Nu degeaba mai este cunoscuta si sub denumirea de 'magie neagra'… Gratie proprietatilor sale antimicrobiene si antibacteriene, dar si nutrientilor si antioxidantilor puternici pe care ii contine, ridichea neagra este un remediu excelent in numeroase afectiuni.

 Informatii via www.livenedup.com

Nu degeaba mai este cunoscuta si sub denumirea de “magia neagra”… Gratie proprietatilor sale antimicrobiene si antibacteriene, dar si nutrientilor si antioxidantilor puternici pe care ii contine (vitamine din complexul B, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc, mangan), ridichea neagra este un remediu excelent in numeroase afectiuni. 

Beneficiile remarcabile ale consumului de ridiche neagra: 

 Foto Ridiche neagra via Shutterstock

1. Stimuleaza functionarea normala a ficatului

Ridichea are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la mentinerea sanatatii ficatului si a functionarii sale normale. In acelasi timp, avand un continut bogat de vitamina B1, calciu, magneziu, poate ajuta in secretia hepatica a bilei.

2. Trateaza racelile si tusea

Daca te confrunti cu o tuse nesuferita sau cu o raceala, bea suc de ridiche neagra in fiecare zi, dupa ce te-ai trezit si inainte de a te duce la culcare. Sucul de ridiche neagra un remediu eficient in tratarea infectiilor respiratorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

3. Mentine tensiunea arteriala in limite normale

Cantitatea considerabila pe care o contine face ca ridichea neagra sa fie recomandata si in cadrul persoanelor care se confrunta cu probleme cardiovasculare, contribuind la mentinerea tensiunii arteriale in limite.

4. Previne constipatia

Deoarece este bogata in fibre, ridichea neagra previne indigestia si balonarea, dar si fenomenul de meteorism.

5. Trateaza hipertiroidismul

Ridichea neagra contine o cantitate semnificativa de rafanina, substanta ce contribuie la mentinerea in cote normale a hormonului secretat de glanda tiroida.

6. Trateaza hepatita

Stimuland cantitatea de oxigen din sange si protejand celulele rosii, ridichea neagra poate fi extrem de eficienta in tratarea hepatitei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri