Patrunjelul se poate gasi pe tot parcursul anului si este bine sa fie consumat cat mai des datorita inaltelor sale proprietati nutritive.

Beneficiile patrunjelului

Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina K, C si A. De asemenea, patrunjelul contine foarte mult fier si acid folic, fiind un excelent antianemic!

Uleiurile volatile si flavonoidele din compozitia patrunjelului lupta impotriva celulelor canceroase si a radicalilor liberi.

Din compozitia patrunjelului amintim:


Fibre
: 60g patrunjel contin 2g fibre si 1,8 g proteine

Vitamina A

Vitamina A este un antioxidant cu rol in cresterea imunitatii naturale; 60g patrunjel contin 5055 UI vitamina A, adica 100% din doza zilnica recomandata!

Vitamina C

O cantitate de 60g de patrunjel contine 80 mg vitamina C, adica 133% din doza zilnica recomandata.

Consumul crescut de vitamina C se asociaza cu preventia si scaderea riscului de a dezvolta cancer de colon, ateroscleroza (depozit de grasimi la nivelul vaselor), diabet, astm si poliartrita.

Vitamina C creste foarte mult rezistenta la infectii prin stimularea imunitatii.

Vitamina K

Vitamina K este indispensabila pentru sinteza factorilor coagularii; 60 g patrunjel contin necesarul de vitamina K pentru 2-3 saptamani!

sursa foto:sxc.hu


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Patrunjelul, un miracol din farmacia verde!.