Insomnia afecteaza capacitatea de munca si chiar produce schimbari de personalitate. Exista numeroase tratamente naturiste pentru combaterea insomniei, care pot ameliora sau vindeca aceasta afectiune cu potential agravant.

Lipsa anumitor nutrienti precum calciu, magneziu sau fier produc intreruperea somnului dupa cateva ore si incapacitatea de a dormi la loc.

Complexul de vitamine B ajuta la reducerea stresului si imbunatateste somnul. Vitamina C si zincul ajuta la refacerea tesuturilor in timpul somnului.

Este recomandat sa va culcati si sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi si sa faceti putina miscare cu 5-6 ore inainte de culcare: mers in ritm alert, mers cu bicicleta, inot, alergare.

Sedentarismul si mancatul inainte de culcare sunt “obiceiuri” care afecteaza calitatea somnului.

Evitati cafeaua,ciocolata,dulciurile, alcoolul si nicotina (tigarile) cu 4 ore inainte de culcare. Fumatul pare sa aiba un efect calmant, dar nicotina este, in realitate, un neurostimulator.

2 Plante anti-insomnie

Anumite plante sau amestecuri din plante au actiune sedativa si se recomanda pentru tratamentul insomniei, in infuzii care se vor bea inainte de culcare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Talpa- gastii

  • Infuzie: 3 linguri de planta la o cana de apa
  • Tinctura de talpa gastii: 20-30 picaturi de 2-3 ori pe zi.

Valeriana

  • Infuzie: o lingurita de radacina de valeriana la o cana de apa
  • Pulbere de radacina de valeriana: cate un varf de cutit (1g) de 3 ori pe zi: se tine sub limba 15-20 de minute, dupa care se inghite cu putina apa.
  • Tinctura:15-20 picaturi de 3 ori pe zi
  • Macerat : 2 lingurite de planta se pun intr-o cana cu apa rece, timp de 4-6 ore.

Paducel

  • Infuzie: o lingurita la o cana de apa
  • Tinctura: 10-15 picaturi de 3 ori pe zi

Tei

  • Infuzie: 1-2 lingurite de flori la o cana de apa, 2-3 cani/zi.
  • Baie cu flori de tei

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri