Cum primavara a venit si, odata cu ea, astenia se instaleaza, iar detoxifierea organismului trebuie sa fie in prim plan, Iulia Preda - Dr in Stiinte Medicale - are cateva trucuri pentru voi ''din popoare adunate si prin medicina explicate'', asa cum ii place Iuliei sa spuna.

In ceea ce priveste lista de alimente care te ajuta sa ai un somn linistit si odihnitor:

Lapte contra insomniei

• Lapte contra insomniei. Baut seara, laptele este un remediu delicios pentru insomnie.

Explicatia efectului sau sedativ este simpla: contine triptofan, aminoacid esential pe care corpul il transforma in serotonina. Aceasta este un hormon cunoscut mai ales pentru faptul ca iti da o stare de bine.

Foto: Shutterstock.com; smochine, smochine proaspete

Smochine

• Smochinele iti redau calmul. Datorita continutului lor de magneziu, un mineral antistres, smochinele au avantajul de a absorbi calciul si potasiul.La randul lor, aceste doua minerale normalizeaza ritmul cardiac si combat insomnia.De aceea, sunt leacul perfect fie ca esti hiperactiva, fie doar putin agitata.

Banane

• Bananele, somnifere naturale.Magneziul si potasiul, pe care cercetatorii le-au descoperit in banane, relaxeaza muschii, ajutandu-te sa adormi mai usor. Mai mult, regleaza si tensiunea arteriala, reducand, in acest fel, riscul hipertensiunii sau al producerii unui atac de cord. Un plus de B6 venit din banane te va feri de insomnie, iritabilitate si senzatia de slabiciune a intregului organism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

“Ai grija de sanatatea ta, ca boala o simti, dar sanatatea nu!” in rest, Noi sa fim sanatosi!, ca restul e viata.

Gasesti sfaturile Iuliei si pe:

www.iuliapreda.ro

Facebook/Noi sa fim sanatosi

***

Cu o experienta de 14 ani in domeniu, Doctor in Stiinte Medicale, Iulia Preda este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai apreciati farmacisti de la noi, avand numeroase specializari in tara, cat si in strainatate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cat si celebrele cursuri ale Scolii de Parfumerie La Grasse – Franta.

Iulia a fost de-a lungul timpului prezentatoarea mai multor emisiuni de sanatate ale posturilor Tvr1, Tvr2, Giga Tv . De asemenea, Iulia are o rubrica lunara de grooming in revista Tabu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri