Tratamente naturiste: BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE MURATURILOR
4. Muraturile controleaza diabetul
Studiile au aratat imbunatatirea nivelului de hemoglobina la bolnavii de diabet care au consumat muraturi preparate in otet. Acidul acetic prezent in otet este cel responsabil pentru acest fenomen. Dar trebuie sa aveti grija totusi sa nu depasiti o doza recomandata fiindca continutul ridiat de sare dn muraturi poate creste presiunea n sange.
5. Muraturile imbunatatesc digestia
Aceasta este una dintre cele mai cunoscute functii ale consumului de muraturi. De aceea si in familiile traditionale de romani, rolul acesta al muraturilor nu este niciodata subestimat.
In India, de asemenea, fructul amla este cel mai popular pentru procesul de murare. Acest fruct murat este folosit ca antreu in familiile indienilor.
Foto: Pixabay
6. Muraturile protejeaza ficatul
Muraturile au de asemenea si proprietati hepatoprotectoare demonstrate stiintific.
7. Muraturile reduc ulcerele gastrice
Ulcerele sunt rani interne ale mucoasei gastrice. Dar consumul regulat de muraturi ajuta in ameliorarea aceestei boli.
Singurul aspect in privinta caruia trebuie sa ai atentie este faptul ca muraturile contin multa sare, pentru ca este un ingredient indispensabil in procesul de murare. Nu doar adauga gust, dar ajuta la consrevarea acestora. Cu toate acestea, consumul excesiv de sare poate provoca probleme.
Hipertensiunea este una dintre acestea. In afara de riscul hipertensiunii, in functie de metoda de preparare, muraturile, cum sunt cele indiene, contin si o doza mare de ulei, ceea ce poate creste riscul maririi colesterolului in corp.

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună