Din farmacia naturii...patrunjelul!
Originar din zonele mediteraneene ale Europei de sud, patrunjelul (Petroselinum crispum) a fost mai intai folosit ca planta medicinala si apoi a fost adoptat in arta culinara; patrunjelul contine doua tipuri de compusi cu rol deosebit de benefic asupra sanatatii noastre:
- Uleiuri volatile (miristicin, limonene, eugenol)
- Flavonoide (apigenina, crisoeriol, luteolin)
Uleiurile volatile din patrunjel
Despre uleiurile volatile din compozitia patrunjelului, s-a demonstrat ca inhiba formarea si multiplicarea celulelor tumorale, la animalele de laborator, mai ales in cazul celulelor tumorale din cancerul pulmonar.
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece

Uleiurile volatile mai au un rol deosebit in organism: activeaza o enzima denumita glutation-transferaza, al carei principal rol este neutralizarea radicalilor liberi (compusi toxici pentru celule).
Uleiurile volatile din compozitita patrunjelului sunt recunoscute ca factori neutralizanti pentru anumite substante cancerigene precum cele din fumul de tigara.
Ce spun unghiile despre sănătatea ta? Simptome ale unghiilor pe...

Consumul patrunjelului devine , prin urmare, o recomandare benefica tuturor fumatorilor si tuturor celor care isi doresc sa aiba grija de propria sanatate!
Flavonoidele din patrunjel
Flavonoidele din patrunjel: apiina, apigenina, crisoeriol, luteolina sunt antioxidanti puternici (elimina radicalii liberi din organism) si au actiune anticancerigena.
sursa foto:sxc.hu
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili