In prag de Divort

Buna Garbo! Buna tuturor!
Am nevoie de un punct de vedere obiectiv.
Sunt cŃsŃtorita de doi ani si am un baietel de un an jumate. Am rŃmas gravida putin ţnainte de cununia civilŃ. Nu ║tiu dacŃ s-a insurat cu mine din cauza sarcinii, simtindu-se " obligat", sau chiar mŃ iubea. Stiu ca eu l-am iubit si l-am considerat un viitor sot si tata bun, de aceea am spus "DA". Rela■ia noastrŃ era foarte frumoasa, linistita, placuta. Perioada sarcinii, din pŃcate doar 6 luni jumate ca am nŃscut prematur, a fost cea mai specialŃ din via■a mea, mŃ simteam implinita din toate punctele de vedere.
Problemele au ţnceput insa dupŃ ce am nŃscut. Nu mai dormeam ţmpreuna, el mutandu-se in camera alŃturata pe motiv ca Bebe se trezeste noaptea, plÔnge, si ţl deranjeazŃ, se trezeste nervos si indispus. A ţnceput sa vina tot mai tÔrziu acasa, motivÔnd ca a avut mult de lucru sau a rŃmas cu nu ║tiu cine sa mai vorbeascŃ. Pleca tot mai devreme si venea tot mai tÔrziu, cu o vizita acasa in jurul orei 12-13 la masa apoi pana la ora 16 se odihnea in pat. Am ţncercat sa stau de vorba cu el, sa ţl ţntreb ce ţl deranjeazŃ, ce ţl supara, am gre║it ceva; sa ii ţn■eleg comportamentul. Mi-a spus simplu ca nu are nimic si gata a plecat. Apoi de fiecare data cÔnd ii spuneam ca trebuie sa vorbim ţmi spunea ca da doar ca o sa vorbim la prÔnz cÔnd vine, si asa se ţntÔmpla de fiecare data ca mereu era ocupat, sau era pe fuga si mÔnca in ora║, iar cÔnd ajungea acasa tÔrziu, sincer nu mai aveam nici un chef de discutat. ╬ntr-o zi venind nervos acasa, l-am ţntrebat ce s-a ţntÔmplat si a ridicat tonul zicandu-mi ca de ce ţl ţntreb, vreau sa ţ║i aducŃ aminte din nou sa se enerveze iar!?!
In fine, nu am mai spus nimic, am ţnceput sa merg la el in camera noaptea, sa dorm cu el, sa facem dragoste, fŃceam, dar cred ca doar din nevoie fizica, nu mai era ca alta data. Ceva se schimbase, si lipsa comunicŃrii si-a pus amprenta asupra relatiei.
Nu ║tiu dacŃ si-a gŃsit pe alta, dacŃ mŃ inseala, nici nu mi-a dat motive sa cred; doar decÔt o singura data in perioada de dupŃ ce am nŃscut, cÔnd nu aveam voie sa avem contact sexual. M-a sunat la ora 18 sa mŃ intrebe ce fac, ţi dŃdeam mÔncare la Bebe, i-am spus ca urmeazŃ sa ţl culc si sa merg sa ţmi fac baie. Mi-a spus ca vine imediat acasa. A ajuns acasa la ora 12:00, mestecand guma mentolata, si mirosind a un parfum pe care nu ţl cunosteam. Nu i-am spus nimic atunci, s-a menajat, iar ţnainte sa se pregŃteascŃ i-am spus ca eu cred ca a fost cu una si nu mŃ intereseazŃ dacŃ da sau nu, i-am spus doar ca sa ţ║i dea seama ca nu ţs fraiera. Mi-a spus ca nu este adevŃrat, ca nu a fost cu niciuna, ca parfumul ţl are la birou de mult timp si nu l-a folosit. Ok, dar peste 3 saptamÔni cÔnd mi-a spus sa nu ţl mai acuz vreodatŃ ca mŃ inseala, mi-a spus ca parfumul e din masina. I-am spus sa tava ca se da de gol singur, ca nu mŃ intereseazŃ, atÔta timp cÔt eu nu ii puteam oferi, l-am ţn■eles ca a avut nevoie. Acum ca m-a inselat sau nu, el ║tie, poate ca mi s-a pŃrut mie, fiind mai subiectiva, exista posibilitatea sa mi se fi pŃrut mie mai exagerat. Relatia noastrŃ a avut un punct in care a murit aproape complet, eram practic inexistenta, ajunsesem nici sa ne mai salutam.
Nu vreau sa postez in victima, si nu zic ca e numai vina lui, dar nu ║tiu cÔnd ne-am ratacit, poate am gre║it eu, dar nu ║tiu cu ce, ║tiu ca puteam sa ţl salut mŃcar eu sau sa continui sa merg noaptea la el in camera, dar la un moment te saturi, am considerat ca mŃ injosesc. L-am amenin■at ca plec cu tot cu Bebe. O prostie, dar poate mergea! Nu a avut nici un efect. L-am amenin■at ca plec singura si ţl las pe Bebe pe cap, sa stea si el cu fiu-su sa vadŃ ca nu-i chiar asa simplu, a spus ca suna nu ║tiu ce asistenta de pe la spitalul de copii si se descurca. Am ajuns sa cred ca el vrea sa ne despartim si nu ║tie cum sa ţmi spunŃ. Am hotŃrÔt eu sa ne despartim, sa luam o pauza, sa ne gÔndim la noi. Mi-am ţnchiriat apartament si m-am mutat. L-am sunat ţntr-o zi nu mai ║tiu exact ce sa ţl ţntreb si mi-a spus ca nu ║tie, ca nu poate, si ca e prea fericit acum ca sa se gÔndeascŃ la ce l-am ţntrebat. Ok, era prea fericit, foarte bine. M-a durut, eu nu eram chiar deloc.
Peste cÔteva zile au venit sarbatorile si le-am petrecut ţmpreuna, ţncercÔnd sa fie totul bine. Am spus ca uitam tot, trecem peste, ţncepem noul an ţmpreuna.
Astazi situa■ia este aceea║i, poate mai proasta decÔt ţnainte. E greu, consider ca m-a mintit frumos ca sa mŃ mŃrit cu el, pentru ca si dacŃ eram gravida, si dacŃ ţl iubeam, dacŃ el nu vroia sa ne casatorim, nu o fŃceam. M-a mintit ţncepÔnd de la faptul ca se va-a lŃsa de fumat in prima zi a anului nou, cÔnd ţncŃ eram prieteni, apoi in Ziua cÔnd o sa rŃmÔn gravida, apoi cÔnd o sa nasc, apoi cÔnd o sa ajung cu Bebe Acasa, si tot ASA, l-am ţn■eles ca ii era greu, dar eram acolo sa ţl sprijin. Iar problema cea mai gravŃ cu care m-a dezamŃgit este pasiunea lui pentru jocurile de poker. CÔt am fost prieteni nu cred ca am dormit o luna noaptea ţmpreuna. Era mereu noaptea la cazino, atunci l-am ţn■eles, ca eram prieteni si atÔt, putea sa ţmi spunŃ "pa" oricÔnd. ╬nainte de cŃsŃtorie mi-a promis ca nu v-a mai merge asa des, si ca in timp se v-a lŃsa. Asa s-a ţntÔmplat, a rarit plecarile, iar cÔnd am nŃscut, nu a mai plecat deloc. A ţnceput sa joace poker pe internet. Zi si noapte, cÔnd era Acasa avea laptopul pornit si juca, dacŃ se ţntÔmpla sa merg pe la el la birou, ţl gaseam tot jucÔnd. Are scuza ca mi-a spus de la ţnceput ca e jucŃtor de poker, dar tot atunci mi-a spus si ca nu o sa sufar niciodatŃ din cauza jocurilor. El s-a referit ca nu o sa ţ║i piardŃ averea la jocuri, ca nu o sa imi lipseasca nimic. Intradevar, din punct de vedere financiar, nu am dus lipsa, nici eu nici Bebe, ne-a oferit de toate, in schimb ne-a lipsit el.
Si astfel, astŃzi, sunt in prag de divort. Si cred ca este singura solu■ie ca sa fie bine. Astept pŃrerile voastre, dacŃ e corect sau nu , sunte■i de acord cu mine sau nu. Exista posibilitatea ca eu sa fiu prea afectatŃ si sa nu vad alta solu■ie si poate privita obiectiv rela■ia, se mai poate face ceva... Nu ║tiu ....
Preety
Postat pe 28 Ianuarie 2011 14:18
preety...cum si daca functioneaza relatia voastra, numai voi doi puteti sti.. Nu cred ca sunt utile sfaturile altora, e viata ta si tu trebuie sa decizi. Din ce povestesti despre sot, unora le poate parea o lichea , altora un barbat deosebit sau chiar sotul ideal...La fel si tu, reprezinti ceva ca sotie sau femeie pentru acel barbat, nu pentru noi de pe forum. Din experienta iti spun ca bine le este doar celor ce se iubesc cu adevarat. Daca e sa-mi spun parerea, n-as putea dormi in camere separate, sa-mi 'vizitez' sotul uneori sau sa plec de-acasa pe post de 'lectie' ...Pentru ca in iubire ai nevoie de implinire in doi. Discuta cu el si cu tine (mai intai cu tine) si clarificati partea cu sentimentele, nu cu pretentiile, asteptarile si sperantele spulberate. Poti fi fericita si alaturi de un barbat care fumeaza si joaca poker, dar pe care sa-l iubesti si sa te iubeasca. Un barbat care te iubeste nu te va pune neaparat pe primul loc in privinta cantitatii de timp dedicate, dar sigur calitativ timpul petrecut impreuna va fi de neconcurat...bafta!
ufishor
Postat pe 28 Ianuarie 2011 15:40
Draga Preety, am trecut si eu prin ceva asemanator...tot calculator, tot joc, dar ...bridge si in plus bautura...2 copii si aceleasi discutii, chiar mult mai acute si agresive din partea lui.Unde am ajuns? La divort, fara regrete din partea mea si a copiilor, care sunt ceva mai marisori, si se pare ca fara regrete si din partea lui, pt ca acum face aceleasi lucruri ce facea pana acum cu noi, chiar cu mai multa placere si cu amici de acelasi calibru cu el...
Fara regrete e mult spus, exista, dar acestea sunt compensate de linistea din viata mea si a copiilor, de acum.
Viata merge mai departe.
Cand o sa descoperi ca exista o alta viata si dupa el, si o viata linistita, cu reusitele copilului si dragostea lui, si poate si a unui alt el...o sa-i multumesti lui Dumnezeu ca ai facut ce trebuie...
Eu am ajuns la faza de a descoperi un alt el care sa-mi ofere dragostea si linistea pe care mi-o doresc in continuare...il mai astept, ma incurajez ca sunt inca tanara si ca o sa apara cand nu ma astept...
Acum decide cu mintea, nu cu inima. Pune in balanta lucrurile bune si rele din viata ta, cat si asteptarile, daca va putea vreodata sa le atinga, si apoi decide...
Sa fii fericita alaturi de puiul tau, indiferent de hotararea pe care o vei lua!
El e un izvor de fericire, ai grija de el!
mihaiinf
Postat pe 1 Februarie 2011 09:09
cu lacrimi in ochi ti-am citit rindurile. si eu trec prin durerea despartirii, cu atita diferenta,ca eu am o virsta! dar tu! esti tinara,draga1 ai toata viata inainte! nu ti-l rata, si nu uita, ai cel mai mare dar de la dumnezeu! copilasul tau. singurul, pentru care merita sa te ridici, si sa mergi mai departe! nu spun sa divortezi, nu! este tatal copilului tau. mai incearca sa-i dai o sansa,stati de vorba si clarificati situatia voastra.si daca vezi ca nu merge, atunci mergi mai departe,draga mea1 nu te injosi pentru ca nici un barbat nu m,erita asta. dar incearca sa ramineti amici,si stii de ce spun asta? pentru ca el este, si va ramine tatal colilului tau! este singurul lucru ce nu poti schimba1 arata-i ca indiferent de decizia care va lua, tu sa fii o doamna,si nu vei creste acel copilas impotriva tatalui,oricat te-a facut sa suferi! mult succes,draga mea,si fii puternica!!
perla_negra
Postat pe 1 Februarie 2011 23:07
Se zice ca norocul ti-l faci cu mana ta cum poti sa sti ca el jaoca la cazino e fumator un pierde vara si sa ii faci si un copil trebuie sa fi inconstienta,,,,,,a fost corect ca ti-a aratat cine e de la inceput daca vrei o familie trebuie sa alegi un om care e de familie si sa ajungi sa il iubesti in timp sa ii vezi familia cum e tatal e si fiul ,,,,,banii intodeuna mi fac singura asa ca decat sa imi dea cineva mai bine nu never ce sa iti zic fata draga un copil insemna multe responsabilitati si e pe viata asa ca succes si deschide okii fi atenta dragostea e doar o poveste bine scrisa si jucata bine la HOllywood in realitatea exista principii , familie si caracter restul sunt povesti
_blondyna
Postat pe 1 Februarie 2011 23:36
De la: _blondyna, la data 2011-02-01 23:36:23Se zice ca norocul ti-l faci cu mana ta cum poti sa sti ca el jaoca la cazino e fumator un pierde vara si sa ii faci si un copil trebuie sa fi inconstienta,,,,,,a fost corect ca ti-a aratat cine e de la inceput daca vrei o familie trebuie sa alegi un om care e de familie si sa ajungi sa il iubesti in timp sa ii vezi familia cum e tatal e si fiul ,,,,,banii intodeuna mi fac singura asa ca decat sa imi dea cineva mai bine nu never ce sa iti zic fata draga un copil insemna multe responsabilitati si e pe viata asa ca succes si deschide okii fi atenta dragostea e doar o poveste bine scrisa si jucata bine la HOllywood in realitatea exista principii , familie si caracter restul sunt povesti


Poarta-te frumos cu copiii tai. Ei iti vor alege azilul.
KNIGHT_31
Postat pe 1 Februarie 2011 23:44
Preety,
Toti oamenii trec prin momente bune si momente proaste. Probabil diferenta e ca la unii ramine iubirea mai puternica decit intemperiile, la altii nu - iar relatia se rupe. Si, din momentul in care s-a rupt, nu cred ca mai exista drum inapoi... Poti sa incerci, poate sa incerce si el, poti sa incerci peste limitele imposibilului - dar, mai devreme sau mai tirziu, o sa constati ca doar te amagesti si stai linga un strain.
Acum, singura in masura sa spuna daca intre voi doi relatia s-a rupt sau nu esti tu. Gindeste-te ce simti... si ia decizia care ti se potriveste.

quasaria
Postat pe 2 Februarie 2011 01:30
Va multumesc pentru sfaturi, acum insa a inceput un alt capitol. In incercarea mea de a salva casnicia l-am lasat pe Bebe la soacra-mea ca asa si-a dorit sotul meu. A trecut o saptamana si urma sa mergem dupa bebe, sa il aducem acasa. Insa relatia noastra s-a rupt definitiv. Ne-am dat seama ca nu este posibil in nici o forma sa ne mai intelegem, si am hotŃrÔt de comun acord sa divortam. El a spus ca nu mai merge dupŃ bebe. Eu i-am spus ca nu-i nici o problema , mŃ duc eu sa ţmi aduc copilul acasa.
DupŃ ce am plecat cu un taxi a plecat si el la pŃrin■ii lui. AjungÔnd si eu acolo, ne-am ţntÔlnit cu to■ii la socrii mei in casa. M-a ţntrebat ce caut acolo, si i-am rŃspuns ca am venit sa ţmi iau copilul acasa. Mi-a spus ca nu i-au nimic si m-a scos afara lovindu-mŃ cu piciorul.
Am plecat cŃtre casa mea, si mi-am contactat avocatul. Acesta m-a sfŃtuit sa merg la IML si sa fac o cerere pentru o "Ordonanta Prezidentiala" pentru ca statul sa ţmi acorde mie copilul pana la solutionarea procesului de divort. ╬mi este foarte dor de puiul meu, si nu ║tiu cum voi rezista pana la ob■inerea ordonantei respective.
Preety
Postat pe 2 Februarie 2011 02:08
draga mea, din pacate nu prea avem noi cum sa te mai ajutam, tot ce imi imaginez acum e ca problema cu dusul lui BEBE a fost una programata din timp probabil la interventia parintilor lui, nu stiu daca nu cumva tot mariajul tau a fost un vis intr-un alt vis, daca zici ca are bani, mi-e teama ca nu vei putea face mare lucru impotriva lui, nu vreau sa te dezamagesc, dar ....in Romania zilei de azi, cam asa stau lucrurile
casperphantom
Postat pe 2 Februarie 2011 05:50
Preety, e foarte bine cum a zis avocata. Cu ea alaturi vei castiga.
Oricat ar incerca el, un copil atat de mic va fi dat intotdeauna mamei, indiferent de indeletnicirea acesteia.
Lupta in continuare si fruntea sus!
A premeditat miscarea, dar tu vei castiga!
Introdu actiunea de divort si Ordonanta presedentiala, urgent!
Succes!
mihaiinf
Postat pe 2 Februarie 2011 09:49
nu stiu ce poate fi in capul unui barbat care desparte copilul de mama la o virsta atit de mica. Se razbuna pe copil... in fine.
Scoate citi bani poti din conturile comune (inca) si ia-ti copilul inapoi.
quasaria
Postat pe 2 Februarie 2011 18:48
Q, si as mai adauga si cretinismul unor `bunici`, care cred ca vor reusi sa desparta copilul de mama, atata vreme ca ea e in deplinatatea tuturor facultatilor de judecata, responsabila si nepervertita socio-moral, aducandu-si singuri elogii pt cat de morali, constiinciosi si devotati sunt ei binelui copilului. nu sunt altceva decat niste mediocri plini de rautate si perfidie. pe unii ca astia, care-si aroga drepturi dincolo de atributiile lor si de lege, i-as strange de gat ori i-as strivi sub talpa pantofului ca pe-un gandac gretos si inutil.
esme
Postat pe 2 Februarie 2011 19:09
Q...ei cred ca se razbuna pe aia care le-a dat viata
nu inteleg ca se razbuna pe copii...PE COPIII LOR
dar in ura lor nemarginita nu mai vad lucrurile clar si rational...
ce sa le faci....saraci cu duhu'
eladaela
Postat pe 2 Februarie 2011 20:18
esme...ma bag si eu cu placere sa te ajut
si as incepe cu cel care mi-a facut si imi face in continuare copiii sa sufere
eladaela
Postat pe 2 Februarie 2011 20:20
preety,fii puternica! mai ales in situatia actuala, sa nu ta pierzi. acel copil are nevoie in primul rind de o mama! si tu stii asta! nici un judecator din lumea asta, nu desparte copilul de mama1 asta in cazul in care, mama este mama, in adevaratul sens al cuvintului! bineinteles, daca el nu pune martori cum ca nu te ocupi de copil,si nu esti o mama buna. ceea-ce ,cred, ca ni cazul tau. asa ,ca fii puternica,si arata-i la acesti oameni nesimtiti ;;;socrii, si ex sotul' ca e4sti o mama adevarata, si lupta pt puiutul tau! succes.draga, sii tin pumnii! vei reusi!!!!!!!!!
perla_negra
Postat pe 2 Februarie 2011 20:41
De la: eladaela, la data 2011-02-02 20:20:01esme...ma bag si eu cu placere sa te ajut
si as incepe cu cel care mi-a facut si imi face in continuare copiii sa sufere


cum dreaq sa nu te bagi taman tu..
roby_cado
Postat pe 2 Februarie 2011 20:44
roby...ia vezi ce ti-am zis dincolo....
eladaela
Postat pe 2 Februarie 2011 20:45
Via■a bate filmul! Ieri am avut parte de o zi nebuna. Stand de vorba cu avocatul si un domn procuror, i-am ţntrebat ini■ial doar pentru cuno║tin■a mea, ce s-ar ţntÔmpla dacŃ stiind ca so■ul meu este in Timi║oara, m-as duce si mi-as lua copilul de la socrii? Si rŃspunsul acestora m-a fŃcut sa ţmi doresc sa ţmi strÔng puiul in brate, astfel ca am ţnchiriat o ma║ina si am plecat cŃtre localitatea socrilor. Mi-am mai luat o prietena cu mine, ca sa aibe grija de Bebe pe drum. Am ajuns acolo in amurg, ţncŃ nu era foarte ţntuneric, am parcat ma║ina in fata casei, fŃrŃ sa opresc motorul si am lŃsat portiera deschisŃ. Am urcat scarile am intrat in casa si Bebe era cu o nepoata de 9 ani, se jucau in sufragerie, iar soacra-mea, cumnata-mea, si cumnatul meu erau cu to■ii in bucŃtŃrie. Am intrat in casa si Bebe a exclamat "mama" parca cu acelea║i sunete cu care i-am auzit glasul atunci cÔnd am nŃscut. L-am luat in brate si m-am ţndreptat cŃtre usa, ţntre timp nepoata a ţnceput sa strige ca am luat copilul. Am strigat si eu " La revedere" ca deja se auzea forfota venind dinspre bucŃtŃrie, am ie║it din casa, am coborÔt scarile, am urcat in ma║ina si "PAAA"! Din urma se auzeau strigatele soacrei mele ca am furat copilul si mai mai ca a lesinat. A fost nevoie sa ocolesc aproximativ 150 de km deoarece am luat-o pe un drum pe care din fericire nu s-a gÔndit niciunul dintre ei ca voi merge. De║i au plecat dupŃ mine cu 3 ma║ini de acolo, si so■ul meu de la Timisoara ţnaintea mea, le-am demonstrat ca Dumnezeu mŃ iubeste, si nu au avut noroc sa mŃ ajungŃ careva dintre ei, din contra sotului meu i s-a rupt cureaua de distribu■ie iar cumnatul meu din cauza zapezii a derapat accidentand atÔt ma║ina lui cÔt si o alta aflatŃ in trafic.
Singurul care m-a sunat a fost socrul meu, care m-a felicitat pentru curajul pe care l-am avut mi-a transmis ca mŃ apreciazŃ de doua ori mai mult pentru astŃzi ca sunt o Mama Adevarata, si ca intradevar copilul trebuie sa stea cu mine. M-a rugat doar sa fiu atenta la drum, sa nu m-a grabesc. L-am linistit zicandu-i ca asa cum am avut grija de copilul meu pana acum, tot asa voi avea si de acum in colo, si ca sunt foarte atenta la drum, conduc prudent. Tot de la el am aflat si de ghinioanele sotului si cumnatului meu, si de faptul ca soacra mea a chemat Poli■ia, zicand ca s-a furat copilul, ca Nicoleta a furat copilul. Ace║tia au ţntrebat-o cine-i Nicoleta, si a fost nevoitŃ sa le spunŃ ca MAMA copilului. Poli■ia le-a spus ca le pare rŃu, dar in acest caz nu mai pot interveni. Copilul este cu mama lui, si au plecat.
Nu pot exprima in cuvinte starile sufletesti si fizice care au fost asupra mea, pot doar sa spun ca acum ţmi ■in "via■a mea" in brate si mŃ chinui sa va scriu in cuvinte cÔt de fericita sunt. Va multumesc pentru sus■inere si va voi tine l-a curent cu ceea ce v-a urma.
Preety
Postat pe 3 Februarie 2011 16:08
Bravo!! Preety!!!!

Locul unui copil este langa mama lui!
cricat
Postat pe 3 Februarie 2011 17:22
da. super tare. Bravo!
quasaria
Postat pe 3 Februarie 2011 20:30

as fi procedat la fel..poate si mai rau
mai intai ii bateam pe toti
eladaela
Postat pe 3 Februarie 2011 20:55
aM MULT E prietene,la care relatia a inceput sa mearga prost dupa nasterea primului copil,si la cel mult dupa un an,s-a destramat.
Unii oameni nu suporta oboseala de la insomnii,de la trezit noaaptea din cauza plansului lui bebe,si sotul meu a fost unul dintre ei.
Am ramas gravida imewdiat dupa casatorie,si am nascut noua luni dupa.
Un bebe nascut prematur e mai dificil decat unul nascut la termen.
Singura solutie ca sotul sa nu se simta neglijat, e sa fie implicat la ceva,de exemplu la un masaj foarte delicat,ca mangaiatul,pe spate sau pe burtica lui bebe,cand e linistit,inainte sa doarma.
Sotul meu la fel era nervos si pleca,odata s-a enervat asa de mult ca ne-a intrerupt iar bebe ,candvoia sa facem dragoste,ca a plecat nervos,si a facut accident cu masina....
Plus ca imi reprosa ca stau toata ziua cu bebe,ca nu ma mai ocup deloc de el.
te inteleg,si inteleg foarte bin eefortul tau de a merge noaptea in camera lui.
Mai exista solutii,nu e totul pierdut,nu e ultima solutie divortul.
El chiar te-a iubit,si inca te mai iubeste,dar nu era pregatit pentru venirea unui bebe,pentru tot chinul pe care il implica.
Insusi tatal meu a zis ca noi cand eram mici plangeam si se scula noaptea,de se saturase si de sotie,si de copii,si ii venea sa se duca invartindu-se.
Sotul tau nu comunica,dar sigur gandeste la fel ca ceilalti barbati,care nu suporta plansetele noaptea,si devin nervosi.
Eu insami,cand nu dormeam bine noaptea din cauza alaptatului,eram nervoasa,si ma luam de el....
esti de admirat,ca te-ai purtat bine,ai incercat sa impaci si capra si varza,adica sa fii atenta si cu sotul,si cu bebe.
Ceea ce poti sa faci acum,e sa ii zici,sau sa ii scrii,daca nu sta sa asculte,ca il intelegi foarte bine de ce s-a purtat asa,si ca apreciezi efortul lui de a nu lipsi nimic bebelui si tie.
Si ca il iubesti sincer.
Chiar daca e de neinteles purtarea lui,chiar daca nu mai simti iubirea de la inceput,fa o incercare,merita.Baga textele.
Poate sa dea rezultat.
E pacat sa se destrame de la inceput o casatorie.
Acum eu sunt inca casatorita cu sotul,nu ne-am despartit dupa certurile de un an,de dupa nastere,am fost norocoasa,si am si luptat mult,chiar peste puterile mele,iar rezultatul a fost boala mea,si imbatranirea,mi-au iesit fire albe,de la cat am tras.
Eu zic sa incerci.
Cu pokerul ce sazic,poate e refularea lui,relaxarea lui,uita de toate.
I-a picat greu imediat dupa casatorie,la sase luni,a dat de dificultati pe care nu si le imegina.
Asa sunt toti barbatii,adora comoditatea,si sa aiba viata personala.Adica prietenii lor,jocurile lor,pe internet sau nu,etc.
eu nu ma indoiesc deloc ca m-a iubit al meu,cand ne-am luat,si tot am trecut prin aceleasi mizerii...si cred ca si al tau te-a iubit si te-a luat din cauza asta de nevasta,ca putea foarte bine sa nu o faca,indiferent de sarcina.
Nu te certa deloc cu el,pur si simplu lasa-i timp ca sa ii treaca.
Nu ii reprosa,spune-i ca il crezi ca nu te-a inselat niciodata,ca ai incredere in el,chiar dacanu ai deloc.
Eu asa am tinut casnicia,cu texte din burta.
Dar a meritat,acum am depasit toate dificultatile,si asteptamn al doilea bebe,cu mare bucurie amandoi.
al meu,uitasem,nici nu vrusese copilul,imi spusese ca ma vrea doarr pe mine,fara copil,si copii poate va vrea dupa vreo doi ani de casatoire.....asa zisese.
acum adora baietelul care implineste cinci ani,in februarie....
Toate trec,trebuie sa stim noi femeile sa bagam texte,sa fim ca niste bomboane dulci,chiar si cand suntem moarte de obosite,sau suparate,sau neintelese.....
Iti doresc din inima sa reusesti,sa VA IMPACATI,sa fiti iubiti,si ma voi ruga pentru voi,si sa stii ca pana cum nu mi s-a intamplat sa ma rog,si sa nu se indeplineasca....
Succes,d

daniilia
Postat pe 3 Februarie 2011 22:00


Ai procedat foarte bine , mai ales ca ai consultat un avocat. Pastreaza-l (avocatul). Daca deja te-ai hotarat cu divortul te astepta un adevarat razboi, dar sa nu te panichezi. Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare ca fiind vorba de un copil la mijloc dureaza mai mult si asta ti-o spun din proprie experienta.
Kamitzu15
Postat pe 3 Februarie 2011 22:07
admirabil! so, there is justice after all! bravo!
esme
Postat pe 3 Februarie 2011 22:17
daniilia, iar esti absolut pe dinafara topicului.
Citeste tot subiectul. Si dupa aia spune-i sa fie suava in conditiile in care ala i-a furat copilul si a dat-o afara in suturi. Mai explice-i tu cum trebuie sa il pupe in cour dupa chestia asta! Si sa il iubeasca sincer.
Unele gesturi sint decisive, ce drak nu intelegeti?! Chiar nu puteti diferentia orice om care se enerveaza de un nenorocit?!?! La ce mai ai cap,daca nici atit nu poti??
quasaria
Postat pe 4 Februarie 2011 09:19
q, nimic n-ai inteles
femeile is facute sa scoata texte din burta si sa se chinuie sa faca barbatul fericit si caznicia sa functioneze
ce daca ala e un buou? ce daca nu vrea copilul?? i-l bagi pe gat!

doamne, multa minte va mai trebuie!!!
zambila
Postat pe 4 Februarie 2011 09:29
si mi-e teama ca nu e numai atat, `sa-i bagi copilul pe gat`. asemenea femei chiar cred ca ala de langa ele le iubeste pana la adoratie si dincolo de ea, numai ca, nah, are si el momente proaste care dureaza pana la plus infinit, e si el putin frustrat, obosit de la munca, saracu`. nu-i de colo sa muncesti, apoi sa vii acasa si sa-ti planga plodu-n creieri. ce pana mea de rasplata mai e si asta?! cand el, delicatul, ultrasenzitivul, e sensibil la zgomote si are, asa, o alergie sora cu nebunia la propriul ...copil si stranuta de nu poate trai! ca urmare, cum sa sacrifici un barbat care te iubeste de moare lumea, cum sa nu te transformi in cea mai dulce si `suava` sora de caritate, cand el te iubeste atat de mult, pana la dementa si uitare de sine, si pe tine, si pe copil, dar nu stie cum s-o arate?! ca deh, nu l-a invatat nimeni!

asemenea barbati nu fac altceva prin atitudinea asta a lor decat sa se pedepseasca (desi ei nu-si dau seama de asta si cred ca le dau o lectie femeilor, care-au indraznit sa le faca un copil, luand totul in serios pana la exacerbare, cand el vroia doar un admirabil hatza-hatza), dispretuindu-le pe femei, intrucat pe ei n-au curajul, pt `eroarea` grava de `a contribui` la a avea odrasle. habar n-au ce-i aia iubire fata de propriul copil, de propriul sange, dar apoi de una, care nu-i e ruda si, ca urmare, n-are cum s-o simta curgandu-i prin vene! din pacate, un asemena barbat uita ca acel copil e la fel de mult si al lui, si grija lui si interesul lui fata de acesta si evolutia sa (macar atat, din datorie morala, daca nu exista iubire) ar trebui sa primeze, precum in cazul mamei.

Doamne, cata naivitate!
esme
Postat pe 4 Februarie 2011 09:57
clar!
automat, daca le-au luat de neveste, le si iubesc! asta desi s-au casatorit tocmai pt ca ele erau gravide si l-au facut pe domn "porc", care e insensibil la suferinta lor
nu poti sa crezi ca un barbat te iubeste pe tine, dar nu-ti vrea copilul! asta-i poveste! daca te iubeste e in stare sa iubeasca si copilul altuia, nu doar pe cel al lui!
da' important e ca sunt o familie fericita, desi ea s-a imbolnavit incercand sa-l aduca pe duomnu' pe drumul "cel bun"
pana la urma, ele sunt patetice iar ei niste lasi
zambila
Postat pe 4 Februarie 2011 10:05

asa, da. femeie ce are coloana vertebrala si creier in cap. nu s-a milogit in genunchi la nenea, nu a plans despletita pe toate drumurile ca e victima, nu a invocat"tinerea casniciei" ascunzandu-si lasitatea si respectul de sine, nu a preferat sa-i faca masaj lui nenea cand il apucau motocurile si nici nu a acceptat programul impus de soacra si compania

bravo, bravo, bravo! tot respectul!

si_totusi
Postat pe 4 Februarie 2011 10:40
danila, hai sa vedem ce zici. poate o sa citesti cu alti ochi si o sa ai subiect de meditatie. poti sa-ti faci viata mai buna, fara atatea renuntari.doar sa constientizezi ca ai si nevoi, dreptul la a fi ajutata, inteleasa

1.sotul tau nu era un musafir, un om oarecare. era tata si trebuia sa te ajute.
da, tu suportai? copilul nu era si al lui? ce ne-am face daca , ne-ar obosi plansul copilului si am pleca in alta camera sau la ski si l-am lasa, asa, vreo doua zile singur, sa se invete minte sa nu mai planga?

"Sotul meu la fel era nervos si pleca,odata s-a enervat asa de mult ca ne-a intrerupt iar bebe ,candvoia sa facem dragoste,ca a plecat nervos,si a facut accident cu masina...."

2.asta-i de antologie. ce bebe rau! chiar a fost motiv de enervare groaznica.

"Plus ca imi reprosa ca stau toata ziua cu bebe,ca nu ma mai ocup deloc de el"

3.normal. trebuia sa-l pui la olita si sa-i dai beberon-sotului. sa nu te ocupi tu de el? macar asa, vreo 5 ore. ce ,bebe putea sta linistit ca tata avea probleme mult mai mari. trebuia sa-i mangai coastele, sa-pupi mainele

" El chiar te-a iubit,si inca te mai iubeste,dar nu era pregatit pentru venirea unui bebe,pentru tot chinul pe care il implica."

4. sigur, a iubit-o nemaipomenit. i-a luat copilu si a alugat-o pe drumuri si venea nervos nevoie mare sa o calce in picioare ca a indraznit sa-si ia copilul. nenea e un mare iubaret

" Sotul tau nu comunica,dar sigur gandeste la fel ca ceilalti barbati,care nu suporta plansetele noaptea,si devin nervosi."

5.sa o crezi tu ca ceilalti barbati- adica toti- fac asa. sunt barbati care isi ajuta sotia si se implica in cresterea si ingrijirea puiului lor. nu fac crize si nici nu se comporta ca nebunii, daca nu au putut sa faca dragoste cu nevasta la un anumit moment

"Chiar daca e de neinteles purtarea lui,chiar daca nu mai simti iubirea de la inceput,fa o incercare,merita.Baga textele."

6.merita, ce? tu ai citit ce spune fata? ai inteles?

"Acum eu sunt inca casatorita cu sotul,nu ne-am despartit dupa certurile de un an,de dupa nastere,am fost norocoasa,si am si luptat mult,chiar peste puterile mele,iar rezultatul a fost boala mea,si imbatranirea,mi-au iesit fire albe,de la cat am tras."


7. bine spus"inca".cum adica, esti norocoasa? te referi la rezultat? care e acela? ai imbatranit, te-ai imbolnavit.


"Asa sunt toti barbatii,adora comoditatea,si sa aiba viata personala.Adica prietenii lor,jocurile lor,pe internet sau nu,etc."

8.chiar toti sau unii, printre care si al tau?de ce crezi ca, asa e toata lumea si altfel nu se poate?

"Eu asa am tinut casnicia,cu texte din burta.
Dar a meritat,acum am depasit toate dificultatile,si asteptamn al doilea bebe,cu mare bucurie amandoi."

9. iar de antologie. parca ziceai ca esti bolnava, ca ai imbatranit. la ce ti-a folosit atitudinea aceasta de cap plecat?ce a meritat? faptul ca te-ai specializat in texte din burta?

"Toate trec,trebuie sa stim noi femeile sa bagam texte,sa fim ca niste bomboane dulci,chiar si cand suntem moarte de obosite,sau suparate,sau neintelese...."


10. nota 10. ca tot am ajuns la acest numar. deci, texte din burta si bombonici. nu asa, sa-ti iei copilul. trebuia sa bage texte prin gaura cheii - ca ala o daduse-n suturi din casa, sa fie o bombonica dulce si sa-i linga poarta soacrei. poate, poate nu dadea aia drumul la caine si-si mai vedea copilul printre scandurile gardului
si_totusi
Postat pe 4 Februarie 2011 11:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cu siguranta inca un divort!!! 29 De la: daria_pet 20 August 2009 01:16
Vreau sa divortez fara sa ma prezint la divort 63 De la: yram 8 August 2013 15:46
ce stiti despre partajul de dupa divort ? 20 De la: me_also 18 Iunie 2013 05:32
stresul... 30 De la: hermosa20 8 Ianuarie 2014 01:36
vreau sami iau copilu 13 De la: reyya 5 Iulie 2010 18:20
Setari Cookie-uri