentru ceea ce ii va rezerva viitorul, de teama de o lume imperfecta... De teama pentru el, nu pentru tine. Dar daca dincolo de teama nu poti sa te ridici si sa lupti, nu il face. Un copil e o minune. Este intr-adevar cea mai mare bucurie omeneasca. E iubire in forma pura. Fata de ce simti pentru copilul tau si fata de modul in care un copil iti rasplateste sentimentele cu un zimbet stirb, orice iubire pentru oricine altcineva e o gluma. Dar, ca sa traiesti asta, trebuie sa iti permiti. Intr-un fel, sa MERITI... Sa iti depasesti egoismul, ezitarile, partea de meschin care se afla in fiecare din noi. Sa fii capabila sa simti ca un copil te intregeste, nu te divide.
quasaria
Postat pe 21 Martie 2011 21:22
gandeste te la tineretea ta. cred ca viata ta e la inceput .nu merita sa iti asumi responsabilitatea unui copil cand se pare ca nu ti asumi responsabilitatea nici pentru viitorul tau. ce-i oferi unui suflet nevinovat? inconstienta ta...nesiguranta zilei de maine.... incearca prin tot ce faci sa ai si sprijinul parintilor tai . succes!
garbo158738
Postat pe 22 Martie 2011 13:55
E foarte greu in ziua de azi sa ai un copil.... si eu imi doresc mult dar ziua de maine nu-mi aduce siguranta, tu macar ai 2 parinti si tatal copilului tau are parinti deci esti sustinuta, te inteleg ca iti doresti copilul, e normal, incearca sa-l faci si pe el sa simta ce inseamna sa ai un copil, un suflet din sufletele voastre, ce minunat si divin e!
Daca crezi ca ai destul sprijin din partea celor din jurul tau, ai grija de bebe k e o comoara, daca nu ai spijin suficient incearca sa nu-l chinui si trimite-l inapoi!
Fa ceea ce e cel mai bine pt sufletelul mic!
Natalia_Micalona
Postat pe 24 Martie 2011 00:26
mii de scuze acum am recitit ce am scris mai demult... si titlul cartii cred ca s-a sters habar nu am si cartea se numeste TOT CE AI VRUT SA STII DESPRE SEX , DAR TI=A FOST TEAMA SA INTREBI de dr DAVID REUBEN Editura CURTEA VECHE...
garbo173858
Postat pe 25 Martie 2011 08:28
De la: me_reloaded, la data 2011-03-21 21:09:45ati innebunit de tot cu biserrica asta, divinitatea si ce studiati voi, parol

e usor de dat din gura, ca vb aia" sfaturile is pe gratis. asa de mult va place sa bagati un romantz de-asta, ca nu va puteti abtine

fata asta o sa faca cum va crede ea ca e mai bine pentru ea. e decizia EI!

nush de unde stiti voi in ce chinuri moare un fetus si care parte din suflet ti-o pierzi. incercati sa invatati ca oamenii au dreptul la propriile decizii, indiferent cat de dureroase emotional sunt ele.

anul asta se pare ca e anul revolutiei religioase, deh...

garbo173858
Postat pe 25 Martie 2011 08:30
DA chiar asa este din 03.03.2011 timp de un an si jumatate toata omenirea a intrat in NODUL NORD IN SAGETATOR care spune ca trebuie sa-ti formezi o conceptie corecta despre lume si viata in care sa fie prezent si DUMNEZEU ca altfel sa vor intampla trucaje si multe altele.. PENTRU CEI CARE NU O FAC SI-SI MAI BAT SI JOC DE....Cu mult drag si iubire Mariana A.
garbo173858
Postat pe 25 Martie 2011 08:37
nu e intamplator nimic din ce s-a intamplat in Japonia doar dupa 9 zile dupa ce a intrat Nodul Nord in SAGETATOR??? si tot pe data de 11 doar la 10 ani diferenta de cel din SUA din 11 SEPTEMBRIE 2001??? mai ales ca...la japonezi dar si la majoritatea popoarelor exista doar sex de unde atata iubire???...si multe altele...si dupa parerea mea e putin ce le-a dat Dumnezeu fata de ce au facut...asa ca aveti mare grija ca fiecare secunda din viata voastra e inregistrata si vazuta de ...
garbo173858
Postat pe 25 Martie 2011 08:47
decat sa faci avort mai bn te chinui .......dar scuzama prietenul asta a tau cand a stiut sa puna mana pe tine (ca sa zik asa) atunci la interesat???????totusi un copil nu e usor de crescut si nici singura cu mana nu lai facut
andrutza448
Postat pe 13 Aprilie 2011 00:21
primo..sa faci un copil unui barbat care nu-l vrea, e echivalentul violului in plan emotional la femei, in caz ca nu stiati...asa ca mai usor cu pianul pe scari si cu aerul de mama eroina si victima a natiunii. cand pornesti intr-o relatie sentimentala si nu te protejezi, niste lucruri trebuie discutate inainte. si-ar mai fi multe de spus, dar nu mai dezvolt aici.

ai ramas, il vrei, ti-l asumi, nu poate fi nimeni obligat sa fie parinte cand vor altii, daca nu se simte pregatit.

secundo...vorbiti singuri, initiatoarea topicului s-a uschit de mult de aici.
Freya__
Postat pe 13 Aprilie 2011 09:14
buna eu una zic sa te gandesti bine ce vrei sa faci dar dak te hotarasti sa-l faci pe bb o sa fi cea mai fericita si eu am tot 20 de ani si am un bb de un anisor deci l-am facut knd eram mai tanara decat u (19) si sunt cea mai fericita femeie din lume. desi iti zic sincer k uneori ma gandesc si eu k as face multe chestii pe kre le fafc fetele de varsta mea nu am regretat nicio clipa k am un bb. pt k el ma face sa zambesc si sa uit de orice necaz. daca vrei sa vorbim privat id-ul meu e ingeras_n3bun
ingerashnebun
Postat pe 29 Aprilie 2011 21:38
se poate intampla si sa stai ani de zile cu un idiot care ti spune ca nu poate avea copii si totusi se intampla sa ramai........ai atunci desi stia ca avortul nu este o optiune a fugit de responsabilitati...deci solutia:ca femeia sa si asume toate responsabilitatile si sa fie o mama in adev sens al cuvantului sau sa faca acelasi lucru ca si el......atunci intr adevar ei doi s ar merita unul pe altul.recomandarea unei viitoare mame singure prin decizie proprie si personala in deplinataea facultatilor mintale si destul de matura psihic este ca barbatii ar trebui folositi doar ca jucarii sexule(cu protectia de rigoare obligatorie) fara alte implicatii sentimentale pt k ei stiu doar sa raspunda dand bir cu fugitii (sau cu altele).....
elly112
Postat pe 4 Mai 2011 16:50
De la: liviuvoica, la data 2011-03-19 18:49:02
Cat despre copil lupta pt viata lui si pretuieste-l din tot sufletul pt ca este un dar pe care ti l-a dat d-zeu.
!

Liviule, ai idee cate daruri de-astea, de la Dumnezeu sufla in punga la metrou shi prin canale? Hai sa vedem realitatea! Fata asta din start nu e capabila sa creasca un copil , singurul de care imi pasa in aceasta poveste. Cele/cei care atzi sfatuit-o sa il lase privitzi problema gandindu-va la voi, care suntetzi persoane responsabile. Lucrurile nu sunt atat de simple. Fara sprijinul shi ajutorul parintzilor o sa faca exact un rahat. Hmmm... Vrea copil?! Pai ea nu shtie nici pe ce planeta locuieshte?! S-a trezit dindu-se in barci shi a ales pana a cules, una gaurita, care s-a scufundat la primul val...Apreciez toate mamele care ishi cresc copiii singure shi nu le sfatuiesc sa stea cu un barbat doar de dragul de a avea unul alaturi , daca sunt greshitzi shi exemple negative pentru copii... Sorry! Putetzi sa ma mancatzi dupa. Daca a rezistat Roby, rezist shi eu Doar ca am carnea mai atzoasa, ramane intre dintzi shi necesita atza dentara.
carco
Postat pe 6 Ianuarie 2012 00:07
De la: ioana_cris, la data 2011-03-21 17:00:39 Si mai este un lucru important de retinu: copiii avortati sunt LIPSITI de lumina lui Hristos, iar sufletelele lor se chinuie in viata de apoi.


Vorbeshti prostii! Hristos este acela care iubeshte pe tot omul, bun sau rau. El este cel care spune sa intorci shi celalalt obraz cand eshti lovit. Ce vina are copilul avortat, ca doar n-a luat el hotararea asta, ca sa aiba sufletul chinuit in viatza de apoi?! Toate vorbele astea sunt inventate de oameni. Asha ca scuti ca ma plicti !!!
carco
Postat pe 6 Ianuarie 2012 12:34
De la: Medeea12, la data 2011-03-04 12:38:58Buna . Ma numesc Andreea,am 20 de ani. Sunt insarcinata in 4 saptamani. Prietenul meu cand a auzit,a zis ferm ca el nu e pregatit pentru un copil,nu are bani si este prea tanar,avand 23 de ani... Mi-a vorbit imediat de avort. Eu i-am zis ca nu pot face asa ceva, e o crima. El mi-a raspuns: ''dar in momentul asta de doar un lichid nimic mai mult.''
Nu stiu ce sa fac,bani nu am,lucrez de cateva luni part-time,parintii mei daca ar sti nici nu ar vrea sa mai auda de mine. Eu vreau sa tin copilasul,dar nu stiu ce sa fac, stiu ca voi ramane singura doar eu si bebe,fara bani,fara un loc unde sa stau. M-am gandit sa imprumut si bani sa pot merge mai departe,dar ma gandesc la cat de greu imi va fi singura...ce trebuie sa fac va rog sa-mi dati o parere...

Daca foloseai prezervativul ?Oricum daca vei naste copilul trebuie sa-l cresti sa-l educi asa ca ai curajul si spunele parintilor ,in intelepciounea lor te vor ajuta sa treci mai usor peste gresala pe care o fac toate fetele tinere.
VOIAJOR
Postat pe 8 Ianuarie 2012 22:44
chiar toate, asa?
quasaria
Postat pe 8 Ianuarie 2012 23:45
pai daca n-au avut parte de intelepciunea parintilor? normal ca toate.
:)))

nush`cum naiba, da` parintii au totul la degetul cel mic.
esme
Postat pe 9 Ianuarie 2012 00:19
erata:
* toti parintii au totul la...
esme
Postat pe 9 Ianuarie 2012 00:43
De la: quasaria, la data 2012-01-08 23:45:28chiar toate, asa?

Pentru tine admitem ca mai sunt si exceptii,mai ales ca am si eu fata si baiat si un nepotel pentru mileniul trei.Nu sunt un tata rau ,dar nici perfect,sunt tata iar copii sunt identitati noi cu personalitati noi,intr-o lume permanent in schimbare.
VOIAJOR
Postat pe 9 Ianuarie 2012 07:56
De la: IOANIDE, la data 2012-01-08 22:44:33
gresala pe care o fac toate fetele tinere.

Nu toate fetele tinere patzesc asha. Mai sunt multe ,din fericire, care nu trebuie sa treaca prin astfel de experientze, pentru ca au capul pe umeri . Doar ca atunci cand apare una pe Garbo shi spune ca ea n-a facut ,ii sar totzi/toate in cap , o considera extraterestra shi o pun la zid
carco
Postat pe 3 Februarie 2012 20:56
Adica: cine-i curat sa dea cu piatra ?

Dar pietrele "curg", din pacate
DD_BB
Postat pe 3 Februarie 2012 22:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutor 3 De la: garbo_447283 2 August 2016 10:38
cum sa-mi pastrez familia 181 De la: garbo177037 22 Noiembrie 2010 15:48
displazia de sold 1 De la: florys_delly 25 Iulie 2010 11:42
Alegere 86 De la: roby_cado 26 Mai 2011 20:39
Suspectata 10 De la: garbo_475101 8 Octombrie 2017 19:11
Setari Cookie-uri