In ce consta "fenomenul 2012"??

Pierdere de vreme, Walki
practica metoda: "trebuie sa zici ca mine ca eu detin adevarul absolut" - indiferent ce aberatie, contracarata cu argumente, sustine - ca apoi, coplesita de "dovezi" sa zica "a fost un test"
Intreaba-o pe Reyya
panty_C
Postat pe 26 August 2010 19:39
interesant subiect walki,chiar e o intrebare buna desi nimeni nu stie cu exactitate ce se va intampla,eu tind sa cred ca nu va fi nimic,nimic altfel decat este acum....

multimea a asteptat ca si in anul 2000 sa fie sfarsitul lumii,si clar nu a fost nimic...
va fi ceva,uitasem...mai saracie ca acum....
anaROBERT
Postat pe 27 August 2010 00:53
De la: walkiria, la data 2010-08-26 19:33:48vuvu dragutza....daca spui ca citesti alte lucruri decat simpla presa si barfele din can can....ar trebui sa gandesti altfel.Deci...lumea asta e facuta din cate suflete...atatea minti.Daca nu invatam sa ne adaptam unei societati...avem probleme.Nu poti sa schimbi mentalitatea unui om....felul in care gandeste....totul tine de adaptare.Maleabilitatea....este un lucru absolut firesc...cel putin din punctul meu de vedere.Eu nu am deschis un topic...nici sa invat pe cineva ceva...nici sa impun cuiva gandurile si cunostintele mele.Pur si simplu discutam.Prin contrare nu rezolvi absolut nimic.
Deci...concluzia....esti binevenita sa discuti pe aceasta tema,poate fetele sunt mai glumete...dar se pare ca si tu esti putin rigida....Hai...sa facem sa fie ok....te rog!!!

Sincer...si mie imi place gluma...si chiar mistocareala....asa ca....fi mai maleabila si tu....




regret Walki,nu sunt rigida,sunt maleabila cu cine merita.gandeste-te si tu,daca eu am alta societate in care traiesc,alt mod de viata si de gandire,am o personalitate puternica,nici macar nu imi obosesc mintea sa schimb,cultura cuiva.am atatea lucruri frumoase si interesante de facut,incat crede-ma,chiar nu imi pasa,daca cineva crede sau nu crede in ceea ce cred eu.vrei sa te mint?unele dintre fete,care poate iti sunt prietene pe net,"nu imi spun nimic".cred ca ai inteles ghilimelele.nu consonam,nu avem nici un subiect in comun.sincer?iti mai spun ca eu nu sunt genul "cu mistocareala" si nici genul cu "zaharicale,cafelute si prostioare de gen".de aceea eu imi scriu subiectele,imi pun comentariul si imi vad de "drum".daca se comenteaza civilizat,revin pe topic,daca nu ,desigur caut topice interesante.nu sunt genul discutiilor sterile.hobby-urile mele sunt cultura,stiinta......nu am timp sa invat,cate as vrea.sti poate ca subiectul deschis de tine,a mai fost deschis si de altii...fara intentia de a inocula cuiva in minte ,ce a crezut fiecare.nu am nimic cu nimeni,dar prefer lumea mea.incerc sa vb cat de civilizat se poate,celor care prolifereaza " mascari".daca se repeta le intorc spate.Walki asta sunt eu,nu este mandrie,se cheama bun simt.stiu ma vei intreba poate ce caut pe aceste site-uri de "socializare"?sincer ,acest raspuns nu il vei putea primi,din motive obiective.dar imi ramai la fel de simpatica,chiar daca nu imi vei mai vorbi.c-est la vie.!ma cherie

.
vuvuzela
Postat pe 27 August 2010 06:11
Codul Bibliei
"Iar tu Daniele, ine ascunse cuvintele i pecetluiete cartea pn la sfritul lumii."
Daniel, 12:4.

Cercetrile unor oameni de tiin au confirmat, n ultimii ani, o ipotez (de altfel mai veche, dar nedemonstrat) care susinea c n Biblie exist inclus, alturi de informaiile spirituale evidente i un anumit cod secret care poate dezvlui evenimente care au avut loc cu mii de ani dup ce a fost scris Biblia.




Codul biblic a fost descoperit n versiunea original a Bibliei, n limba ebraic, n Vechiul Testament..

Cel care a descoperit codul biblic este Dr. Eliyahu Rips, care este la ora actual unul din cei mai mari experi din lume n teoria grupurilor, un domeniu al matematicii care st labaza fizicii cuantice.
Eliyahu Rips este un om modest. El are, mai mereu, tendina de a acorda altora meritul pentru propriile sale realizri,astfel nct la prima vedere nimeni nu ar bnui c de fapt el este un matematician de renume mondial. Majoritatea ziaritilor care l-au vzut au fost tentai s susin c descoperirile sale nu au nimic de luat n seam. Descoperirea lui Rips a fost ns confirmat de matematicieni de renume de la Harvard, Yale i Universitatea Ebraic.
Acest cod a fost verificat, de asemenea, i de un specialist n cifruri i coduri de la Ministerul Aprrii al SUA i a mai trecut cu succes trei expertize efectuate de specialiti la care a fcut apel o important revist de matematic din SUA.
Teoria legat de codul biblic a devenit mai cunoscut n mass-media i a fost luat mai n serios, abia dup un tragic eveniment prezis cu ajutorul codului i care, datorit faptului c nu a fost luat n seam de persoana direct vizat, s-a adeverit mai apoi, din pcate.

Iat derularea evenimentelor: la 1 septembrie 1994,ziaristul american Michael Drosnin a plecat la Ierusalim pentru a-i nmna lui Ytzhak Rabin urmtoarea scrisoare:
"Un matematician israelian a descoperit n Biblie un cod secret care pare s dezvluie amnunte ale unor evenimente care au avut i au loc la sute i mii de ani dup ce a fost scris Biblia.
Motivul pentru care v aduc la cunotin acest fapt este acela c singura dat cnd numele dumneavoastr complet, Ytzhak Rabin, apare n Biblie, el este intersectat de expresia "criminal va asasina". Faptul n-ar trebui tratat cu indiferen, deoarece att asasinarea lui Anwar el-Sadat, ct i atentatele crora le-au czut victime John i Robert Kennedy sunt, de asemenea, codificate n Biblie.
Cred c suntei ntr-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat."
La 4 noiembrie 1995, a venit cumplita adeverire: un glon n spate, tras lui Yitzak Rabin, de ctre un om care se credea investit cu o misiune divin. Aceasta era o crim codificat n Biblie acum peste 2000 de ani.
Acelai ziarist - Michael Drosnin - a mai urmrit s-l avertizeze pe eful Cartierului General al Serviciului de Contrainformaii al Israelului despre rzboiul din Golf i de
intenia Irak-ului de a lansa rachete asupra Tel-Aviv-ului. Rips i artase ziaristului o secven din codul biblic unde cuvintele "Hussein", "Scud" i "rachet ruseasc" apreau codificate mpreun.
De asemenea "Hussein a ales o zi" era o expresie ce aprea n acea secven. Aprofundnd cutrile n acest sens, Rips a gsit n cod "foc n 3 evat" - dat din calendarul ebraic ce corespundea zilei de
18 ianuarie 1991. Aceasta a i fost ziua n care Irak-ul a lansat prima rachet Scud mpotriva Israelului confirmnd datele oferite de cod.. La ntrebarea lui Drosnin "Cine poate ti cu 3000 de ani nainte c va fi un rzboi n Golf, ca s nu mai vorbim de lansarea unei rachete mpotriva Israelului pe 18 ianuarie?", Rips a rspuns foarte tranant: "Dumnezeu!".
Luna_in_capricorn
Postat pe 27 August 2010 08:07
Dup aceste evenimente prezise de cod i mai apoi adeverite, Michael Drosnin declara urmtoarele: "n mod ct se poate de limpede, codul nu este la fel ca profeiile lui Nostradamus, nu este ceva de genul "o stea se va arta pe cer de la Rsrit i un mare rege va cdea" cuvinte ce pot fi interpretate ulterior, astfel nct s corespund oricrui eveniment care se petrece n realitate. Nu, aici este vorba de detalii la fel de precise ca acelea din tirile transmise de CNN, toate acestea fiind descoperite nainte ca evenimentul s se produc."
Teoria lui Rips despre codul biblic consider Biblia ca o gigantic gril de cuvinte ncruciate. Pentru a gsi codul, Rips a eliminat toate spaiile dintre cuvinte i a transformat ntrega Biblie original ntr-un ir continuu de litere, cuprinznd 304.805 caractere. Informaiile sunt obinute prin selectarea a fiecrei a N-a liter, unde N are o valoare precis i corespunztor aleas - de exemplu: 4,5,12,18,etc. Un exemplu foarte simplu ar fi urmtorul: avem propoziia "Cum s obii date.", pe care o compactm i ea devine "cum s obii date" din care vom selecta, ncepnd cu prima, fiecare a cincea liter: "cum s obiidate" i rezult astfel cuvntul "cod".
Cu ajutorul unui calculator, sunt cutate n aceast matrice format de textul biblic adus n forma descris mai sus, cuvinte i fraze ascunse de codurile de intervale. Se ncepe de la prima liter a Bibliei i se caut pentru fiecare secven de intervale posibil cuvintele pe care noi le solicitm, care sunt descifrate cu intervale de una, dou, trei litere, ..a.m.d. pn la cteva mii. Apoi se repet aceeai operaie de cutare ncepnd de la cea de-a doua liter i continund astfel pn la ultima liter a Bibliei. Dup ce gsete cuvntul-cheie, calculatorul ncepe s caute informaii asociate aflate ct mai aproape de acesta. Astfel, de exemplu, unde a fost gsit numele Rabin, se aflau alturi i alte date: Amir (care s-a dovedit ulterior a fi chiar numele asasinului), Tel Aviv, anul ebraic 5756 care ncepea n septembrie 1995, toate aceste informaii reale fiind codificate n acelai pasaj.
Primul indiciu modern al codificrii Bibliei a fost gsit, cu peste cincizeci de ani n urm, de ctre H. M. D. Weissmandel, un rabin din Praga. Acesta observase c, dac srea cincizeci de litere, i apoi alte cincizeci i apoi alte cincizeci, gsea cuvntul "Tora", nscris la nceputul "Genezei". De asemenea , observase c aceeai secven de intervale ortografia din nou cuvntul "Tora" n "Ieirea", "Numerii" i "Deuteronom". Weissmandel nu a dat niciodat aceast descoperire publicitii. Discipolii si au publicat ns, ulterior, o carte cu tiraj limitat "Torat Hemed", n 1958, n care se fcea pe scurt referire la cercetrile rabinului Weissmandel n legtur cu codul, pe care acesta le efectuase n perioada premergtoare celui de-al doilea rzboi mondial. Unul dintre aceti discipoli, rabinul Azriel Tauber, a relatat c n acei ani, dinaintea apariiei calculatoarelor, Weissmandel transcrisese ntregul text al Torei pe fie cuprinznd cte 100 de litere, dispuse pe 10 rnduri de cte 10 litere, i apoi cutase cuvinte ortografiate cu litere aflate la intervale echidistante.
Primul savant modern, omul care a neles mecanica sistemului nostru solar i a descoperit fora gravitaiei, Sir Isaac Newton, era i el ncredinat de faptul c n Biblie exist un cod secret care dezvluie viitorul. Newton a nvat ebraica i a urmrit aproape jumtate din via s descopere acest cod. Isaac Newton considera acest cod mult mai important dect legea atraciei universale.
J. M. Keynes, biograful lui Newton, susine c acest cod biblic a fost o obsesie pentru marele savant. Cnd Keynes a vzut documentele lui Newton a avut un oc: cea mai mare parte a lucrrilor lui Newton nu se refereau aa cum se atepta el, la matematic sau la astronomie ci la teologie esoteric. Acele scrieri dezvluiau faptul c marele fizician era ncredinat c n Biblie era ascuns o profeie
a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea c Biblia, de fapt chiar ntregul univers, era o criptogram alctuit de Dumnezeu, pe care el voia s o descifreze.
Newton nu a reuit ns s descopere acest cod. Munca sa nu a dat nici un rezultat, oricare au fost formulele matematice aplicate. Descoperirea care i-a scpat lui Newton a fost fcut de Eliyahu Rips, pentru c matematicianul israelian dispunea de un instrument esenial pe care Newton nu-l avea: un calculator. Se pare c textul ascuns al Bibliei a fost codificat cu un fel de "zvor" temporizat, care nu a putut fi deschis pn la descoperirea calculatorului.
Luna_in_capricorn
Postat pe 27 August 2010 08:09
Cu tot scepticismul unor matematicieni, nimeni nu a putut gsi vreo eroare n demonstraia matematic. Nimeni nu a putut s infirme cu argumente solide faptul uluitor c Biblia era codificat i c dezvluia evenimente care ulterior s-au petrecut dup descrierea ei.
Unii oameni de tiin, mai convenionaliti, nu au acceptat codul. Un astfel de exemplu a fost cel al lui Avraham Hasofer, care a atacat codul biblic nainte ca Rips s fi publicat demonstraia matematic. Hasofer a argumentat c este posibil ca anumite tipuri de configuraii s existe n orice ansambluri mari de date.
La atacul lui Hasofer, Rips a replicat c este posibil ca, de exemplu, s gseti ntr-un ansamblu de date suficient de mare numele lui Saddam Hussein. Dar este aproape imposibil s gseti termenii "Scud", "rachet ruseasc" precum i data declanrii rzboiului, n acelai loc, dezvluite ntr-un mod anticipat.
Nimeni nu poate nelege nc, modul n care a fost creat codul. Toi oamenii de tiin care au constatat realitatea codului biblic, sunt de acord cu faptul c nici cele mai rapide calculatoare de care dispunem n ziua de astzi i nici toate computerele de pe pmnt lucrnd mpreun n-ar fi putut s codifice Biblia, aa cum a fost ea codificat acum trei mii de ani n urm. Rips declara c:"Este vorba de o minte care depete cu mult orice imaginaie a noastr. Informaia inclus n cod este probabil infinit."
Nimeni nu tie dac, nu cumva, fiecare dintre noi, cu tot trecutul i viitorul su, figureaz n vreun cod de nivel superior i nc necunoscut al Bibliei i dac aceasta nu este ntr-adevr o "Carte a Vieii". Toi marii conductori ai lumii din timpul celui de-al doilea rzboi mondial - Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler - sunt menionai n cod. America, "revoluie" i anul 1776 apar la un loc. Napoleon este codificat alturi de Frana dar i de Waterloo i Elba.
"Cnd am folosit un calculator, am dat lovitura", relateaz Rips. El a povestit c a gsit mult mai multe cuvinte codificate dect prevedea domeniul statisticii n virtutea "legiilor hazardului", iar atunci a fost cel mai fericit moment din viaa sa.
Rips a elaborat un model matematic complex care, atunci cnd a fost implementat pe un program de calculator, a confirmat faptul c Vechiul Testament este, ntr-adevr, codificat. Rips s-a mpotmolit ns n drumul spre "victoria final", care trebuia s fie o metod simpl i elegant de a dovedi realitatea codificrii Bibliei. Pentru a reui, a fost ajutat de fizicianul israelian Doron Witzum, care a completat modelul matematic.
n rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor iniial, intitulat "Secvene de litere echidistante n Genez" se meniona: "Analiza indic faptul c n textul "Genezei" sunt intercalate informaii ascunse sub forma unor secvene de litere echidistante. Rezultatul este semnificativ n proporie de 99,998%". Rips i colegii lui cutaser numele a 32 de mari nvai, nelepi, din epoca biblic pn n vremurile moderne, pentru a determina dac numele i datele calendaristice ale naterii i morii lor erau codificate n prima carte a Bibliei. Pe de alt parte, cutaser aceleai nume i date i n traducerea ebraic a romanului "Rzboi i pace", al lui Tolstoi, precum i n alte dou texte originale ebraice. n Biblie, numele i datele erau codate laolalt, pe cnd n "Rzboi i pace" i n celelalte dou cri, nu.
Probabilitatea ca informaiile codificate s apar datorit unor coincidene accidentale s-a dovedit, n cele din urm, a fi de 1 la 10 milioane. n cadrul experimentului su final, Rips a luat cele 32 de nume i 64 de date i le-a amestecat n 10 milioane de combinaii diferite, astfel nct 9 999 999 dintre ele s nu corespund i doar osingur combinaie s fie corect. Apoi a efectuat o verificare pe calculator, pentru a vedea care dintre cele 10 milioane de combinaii ddea cel mai bun rezultat i a constatat c numai n Biblie numele i datele corecte apreau mpreun. "Nici una dintre combinaiile aleatorii nu era corect. Rezultatele erau 0 contra 9 999 999 sau, altfel spus, 1 la 10 milioane."
Astfel de experimente, cum este cel descris anterior au mai fost realizate folosind i alte opere literare cum ar fi "Crim i pedeaps", de Dostoievski, un text ce cuprinde 304.805 litere, fiind deci comparabil cu irul de litere din Biblie. Aici numele Yitzac Rabin nu aprea deloc, n nici o secven de intervale. Alte nume codificate n Biblie, cum ar fi Shakespeare sau Kennedy apreau i aici. Cu toate acestea, n timp ce n Biblie cuvintele ce apreau dup numele lui Kennedy erau "va muri", iar oraul Dallas era codificat n acelai pasaj, n "Crim i pedeaps" nu aprea nici un fel de asociaie logic. La fel, "Shakespeare" aprea o singur dat n romanul lui Dostoievski, dar nicidecum asociat cu numele unor opere ale sale cum apare acesta n Biblie.
"Distincia dintre prezent, trecut i viitor este doar o iluzie, orict ar fi de persistent." Albert Einstein, 1955 codificri i n alte scrieri l-au ajutat pe Rips s-i susin teoria, i s concluzioneze: "Firete c dac s-ar cuta suficiente exemple ntr-o alt carte, s-ar gsi pn la urm unele cuvinte asociate logic sau aprnd la un loc. Dar numai n Biblie apar informaii asociate n mod constant i coerent. Nimeni nu a descoperit nimic asemntor n nici o alt carte, n nici o traducere i n nici un alt text ebraic original, cu excepia Bibliei."
Un criptograf veteran de la strict secreta National Security Agency din SUA, Harold Gans era sigur c putea dovedi falsitatea demonstraiei realizat de Rips pentru codul biblic. Gans a realizat propriul su program de calculator i a refcut cutrile fcute de Rips n codul biblic, n legtur cu datele despre cele 32 de personaliti care apreau codificate n Biblie. Spre marea uimire a lui Gans, informaiile existau: datele la care se nscuser i muriser acele personaliti, erau codificate n Biblie mpreun cu numele lor. Lui Gans nu i-a venit s cread, dar tot mai era convins c nu exist nici un cod n Biblie. Astfel, el a hotrt s caute i alte informaii n legtur cu cele 32 de personaliti care apreau codificate n Biblie, n sperana c va gsi ceva cu care s dea la iveal falsul din experimentul lui Rips, eventual chiar arlatania matematicianului israelian. Gans a pornit de la ipoteza c, dac exist un cod adevrat, atunci el ar trebui s conin i informaii exacte despre localitile unde s-au nscut cele 32 de persoane codificate. Dup aproximativ 400 de ore de cutri, Gans a verificat concordana celor 32 de nume cu localitile lor natale. n plus, Gans a mai realizat o cutare asemntoare pentru alte 34 de personaliti cunoscute, pentru care a verificat concordana nume-loc de natere,
iar rezultatul a fost exact. Concluzia lui Gans a fost c n Biblie sunt codificate informaii despre trecut i viitor ntr-un mod care exclude din punct de vedere matematic, orice coinciden, iar acest gen de informaii nu se gsesc n nici un alt text. Dup spusele lui Gans, experimentele pe care le-a realizat n legtur cu codul Bibliei l-au transformat dintr-un ateu convins ntr-o peroan profund religioas.
Rips i Wiztum au prezentat articolul lor uneia dintre cele mai importante reviste americane de matematic, "Statistical Science". Mai muli matematicieni care lucrau pentru acea revist au verificat demonstraia matematic ce susine existena codului. Teoria codului Bibliei a trecut cu succes i toate aceste teste, fiind astfel acceptat de "Statistical Science".

Luna_in_capricorn
Postat pe 27 August 2010 08:12
n continuare v prezentm unele exemple de personaliti marcante ce apar codificate n Biblie, precum i meniunile despre acestea pe care le ofer codul. Homer apare codificat ca fiind "poet grec"; Shakespeare apare codificat ca "reprezentant pe scen", alturi fiind codificate i unele opere a lui: "Hamlet" i "Macbeth". i Beethoven i Bach apar codificai n Biblie, pentru fiecare aprnd meniunea "compozitor german". Mozart apare i el n cod alturi de cuvintele "compozitor" i "muzic", iar Rembrant este codificat "pictor olandez".
Fiecare progres al tehnologiei moderne a fost nregistrat n codul biblic. Fraii Wright apar codificai alturi de cuvntul "avion", Edison este codificat cu "electricitate" i "bec electric", iar Marconi este codificat cu "radio". Newton apare codificat cu "gravitaie". Dup cum am menionat anterior, Newton intuia existena unui cod ascuns n Biblie, pe care ns nu l-a aflat; codul ns, "tia" de Newton, deoarece, n codul biblic, alturi de expresia "codul Bibliei" apare i numele lui Newton.
Einstein apare codificat n Biblie doar o singur dat.
Enunul "s-a prezis o persoan cu mintea ager" apare n acelai loc. Cuvntul "tiin", peste care se suprapune expresia "o nou i excelent nelegere" intersecteaz numele savantului. i chiar deasupra lui "Einstein", textul ascuns menioneaz "el a rsturnat realitatea prezent". Teoria relativitii, principala descoperire a lui Einstein, este de asemenea codificat. Este posibil ca i teoria "cmpului unificat" s fie codificat n Biblie. mpreun cu numele lui Einstein, n matricea n care figureaz unica lui meniune, mpreun cu teoria relativitii, codul ofer i indiciul "adugai o a cincea parte", lucru pe care l-a urmrit i Einstein n studiile sale despre "a cincea for".
n iulie 1994, lumea a asistat la cea mai mare explozie observat n sistemul nostru solar. O comet a supus planeta Jupiter unui bombardament echivalent cu fora a peste un miliard de megatone genernd globuri incandescente de mrimea Pmntului. Coliziunea cometei cu Jupiter este codificat de dou ori n Biblie, o dat n Geneza i o dat n Isaia. Cometa "Shoemaker - Levy", apare de ambele di cu numele complet - numele astronomilor care au descoperit-o n 1993, iar impactul cu Jupiter este codificat aproape ca o reprezentare grafic. n codul Bibliei, numele cometei i numele planetei Jupiter se intersecteaz de dou ori, iar data impactului era menionat anticipat: 16 iulie. Astfel, evenimentul pe care astronomii fuseser n msur s-l prevad doar cu cteva luni nainte de a se produce, a fost prezis n codul Bibliei cu 3000 de ani nainte de a avea loc.
Despre ocuparea Tibetului de ctre chinezi, n codul biblic apare "i i-a pus sub paz n temni", expresie care intersectez cuvntul "Tibet".

Marea criz economic prin care a trecut SUA, n 1929, este codificat mpreun cu prbuirea pieei bursiere. "Colaps economic" i "criz" apar laolalt n Biblie, alturi de cuvntul "aciuni". Anul n care s-a declanat criza, 1929 - adic 5690 n calendarul ebraic - este codat n acelai pasaj. Un alt eveniment bulversant petrecut pe scena politic a Statelor Unite, cderea lui Richard Nixon n urma afacerii Watergate, este de asemenea codificat n Biblie. "Watergate" apare mpreun cu "Nixon" i cu anul n care acesta a fost silit s demisioneze - 1974. n pasajul n care a fost codat "Watergate", textul codat al Bibliei formeaz o ntrebare: "Cine este el? Preedinte, dar a fost alungat."
De asemenea, cu ase luni naintea alegerilor pentru preedinia SUA din 1992, codul a dezvluit alegerea lui Clinton. Alturi de "Clinton" aprea viitorul su titlu: preedinte".
Aselenizarea primei nave pmntene pe Lun este codificat i ea n Biblie. "Om pe lun" apare n cod mpreun cu "nav spaial" i "Apollo 11". Pn i data la care Neil Amstrong a fcut primul pas pe Lun - 20 iulie 1969 - se regsete n Biblie. Cuvintele lui Amstrong: "Un pas mic pentru om, un salt uria pentru omenire" i gsesc i ele ecoul n codul biblic: n pasajul unde apare data aselenizrii, "Luna" este intersectat de expresia "Realizat de omenire, realizat de om".
Cu acest gen de exemple am mai putea continua, ns cele oferite pn acum sunt suficiente pentru a demonstra realitatea codului. Ar mai fi totui interesant s aflai rezultatele unor cutri n codul Bibliei ce au avut drept scop aflarea mai multor informaii despre Romnia. Astfel au fost gsite informaii impresionante despre ara noastr, chiar dac nu s-a folosit un program foarte performant de cutare n codul biblic. Textele biblice pe care noi le-am avut la dispoziie pentru cutare au fost urmtoarele:
- textul original n ebraic al Genezei, aa cum apare el n cea mai cunoscut ediie a Bibliei - "Biblia de la Ierusalim";
- o traducere n grecete a Noului Testament, recunoscut ca fiind foarte valoroas;
- cea mai veche i mai important traducere n englez a textului Noului Testament, ce aparine versiunii cunoscute sub numele "King James Version", publicat n 1611.
Chiar dac cele mai numeroase i autentice informaii pot fi gsite apelnd n special la textul original al Bibliei, cel n ebraic, datorit ncrcturii spirituale excepionale pe care o are textul biblic, anumite date se pot afla chiar n cazul n care apelm la unele traduceri inspirate ale Bibliei. Cu toate c n cele trei surse coninute n programul de cutare n codul biblic (menionate mai sus) nu am avut la dispoziie traducerea integral a Bibliei, chiar i o baz de date limitat a fost de natur s ofere unele informaii profunde. Pentru traducerea n romn a pasajelor din Biblie a fost folosit textul Bibliei n limba romn.
n textul ebraic original al Genezei, numele Romniei apare codificat de 17 ori. Cele mai relevante informaii le-am considerat a fi prezente n urmtoarele trei exemple:
- n secvena de mai jos, alturi de "Romnia" (ortografierea ebraic a numelui rii noastre este ncadrat n text) apar urmtoarele citate: "Iat Eu (Dumnezeu) sunt cu tine i te voi pzi pe orice cale vei merge..." i "nu te voi lsa pn nu voi mplini toate cte i-am spus". (Genez, cap. 28, versetul 15).
- ntr-o alt secven din originalul Genezei n care apare codificat numele "Romnia", textul care intersectez numele rii este urmtorul: "i cutremurndu-se Iacov a zis: "Ct de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fr numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!" (Geneza, cap. 28, versetul 17).
- n cea de-a treia situaie, numele codificat al "Romnia" este intersectat de citatul urmtor: "i a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l fcuse, i l-a pus n grdina cea din Eden, ca s-o lucreze i s-o pzeasc." (Geneza, cap 2, versetul 15).
n textul Noului Testament tradus n grecete, numele "Romnia" apare de 2 ori. Informaii mai importante au fost gsite n secvena pe care o prezentm mai jos: numele "Romniei" este codificat mai sus cu urmtorul pasaj: "Zis-a lui Stpnul: "Bine slug bun i credincioas, peste puine ai fost credincioas, peste multe te voi pune; intr ntru bucuria Domnului tu." (Matei, cap 25, versetul 21).
n cazul Noului Testament tradus n englez, numele "Romnia" apare de dou ori. V prezentm o secven concludent i pentru aceast cutare n codul Bibliei: n secvena de text care va urma se observ cu uurin cum expresia "His own house Jesus", care se traduce prin "nsi casa lui Iisus", intersecteaz numele Romniei. Toate aceste informaii din codul biblic vin s confirme profeiile despre ara noastr, i anume c Romnia a fost aleas de Dumnezeu, s fie centrul spiritual al planetei n epoca ce va urma.
Majoritatea oamenilor consider c Biblia este o simpl carte i doar pentru o mic parte dintre acetia, Biblia este o lucrare divin inspirat. Avnd n vedere informaiile despre codul biblic, putem spune c a nceput un nou mod de explorare a Bibliei. Toi cei care au avut posibilitatea s se conving de existena codului Bibliei consider acum c, ceea ce numim noi Biblie - cartea propriu-zis - este doar primul su stadiu (nivel). Biblia s-a dovedit a fi i un program de calculator, nu doar o carte pe care Rips a introdus-o ntr-un computer, ci un program pe care autorul su l-a conceput ca interactiv i mereu adaptabil. Codul Bibliei se prezint ca o serie de revelaii temporizate, fiecare dintre ele fiind programat pentru a corespunde nivelului epocii sale. Eliyahu Rips spunea referitor la cod: "Cantitatea de informaii din codul biblic este incalculabil i probabil infinit. Iar acesta nu este dect nceputul, primul nivel i cel mai simplu al codului biblic. Codul este mai puin asemenea unui joc de cuvinte ncruciate, ct mai degrab, asemeni unei holograme. Noi observm doar matrice, adic tablouri bidimensionale, cnd probabil ar trebui s privim n cel puin trei dimensiuni, dar nu tim cum."
Luna_in_capricorn
Postat pe 27 August 2010 08:14
Mi-am permis sa redau aici un material interesant. E lung dar merita citit...Pune pe ganduri...
Luna_in_capricorn
Postat pe 27 August 2010 08:17
n-am rabdare sa citesc toata nebunia asta, nu cred ca se va intampla nimic deosebit in 2012, cred inca ca ne vom manca unii pe altii, asa de rai ce suntem
zambila
Postat pe 27 August 2010 08:58
pot sa-ncep cu tine,zambi?!
ca mi-e o fooooaaameee...
preci
Postat pe 27 August 2010 09:07
ioi, vezi ca mi-s mare! daca-ti stau in gat?
vrei sa te ingrasi, ha?
zambila
Postat pe 27 August 2010 09:09
mami...
te-npart in portii mici,sa-mi ajungi pana-n 2013,ca daca n-o sfeclim in 2012,pana-n 2013 sigur vine apocalipsa!
preci
Postat pe 27 August 2010 09:13
preci, defineste te rog vocabula "apocalipsa"...




Tylly
Postat pe 27 August 2010 09:17

mi-e rau!
cell, te-ai molipsit?

pup fetele cucuiete!

preci, la cata sunt, iti ajung pana in 2014
zambila
Postat pe 27 August 2010 09:19
apocalipsa e chestia aia din care nici macar popii sexy nu scapa...

zambi...
las,ca io as ajunge unui trib intreg de canibali pana-n 2020...
preci
Postat pe 27 August 2010 09:23
Pai vuvuzita asta e molima curata... credeti ca voi ati scapat?

zambiluzo nu te mai da rotunda ca eu stiu ca arati foarte bine...

Tylly
Postat pe 27 August 2010 09:24
preci, asta-i o veste buna... merge si ei cu noi...
Tylly
Postat pe 27 August 2010 09:26
cine, mai? popii???
hell no! fara popi, fie ei si secsi
zambila
Postat pe 27 August 2010 09:28
fiecare cu iadu' lui personal,zambi...
preci
Postat pe 27 August 2010 09:31
haidi,mai! fumatu slabeste, vrei sa moara canibalii de foame?

ia de aici sa te dixtrezi otzara

http://www.youtube.com/watch?v=MlGtLA-h6Ec
zambila
Postat pe 27 August 2010 09:34
Gata, ajunge ca stricam topicul fetei.
Ma intreb, mama omida ce-ar avea de zis despre subiectul asta?

Tylly
Postat pe 27 August 2010 09:34
io o bag p-asta si ma batzai...
macar s-apuc sa fac ceva pana vine apocalipsa aia..
http://www.youtube.com/watch?v=-jQ560bfOMI&feature=related
preci
Postat pe 27 August 2010 09:38
eu cred ca mama omida asta.........nu a auzit despre acest subiect.............altfel, anunta ea ca a facut" neste farmece pentru ca sa scapi si sa nu te prinda urgia ".........
zic..........
poate chiar a facut????????
jeanette40
Postat pe 27 August 2010 10:00
io mi fac o lista cu tat ce n am facut sa poci face in timpu ce mi o ramas...sa videm:::::
-sa fug de acasa
-sa nu uit cipandelu din portbagaj
-sa mai iau neste credite
chesti d astea usoare da vara.......sa mi mai fac da cap otira pina sa va marita fiimea....sa ma fac si io soacra de c asa!!!!!!!!!!!
nazirra
Postat pe 27 August 2010 10:18
brava , Nazzi ............ca si eu imi facusem una..........similara
jeanette40
Postat pe 27 August 2010 10:21
dilema mea este:::::ca soacra mica ce voi fi....sa mi trag neste igari luciosi.....si o rochitita cu spatele gol?????????/
nazirra
Postat pe 27 August 2010 10:24
neatza buna fetelor!!!

a scris luna...de cred ca mi se lipesc ochii de calclator pana citesc.Dar...informatii importante
Ar trebui sa-mi fac si io bagajul de urgenta???(ca la garvide...cand vine momentul...iau gentuta si tai-o)
walkiria
Postat pe 27 August 2010 10:25
De la: nazirra, la data 2010-08-27 10:24:38dilema mea este:::::ca soacra mica ce voi fi....sa mi trag neste igari luciosi.....si o rochitita cu spatele gol?????????/


argintii sa fie egarii.....sa sara in uachi!!!
walkiria
Postat pe 27 August 2010 10:27
nazi, de-aia imi place mie de tine, ca esti practica!
evident ca egari luciosi

da' ce, dupa ce se marita fata, nu mai poti sa-ti faci de cap?
in cazul asta, spune-i ca nu-i indicat sa se marite, ca-i mai bine asa
zambila
Postat pe 27 August 2010 10:28
De la: nazirra, la data 2010-08-27 10:18:55io mi fac o lista cu tat ce n am facut sa poci face in timpu ce mi o ramas...sa videm:::::
-sa fug de acasa
-sa nu uit cipandelu din portbagaj
-sa mai iau neste credite
chesti d astea usoare da vara.......sa mi mai fac da cap otira pina sa va marita fiimea....sa ma fac si io soacra de c asa!!!!!!!!!!!


ia-mi si mie vreo 2 credite.....mi le trimiti cu paravaporul!!!!
walkiria
Postat pe 27 August 2010 10:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am slabit cu spirulina 3 De la: nicoleta26 11 Decembrie 2010 20:25
Probleme Auto si GPL 3 De la: InstalatiiGPL 15 Aprilie 2014 07:32
uite ca spun eu 2 De la: elodia 22 Aprilie 2010 16:03
PENSIUNE CANINA SI FELINA KRIS 16 De la: dresorul 28 Decembrie 2010 09:51
oferta unghii false 1 De la: garbo164791 9 August 2010 18:09
Setari Cookie-uri