Carciuma din vechime

Dragii mei, azi e zi de sarbatoare !
Avand in vedere si luand in considerare ca atunci cand intru pe forum, risc sa dau in diabet (din cauza de ceiut, cafeluta, dulcetica si altele asemanatoare) m-am gandit io s-o dam pe ...saratura !

So, la Carciuma, se serveste vin fiert si pastrama de oaie, fierbinte-sfaraietoare cu mamaliguta aurie, carnaciori la tava, fripturice de vita facuta mai mediu (asa imi place mie ) si...ce mai doreste calatorul dup-o zi de munca ....

Iar ca desert (daca mai ai unde sa bagi ) iti trantesc o portie de gomboti cu prune, cum numa` ardelenii stiu sa faca.

Te invit la un schimb de mancare traditionala ..si sa inceapa chefu` !!!

Pentru sarbatoritii zilei!
http://www.youtube.com/watch?v=gKOKjI-Gbfo
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 19:58
He he heee... PREZENT!!!
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:00
Thorele, ia o cafa de vin, maica !

http://www.youtube.com/watch?v=VA8Bir3kdSQ&NR=1
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:02
Aici e de mine!
Ia sa vedeeemmm.... traditional, ha?
Daca tu ai inceput cu carneturile, io va dau ceva mai lacto... Ce ziceti de-un bulz de mamaliga? Facut gospodareste, cum numai ciobanii mai stiu sa il faca. Adica tai felia de mamaliga tare cu sfoara, o framanti un pic in mana, bagi un botz de branza de burduf si un pic de unt in ea, apoi faci un bulgare cat o minge sanatoasa de tenis de camp, daca nu chiar mai mare. Pe urma o arunci asa, in sictir, pe carbunii incinsi, asta daca nu ai gratarul de la usa la indemana. Ca udatura, merge un must, ca tot e sezonul. Iar ca desert, o portie de papanasi, moldovenesti sau ardelenesti, ca sunt bune amandoua felurile, chiar daca difera sensibil la reteta, proces de fabricatie si aspect.
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:05
buna seara...io vreau numa o bardaca de vin si un loc la o masa in colt...atat.....
tutankhamon
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:07
Pacatosilor, eu abia maninc pentru dimineata si voi veniti cu butelce de vin , pastrame si mamaligi.

Va dau eu un ceai de cuisoare si o tartina cu gem de capsuni, e bine????
Ciresica
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:08
Tutanco, vine si vinu`, fata...daca ai necaz, decarteaza-l , nu-l tine.. sa se duca pe pustie..
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:09
Sis, e bine daca-s traditionale
Tuth, LMA, bre!
Zambilicio, la fel si tie mami
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:10
Valei..branza de burduf din copilarie..

Ciresico, la micu` dejun merge gemul de capsuni
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:11
E ziua faraoanei?
La multi ani fata draga, sa-ti fie viata cum ti-o doresti!
Ciresica
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:13
freyo...multumesc de intelegere....e prea adanc si prea dureros necazul.....si se mai si aduna...fir-ar mama lor....tu da bardaca aia de vin incoa.....nu beau eu de obicei, dar acuma vreau sa ma faci muci....
tutankhamon
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:13
La micul dejun mai usurel, ashe, cu neshte oua rascoapte, furate de sub clotza, can' era atenta la cucoshu' din cerdac, asezonate cu o slanina d-aia cu trei straturi fine de carnitza in ea, o cana de lapte cald, de abia muls de la joiana si vreo trei fire de ceapa verde... toate inconjurate de o poala de rosii din gradina

He he heee... colesterolu' va mananca, daca dupe masa asta nu plecati la albie sa spalati albiturile si sa dati jos ce ati pus
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:14
thorele, ciresico...multumesc dragilor....stiam eu ca daca intru pe aici, voi avea prieteni langa mine.....

p.s. cire, e ziua de nume, aia de nastere o fo in august.....pe 3...
tutankhamon
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:14
ia d-acilea...http://www.youtube.com/watch?v=ECb_Cu96aPg&feature=related
toate vin si trec, tutanco..

Dimineata merge si-o omleta taraneasa, pufoasa, facuta cu 3 fire de muschi si putin lapte...valei, ce buna e..pana dupa pranz nu-ti mai trebe nimic..
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:18
Pai zii asa faraoane! Ca e si ziua mea de nume.
Hai sa traim si sa ne veselim!
Bro, nu ca zic dar vreau sa spun: dragutul de Picnicel (Dumnezeu sa-l odihneasca acolo unde este) tot recomandari de astea avea si uite ca i-a oprit inimioara.
Asa ca un ceai de plante culese de minuta soacrei mele si o tartina cu gem suna mult mai...sanatos.
Ciresica
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:18
o friptana de miel cu rozmarin si miere... aiaiai..
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:24
Sis, LMA si aici!

Hai, gata cu pupaturile, sa trecem la treaba:
Oaie la groapa - PARTEA I
Mai intai de toate te trezesti dis-de-dimineata, iti faci rugaciunea si te pregatesti pentru sacrificiul care urmeaza, cam asa: sapi o groapa cam de un metru jumate pe un metru, cu adancimea de vreo 50-70 de tzenti. Aduni stive de lemne sanatoase, numai bune de facut un foc de tabara, ca avem de munca, nu gluma! Aprinzi doua focuri sanatoase, unul in groapa, unul langa ea. Focurile trebuie sa fie cam ca alea ce le arata la tv, cu incendiile de padure, sa arda cel putin sase ore, ca sa faca jarul de sa nu te poti apropia de el decat cu costum ignifug, de pompier, pe tine.

Intre timp:
Se alege oaia cea mai oachesa din turma, de preferinta fatata in primavara, din cele ce au scapat de belitul din preajma Pastilor. Se roaga frumos sa stea cuminte, pana ii iei gatu' cu o custura mai de Doamne-ajuta. O despici pe burta, scoti toate maruntaiele din ea, o speli bine pe interior si o stergi cu un stergar din canepa, d-alea facute de strabunica in casa, la razboiul de tesut. ATENTIE: oaia ramane cu lana pe ea!
Dupa ce ai curatat-o bine, ii dai un damf de otet fiert cu boabe de chiperiu si cu foi de dafin, nu mult, doar cat sa stergi interiorul cu un prosop imbibat in zeama aia. P-orma incepi aprovizionarea: bagi in interiorul animalului ce-ti vine la mana, cam tot ce se coace toamna in materie de fructe: mere, pere, struguri, miez de nuca, GUTUI (!!! sa nu uitati de gutui, ca va mananca gaia, o sa ziceti p-orma ca asa v-a invatat Thor, fara gutui, si o sa ma faceti de ras! ). Asaaa... ah! am uitat de prune! Ba nu, le-am zis acum. De buruieni, puteti sa bagati o telina mai sanatoasa, vreo trei - patru morcovi intregi, frunze de tot felul. Ar fi bune si ceva frunze de visin daca aveti la indemana. Sa nu uitati menta, ca aia da savoare
Mai bagati acolo piper, sare, cimbru si rozmarin.
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:34
careva sa-mi puna o perfuzie....
preci
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:40
Oaie la groapa - PARTEA A II-A (sau continuare, daca va vine mai bine asa)

Dupa ce ati bagat tot pomelnicul ala in burta oii (oaia tre sa fie la vreo 30 de kile), aruncati un strop de tzuica sau palinca, de regula de prune, dar daca nu e, e buna si de care aveti prin batatura. Nu mult, doar vreo 250 ml, adica un sfert de kil. Ati aruncat ploaia de rachiu, mai scaldati fructele si legumele alea si cu vreo 2 - 3 litri de vin, pana aproape sa dea pe afara din oaie. Va amintiti ca v-am spus la inceput sa nu beliti oaia. Eh, acum vine partea frumoasa: cu un ac sanatos, daca se poate, din ala de impletit rogojini, si cu sfoara de impachetat, coaseti burta oii de la un capat la celalalt. Dupa ce ati terminat trebusoara asta, "imbracati" oaia in lut. Da, in LUT Adica noroi, bre, tina cu apa. Da' o imbracati gospodareste, de la cap pan' la ultima copita, sa fie stratul de lut cam de juma de tzenti pe toata oaia.

Intre timp focurile ard, da? Ar trebui ca acum sa aiba deja vreo 5 ore de ars continuu, dupa cum v-am spus, unul in groapa, unul langa ea. Dupa ce se stinge flacara, aruncati oaia in groapa si o acoperiti cu jarul de la focul de pe margine. O lasati asa vreo 5 - 6 ore. Cand o scoateti, spargeti crusta (care de acum e tare ca o oala din lut) si veti vedea ca se curata toata oaia ca un ou, cu tot cu piele.
Mno! Pofta buna amu!
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:41
foarte tare .....da mie nu-mi place oaia, cah.....baga altceva
nelly05
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:42
nelly, nici mie nu imi place oaia. Dar iti garantez ca pe asta facuta asa, in halul asta, o vei manca. Ba chiar vei mai cere
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:44
tuth, LMA te vazui in seara asta (cred), in pauza de tigara

ciresica LMA
nelly05
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:45
My brother from another mother, daca te prind te fac arsice!
Ce pofta mi-ai facut tu cu oita asta coapta ca la stina la bunicu'.
Baga crismarita tulburelul ala sa beau sa uit de necazuri!

Nelly draga mea, daca nu-ti place oaia e pentru ca nu ai gustat inca o oaiae bine pregatita.
Ciresica
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:45
thor, nu ma pronunt pana nu gust
ciresica, e posibil si asta, la mine in casa nimeni nu mananca oaie
nelly05
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:47
Sis, sa-ti fie de bine
Achmeeeed!!! Aman, aman, bre muzlim, hai aigi ga-i bairam mare, bre!
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:48
La multi ani Ciresico.
Doara
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:48
Vineeee !! Feteasca neagra de Uricani, ori un roze demisec, rece ca gheata !

care mai doreste, care mai pofteste !

Precilico, iti dau o bardaca ?
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:50
lma ciresico....si tie...

multumesc nelly...
tutankhamon
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:51
Freyo, preciliciu n-are voie, bre, alcooale!
Ca io mai vazui ratze bete si jumulite de vii, din cauza de amarate de visine din visinata aruncate unde nu trebuia Iti inchipui cum aratau alea jumulite, dupa ce s-a trezit din betie

Oaliooo... ca uitai! Preci nu-i ratza, e veve!
Thor_again
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:53
Achmed ? ast muslim numa` berbec halit la el, porcu` e cah !

thorele, mai rau ca barza chioara, bre..
Freya_
Postat pe 8 Septembrie 2010 20:53

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
Prietenie intre o femeie si un barbat?93De la: garbo_1568 11 Mai 2012 15:09
Despre generozitate!22De la: lady_corina 20 August 2009 23:59
el mai tanar decat mine136De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:31
Liban17De la: Ana_Andreea 13 Septembrie 2015 15:34
Sa ma ajute si pe mine cineva :D27De la: G1N3A5 3 Februarie 2011 16:15
Setari Cookie-uri