Urzicile sunt foarte gustoase si totodata sanatoase, prezentand proprietati unice pentru sanatate si fiind indicate in dieta de primavara, avand efecte intens detoxifiante si revigorante.

Sursa: Healthy Kudika

Urzicile alunga astenia de primavara, ne protejeaza impotriva alergiilor de sezon si scad inflamatiile din organism. Va invitam sa aflati cele mai importante beneficii ale urzicilor pentru sanatate, motive in plus pentru a le consuma dincolo de gustul delicios al acestora.

Beneficiile urzicilor pentru sanatate

Urzicile scad inflamatia din organism

Bogate in antiinflamatoare naturale, urzicile reduc inflamatiile, atenueaza guta, bolile reumastimale, scad durerile articulare si musculare si imbunatatesc calitatea vietii la persoanele cu boli cronice. Urzicile sunt folosite in creme si unguente pentru reducerea durerilor si inflamatiilor articulare, avand in compozitia lor acea substanta usturatoare si binecunoscuta de toti cei care au atins o urzica.

Urzicile reduc alergiile

Ceaiul de urzici reduce alergiile de primavara, dar si eruptiile cutanate. In aceasta din urma situatie se folosesc cataplasmele sau compresele din ceai de urzica concentrat. Tinctura de urzici este de asemenea recomandata in crizele de guta sau cele artrozice.

Urzicile sustin sistemul imunitar si alunga oboseala

Cei care consuma urzici si spanac primavara uita de astenia specifica sezonului. Urzicile sunt intens revigorante, stimuleaza regenerarea organismului si reduc stresul. Fiind energizante si pline de vitamine, urzicile reduc oboseala si sunt recomandate in situatiile de suprasolicitare.

Urzicile combat anemia si curata sangele

Cu un puternic efect detoxifiant, urzicile ajuta la eliminarea toxinelor din organism, dar si la combaterea anemiei. Bogate in vitamina C, dar si acid folic si fier, urzicile sustin din plin nevoile unei persoane anemice.

Citeste continuarea articolului pe Healthy Kudika

Foto homepage: Dani Vincek / Shuttterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri