In prezent, se apreciaza ca in Europa si Statele Unite, proportia celor afectati de o forma usoara sau medie de depresie este de 18-20%, adica o persoana din cinci!

4 Lumina solara

In tarile nordice, expunerea la razele soarelui este considerata, un adevarat tratament contra starilor depresive.

Studiile au aratat ca lipsa luminii solare duce la depresie, anxietate, agitatie, scaderea capacitatilor fizice, psihice, intelectuale.

Atunci cand radiatiile luminoase si ultraviolete ale soarelui ajung in contact cu pielea, anumite celule fotosensibile de la acest nivel, transmit impulsuri nervoase, care ajunse la creier, stimuleaza producerea endorfinelor "hormonii fericirii".Acesti neurotransmitatori induc o stare de buna-dispozitie, au un efect tonic psihic si fizic, cresc optimismul.

De asemenea, lumina stimuleaza direct o zona a creierului-hipotalamusul, denumit si “creierul endocrin”, deoarece controleaza buna functionare si descarcare a tuturor glandelor endocrine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

5 Sunatoare

Foto: VH-studio /Shutterstock

Toate cercetarile au aratat imbunatatirea starii emotionale a pacientilor depresivi, dupa tratamentul intern cu sunatoare.

Principiile active din aceasta planta elimina treptat tristetea, astenia, tulburarile de somn, creste tonusul psihic si optimismul.

Cea mai eficienta metoda de administrare a acestei plante este pe cale interna, sub forma de pulbere (obtinuta prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica).

Se fac cure de 2 luni, timp in care se ia o lingurita de pulbere de sunatoare de patru ori pe zi. Sunatoarea se tine cateva minute sub limba, inainte de a fi inghitita.

6 Kava kava

Kava kava este o planta exotica, din sudul Pacificului, unde radacina sa este folosita pentru echilibrarea emotionala.

Principiile sale active influenteaza centrii nervosi de responsabili de inducerea starilor de relaxare.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Capsulele sau comprimatele cu extract din aceasta planta, reprezinta un remediu excelent in tratarea tulburarilor anxios-depresive.

La fel ca sunatoarea, kava kava nu induce stari de somnolenta si nu afecteaza capacitatea de concentrare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri