Ingrediente pentru aluat: - 600 g faina - un pliculet drojdie uscata - doua linguri ulei de masline - o cana de apa calduta - sare si 1/2 lingurita zahar Toping: - 300 g bacon - 150-200 g salam crud uscat - 200-300 g cascaval,de preferinta uscat - suc de rosii - masline fara samburi, cate vreti - trei rosii - doi ardei - doua cepe mijlocii - sare piper, dupa gust Preparare: Facem aluatul. Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a in corporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor. Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim. Ungem aluatul cu suc de rosii. Curatam,spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta. Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama. Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa. Radem si cascavalul ramas. Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste. Sevim cu pofta si ketchup. Pofta buna ! |
||
http___retete_de_mancaruri_blogspot_com_ Postat pe 3 August 2010 09:09 |
||
---|---|---|
hai sa ne traiesti... da s-o bere ,maicutza... a la grasu',zici? hai ca mi-ai facut ziua frumoasa,bine ca nu e a la grasa....ehe,he,he.... |
||
iasomia Postat pe 3 August 2010 09:34 |
||
a-la-grasu' se refera la aia de mananca bomba asta calorica, mami... nu la ala de-o face... oricum, inc-o reteta d-aia de n-are nimic a face cu adevarata pizza... pai facui socoteala ca-i aproape-un kil jumate de toping pe foaia aia de coca prapadita... pas de mai creste-n cuptor, in conditiile astea... bre, pizza-i mancare de om sarac, mai mult foamea-i da gust... ca regula generala, interzis ketchupu' pe pizza, ori ca-l pui inainte de cuptor, ori inainte s-o-nfuleci... p-orma, pizza fara mozzarela-i ca priveghiu' fara bocitoare... si-al treilea, topingu' trebe sa fie mai rar ca paru' pe picioru' broastei... numa' asa, la shto... |
||
|
||
zambil Postat pe 3 August 2010 09:53 |
||
mie imi place cu ciomperci ,mami... sa simt ciupearca cat mai mare,iute eventual... |
||
iasomia Postat pe 3 August 2010 10:26 |
||
da,daaa,ciuperci,mmmm,,buneee! eu fac des salata din aceea cu aioeza,usturoi si castraveti murati,mmmm,delicios ![]() |
||
dancris Postat pe 3 August 2010 10:30 |
||
![]() |
||
Doara Postat pe 3 August 2010 19:42 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Maioneza de post si nu numai | 1 | De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 15:43 |
pepene special pentru dulceata | 2 | De la: eu_geminy 18 Septembrie 2011 02:34 |
PRAJITURA ZIUA SI NOAPTEA,, | 1 | De la: floryyyy 14 Aprilie 2009 21:34 |
|
||
Torturi delicioase | 1 | De la: moruzov_raluca 16 Februarie 2009 19:58 |
fasole verde la borcan | 1 | De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 12:37 |
Parteneriatul PENNY și Habitat for Humanity - Implicare în comunitate pentru copiii defavorizați
Dăruiește sânge, oferă viață
Habitat for Humanity România strânge și anul acesta fonduri pentru copiii afectați de lipsa unei locuințe decente prin campania: Facem loc, donație cu donație!
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor