Anghinarea este o planta speciala, cu proprietati remarcabile, iar ceaiul de anghinare ajuta la reglarea secretiei biliare si la protejarea ficatului.

Ceaiul de Anghinare: beneficii

Ceaiul de anghinare este bogat in doi compusi: acid clorogenic si cinarina, dar si potasiu, ceea ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult, frunzele de anghinare contin si saruri de magneziu, ceea ce le recomanda in prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare.

Ceaiul de anghinare are un efect alcalin, ajutand la eliminarea efectelor negative produse de alimentele acide precum carnea (contribuie la eliminarea renala a acidului uric).

Ceaiul de anghinare are un efect benefic asupra bilei si a secretiei biliare, inlesnind evacuarea sucului biliar in duoden in timpul procesului de digestie. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca ajuta in digestia grasimilor (lipidelor) si regleaza secretia biliara, facilitand astfel digestia.

Foto: Olena Antonenko /Shutterstock

Totodata, ceaiul de anghinare favorizeaza si secretia sucurilor gastro-intestinale si poate fi consumat ca adjuvant in afectiuni precum dischinezie biliara, colecistita, steatoza hepatica sau hepatita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Ceaiul de anghinare este recomandat si celor care sufera de diabet caci ajuta la reglarea nivelului glicemiei.

Ceaiul de anghinare poate fi consumat si de cei care sufera de afectiuni cardiovasculare precum ateroscleroza deoarece ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange prin scaderea nivelului de colesterol rau (LDL).

De asemenea, ceaiul de anghinare poate ajuta in prevenirea infectiilor vezicii biliare, a rinichilor sau a ficatului gratie proprietatilor sau antibacteriene si antiinflamatorii.

Ceaiul de anghinare este bun pentru ficat caci stimuleaza metabolizarea colesterolului in ficat.
In plus are un rol hepatoprotector si ajuta celulele hepatice sa se regenereze.

Gratie continului bogat in fibre, acest ceai de anghinare poate reduce anumite simptome ale indigestiei precum durerea de stomac, balonarea, senzatia de greata si voma.

Descopera pe pagina urmatoare cum poti prepara si consuma ceaiul de anghinare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri