Beneficiile pentru sanatate ale muraturilor
Beneficiile muraturilor
Se recomanda consumul muraturilor obtinute prin fermentatie naturala in saramura, in recipiente de lemn sau sticla.
In procesul de fermentatie, in muraturi se acumuleaza acid lactic si se pastreaza vitaminele si mineralele din legume.
Muraturile contin urmatoarele vitamine:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamine din complexul B
Muraturile sunt probiotice naturale, continand bacterii benefice (Lactobacili) care restabilesc echilibrul si sanatatea microflorei digestive si cresc imunitatea.
Anumiti compusi continuti in muraturi, in special in varza murata, au proprietati anticancerigene (glucozinolatii) si hepatoprotectoare (sulforafanul).
Muraturile sunt bogate in antioxidanti:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamina E
- Zinc
Muraturile au un continut bogat in fibre, ajutand la detoxifierea colonului si preventia constipatiei.
sursa foto: shutterstock; sxc.hu
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă