Beneficiile uleiului de ricin sunt numeroase, el fiind folosit atat intern, ca purgativ natural cat si extern in tratamente naturiste destinate frumusetii si sanatatii.

3. Caderea parului

Caderea parului este o afectiune frecventa care afecteaza cea mai mare parte a populatiei feminine, datorita stresului, alimentatiei sarace in fructe, legume, nuci si seminte, fumatului, dietelor dezechilibrate, anumitor tulburari endocrine sau metabolice.

Uleiul de ricin combate eficient caderea parului, prin aplicarea si masajul usor al scalpului cu ulei de ricin.

Dupa aplicarea uleiului de ricin, parul se acopera cu un material plastic si deasupra cu un prosop si se lasa sa actioneze cat mai multe ore (chiar pe parcursul unei nopti), dupa care se spala cu sampon.

Tratamentul se face constant, minim o data pe saptamana, timp de 2-3 luni pentru rezultatele cele mai bune.

4. Gene si sprancene

Uleiul de ricin este tratamentul ideal pentru persoanele care doresc gene mai lungi si mai dese.

Cu periuta de la “fostul” rimel, bine curatata, se poate aplica in fiecare seara acest “rimel” de ricin, 100% natural, pentru sanatatea si frumusetea genelor.Rezulatele sunt garantate si apar dupa cateva saptamani.

Uleiul de ricin este cel care “ingrijeste” ca nimeni altul sprancenele rare, “razlete”, pe care le face mult mai netede si mai dese. Secretul este tot aplicarea zilnica, inainte de culcare si mentinerea lui pana dimineata!

5. Artrita

Uleiul de ricin se poate folosi ca unguent pentru masajul articulatiilor inflamate si dureroase.

Alaturi de masaj se recomanda aplicarea regulata de ulei de ricin caldut in zonele afectate O alta modalitate ar fi sa se aplice in mod regulat uleiul de ricin in zona afectata.

Proprietatile antiinflamatoare ale acidului ricinoleic sunt cele responsabile de ameliorarea simptomelor. Acelasi tratament cu ulei de ricin se poate aplica si in caz de sciatica, la nivelul zonei dureroase.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri