Ca sa nu te confrunti cu iritatie, roseata, usturime, dar si cu aparitia cosurilor, este indicat sa stii care sunt lucrurile pe care le poti face si ce ar fi bine sa eviti.

Comunicat de presa

In urma epilarii, pielea sufera modificari, iar stratul de la suprafata acesteia este fragil si iritat. Ca sa nu te confrunti cu iritatie, roseata, usturime, dar si cu aparitia cosurilor, este indicat sa stii care sunt lucrurile pe care le poti face si ce ar fi bine sa eviti.

Ce ar trebui sa faci dupa epilare?

1. Foloseste un prosop moale in care sa pui cuburi de gheata. Maseaza-ti picioarele cu acest prosop pentru a-ti calma pielea. Mai mult decat atat, cu ajutorul acestui masaj vei reusi sa scapi de roseata si de iritatia post epilare.

2. Apeleaza la un produs hidratant, precum un ulei, care sa te ajute sa indepartezi rezidurile de ceara. Pe langa aceasta, uleiul va hidrata intens pielea si ii va reda stralucirea.

Foto: Africa Studio /Shutterstock

3. Foloseste o lotiune hidratanta si hranitoare zilnic, dupa ziua epilarii. Poti opta pentru variante racoritoare, precum lotiunile pe baza de aloe vera. Spre exemplu, poti utiliza lotiunea hidratanta de la Rica cu extract de aloe vera.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Digestie ușoară după o masă copioasă

4. In cazul in care ramai cu vanatai, opteaza pentru un machiaj cu produse minerale. Se poate intampla, daca ai pielea prea fina, sa ti se sparga vase de sange in timpul epilarii. Din nefericire, dupa te vei confrunta cu acest fenomen, te vei alege cu mici vanatai. Acestea vor arata, desigur, inestetic. Daca vrei sa le acoperi, opteaza pentru produse de machiaj minerale. De ce? Pentru ca acestea nu vor irita pielea, iar textura lor usoara ii va permite sa respire.

Ce NU ar trebui sa faci?

1. Evita sa-ti masezi picioarele cu mainile nespalate, pentru a preveni aparitia cosurilor.

2. Evita orice tip de imbaiere in piscine, saune sau spa-uri. Asteapta pana cand pielea este complet vindecata, iar astfel vei preveni orice fel de infectie!

3. Evita sa faci baie timp de cateva zile. Opteaza pentru un dus cu apa calduta!

4. Nu iti stoarce cosurile imediat dupa epilare. Exista risc de infectie!

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Andreea Bălan și Andreea Antonescu, mesaje după finala America Express. Artistele au pierdut marele premiu: „Am luptat cot la cot” Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit

5. Nu consuma alcool sau cafea timp de cateva ore. Aceste doua alimente stimuleaza deshidratarea, iar pielea va fi si mai sensibila!

Foto homepage: puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri