Cuisoarele sunt de fapt mugurii florilor roz ale copacului Eugenia caryophyllus, culese manual si uscate pana prind o culoare maronie.

via Healthy Kudika

Cuisoarele au gust dulce, usor picant, fiind totodata foarte aromate. Sunt folosite pentru proprietatile lor medicinale de peste 2000 de ani in Asia, iar astazi sunt recunoscute de nutritionisti si terapeuti din lumea intreaga ca fiind indicate in preventia sau tratamentul multor afectiuni.

Beneficiile sanatoase ale cuisoarelor

Cuisoarele prezinta proprietati antifungice, antibacteriene, antiseptice si analgetice. Sunt bogate in vitamine, acizi grasi omega, substante active, fibre si antioxidanti.

Cuisoarele protejeaza impotriva racelilor

Ceaiul de cuisoare este recomandat pentru a preveni sau chiar trata racelile. Cuisoarele cresc imunitatea la nivelul cailor respiratorii, scad riscul de dureri in gat sau amigdalita si reduc tusea.

Cuisoarele cresc capacitatile cerebrale

Cuisoarele au efect aromaterapeutic, stimuland intens functiile cerebrale. Sunt indicate in perioadele de suprasolicitare intelectuala, de oboseala, in perioadele de examene sau in perioadele de stres.

Cuisoarele reduc colesterolul rau din organism

Un studiu realizat in Beltsville scoate la iveala proprietatile cuisoarelor de a reduce nivelul colesterolului rau din sange. Subiectii care au primit cate un sfert de lingurita de cuisoare pudra pe zi au avut nivelul colesterolului mult scazut dupa numai 60 de zile.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika


Foto: Cuisoare @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri