Uleiurile esentiale sunt un remediu terapeutic excelent, iar atunci cand sunt respectate retetele realizate cu diferite imbinari de astfel de uleiuri, acestea au si efecte de vindecare asupra anumitor boli.

Uleiurile esentiale sunt obtinute prin distilare din diverse plante si sunt folosite indeosebi pentru inhalatii, masaj sau aromoterapie. De asemenea uleiurile esentiale sunt folosite si pentru uz cosmetic in combinatie cu diverse creme sau uleiuri vegetale.

Noi am ales 5 tipuri de uleiuri esentiale pe care trebuie sa le ai in trusa ta de relaxare. Iata la ce ne-am gandit:

1. Ulei esential de lamaie

Uleiul esential de lamaie este folosit in special pentru masajul de relaxare, lamaia avand numeroase elemente care reduc stresul. Pentru masaj se combina 4-6 picaturi de ulei esential de lamaie cu un ulei vegetal.

Tonurile citrice, fresh cu o urma dulceaga sunt perfecte pentru relaxarea dupa o zi lunga de munca. Alte efecte ale uleiului esential de lamaie sunt antiseptice si bactericide si este recomandat pentru dezinfectarea taieturilor si a juliturilor; prin spalare locala, opreste sangerarile si cicatrizeaza usor leziunile. Pentru uzul cosmetic, in special pentru tratamentele cosmetice, acesta are rolul de a elimina petele, reda luminozitatea tenului si regleaza cantitatea de sebum. Din magazinul online Vegis.ro poate fi achizitionat acest ulei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

2. Ulei esential de grapefruit

Acest tip de ulei esential este folosit pentru masajul de relaxare, aromoterapie, dar si in diferite retete cosmetic pe baza de uleiuri presate la rece si uleiuri esentiale.

O reteta de demachiant perfecta atat pentru tenul gras, dar si normal este sa combini intr-un vas de sticla:

150ml de lotiune demachianta neparfumata
100 ml de apa de flori de portocal
5 picaturi de ulei esential de grapefruit
levantica
ylang-ylang
ienupar
palmarosa
5 picaturi de ulei esential de geranium

Cu ajutorul unui betisor de lemn se amesteca pana la omogenizarea tuturor ingredientelor, iar apoi amestecul se pastreaza la loc racoros intr-un recipient de sticla sau plastic.

Uleiul poate fi achizitionat din magazinul online Vegis.ro

3. Ulei esential de neem

Neem-ul este un copac provenit din India, dar exista si plantatii in zonele semiaride din Asia si Africa. Uleiul esential extras din copacul de neem are numeroase beneficii asupra sanatatii. Acesta are propietati antiseptice, antifungice, antibacteriane, antivirale. De asemenea acesta este un bun agent dermatologic si stomatologic.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

O alta utilizare a acestui tip de ulei esential este ca insectifug natural. Acest ulei a fost folosit de secole in medicina traditionala indiana pentru a ajuta la vindecarea bolilor de piele, cum ar fi eczeme, psoriazis, eruptii cutanate, arsuri si acnee. Uleiul esential de neem este bogat in acizi grasi si gliceride si, impreuna cu proprietatile sale de vindecare, ofera o baza excelenta de hidratare naturala pentru formulele de ingrijire ale pielii.

Uleiul esential poate fi achizitionat din magazinul online Vegis.ro

4. Ulei esential de santal

Uleiul esential de santal este un bun antidepresiv, antiseptic, aphrodisiac si tonic general. Acesta are note dulci, lemnoase cu tonuri orientale si este un parfum rezistent, durabil. Este des folosit in zona de parfumerie, datorita mirosului delicat si senzual.

Acest tip de ulei esential este utilizat prin inhalatii cu abur, deoarece reduce simptomele bronsitei cornice. In tratamentele cosmetic, uleiul esential de santal este recomandat pentru toate tipurile de ten, deoarece hidrateaza si ofera un tonus aparte pielii. De asemenea, uleiul esential de santal este folosit in apa de baie sau masaj, santalul este relaxant, reduce tensiunea nervoasa, durerile musculare, oboseala si anxietatea.

5. Ulei esential de cedru

Cedrul are o aroma lemnoasa placuta si poate fi combinat cu uleiuri esentiale de ienupar, salvie, scortisoara si ylang ylang. Uleiul esential de cedru poate fi folosit in tratamentul pentru bronsita si tuse, ajutand la expectorare. Acesta se poate utiliza in ratamentele cosmetice in special pentru tenul gras si acneic.

Uleiul esential de cedru adaugat in samponul sau balsamul de par previne seborea, matreata si caderea parului. In uleiul de masaj, ajuta la drenajul limfatic, reduce celulita, imbunatateste mobilitatea articulara si inlatura durerile reumatice. In aromaterapie, are efect linistitor si este recomandat in cazul starilor de anxietate, depresie, oboseala, stres, nervozitate, insomnii, fiind un tonic al sistemului nervos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri