Beneficiile patrunjelului
Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina K, C si A. De asemenea, patrunjelul contine foarte mult fier si acid folic, fiind un excelent antianemic!
Uleiurile volatile si flavonoidele din compozitia patrunjelului lupta impotriva celulelor canceroase si a radicalilor liberi.
Din compozitia patrunjelului amintim:
Fibre: 60g patrunjel contin 2g fibre si 1,8 g proteine
Vitamina A
Vitamina A este un antioxidant cu rol in cresterea imunitatii naturale; 60g patrunjel contin 5055 UI vitamina A, adica 100% din doza zilnica recomandata!
Vitamina C
O cantitate de 60g de patrunjel contine 80 mg vitamina C, adica 133% din doza zilnica recomandata.
Consumul crescut de vitamina C se asociaza cu preventia si scaderea riscului de a dezvolta cancer de colon, ateroscleroza (depozit de grasimi la nivelul vaselor), diabet, astm si poliartrita.
Vitamina C creste foarte mult rezistenta la infectii prin stimularea imunitatii.
Vitamina K
Vitamina K este indispensabila pentru sinteza factorilor coagularii; 60 g patrunjel contin necesarul de vitamina K pentru 2-3 saptamani!
sursa foto:sxc.hu

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună