Beneficiile patrunjelului
Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina K, C si A. De asemenea, patrunjelul contine foarte mult fier si acid folic, fiind un excelent antianemic!
Uleiurile volatile si flavonoidele din compozitia patrunjelului lupta impotriva celulelor canceroase si a radicalilor liberi.
Din compozitia patrunjelului amintim:
Fibre: 60g patrunjel contin 2g fibre si 1,8 g proteine
Vitamina A
Vitamina A este un antioxidant cu rol in cresterea imunitatii naturale; 60g patrunjel contin 5055 UI vitamina A, adica 100% din doza zilnica recomandata!
Vitamina C
O cantitate de 60g de patrunjel contine 80 mg vitamina C, adica 133% din doza zilnica recomandata.
Consumul crescut de vitamina C se asociaza cu preventia si scaderea riscului de a dezvolta cancer de colon, ateroscleroza (depozit de grasimi la nivelul vaselor), diabet, astm si poliartrita.
Vitamina C creste foarte mult rezistenta la infectii prin stimularea imunitatii.
Vitamina K
Vitamina K este indispensabila pentru sinteza factorilor coagularii; 60 g patrunjel contin necesarul de vitamina K pentru 2-3 saptamani!
sursa foto:sxc.hu
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie