Pielea uscata este delicata, fina, fara pori evidentiati, insa provoaca disconfort si tinde sa se decojeasca. Crema de noapte antirid, demachiant bifazic aromat, ulei antirid cu ulei de canepa si morcov, crema de gomaj pentru ten uscat, Hibiscus & Geraniu - iata cateva exemple de retete pentru tenul uscat formulate din ingrediente naturale pe care vi le puteti concepe singuri acasa.
• ingredientele se pot selecta avand in vedere necesitatea de hidratare profunda si hranire: argila alba impreuna cu produse aplicole, pudra de alge, uleiuri vegetale
• HIDRATAREA PIELII

Rolul poate cel mai important al ingrijirii cosmetice este hidratarea pielii, mentinerea sau restabilirea hidratarii. Hidratarea este o caracteristica fireasca a pielii, o piele normala isi genereaza singura nivelul optim de hidratare. Apa este esentiala pentru buna functionare a pielii si confera un aspect sanatos si placut.

Hidratarea adecvata este cheia pentru a mentine pielea moale si supla si previne formarea ridurilor inainte de timpul lor biologic.

HIDRATAREA PROPRIE A PIELII ESTE ASIGURATA DE:

Bariera hidrolipidica. Stratul cornos contine lipide care previn deshidratarea pielii. Cand aceasta bariera este in stare necorespunzatoare, pielea se usuca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Compusii NMF (Natural Moisturizing Factor). Acesti compusi sunt higroscopici (atrag apa), fiind in principal aminoacizi, acid lactic, uree, zaharuri si ioni minerali. Acesti compusi sunt hidrosolubili si vor avea tendinta sa fie transportati in apa atunci cind pielea este spalata, prin urmare contactul repetat sau prelungit cu apa usuca pielea.

Hidratarea straturilor profunde ale pielii este asigurata de glicozaminoglicanii din derma, in special de acidul hialuronic. Acestea sunt molecule mari de tipul polizaharidelor, care au o capacitate marita de a retine apa.

Glicozaminoglicanii formeaza un gel apos care retine volumul pielii si mentine flexibilitatea acesteia.
Un dezechilibru sau o activitate slaba a filmului hidrolipidic conduce la pierderea de apa din piele.

Pentru a restaura hidratarea pielii si pentru a asigura mentinerea nivelului optim, exista diverse modalitati de actionare si ingrediente la care se poate apela:

umectantii sunt compusi care atrag apa in piele. Acestia sunt in principal compusi similari cu componentele naturale de NMF. De asemenea glicerina, aminoacizii din proteine hidrolizate de orez, de grau sau de matase, fitokeratinele, acidul hialuronic, isi aduc rolul de umectanti pentru piele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri