Psihologul Lenke Iuhos: Zambetul din suflet poate fi panaceul mult cautat de toata lumea. Cum facem diferenta dintre un zambet fals si unul real?

Zambetele transmit informatii dincolo de cuvinte

Unele cercetari arata ca zambetul este mai mult decat o expresie faciala, nu arata doar emotii ci inlocuieste cuvantul rostit in gand sau intentia.

“In cazul sportivilor, de exemplu, s-a observat ca nu zambesc doar atunci cand reusesc sa dea un gol, ci si atunci cand gresesc, deoarece isi imagineaza ce ar fi fost daca ar fi dat un gol. In acelasi timp, zambetul nu este neaparat expresia bucuriei. Zambim politicos cand intalnim pe cineva pentru prima data sau avem o conversatie nedorita. Exista o miscare a gurii fortate, nu exista un sentiment real in spatele ei, nu suntem incantati. Suntem incurajati sa continuam conversatia cu interlocutorii nostri, ceea ce este indicat de un zambet cu sprancenele ridicate. Un zambet simplu, cu o gura inchisa, cu o usoara presiune asupra muschilor gurii, indica pozitia strainului”, conchide psihologul Lenke Iuhos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri