de ce apar tulburarile de personalitate?

unele caracteristici:persoane care isi stapanesc cu greu emotiile si IMPULSIVITATEA.predispozitii:mediu familial ostil,mostenire genetica,traume inca din copilarie,tiparele comportamentale,desprinse din copilarie,importanta mediului extern.unii profesori,prieteni sau rude mai indepartate joaca si ei un rol in aparitia tulburarilor de personalitate.chiar si societatea in care traim si evenimentele de zi cu zi au un rol determinant in aparitia acestor tulburari.
vuvuzela
Postat pe 25 August 2010 19:10
Din cauza ca nu stim sa reactionam corect,la greutatile vietii.
Nu stim cum sa gandim ,cand avem o problema,grava,in viata noastra,nici cum sa reactionam la ea,
si reactionam,stresandu-ne,exagerand partea negativa,apoi cand ai sufletul tulburat,si mintea napadita de ganduri negative,adio decizii logice si corecte.....
Intri in un cerc vicios,din care iesi cu greu,sau nu mai iesi,pentru ca te obisnuiesti sa reactionezi in acelasi stil si la urmatoarele probleme....
solutia este terapia cognitiva,a lui philipe brinster.,o carte simpla,pe intelesul tuturor,plina de solutii.
daniilia
Postat pe 28 August 2010 12:55
De la: vuvuzela, la data 2010-08-25 19:10:28unii profesori,prieteni sau rude mai indepartate joaca si ei un rol in aparitia tulburarilor de personalitate.chiar si societatea in care traim si evenimentele de zi cu zi au un rol determinant in aparitia acestor tulburari.

cum?
un exemplu, ceva?
aliceintaraminunilor
Postat pe 28 August 2010 13:30
pai vorbeste din experienta - ai exemplul in fata!
panty_C
Postat pe 28 August 2010 14:14


Corinut,pupa Ela si o zi linistita sa ai
eladaela
Postat pe 28 August 2010 14:18
Multumesc, Ela, la fel si tie - o zi senina adica!

Pup si eu fata!
panty_C
Postat pe 28 August 2010 14:21
De la: pantera_neagra, la data 2010-08-28 14:14:38pai vorbeste din experienta - ai exemplul in fata!

poate, dar eu chiar sunt interesata cum poate un profesor oarecare sau ce se intampla in alta parte a lumii sa declanseze o tulburare de personalitate; vuvu sigur are multe cunostinte in domeniu si cred ca imi poate explica ;)
aliceintaraminunilor
Postat pe 28 August 2010 20:21
De la: aliceintaraminunilor, la data 2010-08-28 13:30:19
De la: vuvuzela, la data 2010-08-25 19:10:28unii profesori,prieteni sau rude mai indepartate joaca si ei un rol in aparitia tulburarilor de personalitate.chiar si societatea in care traim si evenimentele de zi cu zi au un rol determinant in aparitia acestor tulburari.

cum?
un exemplu, ceva?



documenteaza-te si tu :"Elevi scoliti de profesori cu tulburari psihice

Sute de profesori din judetul Botosani sufera de afectiuni psihice si etilism cronic, precum si schizofrenie, sustine Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean. Aceasta a spus ca problema o reprezinta avizele de apt de munca eliberate la norma de medicii botosaneni.

Corespondentul Romania libera i-a prezentat Adei Macovei un certificat medico-legal care specifica faptul ca un profesor de sport de la unul dintre cele mai bune licee din Botosani sufera de tulburari de personalitate de tip instabil-emotional. Personal, cred ca sunt sute de profesori in total care au afectiuni psihice si care au si etilism cronic. Dar medicul ii scrie ca e temporar, ca e in evolutie. Probabil se asteapta ca unul dintre ei sa omoare pe cineva pentru a i se face o evaluare corecta, a declarat Ada Macovei. Aceasta recunoaste ca atat timp cat medicii dau certificate medico-legale sau certificat de orice fel prin care un cadru didactic este considerat apt medical, iar tulburarile pe care le constata, se precizeaza in certificatele pe care le dau, sunt temporare, ca personalul didactic sau nedidactic este sub tratament si poate sa fie recuperat, Inspectoratul Scolar nu are nicio putere asupra acestei categorii de personal. La fel ca profesorul de educatie fizica descoperit ca are tulburare de personalitate de tip instabil-emotional mai sunt si altii in sistemul de invatamant botosanean. Tragediile pe care le pot provoca acestia din cauza afectiunilor de care sufera ar putea afecta multe familii care isi trimit copiii la scoala. Cearta cu cineva din familie, ori cu un coleg de serviciu, precum si orice intamplare care l-ar putea afecta emotional, risca sa-i dauneze unui astfel de profesor. Inspectorul scolar general isi asuma mai putin raspunderea pentru cazurile acestea. Responsabilitatea sa si-o asume medicii care au dat acele certificate si care poate nu intotdeauna evalueaza obiectiv, a precizat Macovei.
Prefectul Cristian Roman a spus ca acest caz, ca si a restul celor prezente in invatamantul botosanean, este unul care arata una dintre probleme si una dintre nedreptati. Sunt institutii abilitate care au sarcina de serviciu sa verifice legalitatea eliberarii acelor avize medicale prin care permit anumitor persoane sa practice meseria de dascal, iar ele trebuie sa isi faca datoria, a declarat prefectul Roman, care a facut referire la Colegiul Medicilor, Casa de Asigurari de Sanatate si Directia de Sanatate Publica. Gheorghe Apetroaie, director medical al DSP Botosani, a spus ca institutia pe care o conduce are obligatia ca in urma controalelor pe care le efectueaza sa faca publice numele unitatilor scolare la care nu se respecta igiena, dar si numele profesorilor care au probleme de sanatate. Eu ma oblig personal sa fac publice aceste informatii atunci cand le vom avea. Dar in chestiunea legata de Inspectoratul Scolar, daca doamna Macovei vrea sa faca ordine in curtea sa, atunci sa faca sesizare la Colegiul Medicilor daca a spus ca sunt sute de astfel de cazuri de profesori cu probleme. Daca are informatiile, sa le transmita si Colegiului Medicilor, a declarat Apetreoaie. Teodor Tanase, presedintele Colegiului Medicilor Botosani, a spus ca nu a primit nicio solicitare din partea ISJ Botosani legat de aceasta situatie problematica. Acesta sustine insa ca inspectoratul poate rezolva foarte simplu aceasta problema. In controalele pe care le face, ISJ are acces la dosarele prezente la directori si in care este si starea de sanatate a personalului didactic. Daca vor sa rezolve problema, atunci ISJ trebuie sa-i trimita pe toti profesorii care se trateaza de diferite probleme psihice la un control amanuntit la Clinica de Neuropsihiatrie de la Iasi, de la Socola, pentru confirmarea diagnosticului si pentru a sti daca specialistii cred ca profesorii pot practica aceasta munca sau nu. Asta ar fi bine si pentru profesorii cu astfel de probleme deoarece ar primi si ei confirmarea faptului ca primesc un tratament bun sau, in caz contrar, il vor primi pe cel corect, a spus Tanase.

Profesor cu probleme la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga
Potrivit unui certificat medico-legal, Bogdan Constantin Tauteanu, profesor de educatie fizica si sport in cadrul Liceului Pedagogic Nicolae Iorga Botosani sufera de tulburare de personalitate de tip instabil-emotional. Se initiaza tratament cu antidepresive, anxiolitice, sedative. Simptomatologia se amelioreaza si pacientul se externeaza cu recomandarile: tratament ambulator, evitarea excitantelor corticale, va continua sedintele de psihoterapie. Acesta a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Botosani in perioada 30 iunie 2 iulie 2009. Sefa ISJ Botosani este de parere ca la inceputul anului scolar, acest cadru didactic va avea avizul necesar pentru a putea sa predea in continuare la clasa. Profesorul a avut nevoie de certificatul medico-legal pentru a dovedi ca a fost batut de trei persoane. In urma examinarii, concluziile medicului legist specialist sunt urmatoarele: a prezentat leziuni traumatice produse prin lovire cu un corp dur, a necesitat 3-4 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, afectiunea psihica de care sufera nu este legata de un traumatism cranio-cerebral care nu s-a obiectivat. Astfel, medicul legist confirma faptul ca afectiunile psihice ale acestuia sunt mai vechi si nu au nicio legatura cu eventuala bataie incasata. Mai mult decat atat, medicul Teodor Tanase sustine ca indivizii care sufera de tulburari de personalitate sunt predispusi la suicid si la automaltratare.

Copii loviti cu arcusul peste cap, inspector scolar general amenintat
Potrivit Adei Macovei, doi dintre profesorii cu deviatii de comportament au avut manifestari recente, spre finalul anului scolar anterior. Unul dintre profesori preda educatia fizica si sport si mergea beat la ore. Acesta a amenintat-o pe Macovei chiar in biroul sau de inspector scolar general, urland practic la aceasta. Celalalt profesor preda muzica la o scoala generala de prestigiu din municipiul resedinta de judet si a fost reclamat ca a venit la ore imbracat in pijamale si ca-i loveste pe elevi cu arcusul peste cap. Unul dintre ei a luat la titularizare acum sub patru si nu a mai prins post. Celalalt a fost sanctionat, pentru prima data de cand activeaza ca profesor. Cand l-am intrebat de ce s-a imbracat cu bluza de pijama, ma intreba pe mine care este problema, pentru ca e o bluza frumoasa, a completat Macovei. Aceasta a spus ca profesorul care a amenintat-o sufera de schizofrenie. Daca gasim cazuri in care medicul spune ca este bolnav irecuperabil, atunci nu-i vor mai trece prin mana zeci sau sute de copii. Avem mult mai multe cazuri de genul acesta, ce aveti dumneavoastra este unul izolat. Sunt foarte multe cazuri de profesori care sufera de orice fel de afectiune, care ii poate influenta si ii poate dezechilibra emotional sau psihic o perioada scurta de timp. Sunt cazuri de oameni care-si revin, fie pe baza medicatiei primite, ori prin inlaturarea cauzei care a produs tulburarea, si care au dreptul la munca. In cazul in care sunt certificate si se constata ca este definitiva afectiunea de care sufera si nu poate fi recuperat, atunci recomandam pensionarea pe caz de boala si avem si sprijinul sindicatelor in acest caz, a adaugat seful ISJ Botosani. "(Bogdan Caliniuc)

vuvuzela
Postat pe 29 August 2010 02:48
Iar ai uitat sa scrii de unde ai dat copy/paste.
Doara
Postat pe 29 August 2010 08:37
S-o tina tot asa. azi maine plateste impozite
bluelight
Postat pe 29 August 2010 09:13
Ok, nu neaga nimeni ca un profesor cu probleme psihice nu trebuie sa fie printre copii, pentru ca poate fi violent, cel putin ciudat...
Dar credeam ca imi explici cum poate un astfel de profesor sau un alt profesor oarecare sa declanseze aparitia unei tulburari de personalitate la un elev sau la toti elevii sai.

Eu asta inca astept sa-mi explici...
aliceintaraminunilor
Postat pe 29 August 2010 11:31
ummm, vuvu, unde ai disparut?

ma lasi singura si neiexplicata

pe bune, chiar vreau sa discutam pe tema asta mai mult....
aliceintaraminunilor
Postat pe 30 August 2010 14:07
stresul, factorii alimentari si mediul ne fac sa avem si astfel de reavtii nedorite cu privire la comportamentul nostru
rupt_de_realitate
Postat pe 6 Septembrie 2010 09:52
tulburarile de personalitate nu sunt reactii.
eladaela
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:06

lectii gratuite!?
zambila
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:09
Consultatii!
Pot sa ma inscriu si io?
Tylly
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:12
si eu ma inscriu dar sa fie explicatii serioase domnle'fara copy/paste
ameno
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:19
zambiluto,cello...ptr voi,in saptamana aia la cabana

eu vorbesc serios
eladaela
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:28
si io!
unde, cand, cum?

ameno, am pus pozele cu marmota
zambila
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:32
e cu staniolu?bag un ochi sa vad
ameno
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:42
tare marmota si un pic oarba
ameno
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:44
De la: vuvuzela, la data 2010-08-25 19:10:28unele caracteristici:persoane care isi stapanesc cu greu emotiile si IMPULSIVITATEA.predispozitii:mediu familial ostil,mostenire genetica,traume inca din copilarie,tiparele comportamentale,desprinse din copilarie,importanta mediului extern.unii profesori,prieteni sau rude mai indepartate joaca si ei un rol in aparitia tulburarilor de personalitate.chiar si societatea in care traim si evenimentele de zi cu zi au un rol determinant in aparitia acestor tulburari.
Eu una cred tulburarile de personalitate sunt si in functie de temperamentul individului....TEMPERAMNT s. n. 1. ansamblul particularitților legate de latura dinamic și energetic a activitții psihice a unei persoane, avnd o baz ereditar și exprimndu-se stabil n comportament; fire. 2. energie vital, impetuozitate, elan. (< fr. temprament, lat. temperamentum)
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:56
irina a descoperit America



EVRIKA
eladaela
Postat pe 6 Septembrie 2010 11:01
Fiecare individ se naste cu o fie,,,un temperament....Da poate ca experienta din copilarie poate a avea influenta asupra copilului...Dar copilul dupa ce iese de sub influenta parintilor ar trebuie sa inceapa sa gandeasca individual...Si sa isi directioneze viata spre lucrurile care considera el ca ar fii bune si ajutatoare pt viata lui...Poti avea experiente negative in copilarie si totusi poti fii un om model...Sa nu faci ceea ce ai vazut la parintii tai..Sa inveti din greselile lor....Sau poate mai degraba pe un om poate sa il afecteze lumea care il inconjoara,,faptul ca nu poate avea incredere in nimeni..Pt ca se simte in aer atata ipocrizie si egoism..
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Septembrie 2010 11:02
oare de ce apar
tusi_Oli
Postat pe 6 Septembrie 2010 11:05
De la: xenaluptatoareainimoasa, la data 2010-09-06 11:02:17 Fiecare individ se naste cu o fie,,,un temperament....Da poate ca experienta din copilarie poate a avea influenta asupra copilului...Dar copilul dupa ce iese de sub influenta parintilor ar trebuie sa inceapa sa gandeasca individual...Si sa isi directioneze viata spre lucrurile care considera el ca ar fii bune si ajutatoare pt viata lui...Poti avea experiente negative in copilarie si totusi poti fii un om model...Sa nu faci ceea ce ai vazut la parintii tai..Sa inveti din greselile lor....Sau poate mai degraba pe un om poate sa il afecteze lumea care il inconjoara,,faptul ca nu poate avea incredere in nimeni..Pt ca se simte in aer atata ipocrizie si egoism..
xenaprintesarazboinica
Postat pe 6 Septembrie 2010 14:06
http://ciucucristina.ucoz.com
crissumia
Postat pe 9 Septembrie 2010 14:25
tulburri de personalitate ...complicat subiect
garbo166250
Postat pe 9 Septembrie 2010 16:55
dap ! complicat taree!
eu una stiu de ce imi apar! si ma transform intr-o clipitaa din omm normal in zbir!
societatea'i divinaaa! nu eu
fleurdelis
Postat pe 9 Septembrie 2010 16:58
De la: ameno, la data 2010-09-06 10:19:49si eu ma inscriu dar sa fie explicatii serioase domnle'fara copy/paste


http://www.moldova.net/psihologie/4437-tulburarile-de-personalitate.html

....explicatii....merita rabdarea de a fi citite.
hellya
Postat pe 12 Septembrie 2010 22:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutorrr! 6 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 21:41
ma culc 15 De la: nazirra 15 Noiembrie 2009 21:46
Hey am descoperit un produs pentru depistarea cancerului la sani 1 De la: garbo_stefy 2 Martie 2011 14:20
De unde va luati energia? 54 De la: human 14 Februarie 2011 09:52
depresia 16 De la: babycryss 13 Octombrie 2010 22:03
Setari Cookie-uri