Pielea uscata este delicata, fina, fara pori evidentiati, insa provoaca disconfort si tinde sa se decojeasca. Crema de noapte antirid, demachiant bifazic aromat, ulei antirid cu ulei de canepa si morcov, crema de gomaj pentru ten uscat, Hibiscus & Geraniu - iata cateva exemple de retete pentru tenul uscat formulate din ingrediente naturale pe care vi le puteti concepe singuri acasa.
• peliculogene apoase sunt in general polimeri naturali cum ar fi polizaharidele sau glicoproteinele care au proprietatea de a retine apa si care formeaza un gel apos subtire la suprafata pielii. Acest gel apos netezeste pielea si o face moale si supla. Acidul hialuronic, colagenul vegetal, inulina, siliciul vegetal sunt cateva exemple.

filmul gras previne deshidratarea pielii prin formarea unui film lipidic pe suprafata. Poate fi mai mult sau mai putin ocluziv: ceara de albine, ceara de mimoza, ceara de orez, alcoolul cetilic, acidul stearic. Poate fi mai mult sau mai putin penetrant, cum ar fi unturile si uleiurile vegetale, squalanul, ceramidele vegetale. Acesti compusi restabilesc filmul lipidic al pielii cu functie de bariera, fara a lasa perceptibila sau deranjanta grasimea la suprafata.
• Filmul gras este esential pentru hidratarea corespunzatoare a pielii pentru ca altfel apa atrasa se va evapora rapid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Iata cateva exemple de retete pentru tenul uscat formulate din ingrediente naturale pe care vi le puteti concepe singuri acasa!

1 . Crema bogata de noapte antirid, ten normal sau uscat

Pentru ~ 50 ml
A - unt de shea15 gr
A - unt de mango10 gr
B - ulei de borago (limba mielului)10 ml (9,3 gr)
B - ulei de centella asiatica10 ml (9,3 gr)
C - ulei de catina 2,5 ml (2,3 gr)


C - pudra de ananas 1,5 gr
C - ulei esential de azalee 10 picaturi

Dezinfectati recipientul dedicat si toate ustensilele cu care lucrati.

Se adauga si se amesteca componentele din faza A intr-un recipient termorezistent. Compozitia se pune la caldura pe baie de abur, se incalzeste pana aproape de topirea completa, dupa care se indeparteaza de la caldura. Compozitia se pune peste un vas cu apa rece sau la frigider pentru accelerarea racirii si se asteapta pana cand se raceste la temperatura mainii, amestecand din cand in cand.

Se adauga uleiurile din faza B si se amesteca pana la uniformizare. Acum se presara pudra de ananas, se incorporeaza uleiul de catina si in final uleiul esential, cu amestecare dupa fiecare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri