Inflamatia care apare in corp este de fapt raspunsul sistemului imunitar la stimuli negativi, fie ca este vorba despre infectii, stres sau rani. Din nefericire, foarte multe studii recente arata ca inflamatiile joaca de fapt un rol semnificativ in declansarea unor boli raspandite cum ar fi artrita, bolile de inima, sindrom de intestin iritabil si chiar cancer.

Top alimente cu efect antiinflamator pentru organism

4. Turmeric

Turmericul este cunoscut din vechi timpuri pentru efectele sale anti-inflamatoare si isi gasete de asmenea un loc bine-meritat pe lista alimentelor cu efect antiinflamator. Curcumina, componentul ce da turmericului acea culoare galben-portocalie este responsabila pentru intarirea corpului uman impotriva inflamatiilor.

Foto: Pixabay

5. Ceaiul verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai cunoscute surse de anti-oxidnati din lume. Exista deja enorm de multe studii care autentifica aceasta putere a ceaiului verde. Astfel, este recomandat sa bem 1-2 cani de fiertura de ceai verde in fiecare zi.

Foto: Pixabay

6. Semintele de chia

Datorita continutului lor ridicat de acid alfa-linolenic (un tip de acid gras omega 3 care se gaseste in plante), semintele de chia au puterea de a inlatura efectele inflamatoare din corp. Semintele de chia sunt si o sursa importanta de anti-oxidanti. Semintele de chia pot sa fie consumate in sucuri, in salate sau pot fi consumate ca si o delicioasa budica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto: Pixabay - budinca din seminte de chia

7. Ananas

Ananansul contine bromelaina, o enzima digestiva care are proprietati imunomodelatoare. Bromelaina poate deci reduce efectele inflamatoare din corp. Asemenea si celorlalte fructe si legume recomandate, ananasul este la randul sau mai bine sa fie consumat proaspat.

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri