In ciuda diminetilor reci si a ploilor imprevizibile, toamna are si cateva avantaje printre care se numara si faptul ca aceasta ne ofera posibilitatea de a consuma legume delicioase si sanatoase. Odata cu venirea toamnei ne putem bucura de beneficiile varietatii mari de legume specifice acestui sezon care ne ajuta sa ducem o viata sanatoasa si echilibrata. Abundenta de vitamine si minerale continute de catre legumele de toamna ne da si mai multa energie, prevenind atat oboseala cat si stresul.

Dovleacul: beneficii

Dovleacul este una dintre legumele de toamna care prezinta o multitudine de proprietati terapeutice. In ceea ce priveste vederea optima, continutul bogat de vitamin A contribuie la mentinerea sanatatii ochilor iar antioxidantii precum carotenoizii au rolul de a incetini procesul de pierdere a transparentei cristalinului in urma caruia poate aparea cataracta.

De asemenea, acesti antioxidanti protejeaza celulele pielii de catre actiunea daunatoare a radicalilor liberi care incurajeaza imbatranirea pielii. Dovleacul are si functia de a intari sistemul imunitar datorita vitaminei C si a potasiului care contribuie la recapatarea echilibrului organismului in cazul depunerii unui efort prea mare.

Iti recomandam si: Frumusete de toamna: 4 Tratamente cu DOVLEAC pentru o piele stralucitoare

Foto: Shutterstock.com; dovleac

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Spanacul: sursa gustoasa de substante nutritive

Spanacul este ideal pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca functionarea sistemului nervos. Spanacul furnizeaza vitamina K care are un rol esential in producerea tecii de mielina din jurul nervilor.

Pe langa aceste beneficii, spanacul este cunoscut si pentru proprietatile sale anticancerigene. Acesta poate preveni anumite tipuri de cancer precum cancerul digestiv si cel de colon datorita actiunii antioxidante care incetineste procesul de multiplicare a celulelor canceroase.

Foto homepage: Shutterstock.com; alimente de toamna


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri