Cine ne apara in trenuri,de vagabonzi,golani si tigani ?????

Cine asigură liniştea, ordinea şi chiar siguranţa călătorilor care aleg să se deplaseze cu trenul? Poliţia? Angajaţii operatorului de transport? Amândouă instituţiile sau niciuna dintre ele? Poate pe hârtie lucrurile sunt clar precizate, însă în realitate ele stau cu totul altfel.

O recentă întâmplare care a avut loc pe relaţia Timişoara-Reşiţa, deservită de compania de căi ferate Regiotrans, ne arată că o astfel de călătorie se poate transforma într-o aventură la capătul căreia poţi ajunge bătut şi tâlhărit. Sigur, nu toată ziua se întâmplă agresiuni de acest gen, dar tot la fel de adevărat e faptul că nu toţi cei care sunt înjuraţi, împinşi şi ameninţaţi de diferiţi indivizi dubioşi depun plângeri sau fac sesizări.

Miercuri după-amiază, două tinere din Reşiţa, studente la Timişoara, se întorceau acasă cu cursa ce ajunge în Reşiţa seara, la ora 18. Anca I., de 20 de ani, prietena ei şi încă o cunoştinţă s-au urcat într-un vagon în care se afla un grup numeros, de aproape 20 de persoane, femei şi bărbaţi, tineri şi bătrâni, care, în final, au coborât la Bocşa Montană. Cât timp vagonul a fost plin şi cu alţi călători, grupul respectiv s-a comportat relativ civilizat, deşi, după cum susţine studenta, au consumat alcool şi au fumat, în condiţiile în care acest lucru este interzis prin lege. „Controlorul i-a văzut, însă nu le-a atras atenţia, cel mai probabil de frică să nu păţească ceva“, ne-a mărturisit Anca I.

Cum era de aşteptat, până la Bocşa o bună parte a grupului s-a ameţit de la alcoolul consumat, moment în care unii au început să profereze vulgarităţi în stânga şi-n dreapta şi să devină agresivi. Au profitat şi de faptul că în vagon mai rămăseseră, în afară de ei, cele trei fete, două băbuţe şi un tinerel. „Au început să tragă de noi, să ne pipăie. Unul dintre ei s-a aşezat în poala mea şi a început să se frece de mine. L-am rugat frumos să mă lase în pace, l-am împins de vreo trei ori, însă degeaba. Prietena mea i-a cerut să mă lase, moment în care cineva a tras-o de păr, încercând să o ducă spre uşă, să o bată. Mă gândeam la ce putea fi mai rău şi am dat să o ajut, dar nu am apucat, deoarece cineva m-a trântit la podea, trăgându-mă de păr, m-a izbit cu capul de scaun şi m-a lovit cu picioarele în coaste şi abdomen“, povesteşte tânăra.

Tot calvarul fetelor a durat aproape 15 minute, fără ca cineva să intervină şi să o scape pe tânără de agresori. La un moment-dat, Anca I. a reuşit să sune la 112, de unde i s-a spus că va fi contactată de cineva - nici până în ziua de astăzi nu se ştie de cine - şi că la Reşiţa va fi aşteptată. „Nu am înţeles de ce la Reşiţa să fiu aşteptată, şi nu la Bocşa Montană, acolo unde s-a întâmplat totul, iar grupul a coborât vesel de isprăvile bătăuşilor?“, se întreabă Anca I. După ce şi-au mai revenit, tinerele au constatat că una dintre ele ramăsese fără portofel, în care avea 500 de lei şi acte personale, iar cealaltă, fără ceasul de la mână.

Culmea, la Reşiţa, un poliţist de la Transporturi Feroviare, i-ar fi spus prietenei studentei pe un ton de reproş: „Iar tu karatisto vezi ce faci şi ce spui, că ăia de la Bocşa au depus o plângere pe numele tău. N-ai fost nici tu uşă de biserică!“. Cel puţin aşa susţine studenta care se întreabă, pe bună dreptate, ce ar fi trebuit să fi făcut în această situaţie: să se lase pipăită sau dezbrăcată de teamă să nu fie învinuită de violenţă de omul legii?

Părinţii tinerei se tem că acest caz va fi muşamalizat de către Poliţia TF care, deşi s-a mişcat repede, în sensul că l-a identificat pe agresor şi i-a întocmit dosar penal, îl va încadra la o infracţiune mai uşoară.

L-am sunat şi noi pe şeful PTF Reşiţa, care ne-a declarat că agresorul a fost încadrat la „săvârşirea infracţiunilor de lovire şi furt, în urma unei altercaţii din tren“. Sigur, părinţii tinerei studente nu sunt mulţumiţi de încadrare şi se întreabă retoric „cum ar fi reacţionat acest poliţist în cazul în care fata lui ar fi fost bătută şi tâlhărită, precum copilul meu?“.

Sunt mama d-soarei Anca I.Ceea ce ni sa intamplat si inca ni se intampla,este de domeniul paranormalului.Vrem doar sa se faca dreptate,cerem prea mult? Va multumesc !!
garbo226933
Postat pe 7 Decembrie 2013 21:13
mama Ancai, la modul cel mai simplu si ca mama de fata iti raspund: daca era fata mea, n-as fi fost de acord ca fie-mea la 19-20 de ani sa circule singura cu personalul prin Valea Jiului, Resita, Petrosani, Bocsa montana sau nemontana etc - ex. zone miniere, pline de saracie si violenta. De fapt, renumite prin violenta "colocatarilor".
Din punctul meu de vedere, ar fi insemnat sa imi expun copilul. E foarte bine ca s-a aparat, dar crede-ma ca daca veneau trei sau patru mineri sa o dea jos din tren nu avea ABSOLUT nici o sansa sa se apere. Iar faptul ca politia ti-ar fi dat dreptate ulterior - sau ar fi arestat vinovatii - nu ar fi reprezentat NIMIC. Si nu ar fi schimbat ce i s-a intimplat copilului tau cu nimic.
Si, realist vorbind, da, ai dreptate, dar pina faci Romania o zona sigura ar trebui sa te gindesti la o solutie imediata pentru fata ta - e fata ta, nu o statistica - si ar trebui sa o iei ca pe un avertisment: ar fi putut fi MULT mai rau. Mi se pare ca acum te bati cu sistemul si cu morile de vint pentru ce s-a intimplat, in loc sa intelegi ca ai constatat un risc (de ce nu l-oi fi constatat pina acum?) si sa cauti solutii care sa depinda de tine. Daca arunci toata problema asupra politiei, institutia politiei nu se poate schimba peste noapte oricit ai vrea tu. Ce se poate schimba peste noapte este sa ii cumperi copilului masina, sau sa o transferi la o alta facultate cu camin, sau sa va mutati cu ea intr-un alt oras.
Probabil nu e ce vrei sa auzi dar da, ti-am raspuns la intrebare: asta as face daca ar fi copilul MEU.
quasaria
Postat pe 7 Decembrie 2013 23:23

Di ce nu o tras de maneta, sa opreasca trenul, sa vina impegatul di miscare sa constate, sa intocmeasca proces vb. de sanctiune si cand ajungea la destinatie "fata" avea acoperire si politia sau....ma rog, alte organe si "orga(ni)sme" cantau alfel,ha?
Pana mea!....pi bune acuma, io asa procedam daca eram pi acolo.
Ia fa matali ghini si trimite fata cu gazda in orasul unde invata si poate vin si celelalte doua, ca sa se schimbe situatia.!
si spunetii fetei sa se inarmeze cu niste inele di plumb pi degete, da pi tati, si cand se mai apropie un mamut sa-i stearga una'n freza ca sa vada ca are bijuterii! si pi urma politia Ro. ii da brevet di "cooperatista" adica, intelegi matali.:(
Succes!
Fss_ssu
Postat pe 8 Decembrie 2013 00:00
Este inimaginabil ca se poate intimpla asa ceva intr-un tren.Mi-aduc aminte cind eram studenta circulam toata tara cu trenul dar nu erai expus la astfel de situatii.Probabil cind se va privatiza CFR vor fi conditii mai sigure,dar pina atunci dati in judecata pe cei care trebuiau sa-si asume responsabilitatea sigurantei calatorilor si in mod deosebit acesti controlori de vagoane si politistul.Asa cum spune Suparatu ,trebuia sa traga maneta sa opreasca trenul si atunci s-ar fi clarificat si mai bine lucrurile.
garbo255960
Postat pe 8 Decembrie 2013 00:03

Zau? hai "sa dam si ochii pisti cap" si sa vb. in varful limbii!
Ce-o mai dam cotitata bre, nu videti ghini ca "medicina" o dat drumu' la nebuni pi strada si circula liberi, ca foamea ii mare si neajunsurile si mai mari, ca fiul o "kput" si pe ma-sa ca sa-i ia ultimul banut si sa dea motiv politiei sa-l salte ca la mititica costa un detinut di 3x mai scump cat unu liber si numa' manca si se kca?
Vai!!!...te-te-te! ce va tot mirati cu aduceri aminte?
Unde-i opinia publica care sarea sa-i disparta de batausi, pi cand acuma se uita sa vada daca pica bijuteriile ca sa le ia si sa o uscheasca..... gata!
NB! :(
Fss_ssu
Postat pe 8 Decembrie 2013 00:17
si precis avea maneta mocanita aia de Resita? Sau era functionala?

Eu recunosc ca fumam in trenuri... Da' nu m-am asezat in poala nimanui.
quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2013 00:40
Fiecare "mocanita" are, is dotate pi la noi, ci stiti voi?!
c-o fi tras di ea altcineva altadata si o decuplat-o impegatu sau conductorul, nu mai stiu, se poate....ca sa nu-l deranjeze, totul ii posibil de rau....di bine ii mai greu

da eu, merg la culcare

...tu iti bei cafeaua?....mneata! :)
Fss_ssu
Postat pe 8 Decembrie 2013 00:48
imi beau cafeaua si ma gindesc (iar) ce tropaie dis de dimineata prin pod . :-(
quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2013 01:10
cauta o "ancora rupta"....! :D

Spor_T si numai bine!

A! si "vagabonzi,golani, tigani"....sunt niste ocupatii
(nu meserii) f. banoase.
Cine da cu piciorul la bani in ziua de azi? imi zaci matali: "mama Ancai"?

Ziua buna!

Fss_ssu
Postat pe 8 Decembrie 2013 11:11


ancora e on water. E weekend, na.
quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2013 11:22
inteleg!

atunci, weekend linistit!
Fss_ssu
Postat pe 8 Decembrie 2013 17:59

m-am gandit tata noaptea la ce-o patit fata matali....zau!
da sa-i cumperi o lanterna cu socuri elecrice si s-o tina la indemana cand face naveta si cum se mai aseaza unu'n poala, poc la ceafa sa-l zgaltie sa nu mai apuce sa si-o frece ?.... a! ce zaci matali?...un spray paralizant, o petarda cumva?
Hai ca ma mai gandesc si-ti mai zic.....da, da-i ceva la ea pana atunci....

NB!:(
Fss_ssu
Postat pe 8 Decembrie 2013 20:05
nimeni
duchess1
Postat pe 26 Decembrie 2013 19:52

ba, un chistol cu apa.....nu, ala di ciocolata nu-i bun pt. recidivisti


Salut!...
Fss_ssu
Postat pe 27 Decembrie 2013 18:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Parintii nu ma lasa sa divortez 64 De la: garbo_408271 2 Decembrie 2016 12:05
eu si viata mea-ce am ratat-ce pot recupera din sufletul meu 12 De la: mia79x 3 Iulie 2009 00:35
cand e mai greu? inainte in timpul sau dupa divort.... 86 De la: narcysa 4 Octombrie 2011 07:10
Divort 16 De la: garbo_459988 7 Februarie 2017 23:05
:sml-ashamed0001: CE PARERE AVETI DESPRE FEMEILE CARE VORBESC VULGAR ? 2 De la: blondy_made_to_love 21 Octombrie 2010 11:53
Setari Cookie-uri