Tot mai multe persoane caută să consume o cantitate mai mare de vegetale și mai mică de produse de origine animală. Luând exemplul bunicilor noștri, aceștia nu puteau consuma o cantitate foarte mare de produse de origine animală, în special carne, pentru că nu puteau produce atât de mult. Baza alimentației lor era reprezentată de vegetale, poate si produse lactate. Astăzi tot mai multe persoane sunt interesate de un stil de viață cât mai sănătos și de creșterea aportului de legume, fructe și alte vegetale în alimentația de zi cu zi. Pentru inspirație, va propunem cele mai apreciate cărți cu rețete vegetariene, pentru a va diversifică meniul zilnic.

5 Cele mai bune cărți cu rețete sănătoase și vegetariene

Plenty. Deliciile bucatariei vegetariene - YOTAM OTTOLENGHI   

Cartea este disponibila in libraria Carturesti.ro

„Renumitul chef și autor Yotam Ottolenghi este coproprietar al unor „haute-couture to-go food shops“ din cele mai selecte cartiere ale Londrei, unde britanicii și străinii se bucură zilnic, pe săturate, de meniuri vegetariene speciale și delicioase, de la dovlecei și ardei copți la paste și salate de pretutindeni. Yotam este celebru în lume mai ales pentru felul special de a găti legume. În Plenty, el ne oferă peste 120 de rețete favorite, selectate dintre cele publicate în rubrica lui săptămânală din The Guardian.”, relateaza Carturesti.ro

Tot ce-i Bun. Retete usoare, delicioase - Gwyneth Paltrow si Julia Turshen

Cartea este disponibila in libraria Carturesti.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

„Indiferent daca tii o dieta de detoxifiere, un regim de slabire bazat pe proteine slabe sau suferi de o alergie la gluten sau lactate - ori pur si simplu vrei sa mananci mai sanatos - , aceste retete si meniuri iti sau la indemana.

Mai ales, retine ca nu conteaza ce anume vrei sa elimini din dieta si din ce motiv, important este ca masa sa insemne un moment fericit. Nu o pedeapsa.”, relateaza Carturesti.ro

Reţete vegetariene - Chuck Williams

Cartea este disponibila in libraria Cartepedia.ro.

Volumul cuprinde în jur de 200 de reţete din bucătăria internaţională, organizate în secţiuni în funcţie de metoda de preparare sau de ingredientele de bază.

Retete vegetariene din toata lumea - GIULIANA LOMAZZI

Cartea este disponibila in libraria Carturesti.ro

„Giuliana Lomazzi ne călăuzeşte prin bucătăriile vegetariene din lumea întreagă, din Chile și Mexic până în Indonezia și Thailanda, oferindu-ne prilejul perfect al lărgirii orizonturilor culinare. Vom descoperi gusturi rafinate și condimente din cele mai inedite bucătării din Africa și Asia, dar și marile rețete clasice ale gastronomiei italiene sau franceze”, relateaza Carturesti.ro

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

LAROUSSE - BERENGERE ABRAHAM - Retete vegetariene. 3 ingrediente, 15 minute

Cartea este disponibila pe Elefant.ro

Descoperiti 55 de retete usor de preparat si secretele unor bucate savuroase si pline de calitati nutritive.

Foto articol: By Civil/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri