Amniocenteza

De la: quasaria, la data 2010-07-24 09:19:44
De la: Morena29, la data 2010-07-23 13:58:24
De la: anisoaraf, la data 2010-07-23 07:38:14 mala- daca viitoarele mamici ar gandi asa cum gandesti tu-cu siguranta numarul copiilor bolnavi cu SD si alte boli va fi cu mult mai mic !


Sunt din ce in ce mai sigura ca numarul femeilor care pun pe primul loc sanatatea si fericirea ingerasului este cu mult mai mare decat al celor care privesc aceasta nemiloasa boala cu superficialitate.
tuturor viitoarelor mamici si "minunilor" ce cresc in pantecele lor....


chiar asta inseamna. E ironic sa spui ca pui pe primul loc "sanatatea si fericirea ingerasului" facindu-l bucati si omorindu-l ca sa nu aiba o viata nefericita, saracul... Mai bine sa nu aiba deloc. Asta, desigur, e pentru fericirea lui.
Freak...

Daca se imbolnaveste la, sa zicem, doi ani, tot asa ai proceda?
Sau toti oamenii bolnavi, dupa parerea ta, ar trebui eutanasiati - na, sa nu privim boala cu superficialitate... Exista probleme de sanatate grave. Daca nu pot fi fericiti, kaput.

Mare ti-e gradina....
N-am nimic impotriva avorturilor - fiecare cu deciziile lui. Dar am ceva impotriva ipocriziei, si parca ipocrizia atinge cote alarmante pe aici. Hai sa ne felicitam ca ne omorim copiii, oricum ar fi ei....



Am mai spus ca se expun 2 situatii total diferite: faptul ca stii dinainte ca bebelul tau este bolnav incurabil de o boala deloc usoara, si ideea de a se imbolnavi peste "n" ani...nu au legatura intre ele.! Fara a te jigni..bati usor campii in incercarea ta de a face pe "mama eroina"! Nu-ti doresc sa descoperi vreodata ca te afli exact in aceasta situatie de a alege..vb in necunostinta de cauza, fara a intelege exact ce inseamna sa fii mama cu adevarat.Daca tu asta consideri a fi viata buna de trait pt puncul tau, atunci....da-i bataie, dar nu ma acuza pe mine ca nu-ti impartasesc opiniile fantasmagotice
Cat despre ipocrizie...nu eu sunt cea care ma bat cu pumnii in piept ca fac...dreg...lupt si accept orice viata de chin pt copilul meu.Sunt constienta ca este un mare pacat acela de a renunta la copilul tau bolnav din pantece, insa....prefer sa cunosc eu iadul in viata de apoi, decat sa cunoasca ingerasul meu iadul in viata asta si asa prea grea in care traim! Punct!
Morena29
Postat pe 26 Iulie 2010 20:23
morena: lucrurile sint simple - ai dreptul sa ALEGI sau NU sa iti omori copilul "ïmperfect".
Decizia iti apartine, n-o contesta nimeni- dar nu incerca sa prezinti lucrurile altfel decit sint.
Il omori sau nu-l omori.
Tu alegi, nu doctorul.

E foarte simplu.
quasaria
Postat pe 26 Iulie 2010 21:52
De la: quasaria, la data 2010-07-26 21:52:41morena: lucrurile sint simple - ai dreptul sa ALEGI sau NU sa iti omori copilul "ïmperfect".
Decizia iti apartine, n-o contesta nimeni- dar nu incerca sa prezinti lucrurile altfel decit sint.
Il omori sau nu-l omori.
Tu alegi, nu doctorul.

E foarte simplu.


Cine a spus ca ar fi vb de decizia doctorului? tu chiar nu citesti ce scriu? sau sunt atat de greu de inteles? Decizia mi-ar apartine in totalitate, insa...ii multumesc lui Dumnezeu ca minunea din pantecul meu este sanatoasa si voinica.....iar pt mine asta inseamna mai mult ca orice pe lume! traiesc pt fericirea si sanatatea ei....restul sunt amanunte!
La fel de simplu....
Morena29
Postat pe 26 Iulie 2010 21:59
exact .
Si ma bucur ca bebe al tau e sanatos si voinic. Toate cele bune - si tie si lui (sau ei )

quasaria
Postat pe 26 Iulie 2010 22:59
Multumesc frumos de urare, si sunt extrem de fericita ca am reusit sa ajungem la un numitor comun....aveam indoieli ca se va putea intampla asta curand
Morena29
Postat pe 27 Iulie 2010 09:57
Am tot citit posturile din acest topic si consider ca sunt necesare niste mentiuni...

Testele de risc Dublu Test (Test Combinat), Triplu Test, Quad Test, Penta Test si Dry Test sunt considerate de catre majoritatea pacientelor ca fiind teste diagnostice, ceea ce este o eroare majora.
Rolul acestor teste este de a gasi in populatie acele paciente care prezinta un risc mai mare de a aduce pe lume un copil cu posibile anomalii genetice.
Aceste teste ofera ca rezultat un simplu risc de forma 1/xxxx pentru cateva sindroame si nu pot spune negru pe alb daca bebeul are sau nu o anomalie cromozomiala.
Aceste teste pot da rezultate fals pozitiv (adica mamei ii apare un risc de 1/50 cand in realitate nu prezinta acest risc) sau rezultate fals negative (apare un risc de 1/3000 cand el este in realitate de 1/50).
De ce sunt folosite aceste teste atunci daca ele nu pot spune negru pe alb daca bebeul este sanatos sau bolva? De ce nu se face direct amniocenteza in loc de un test de risc? Pentru ca nu oricine isi permite din start sa faca amniocenteza mai ales ca preturile sunt inca prohibitive pentru romania (nu exista decat laboratoare private, iar casa de sanatate sau asigurarile de sanatate nu deconteaza cheltuielile), fiind deci mult mai simplu si mai ieftin sa faci teste de risc la pacientele trecute de 23 ani si doar la cele cu risc major sa mergi in continuare cu amniocenteza. Apoi, amniocenteza are totusi un risc de avort international de 1/200 si nu oricine este dispus sa isi asume acest risc, iari in final ... sunt putini medici in romania cu experienta in acest domeniu.
Cat despre partea "medicul meu m-a sfatuit sa intrerup sarcina / sa fac amniocenteza". Haideti sa fim seriosi, mai niciun medic nu are curajul "sa sfatuiasca" in ziua de astazi pentru ca nu el isi asuma riscul amniocentezei sau al avortului si in caz de ceva risca sa fie dat in judecata. Decizie apartine doar cuplului insa de multe ori cuplul prefera sa fie sfatuiti de un medic sau o asistenta in loc sa ia singuri o decizie grea, iar in cazul unei probleme de multe ori afirma "medicul X m-a sfatuit si el este de vina si el trebuie sa plateasca". Medicul cel mult face niste recomandari, de care pacientul poate sau nu sa tina cont insa medicul nu da sfaturi. Cine confunda recomandarea cu sfatul poate ar trebui sa mearga din nou la liceu.
Referitor la subiectul "Ce daca copilul este bolnav, el nu are dreptul sa traiasca? Nu e normal sa fie ciopartit prin avort" ... copiii nascuti cu malformatii ajung sa sufere atat fizic cat si psihic, iar familia sufera si ea psihic de pe urma acestei situatii. Nu cred ca este normal sa lasi un copil sa se zbata zilnic intre viata si moarte din cauza unei malformatii, dar din pacate copilul nu poate sa aleaga atunci cand se naste, alegerea fiind a parintilor. Parerea mea este ca un cuplu trebuie sa se gandeasca inainte de toate daca acel copil isi va putea trai viata bine in conditiile unei malformatii, daca va avea o stare de bine sau de rau de pe urma malformatiei, si abia apoi sa ia in calcul implicatiile religioase si afective.
dr__garbo164869
Postat pe 11 August 2010 01:20














ce sfat bun a-ti dat imi ple cum ganditi










































































































































































sanatate nu deconteaza cheltuielile), fiind deci mult mai simplu si mai ieftin sa faci teste de risc la pacientele trecute de 23 ani si doar la cele cu risc major sa mergi in continuare cu amniocenteza. Apoi, amniocenteza are totusi un risc de avort international de 1/200 si nu oricine este dispus sa isi asume acest risc, iari in final ... sunt putini medici in romania cu experienta in acest domeniu.
Cat despre partea "medicul meu m-a sfatuit sa intrerup sarcina / sa fac amniocenteza". Haideti sa fim seriosi, mai niciun medic nu are curajul "sa sfatuiasca" in ziua de astazi pentru ca nu el isi asuma riscul amniocentezei sau al avortului si in caz de ceva risca sa fie dat in judecata. Decizie apartine doar cuplului insa de multe ori cuplul prefera sa fie sfatuiti de un medic sau o asistenta in loc sa ia singuri o decizie grea, iar in cazul unei probleme de multe ori afirma "medicul X m-a sfatuit si el este de vina si el trebuie sa plateasca". Medicul cel mult face niste recomandari, de care pacientul poate sau nu sa tina cont insa medicul nu da sfaturi. Cine confunda recomandarea cu sfatul poate ar trebui sa mearga din nou la liceu.
Referitor la subiectul "Ce daca copilul este bolnav, el nu are dreptul sa traiasca? Nu e normal sa fie ciopartit prin avort" ... copiii nascuti cu malformatii ajung sa sufere atat fizic cat si psihic, iar familia sufera si ea psihic de pe urma acestei situatii. Nu cred ca este normal sa lasi un copil sa se zbata zilnic intre viata si moarte din cauza unei malformatii, dar din pacate copilul nu poate sa aleaga atunci cand se naste, alegerea fiind a parintilor. Parerea mea este ca un cuplu trebuie sa se gandeasca inainte de toate daca acel copil isi va putea trai viata bine in conditiile unei malformatii, daca va avea o stare de bine sau de rau de pe urma malformatiei, si abia apoi sa ia in calcul implicatiile religioase si afective. [/quote]
garbo110339
Postat pe 11 August 2010 15:15
Ceea ce ai insiruit aici, se scrisese deja, cu totii ar trebui sa stim (si o mare parte chiar suntem informati) ca acest triplu test este doar ceva pur statistic! Se specifica in el chestiunea asta!
Cat despre sfatul sau recomandarea medicului..iti pot spune ca pe mine m-a trimis de urgenta la Bucuresti la Dr Albu...nu m-a sfatuit, nu mi-a recomandat! Stia dinainte dorinta mea: un copil sanatos, care sa aiba o viata normala...ca si a altor copii, nu una de chin si suferinta!
So....iata ca exista si o a trea varianta, si pt asta sunt convinsa ca nu trebuie sa ma intorc la liceu!
Deci...relatia medic-pacient este f importanta, pt a sti si el si tu....ce dorinte sau asteptari exista !
Morena29
Postat pe 13 August 2010 13:28
Exista si aceasta varianta insa sunt putini medici care rezista tentatiei de a face recomandari sau de a da sfaturi. Eu sunt medic rezident, nu conteaza specialitatea, si aproape tot pacientii pe care ii intalnesc vor un "sfat" de genul "ce ati face in locul meu?" sau doresc "o recomandare" la modul "dupa parerea dumneavoastra de medic, ce ar trebui sa fac ?". E greu sa te abtii pentru ca te cuprinde compasiunea, si vrei sa faci un bine prin acel "sfat" sau "recomandare". Au fost si ocazii in care dupa ce am refuzat sa dau un "sfat", pacientul s-a suparat si mi-a reprosat "pai daca dumneavoastra sunteti medic, si stiti mai bine decat noi, sunteti obligat sa ne spuneti ce sa facem". E si o problema de mentalitate la noi, atat in randul corpului medical cat si in randul pacientilor, si va mai persista zece ani de acum incolo.
dr__garbo164869
Postat pe 15 August 2010 19:57
Atunci cand omul ajunge in fata medicului....il priveste ca pe un fel de magician, toata speranta sa se afla in acea persoana , care de multe ori are o privire impenetrabila si rece, de te trec fiorii....Ai nevoie sa fii indrumat, sa ti se spuna ce cale sa apuci...sau macar sa ti se expuna niste variante posibile pt iesirea din problema ta! Asa ca nu mai privi chestia asta ca si ceilalti din breasla ta, incearca sa arati putina compasiune si intelegere, si ca sa-i intelegi framantarea si durerea, pune-te macar pt 2 min in locul sau, vei vedea ca nu este usor...
Un medic adevarat trebuie sa fie si un psiholog bun...poate gresesc, dar asa mi-ar placea mie sa stea lucrurile! O vb buna spusa intr-un moment de cumpana, face cat 10 tratamente...uneori..!
Morena29
Postat pe 17 August 2010 14:22
AMIOCENTEZA FETELOR ESTE FOARTE PERICULOASA DAR MERITA SA O FACI,MAI ALES DACA TRIPLU T ESTE URAT MERITA ,SA RISTI PT A AVEA UN COPIL SANATOS SPUN DIN PROPIA ESPERIENTA,DUPA CE AM FACUT AMIOCENTEZA MI S-A DESCHIS COLUL LA 2 ZILE BINE EU AVAND SINDROMUL D ,5 LUNI POVESTE FOARTE URATA,

garbo110339
Postat pe 18 August 2010 00:08
salut
am si eu o intrebare preturi nimeni nu mai spune nimic? la cat ajunge o amniocenteza sa stie mamicile noi la ce sa se astepte ca nu gasesti niciunde res astea deci...
garbo165597
Postat pe 25 August 2010 18:30
De la: garbo165597, la data 2010-08-25 18:30:52salut
am si eu o intrebare preturi nimeni nu mai spune nimic? la cat ajunge o amniocenteza sa stie mamicile noi la ce sa se astepte ca nu gasesti niciunde res astea deci...



Pai...analiza in sine costa 2000 lei (20 milioane vechi), eu am facut-o la Giulesti la Dr.Albu! Dupa tragedia petrecuta acolo, habar nu am unde mai recolteaza acest medic lichidul amniotic. Fiind din Constanta...m-a ajuns putin mai mult daca pun la socoteala drumul, insa...credeti-ma pe cuvant ca nimic nu mai conta in acele clipe de cosmar, nu-mi doream decat ca ingerasul meu sa fie sanatos....atat!...restul erau detalii neimportante.
Insa...m-am interesat si la alte spitale, si am descoperit ca la Filantropia de exemplu, este gratis...numai ca sotul meu nici nu a vrut sa auda acest lucru, nu a putut accepta sa ma lase pe mana oricui, fara sa aiba vreo recomandare, pt Dr.Albu ...avand-o de la medicul meu ginecolog.Sunt f multumita de dumnealui....este intr-adevar un mare specialist, dupa cele intamplate am inteles dc primeste atat de multe laude...le merita pe deplin, un profesionist adevarat!
Sanatate multa si poate cu ajutorul lui Dumnezeu nu veti avea nevoie de asa ceva!
Morena29
Postat pe 27 August 2010 13:32
nu m-a intrebat nimeni, dar zau nu pot sa tac:
1. indiferent de ce rezultate ar avea orice fel de analize, nu "trebuie" sa faci nici un avort. daca il faci, e decizia TA si raspunderea ta.si fiecare raspunde si traieste urmarile deciziilor sale....
2. a pune egalitate intre "imi doresc un copil sanatos si fac tot ce pot pt asta" si a avorta pe motiv ca nu e sanatos copilul... e o mare ipocrizie! avortul nu insanatoseste pe nimeni. avortezi, si asta nu iti garanteaza nici ca vei mai putea avea vreodata un copil (iar unul sanatos...cu atat mai putin: de unde stii ca nu o sa ai parte numai de sarcini fix identice cu prima?sau ca nu vei mai ramane insarcinata deloc...), si apoi, efectele psihice ale unui avort asupra familiei nu sunt deloc de neglijat. dar na, fiecare cu deciziile sale...
3. daca iti doresti un copil sanatos si tii sa faci tot posibilul pt asta, incepe prin a-ti IUBI copilul (nimic nu vindeca mai mult ca dragostea), NASTE-L (nu e vina lui ca e asa cum e. da, sigur, era mai bine sa fi fost sanatos, si da societatea romaneasca nu sprijiina suferinzii de nici un fel, dar important pt copil este cum il tratezi TU, nu societatea. daca simte ca TU il iubesti o sa fie fericit chiar si cu toate bolile sale), si daca vrei sa faci TU ceva ca el sa fie sanatos, du o viata sanatoasa in timpul sarcinii, naste si apoii daca e bolnavior ocupa-te TU de sanatatea lui: mergi cu el la medic, ingrijeste-l, stai cu el etc etc etc (abia atunci poti spune: vreau un copil sanatos si fac tot ce pot pt asta
4. sa avortezi pe motiv ca a iesit nu stiu cum o analiza (poate era gresit rezultatul:la asta s-a gandit cineva?se poate intampla...) e o prostie: si daca ar fi copilasul bolnav, ce? daca e sanatos la nastere iti garanteaza cineva ca va ramane sanatos si mai tarziu? (a se vedea incendiul de la Giulesti de pilda...)
5. mama nu e dumnezeu ca sa hotarasca cine sa se nasca si cine nu!
6. si in final, un studiu de caz: faci (naiba stie din ce rationament) amniocenteza minunata. si pierzi sarcina , caci esti una din cele 10 femei care pierd sarcina in urma amniocentezei (ca doar are risc de avort 10%!). buuuuuuuun... vine in final si rezultatul:copilul era perfect sanatos...
Eu atat am avut de spus. Spor la amniocenteze!
garbo174723
Postat pe 4 Noiembrie 2010 12:41
PS:medicina evolueaza tot timpul: chiar daca acum pare ca nu exista tratament pt boala sau sindromul X, peste cativa ani poate ca se va gasi. de ce sa nu dam copiilor nostri sansa la viata? doar din comoditatea noastra? ca ne e noau greu sa ingrijim un copilas bolnav (si nu-mi ziceti ca nu stiu cum ar fi , caci STIU)
a, si... ce ati zice daca familia voastra ar hotari (pe baza unor analize care releva ca aveti boala X) ca mai bine e sa muriti?si sa va omoare fara a va mai intreba (cacipe copilul avortat nu il intreaba nimeni....)
garbo174723
Postat pe 4 Noiembrie 2010 12:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Copiii spun lucruri traznite 11 De la: garbo_1502 12 Mai 2012 11:22
mama 117 De la: AGAPI_MOU 22 August 2009 23:35
Mama are frustrari si se supara pe mine foarte repede. Va rog, o parere! 31 De la: garbo_477391 25 Noiembrie 2017 04:09
ce este pacatul?multe lucruri nu le facem pentru ca ne zicem ca pacatuim? 30 De la: irina31 21 Noiembrie 2009 21:34
Te rupi de traditie, te rupi de familie? 56 De la: Juna 14 Mai 2011 10:55
Setari Cookie-uri