Dieta ketogenica reprezinta un stil de viata pentru reglarea greutatii cu beneficii multiple si in diabet, cancer, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, boli de inima sau chiar acnee.

In prima faza a dietei se va elimina in special apa in exces, se reduce continutul intestinal si rezervele de carbohidrati din ficat si muschi. Abia dupa aproximativ 1-2 saptamani ne putem gandi la o medie de 500g pe saptamana ca o slabire sanatoasa. Trebuie tinut cont ca in stratul de grasime avem si toxine, acum eliminate in sange. Deci trebuie sa dam timp corpului sa arda grasimea si sa se detoxifice.

Multe dintre cele mai dramatice schimbari in organism au loc in primele 3 zile ale dietei. Acestea se intampla in timp ce organismul trece la la o sursa de combustibil la o alta. In mod firesc, forma principala de energie folosita de organism este glucoza, care este un fel de zahar. Cea mai mare parte a ei este extrasa sau convertita din mancarea pe care-o ingurgitam. Pe parcursul zilei, ficatul storneaza excesul de zahar intr-o forma numita glicogen, la care poate mai apoi recurge, pe masura ce nivelul energetic scade intre mese. Exista destul glicogen pentru a asigura energia pentru 8-12 ore, iar de obicei e epuizata in primele 24 de ore de la inceperea dietei.

Odata ce corpul recurge la cetoza (ketoza), adica la utilizarea grasimii ca si combustibil, acest nou combustibil e folosit pentru a restabili rezervele de glicogen ale organismului). Odata ce rezervele de glicogen ale ficatului s-au epuizat, corpul incepe sa treaca la ceea ce se numeste cetoza (ketoza), sau productie de cetone (ketone) - utilizarea acizilor grasi pe post de combustibil in locul glucozei.

Aceasta schimbare incepe in general in a doua zi cam in 48 de ore de la inceperea dietei si se incheie in a treia zi. In aceasta perioada interimara nu exista glucoza disponibila, energia rezultata din grasimi e insuficienta, iar corpul inca are nevoie de combustibil. Asa ca acceseaza glucoza din doua surse. Mai intai transforma glicerolul din rezervele de grasime ale organismului in glucoza, insa si acest lucru e insuficient. Asa ca face rost restul catabolizind sau descompunand aminoacizii din tesutul muscular si folosindu-i, in interiorul ficatului, la gluco neogeneza, adica producerea de glucozei. Intre 60 si 84 grame de proteina sunt folosite in aceasta a doua zi: aproximativ 28 de grame de tesut muscular.

In a 3-a zi productia de cetone (ketone) este suficienta pentru a produce aproape toata energia de care organismul are nevoie, iar proteinele din organism incep sa fie crutate. Corpul inca are nevoie de o cantitate foarte mica de glucoza, asadar cam 18-24 grame de proteine sunt catabolizate, de la ½ la 1 uncie de tesut muscular zilnic. Intr-o perioada de 30 de zile de dieta o persoana pierde in general maxim 400 grame de masa musculara. Aceasta conservare a proteinelor este o adaptare evolutiva care protejeaza tesutul muscular si organele interne impotriva deteriorarii in perioade de hrana insuficienta.

Incepand cu a treia zi, rata de descompunere a acizilor grasi din celulele adipoase continua sa sporeasca, ajungand la maximum cam in a 10-a zi. In aceasta prima perioada de 7 zile, dupa ce organismul a trecut cu totul pe cetoza (ketoza), se petrec cele mai intense descompuneri de tesut gras.

Pentru a-si conserva proteinele, corpul incepe de asemenea sa caute surse de proteine ce nu apartin organismului, cum ar fi: mase celulare neesentiale, cum ar fi tumorile sub forma de fibroze, tesuturi degenerative, bacterii, virusi, sau alte componente organice care pot fi folosite pe post de combustibil. Acest aspect reprezinta principalul motiv pentru care dieta ketogenica produce efecte benefice asupra organismului.

Iti recomandam si: Dieta KETOGENICA: slabesti pana la 15 kg intr-o luna

In plus, in aceasta perioada de cetoza (ketoza) intensa corpul se afla intr-o stare similara cu somnul – un ciclu de odihna si detoxifieri.

Organismul incepe sa se concentreze pe eliminarea toxinelor si vindecarea si regenerarea tesuturilor si organelor afectate/deteriorate.

Rezultatele dietei in 30 de zile devin absolut spectaculoase.

Nu este usor sa tinem o dieta. Primul pas consta in a lua decizia de a ne concentra pe a fi sanatosi, iar mai apoi aceasta decizie va deveni un stil de viata, care ne va aduce numai beneficii. Totul consta in a face primul pas in mod corect si sustinut in permanenta de specialisti.

In cadrul Centrului de Recuperare si Medicina Integrativa Global Wellness System, specialistii impreuna cu psiho-nutritionistul Bianca Patrascu, au pus la dispozitia clientilor un Pachet atractiv si valoros prin serviciile si produsele incluse, care va facilita tuturor celor interesati de reglarea greutatii urmand dieta Keto, rezultate rapide cu impact favorabil asupra snaatatii intregului organism.

Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul www.gwsconcept.ro, si www.biancapatrascu.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri