In ciuda diminetilor reci si a ploilor imprevizibile, toamna are si cateva avantaje printre care se numara si faptul ca aceasta ne ofera posibilitatea de a consuma legume delicioase si sanatoase. Odata cu venirea toamnei ne putem bucura de beneficiile varietatii mari de legume specifice acestui sezon care ne ajuta sa ducem o viata sanatoasa si echilibrata. Abundenta de vitamine si minerale continute de catre legumele de toamna ne da si mai multa energie, prevenind atat oboseala cat si stresul.

Varza: un aliment delicios detoxifiant

Varza este recunoscuta pentru rolul pe care il are in detoxifierea corpului. Calitatile sale detoxifiante se datoreaza vitaminei C si sulfului care stimuleaza eliminarea toxinelor din organism. Sulforofanul, o substanta chimica care face parte din structura acestei legume, este responsabila pentru imbunatatirea procesului de detoxifiere a ficatului. Varza nu este considerata numai un detoxifiant puternic dar si un aliment care poate contribui la slabire. Dietele cu supa de varza si cu salate preparate din varza au devenit faimoase datorita faptului ca varza este o leguma satioasa care are foarte putine calorii.

Iti recomandam si: VARZA ROSIE - un aliment miracol, cu proprietati extraordinare

Foto: Shutterstock.com; varza

Morcovul: proprietati anticancerigene

In afara de functia sa faimoasa de a imbunatati vederea prin transformarea betacarotenului in vitamina A care are loc la nivelul ficatului, cercetatorii sustin ca morcovul este bun si pentru reducerea riscului de aparitie a cancerului. Morcovul contine anumite substante precum falcarinolul si falcarindiolul care impiedica raspandirea celulelor canceroase in corp. In plus, vitamina A continuta de catre morcov este transformata de organism in acid retinoic, o substanta care asemenea falcarinolului previne inmultirea celulelor canceroase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Fasolea alba: beneficii

Fasolea alba contine foarte multi antioxidanti care stimuleaza functionarea buna a organismului. Acesti antioxidanti ne pot ajuta atat in lupta cu bolile cat si in lupta impotriva ridurilor, prin protectia pe care le-o ofera celulelor atunci cand acestea se afla sub efectul nociv al radicalilor liberi. Printre bolile care pot aparea in urma distrugerii celulelor de catre radicalii liberi se numara artrita, bolile cardiovasculare, dementa si anumite tipuri de cancer. Un alt avantaj al consumului de fasole este si faptul ca acestea sunt bogate in fibrele necesare sanatatii sistemului digestiv.

Iti recomandam si: Beneficiile magice ale otetului de mere

De unde cumparam legume cu gust


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri